- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.901
Geçmiş olsun canım az kaldı ama üzme canını hiç ya bu şekerin bebeğe ne sıkıntısı oluyor insülin kullanmayıp diyet yapsan olmuyormu mesela yinede şükret bak bende hamileliğimin ilk günün itibaren kan pıhtılaştığı için iğne oluyorum ve iğne ins
ülin iğnesinden biraz daha büyük az kaldı artık inşallah bebişleri sağlıkla kucağımıza alırız.
Amaan amaaan bende kimleri görüyorumm
Ne cok özledikk sizleri paşamlaa teyzeleriii, Geçer gider inşAllah canımm, bende ilk zamanlar dumurr olmuştum ama şimdii polyanna olarak geziyorum hiç takılmıyorumm
Bizde sizee kocamaaann bir öpücük konduruyoruzz analı-kızlıı
Vallaa canım benim doktor biraz pinpirikli ve sanırım birazda panik atakk
Öylee çoookk yüksek ölçümlerim yok ama başlattı işte insüline ama dediğin gibi az kaldı kısmetse oyüzden gözü kapıyorum yapıyorum iğnemiii, herşey onlar için
Bi gelsinlerde sağlıklaa poposunuu ısıracaamm sıpamınnn
siz olmayınca pek tadı olmuyo buralarınyakaladık kzımla öpücüünüzü rabbim daha büyük dert vermesin inşallah
Ben şu doğum iznini bekliyorum kuzumm
Ozamanda sıkılmayın bizdennİşteyken bir yazıyorum sonra yarım saat sonra bakabiliyorum
Bide işyeri taşınıyorr bizim onun bir yoğunluğu, işlerin çığrından cıkmışlığı var ki sormaa
Biteceekk biteceekk bu günlerdee bitecekkk
sıkılmayuk lokumum aşkolsuntabi sende haklısın hem iş hem ev zor allah yardımcın olsun az kaldı izne çıkmaya o zaman sende tosuncuk oğlanda rahat edersiniz
pekbicici kuzum senin kocacığın pastaaaneciydi sanırsambize bir iki tarif alıversen ya yaparız arada yerük kahvltıda güzel olur
Ozaman tosuncuk oğlanlaa cok işimiz var çookk
Boyamız bittiPazar günü kısmetse bizimde odamız geliyorr
Ama daha ne halı ne avize ne perde baktık
Küvetimiz bakım malzemelerimizin hiç biri yokk :18:
Netten aldım aldım kıyafetleri şimdi üstümüze yığılıyorlar mübarekler(Maşallah )
Hep kıyafet almışım bende saolmayımm neysee bodysinin üstünde yıkar, hırkasıyla kese atarım artıkStres yok stres yok :18:
o zaman bende doğunca düşüniyim ısıtıcı işini biberonlarım chicco step up zaten her ısıtıcıya uymaz chicconunki de oldukça pahalı. Hediye gelmesi ne güzel ya bana annem ve kardeşlerimden geldi eltilerden pek hiç bir şey yok kayınvalidem de iki üç tane yelek getirdi sadece insan güceniyo tabi ufak bir müjde hediyesi beklerdimtesekkur ederım cnm hepsı hedıye toplasan 6 parca fln almsımdır ben
evet bıberon ısıtıcısı cnm oda hedıye:)ama ust komsum hıc memnun degıl hatta bana sakın alma cok gereksız demıstı kullanıp gorucez bakalım ıyıce arastır almadan bence
cnm ben gecen hafta gıttıgımde bas asagıdaydı daha donmez dedı.ama sanırım asagı donemsı son haftayı bıl bulabılıyormus
:
günaydın kızlar herkeslere hayırlı cumalar ve kadınlar gününüz kutlu olsun..
dün başka bir hastaneye ve başka bir doktora gittim..bebeğim benim diğer doktor ile hesabımdan 10 gün küçük çıktı..zaten ilk hamile kaldığımda yine bu hastaneye gitmiştim 3 kez onda da böyle küçük görünüyordu sonra medicanaya başladığımda bebeğim birden 10 gün büyük çıkmıştı ve çok sevinmiştim..şimdi aradan kaç ay geçti tekrar ilk geldiğim hastanede doğum yapmaya karar vererek buraya geldim ve bebek yine 10 gün küçük çıktı..doğum tarihine 20-22 mayıs dedi doktor, haliyle olduğum haftada geri gittim..gelişimi normal olduğu için korkmuyorum ama yine insanın içinde acaba'lar kalıyor..
kızlar bir de bebişim hala ters duruyor kafası midemde ayaklar aşağıda..doktor dedi ki son ayında da böyle durursa o zaman sezeryan mı olacak yoksa son ana kadar bekleyecekmisin karar veririz dedi..ben çok korkuyorum.dünden beri kafam bu duruma öyle takıldı ki ister istemez stres yapıyorum elimde değil..normal doğum çok istiyorum ama bebişin keyfi yerinde hiç dönecek gibi değil..gece elimi mideme koydum rahatsız olsun yer değişsin diye ama o elimi ittirdi sürekli hiç keyfini bozmuyo..acaba döner mi kızlar ne yapıcam bensizlerin döndü mü??
