2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bugün kontrolumuz var. bebişimizin videosunu alıp birkaç saniyelik hareketlerini izlicez yine. kızlar 6 aydan sonrası çok zor geçti benim için. hareket kabiliyetim yok denecek kadar az. kendimi aciz hissediyorum. yardımsız çorap bile giyinemiyorum neredeyse. önceden 10 dk da hazıranıp evden çıkardım şimdi 1 saat bile yetmiyor her yere geç kalıyorum. evden çıkmadan yoruluyorumm bile. bir an önce zaman geçsin bebeğimi kucağıma alayım diye sabırsızlanıyorum.

Vallaa canım benim doktor biraz pinpirikli ve sanırım birazda panik atakk
Öylee çoookk yüksek ölçümlerim yok ama başlattı işte insüline ama dediğin gibi az kaldı kısmetse oyüzden gözü kapıyorum yapıyorum iğnemiii, herşey onlar için
Bi gelsinlerde sağlıklaa poposunuu ısıracaamm sıpamınnn

günaydın annişlerr =)
kızlar benmde aradan 6 hafta gectikten sonra bugün muayene olacam büyük bir merak icersindeyim acep benim paşa tosun mu zayıf mı?? malum en 24 haftalıkken gitmiştim doktora o zaman kilosu 660gr.dı..inş. iyi beslemişimdir oglusumu....bakalımmm bugün bi gidem doktora size durumu bildiririmmm....ayyyy cok özlemişim ya içimdekiii muzuruu =)

siz olmayınca pek tadı olmuyo buraların yakaladık kzımla öpücüünüzü rabbim daha büyük dert vermesin inşallah

ooo cıcım hosgeldın yaa, mesajını okuyabılen cennetlıkkk
neysekı ıyımıssınız. Masallah tostos oglunaa
Seker ıcın gecmıs olsun ama gecısı bısey zaten cok az kaldı.
Bende 7aydır hergun ıgne yapıyorum pıhtılasma ıcın alıskınım
bısıcık olmuyooo massallah alısmısın sende yapmaya zaten
rabbım dermansız dert vermesın amann onemlı olan o.

benimde kızım hala dönmedi aşağı şeyime doğru atıyo tekmeleri artık keyfini bekliycem kuşumun hangi doğum şekli hayırlı ise rabbim onu nasip etsin inşallah

kuzular bide ben yürüyüştü ,platesti ,kegel falan hiç bişey yapmadım :26:

olurda doğum normal olursa çok zorlancam herhalde:44:

artık masada yemek yemeyi iptal ettim yer sofrası kuruyorum bağdaş oturuyorum belki bu şekil açılmam olur diye

siz olmayınca pek tadı olmuyo buraların yakaladık kzımla öpücüünüzü rabbim daha büyük dert vermesin inşallah

Ben şu doğum iznini bekliyorum kuzumm
Ozamanda sıkılmayın bizdenn İşteyken bir yazıyorum sonra yarım saat sonra bakabiliyorum
Bide işyeri taşınıyorr bizim onun bir yoğunluğu, işlerin çığrından cıkmışlığı var ki sormaa
Biteceekk biteceekk bu günlerdee bitecekkk

sıkılmayuk lokumum aşkolsuntabi sende haklısın hem iş hem ev zor allah yardımcın olsun az kaldı izne çıkmaya o zaman sende tosuncuk oğlanda rahat edersiniz

pekbicici kuzum senin kocacığın pastaaaneciydi sanırsam bize bir iki tarif alıversen ya yaparız arada yerük kahvltıda güzel olur

sıkılmayuk lokumum aşkolsuntabi sende haklısın hem iş hem ev zor allah yardımcın olsun az kaldı izne çıkmaya o zaman sende tosuncuk oğlanda rahat edersiniz

