- 13 Ocak 2010
- 3.288
- 3.506
- 698
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.761
bu arada kızlar okudum da bazı sorularınız var sanırım.
erken doğum yaparsanız haftanız 2011de çıkan torba yasa ile kesinlikle yanmıyor. önceden yanıyormuş. 32den de 37ye kadar kaç hafta çalıştıysanız o kadar haftanızı sonraya aktarıyorsunuz. ben 36ya kadar çalıştım doktor 36da rapor yazdı kullanmadığı 4 haftasını doğum sonrasına aktarabilir diye. şimdi 38deyim bekliyorum mesela örnek olarak şimdi doğum yaptım diyelim 40-38= 2 haftamı da aktarıcam yani doğduğu tarihten itibaren 6 hafta oluyor. (4 çalıştığım için + 2 erken doğum olduğu için)
ben 2 haftadabir gidiyorum dr uma benim bebek 4 haftadir basi asagi da donmus yani,ama ben yine de egzersizlerimi yapiyorum 1 aydir hergun insallah doguma yardimci olur bu egzersizler,topun ustundeyim hergun kegel de yapiyorum ve siddetle tavsiye ediyorum kegel egzersizini tum vajina ,anus,idrar deliklerimiz tek kasa bagliymis ve kegel bu kasi guclendirmek icin yapiliyor ki dogum sonrasinda toparlanmayi kolaylastiriyormus
Hastanede giyilecek ya o yüzden bunlardan düşünmedim çünkü sonradan yıkamak gerekecek o zaman da bozulabilirler, bim'e sabo gelecekmiş onlara bir bakayım bari iyice yıkar çamaşır suyuyla siler sonradan da kullanırım
Doğru galiba ben de 20 mart'ta çalışabilir raporu alacağım aslında dişimi sıkıp 37'ye kadar çalışmayı düşünüyordum ama 40. haftadan önce doğurursam boşa gidecek o yüzden 35'te filan izne ayrılmayı düşünüyorum
kızlar merhaba ben mart annesiyim. sizlere bir tavsiyem olacak. ben 32.haftamdayken durumun farkında değildim ama meğer neredeyse herkesin bu haftada bebeği ters dönmüş yani baş aşağı. ama ben bu durumu öğrendiğimde 37.haftamdaydım. 32 ile 37
arası muayeneye gitmemiştim. 37de gittiğimde bebeğimin başının yukarıda olduğunu öğrendim. yürüyüş yap, hareketler yap döner dediler ama bugun 38e girdim ama hala başını yukarıda hissediyorum. artık dönmesi zor diyorlar. siz iş işten geçmeden böyle bir durumunuz varsa farkına varın benim gibi geç kalmayın. şimdi ben mecburen ilk hamileliğimde sezaryen olacağım. tabi dönmezse... hala umut taşıyorum ama artık zor. hepinize sağlıklı doğumlar.
Canım bende bu yumuşak terliklerden alıcam ben evdeki terliklerimi bile makinaya atarım yumuşaklardan alırım altına çamaşır suyu yaparım sonra at makinaya tertemiz bozulma falan olmuyor merak etme sabo terlik düşünmedim ben hiç çünkü sonrasında benim hiç kullanılacağım bir terlik değil
kızlar size birşey sorucam. benim bugün idrar kaçırması gibi bir akıntım oldu. sanki idrar kaçırmışım gibi. ayaktaydım biri ile konuşuyordum bir anda oldu. sizce neden olmuştur. su falan mı yoksa ?:18::18: ya içime bir kurt düştü? bende bir türlü geçmeyen mantar durumu da var. 23. haftada böyle birşey yaşamıştım doktor turnusol testi yaptırmıştı birşey çıkmamıştı. eczanede turnusol testi oluyor mu acaba?
Kegel egzersizini bende yapıyorum :; günde kaç defa yapılması gerekiyor bı bilgin varmi acaba???
Kızlar ben 32 haftamdayim bebisim kiynasirken cok canım acıyor cok hareketli maşallah ama felaket gözümden yas geliyor resmen Dr söyledim böyle olmasına sevinmelisin sağlıklı insan kiynasir hareket ediyorsa öyle duşun dedi ama cok canım yanıyor sizlerde varmi böyle bişey
Hımmm biraz daha düşüneyim o zaman karar veremedim bir türlü
Cnm su çok oluyormuş 1-2 litre filan akıyormuş seninki akıntıdır büyük ihtimalle bazen bnm de birdenbire oluyor
herkese güzel rahat vr bol uykulu bir gece diliyorum
kızlar dünden beri ara sıra vajinal kemiklerime baskılar ağırlıklar hissediyorum.
daha önceden iş yerinden bi arkadaş 33. haftada ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim dedi. doğumdan önce son günlerde aşağıya baskılar hissediyordum zaten açılmam da başlamış dedi.
dün daha kendimde baskı hissetmeden önce iş yerinden başka bi kadın kaç aylık oldun felan dedi. bundan sonra aşağılara baskılar hissedersin gayet normal dedi.
şimdi bu ne demek Allah korusun açılmam mı oluyor yoksa bebek ağırlaştığı için kemiklere baskı normal mi? bacak aramdaki vajina kısmımdaki kemikler. afedersiniz özellikle alaturka tuvalete oturduğumda oluyor
kızlar bana kimse bişey yazmamış bilginiz yok mu? vajinal kemiklerime baskılar hissediyorum normal mi?
kızlar merhaba ben mart annesiyim. sizlere bir tavsiyem olacak. ben 32.haftamdayken durumun farkında değildim ama meğer neredeyse herkesin bu haftada bebeği ters dönmüş yani baş aşağı. ama ben bu durumu öğrendiğimde 37.haftamdaydım. 32 ile 37
arası muayeneye gitmemiştim. 37de gittiğimde bebeğimin başının yukarıda olduğunu öğrendim. yürüyüş yap, hareketler yap döner dediler ama bugun 38e girdim ama hala başını yukarıda hissediyorum. artık dönmesi zor diyorlar. siz iş işten geçmeden böyle bir durumunuz varsa farkına varın benim gibi geç kalmayın. şimdi ben mecburen ilk hamileliğimde sezaryen olacağım. tabi dönmezse... hala umut taşıyorum ama artık zor. hepinize sağlıklı doğumlar.
kızlar bana kimse bişey yazmamış bilginiz yok mu? vajinal kemiklerime baskılar hissediyorum normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?