Ahh kuzumm kelin merhemi olsaKendide hiç anlamaz kii o işletmesini yapıyorr, pastalar börekler imalattan geliyor
Anca içindekilerini sayar sana ama nasıl yaparlar bilmez
Ama ben bu konularda fena değilimdir ne istersinGerçi şimdi tarif mariff yapmayın ben şeker hastasıyımm kaç gündürr canım nee çikilatalaarr, pastalarr, şokellarrr istiyordaa burnum sızlaya sızlaya iç çekiyorum Haftaya doğum günüm ve pastasız ilk defa kutlayacağım birde hayalimm şu hamile göbişli pastalardandı ama
ooo cıcım hosgeldın yaa, mesajını okuyabılen cennetlıkkk
neysekı ıyımıssınız. Masallah tostos oglunaa
Seker ıcın gecmıs olsun ama gecısı bısey zaten cok az kaldı.
Bende 7aydır hergun ıgne yapıyorum pıhtılasma ıcın alıskınım
bısıcık olmuyooo massallah alısmısın sende yapmaya zaten
rabbım dermansız dert vermesın amann onemlı olan o.
o yorgunlukların en güzeli oluroadanız hayırlı olsun güzel günler görsün bal oğlan,, şerbet oğlan (annemin garip hitap şekillerinden )aman dert ettiğiniz şeye bak bizde bu ay başlıycaz alışverişe inşallah daha hiç bişeymiz yok (sorumsuz ve geniş anne adayı bkz.melek04)herşey rayına oturur merak etme
ah bebişim yarana şeker bastım kusura bakmabende bizzat kendi yapıyor sandımda şu uyuz pastanecilere soruyom tarifi yok vermeyik diyilar sanki define haritası vercekler aslında birazcık kaçamak yapsan olmazmı ,bi dilimcik
sağol canım bol yürücem artık ama öyle stresli bir dönemdeyimki taşınıcaz işlemlerin hallolmasını bekliyoruz hergün dolu geçiyor kendime vakit ayıramıyorum pek..iyi beslenemedim mi bende bilmiyorum biraz bebeğime bakmam lazım sanırım..bugün ceviz ve fındık alıcam..balık da hiç yemiyorumüzülme canım bol bol yürü eğer doktor yasak koymadıysa. birden yüklenme ama hafta hafta arttırarak yürürsen inş. kolayca dönermiş. hiç bunu kafana takma. bi de bal, ceviz, muz, fındık ve günde 1 tane hurma ye bebeğin inş. gününü yakalayacaktır. benimkisi de hep geriden geliyordu. 3 farklı doktora gitmiştim üçü de aynısını demişti. çok şükür son zamanlarda gününü yakaladı. beslenmeme dikkat ediyorum hergün 2 ceviz, 3 fındık, 1 hurma, 1 tatlı kaşığı bal yiyorum. bu aralar günde 21 tane çekirdekli kuru üzüme başladım. hergün olmasa da sık sık tereyağ ve yumurta da yiyorum. geride olması sorun değil gelişimi güzelse ama ben önceden mide bulantılarım yüzünden doğru düzgün beslenemedim. son 2 aydır dikkat etmeye başladım. bi de iştahlıca balık yiyebilsem iyi olacak da ona ilgim hala geriye dönmedi
stres olmak istemiyorum bende canım ama hep içimde ya dönmezse duygusu var.bebeğin gelişimi iyi ama bu hastanenin cihazları nedense küçük gösteriyor..aslında ne zaman kendi dr.umdan başka dr.a gitsem stres oluyorum mutlaka beni pimpiriklendircek birşey söylüyorlar..kendi doktorum çok sakin hiçbirşeyi önemsemeyen biriydi..ama hastane çok pahalı olduğu için doktorumu ve hastanemi değiştirdim..kendi doktorum olsa bebek daha küçük sürekli pozisyon değiştirir bizim için son aydaki pozisyonu önemli derdi..hep böyle söylüyordu çünkü :) nette biraz araştırdım bazı şeyler deneyecem dönmesi için bakalım..canım stres yapma sakın.ultrasondan ultrasona değişebiliyor değerler. Bebeğinin gelişimi normalmiş zaten sorun yok yani. Bu arada benim bir arkadaşımın 37. haftaya kadar bebeği dönmemişti. Doktor böyle ise sezeryan yapacaktı. 37. hafta kontrole gittiğinde bir baktılar bebek dönmüş. Arkadaşım nasıl döndüğünü anlamadım bile demişti.