Ozaman tosuncuk oğlanlaa cok işimiz var çookk
Boyamız bitti Pazar günü kısmetse bizimde odamız geliyorr
Ama daha ne halı ne avize ne perde baktık
Küvetimiz bakım malzemelerimizin hiç biri yokk :18:
Netten aldım aldım kıyafetleri şimdi üstümüze yığılıyorlar mübarekler (Maşallah )
Hep kıyafet almışım bende saolmayımm neysee bodysinin üstünde yıkar, hırkasıyla kese atarım artık Stres yok stres yok :18:

bende normal istiyorum ama benimde kızım halen dönmedi başı dik duruyo :) kısmet artık bakalım. 6 aylık doğum izninden hala bi haber yok ama ben çok ümitliyim hatta iznimi ona göre ayarladım kendimce. 26 nisan günü son çalışma günüm. 29 nisanda 37. haftada izne ayrılıyorum ve toplam 24 haftalık izinle (doğum erkende olsa farketmiyor toplam 24 hafta hesaplayacaksınız) 11 ekim son izin günüm oluyor ardından 9 günlük kurban bayramı tatili var 21 ekim işbaşı kısmetse inşallah... sizede önerim böyle ayarlayın 9 gününüz yanmasın

pekbicici kuzum senin kocacığın pastaaaneciydi sanırsam bize bir iki tarif alıversen ya yaparız arada yerük kahvltıda güzel olur

Ahh kuzumm kelin merhemi olsa Kendide hiç anlamaz kii o işletmesini yapıyorr, pastalar börekler imalattan geliyor
Anca içindekilerini sayar sana ama nasıl yaparlar bilmez
Ama ben bu konularda fena değilimdir ne istersin Gerçi şimdi tarif mariff yapmayın ben şeker hastasıyımm kaç gündürr canım nee çikilatalaarr, pastalarr, şokellarrr istiyordaa burnum sızlaya sızlaya iç çekiyorum Haftaya doğum günüm ve pastasız ilk defa kutlayacağım birde hayalimm şu hamile göbişli pastalardandı ama

o yorgunlukların en güzeli oluroadanız hayırlı olsun güzel günler görsün bal oğlan,, şerbet oğlan (annemin garip hitap şekillerinden)aman dert ettiğiniz şeye bak bizde bu ay başlıycaz alışverişe inşallah daha hiç bişeymiz yok (sorumsuz ve geniş anne adayıbkz.melek04)herşey rayına oturur merak etme

o zaman bende doğunca düşüniyim ısıtıcı işini biberonlarım chicco step up zaten her ısıtıcıya uymaz chicconunki de oldukça pahalı. Hediye gelmesi ne güzel ya bana annem ve kardeşlerimden geldi eltilerden pek hiç bir şey yok kayınvalidem de iki üç tane yelek getirdi sadece insan güceniyo tabi ufak bir müjde hediyesi beklerdim

seninle doğum tarihimi aynı canım bende dün30+6 da doktora gttim 1449 gr bir hafta geri çıktı 3 kilo civarında doğar dedi ben zayıf olduğum için sana çekicek dedi ben de takmadım benimki de daha dönmemiş 34. haftaya kadar döner daha zamanı var dedi takma bence herşey kısmet hayırlısını isticez artık seninki kaç gr olmuş ??

ah bebişim yarana şeker bastım kusura bakma bende bizzat kendi yapıyor sandımda şu uyuz pastanecilere soruyom tarifi yok vermeyik diyilar sanki define haritası vercekleraslında birazcık kaçamak yapsan olmazmı ,bi dilimcik

Saolasın canımm
Valla bu veletler bizi herşeye alıştırdılar
Bi iğneciliğim eksikti onuda başardım yaa artık iğneci müzeyyeen olarak evim camına tabela asacağım
Gelene cooorrtt gidene cooortt
En olmadıı o piss kaynanaya coorrtt Nerden geldiyse aklıma :26: İğne diyince ona saplayasım geldi
Hala bizden para istiyorr piss kadınn, demiyor ki oğlum sizin masraflarınız var bizde yardım edemiyoruz ama elindekini bitirme kenara köşeye koy lazım olur yoktaa 500 tl verr 3.000 tlye koltuk takımı alacakmışş Kolundaki bileziklerin sayısını ne sen sor ne benn ama alışmışş benim banker kastellimden para almayıı sinir, uyuss, kıl, gıcıkk kadın Ayy nasıll dolmuşum

