2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
günaydın kızlar. bugun moralim çok bozuk. dün kasamda 1000 tl açık vardı.bi müşteriye fazla para ödemeişim. aradık konustuk ama biraz sorun çıkarcak gibi. bakalım bugun vicdana gelip getircek mi parayı.dua edin lütfen çocugumun rızkını yemesin başkası....

Eki Görüntüle 649967

ben bundan aldım cnım birde pudra düz renk üstü kurdeleli aldım altı kaymayanlardan

Hastanede giyilecek ya o yüzden bunlardan düşünmedim çünkü sonradan yıkamak gerekecek o zaman da bozulabilirler, bim'e sabo gelecekmiş onlara bir bakayım bari iyice yıkar çamaşır suyuyla siler sonradan da kullanırım

Doğru galiba ben de 20 mart'ta çalışabilir raporu alacağım aslında dişimi sıkıp 37'ye kadar çalışmayı düşünüyordum ama 40. haftadan önce doğurursam boşa gidecek o yüzden 35'te filan izne ayrılmayı düşünüyorum

kızlar insan kaynakları müdürümüzle konustum 2 hafta yanıyormuş.
Sometimes geçmiş olsun canım inşallah insafa gelir adam.

Son düzenleme:

allah yardımcın olsun canım. İnşallah insaflı biridir de getirir parayı

arkadaşlar ben sgk da çalışıyorum şu rapor olayına açıklık getireyim...

32.haftada çalışabilir rapor aldınız ve 37. haftada izne ayrıldınız diyelim ki doğumda 1 hafta sonra gerçekleşti kalan 2 hafta doğum sonrasına aktarılır... yani doğum sonrasına 5+2 haftanız aktarılmış olur...

sizin söyleminizle eğer 2 hafta yanıyor olsa o zaman ne diye 5 hafta daha çalışasınız ki

Verir inş canım yaa yoksa paranın hepsini sen mi vermek zorunda kalacaksın?

Madde 104 – (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

657 Kanununda yer alan ibare bunu da ekleyim dedim.

Merhaba arkadasım ben günde 5 tane yenılır dıye bılıyorum fazlası rahîm acıyormuş galıba başka nedır bılemedım senın bı bılgın varmı

ben sayısı hakkında bişey duymadım. doktorum bana biraz kararsız şekilde tamam dedi. istiyorsan 1-2 tane ye dedi. ben sadece 1 tane yiyorum. tek sayı yemek lazımmış. bi de dün bi yazı buldum. bir insan günde 1 tane hurma, 1 bardak süt içse başka bişey yemese bu onun 1 günlük ihtiyacını karşılarmış.

günaydın güzel anne adayları nasılsınız bugün benim akşam ağrılarım vardı 29 haftayı bitiriyoruz biz .
ben epidural sezaryan olucam kaçıncı hafta olucağımı bilmiyorum doktorum 38 haftada doğumu konuşuruz dedi .herkez gibi çok heyecanlıyım az günlerimiz kaldı bebişlerimizi kucağımıza almaya allahımın izniyle ....
ben bebeğimin bütün eşyalarını yıkalayıp ütülicem .bebeğim şampuanları sabamed almayı düşünüyorum gerçekden o kadar iyimiş ki eşi ki,mya mühendisi olan bir arkadaş önerdi katkısızmış

kızlar dünden beri ara sıra vajinal kemiklerime baskılar ağırlıklar hissediyorum.
daha önceden iş yerinden bi arkadaş 33. haftada ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim dedi. doğumdan önce son günlerde aşağıya baskılar hissediyordum zaten açılmam da başlamış dedi.
dün daha kendimde baskı hissetmeden önce iş yerinden başka bi kadın kaç aylık oldun felan dedi. bundan sonra aşağılara baskılar hissedersin gayet normal dedi.
şimdi bu ne demek Allah korusun açılmam mı oluyor yoksa bebek ağırlaştığı için kemiklere baskı normal mi? bacak aramdaki vajina kısmımdaki kemikler. afedersiniz özellikle alaturka tuvalete oturduğumda oluyor

E iyiymiş o zaman eğer yavrum da ben de iyi olursak dr teyzemiz de izin verirse çalışayım o zaman son ana kadar

İş Kanununda Madde 74 yer alıyor bu ibare
Analık halinde çalışma ve süt izni
Madde 74 - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.