canım bu haftalarda dönmezse sonraki haftalarda dönmesi zor oluyormuş öyle okudum netteYa daha çok erken 33-34 lerde hatta 38. haftada dönüyorlarmış genelde benimkide dönmemiş daha ama hiç takmıyorum ama senin bebişin kilosu falan haftasıyla uyumlumu yada diğer ölçümleri anlamadım niye ultrasonda bu kadar fark varki bende arada bir hem devlete gidiyorum normalde özele gidiyorum birde izmire gidiyorum ama hiç böyle bir fark çıkmadı acaba şimdi gittiğin yerdeki ultrasonda sorun falan olmasın belki ölçümleri yanlış falandır
canım bunu şimdiden öğrenmen iyi oldu buna göre şekerinize hep dikkat edersin şeker çok sinsi bir hastalık çünkü..bilirsen kontrol altında tutuyorsun sorun olmuyor ama haberin yoksa o zaman tehlikeli işte..çok sevindim erken öğrenmene ve önlem almana..rabbim acil şifalar versin ve başka sıkıntı vermesin inşallah sizlere..İnşallah canımm, hamilelik şekeriymiş ilerde bebeğim ve bende bu sorun cıkmasın diye şimdiden önlem alıyoruz iştee
Teşekkür ederim canım inşallah sağlıklada kucaklarımıza gelirler sıpalar
Şaka maka okadar az kaldı kiii haftaları nasıl devirdik
Şeker konusunada ben hiç takılmıyorum, dediğim gibi Rabbim dermansız dert vermesin buda geçer inşAllah
Sende bebişin dönmemesine hiç üzülme benim tospaa hala baş gelişli
Doktor hala istediğimiz pozisyonda erkenci değil yani dedii, bende peki ne zaman dönmesi gerek 32lerde bekleriz ama doğum anı bile dönen var oyüzden o zamana kadar bekleriz dedii, sende hiçç buna takılma kuzum
:
canım benim sağol inşallah hepimizinki de bizi üzmez döner..öyle keyfi yerinde ki böyle heleki songünlerde alta tekme atıyo nasıl canım acıyo keyif alıyo sanki sıpa..ayakları alttan çıkıp görünecek diye korkuyorum :)canım kafana takma zaten usg den usge ye cok degısıyo bu gun olayları
bebegının gelısımı normal onemlı olan buu massallah
donme konusuna gelınce benım doktorum 34. Haftaya kadar donecek bebek doner dedı.
Bu haftadan sonrada ımkansız degıl ancak nadıren donusler olabılıyor demıstı.
Senın daha vaktın var bunun ıcın doner belkııı kuzucuk telas yapma
benimde kızım hala dönmedi aşağı şeyime doğru atıyo tekmeleri artık keyfini bekliycem kuşumun hangi doğum şekli hayırlı ise rabbim onu nasip etsin inşallah
kuzular bide ben yürüyüştü ,platesti ,kegel falan hiç bişey yapmadım :26:
olurda doğum normal olursa çok zorlancam herhalde:44:
artık masada yemek yemeyi iptal ettim yer sofrası kuruyorumbağdaş oturuyorum belki bu şekil açılmam olur diye
Saolasın canımm
Valla bu veletler bizi herşeye alıştırdılar
Bi iğneciliğim eksikti onuda başardım yaa artık iğneci müzeyyeen olarak evim camına tabela asacağım
Gelene cooorrtt gidene cooortt
En olmadıı o piss kaynanaya coorrttNerden geldiyse aklıma :26: İğne diyince ona saplayasım geldi
Hala bizden para istiyorr piss kadınn, demiyor ki oğlum sizin masraflarınız var bizde yardım edemiyoruz ama elindekini bitirme kenara köşeye koy lazım olur yoktaa 500 tl verr 3.000 tlye koltuk takımı alacakmışşKolundaki bileziklerin sayısını ne sen sor ne benn ama alışmışş benim banker kastellimden para almayıı sinir, uyuss, kıl, gıcıkk kadın Ayy nasıll dolmuşum
o zaman bende doğunca düşüniyim ısıtıcı işini biberonlarım chicco step up zaten her ısıtıcıya uymaz chicconunki de oldukça pahalı. Hediye gelmesi ne güzel ya bana annem ve kardeşlerimden geldi eltilerden pek hiç bir şey yok kayınvalidem de iki üç tane yelek getirdi sadece insan güceniyo tabi ufak bir müjde hediyesi beklerdim
seninle doğum tarihimi aynı canım bende dün30+6 da doktora gttim 1449 gr bir hafta geri çıktı 3 kilo civarında doğar dedi ben zayıf olduğum için sana çekicek dedi ben de takmadım benimki de daha dönmemiş 34. haftaya kadar döner daha zamanı var dedi takma bence herşey kısmet hayırlısını isticez artık seninki kaç gr olmuş ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?