Evet orası öyledee içimde bir oturan boğa var ki sorma Melekim yaa
Yarım saat yürüsem 31. dkka oturuyorr şeyimee hareket sıfır bendee bide totosumudur, kafasımıdır dayıyorr bi tarafımaa
Bende üstten itiyorum oğlum ordan çıkamazsınn dayanma diyee 2. saniye cuuppp indiriyorr totoyu başıı
Asii gençlik anacımm
Benimde sorumluluğum cicileri oldu Bu cocuk yıkanmayacak, bu cocuk kremlenmeyecek, ateşi cıkmayacak ki ateş ölçeri olmayacak Neyse Rabbim sağlık ve manyyy versin herşey olur dimii

Kızz verirler mii Sen belkiii rakipsinn belki aynısını yapacaksınn
Onlarında ekmek parasıı Benim teyzem kocamdan cok sevdiği pastanın tarifini öğrenmesini istedide 1 sene geçti üstünden hala imalatı arayıpta soracakk tek dediği truflu pastaa

sağol canım bol yürücem artık ama öyle stresli bir dönemdeyimki taşınıcaz işlemlerin hallolmasını bekliyoruz hergün dolu geçiyor kendime vakit ayıramıyorum pek..iyi beslenemedim mi bende bilmiyorum biraz bebeğime bakmam lazım sanırım..bugün ceviz ve fındık alıcam..balık da hiç yemiyorum
stres olmak istemiyorum bende canım ama hep içimde ya dönmezse duygusu var.bebeğin gelişimi iyi ama bu hastanenin cihazları nedense küçük gösteriyor..aslında ne zaman kendi dr.umdan başka dr.a gitsem stres oluyorum mutlaka beni pimpiriklendircek birşey söylüyorlar..kendi doktorum çok sakin hiçbirşeyi önemsemeyen biriydi..ama hastane çok pahalı olduğu için doktorumu ve hastanemi değiştirdim..kendi doktorum olsa bebek daha küçük sürekli pozisyon değiştirir bizim için son aydaki pozisyonu önemli derdi..hep böyle söylüyordu çünkü :) nette biraz araştırdım bazı şeyler deneyecem dönmesi için bakalım..
canım bu haftalarda dönmezse sonraki haftalarda dönmesi zor oluyormuş öyle okudum nette secde pozisyonunda durmak, babanın alt taraftan konuşması, el fenerini alt tarafa tutmak ve ipodu açıp kulaklıkları alta koymak bebeğin dönmesine yardımcı olurmuş..meraklı kuzular orda ne var diye kafayı oraya çeviriyor demekki :) dünden beri babası alt tarafa konuşuyor oğlum sesime gel diyor ama bizimkinde tık yok ancak tekme atıyor oraya eşek..bebeğim benim hesabıma göre 30+4 tü dünkü doktorun hesabına göre 29+1..zaten benim sat 26 temmuz ama ben geç döllenme oldum o yüzden hamilelik haftam net değil ama hep 30+4 hesabıma göre uyumlu gidiyordu..dün 1360 gr çıktı ağırlığı..bende 5 kilo aldım şimdi düşünüyorum acaba hakikaten haftam geri de o yüzden mi az kilo aldım diyorum..ama detaylı ultrasonda bile bu kadar geride çıkmamıştı oğlum..bu gittiğim hastanede daha önce yeni hamileyken 2 ayrı doktora gitmiştim onlarda da bebek 10 gün geride çıkmıştı..ne zamanki medicanaya başladım bebek 10 gün büyük çıktı ve diğer hastanelerde de buna uyumlu çıktı..olmassa ayrıntılıya girdiğim yere bir gideyim onlar ücretsiz bakıyorlar bebeğe bir baksınlar hakikaten bebek küçük mü..
canım bunu şimdiden öğrenmen iyi oldu buna göre şekerinize hep dikkat edersin şeker çok sinsi bir hastalık çünkü..bilirsen kontrol altında tutuyorsun sorun olmuyor ama haberin yoksa o zaman tehlikeli işte..çok sevindim erken öğrenmene ve önlem almana..rabbim acil şifalar versin ve başka sıkıntı vermesin inşallah sizlere..
evet canım haftaları devirdik ben az kaldı diyordum ama 10 gün geriye gittim dünkü hastaneden sonra canım senin oğluş baş gelişli derken başı midende mi alt tarafında mı? başı aşağıdaysa ters değil normal doğum zaten tatlım..evet canım son ana kadar bekleyelim kuzuların dönmesini hemen sezeryan kararı vermeyelim :18: bu mübarek günde hepimiz için dua ettim..kabul olur inşallah..
canım benim sağol inşallah hepimizinki de bizi üzmez döner..öyle keyfi yerinde ki böyle heleki songünlerde alta tekme atıyo nasıl canım acıyo keyif alıyo sanki sıpa..ayakları alttan çıkıp görünecek diye korkuyorum :)