Verir inş canım yaa yoksa paranın hepsini sen mi vermek zorunda kalacaksın?

allah yardımcın olsun canım. İnşallah insaflı biridir de getirir parayı

kızlar insan kaynakları müdürümüzle konustum 2 hafta yanıyormuş.
Sometimes geçmiş olsun canım inşallah insafa gelir adam.

sagolun kızlar..evet eğere parayı getirmezse tamamını ben ödeyeceğim:18::18: eşime de söylemedim bi de onun morali bozulmasın diye...bu halimizle çalışıyoruz,allah yardımcımız olsun inşallah...

canım hala iyi insanlar var inşallah geriye getirir parayı üzme sen kendini de bebeğini de

Canim gecen sene bir dusuk yaptim bu dorduncu ins ama inanin ilk bebegim gibi heyecanli ce acemiyim eee tabi 10 yil sonra

maşallaaaaaaaaah:))))

sagolun kızlar..evet eğere parayı getirmezse tamamını ben ödeyeceğim:18::18: eşime de söylemedim bi de onun morali bozulmasın diye...bu halimizle çalışıyoruz,allah yardımcımız olsun inşallah...

Gecmis olsun canim ya sen farketmedin karsi taraf ta mi farketmedi ne cins insanlar var ya insallah getirir ki getirir cunku belli en azindan kime verdigin o yuzden uzulme canim ya bulamasaydin kime verdigini bu cocuklar bizim beynimizi de tuketiyo sadece kalsiyum felan degil

kızlar merhaba ben mart annesiyim. sizlere bir tavsiyem olacak. ben 32.haftamdayken durumun farkında değildim ama meğer neredeyse herkesin bu haftada bebeği ters dönmüş yani baş aşağı. ama ben bu durumu öğrendiğimde 37.haftamdaydım. 32 ile 37
arası muayeneye gitmemiştim. 37de gittiğimde bebeğimin başının yukarıda olduğunu öğrendim. yürüyüş yap, hareketler yap döner dediler ama bugun 38e girdim ama hala başını yukarıda hissediyorum. artık dönmesi zor diyorlar. siz iş işten geçmeden böyle bir durumunuz varsa farkına varın benim gibi geç kalmayın. şimdi ben mecburen ilk hamileliğimde sezaryen olacağım. tabi dönmezse... hala umut taşıyorum ama artık zor. hepinize sağlıklı doğumlar.

Tesekkurler canim tavsiye icin hergun yurucem diye kalkiyorum ama yok cikasim gelmiyor bugun cikicam insallah , masallah cok az kalmis saglikla istedigin sekilde al bebegini kucagina imsallah

bu arada kızlar okudum da bazı sorularınız var sanırım.

erken doğum yaparsanız haftanız 2011de çıkan torba yasa ile kesinlikle yanmıyor. önceden yanıyormuş. 32den de 37ye kadar kaç hafta çalıştıysanız o kadar haftanızı sonraya aktarıyorsunuz. ben 36ya kadar çalıştım doktor 36da rapor yazdı kullanmadığı 4 haftasını doğum sonrasına aktarabilir diye. şimdi 38deyim bekliyorum mesela örnek olarak şimdi doğum yaptım diyelim 40-38= 2 haftamı da aktarıcam yani doğduğu tarihten itibaren 6 hafta oluyor. (4 çalıştığım için + 2 erken doğum olduğu için)

ben 2 haftadabir gidiyorum dr uma benim bebek 4 haftadir basi asagi da donmus yani,ama ben yine de egzersizlerimi yapiyorum 1 aydir hergun insallah doguma yardimci olur bu egzersizler,topun ustundeyim hergun kegel de yapiyorum ve siddetle tavsiye ediyorum kegel egzersizini tum vajina ,anus,idrar deliklerimiz tek kasa bagliymis ve kegel bu kasi guclendirmek icin yapiliyor ki dogum sonrasinda toparlanmayi kolaylastiriyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…