amin canım yaa aynen benimkide altıma sanki iğneler batırıyo nasıl tekmeliyo eşek..yarasa gibi baş aşağı durucam en sonunda rahatı bozulup dönsün diye ..
bende kegel egzersizi yapmaya çok üşeniyorum...karar verdim namaza başlıcam 5 vakit inşallah..hemen başlıcam nasip olursa..çünkü namazda hem secde pozisyonu var hemde çömelip kalkmak var günde 5 kez sık sık..hemde zaten farz :)...şu işe başlamadan çok düzenli kılıyordum namazı işe başlayınca kılamadım sonra iyice bıraktım işyerinde başka bölüme ait bir mescid vardı orda çaktırmadan kıldım bir süre sonra orası atölye gibi bi yerdi bakışlardan çok rahatsız oldum bıraktım mecbur...şimdi kendimi zorlayıp başlıcam inşallah bi daha bırakmam bakalım..
geçen gün zeynep kamil hastanesini aradım telefona çok tatlı bir ebe çıktı kursta hiç yer yokmuş en erken 29 marttaki kursa katılabilirsin ama 5 hafta gelmen lazım belki gelemezsin zaman az kalmış dedi..telefonda hemen bana önerilerde bulundu..size de yazayım..
sabah akşam 10 kez çömelip kalkılacak
günde 5 kez 10 set kegel egzersizi..(alt kasları sıkıp 10a kadar sayıp bırakıyoruz sonra yine 10a kadar sayıp tekrar sıkıyoruz)
günde 1 saat pilates topuna oturulacak
bağdaş kurarak oturulacak
20-30 dk yürüyüş her gün
derin nefes alınacak karın şişirilerek, bol su içilecek
fazla meyve yenilmeyecek bebeği şişiriyormuş
akşam süt yoğur yenilecek, ara öğünler atlanmayacak..kuru meyveler ve fındık ceviz yenilecek.

sen o duduk babanneyı bana getır bı corttta benden olsun
hokkalı ıgnelerden soooyle
bu ne dusuncesızlık yahuuu
allah akıl fıkır versınn boylelerıne

benimde 1360 gr çıktı canım bu doktora inanmasam mı acaba..ama çok tatlı bir kadın..arkadaşım bu drda doğum yaptı o yüzden tercih etmiştim..normalde medicanaya gidiyordum bu gittiğim erdem hastanesi..bende zayıfım canım ama öyle çok da zayıf değilim..50kg ile hamile kaldım 55 kg oldum şimdi..boyumda 156 falan o yüzden bende açıkçası bebiş benim gibi minik bişey olcak diye düşünüyoum hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…