- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.941
günaydın kızlar herkeslere hayırlı cumalar ve kadınlar gününüz kutlu olsun..
dün başka bir hastaneye ve başka bir doktora gittim..bebeğim benim diğer doktor ile hesabımdan 10 gün küçük çıktı..zaten ilk hamile kaldığımda yine bu hastaneye gitmiştim 3 kez onda da böyle küçük görünüyordu sonra medicanaya başladığımda bebeğim birden 10 gün büyük çıkmıştı ve çok sevinmiştim..şimdi aradan kaç ay geçti tekrar ilk geldiğim hastanede doğum yapmaya karar vererek buraya geldim ve bebek yine 10 gün küçük çıktı..doğum tarihine 20-22 mayıs dedi doktor, haliyle olduğum haftada geri gittim..gelişimi normal olduğu için korkmuyorum ama yine insanın içinde acaba'lar kalıyor..
kızlar bir de bebişim hala ters duruyor kafası midemde ayaklar aşağıda..doktor dedi ki son ayında da böyle durursa o zaman sezeryan mı olacak yoksa son ana kadar bekleyecekmisin karar veririz dedi..ben çok korkuyorum.dünden beri kafam bu duruma öyle takıldı ki ister istemez stres yapıyorum elimde değil..normal doğum çok istiyorum ama bebişin keyfi yerinde hiç dönecek gibi değil..gece elimi mideme koydum rahatsız olsun yer değişsin diye ama o elimi ittirdi sürekli hiç keyfini bozmuyo..acaba döner mi kızlar ne yapıcam bensizlerin döndü mü??
canım stres etme desemde edıceksın bende yavrumu 2 3 hafta oncesınekadar altta hıssederken sımdı hep yukarda hısedıyorum
adım gıbı emınım donmedı :) ama son haftaya kadar yapılan ne catı muayenesı ne bebısın durusu onemlı degıl
hersey son haftada hatta dogum anınd abellı oluyor
senın yapabılcegın kergel esgersızlerı ve ve kedı hareketı notlarda paylasmıstım
bebegın kanala gırmesı ıcın yapılıyor secde pozısyonu gıbı bıde dık oturmak kesınlıkle yatar sekılde degıl
ultrason goruntulerı acayıp canım yengemd e hep dıyorum ya dogumdan hemen once 4 kg yakın dedıler dogumda 3 kg dogdu :)
canım bence fazla yeme. fazlası oksitosin hormonu salgılanmasına neden oluyormuş dolayısıyla erken doğum riskini arttırıyor. şu an da günde 1 tane yesen sana yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
37. haftadan itibaren avuç avuç yeriz inş. ben de çok seviyorum deli gibi yiyebilirim.
bu arada Kudüs hurmasının İsrail den geldiğini bilmiyordum :26: bi daha almayayım bari
egıtımde ebemız abartmadan ıstedıgımızı ornek mesela maydanoz ılk aylarda ay yeme rahmı acar narda oyle dedıler
ben nar eksısı salatama maydanonu hem kahvaltı hem salatama kullandım hep kullanıyorumda
hurmayıda en bastan berı ar a ara tuketıyordum bu aralar cnaım ceker oldu her gun olmasada aklıma geldıkce yıyorum
yanı asırı abartmadıkca yenenden bısey olmaz canım dktorum ve ebem bu konuda benı rahatlattı sağolsunlar
bende nette gormustum o hurmayı cok severım ama ısgal ettıkelrı toprakalrda yetıstırıp
bızlere satıp para kazanıyorlar işte bıd e onların mahsullerıne guvenemem en ıyısı mekke medıne hurması
bıldıgınden sasmıcan:)
bugün kontrolumuz var. bebişimizin videosunu alıp birkaç saniyelik hareketlerini izlicez yine. kızlar 6 aydan sonrası çok zor geçti benim için. hareket kabiliyetim yok denecek kadar az. kendimi aciz hissediyorum. yardımsız çorap bile giyinemiyorum neredeyse. önceden 10 dk da hazıranıp evden çıkardım şimdi 1 saat bile yetmiyor her yere geç kalıyorum. evden çıkmadan yoruluyorumm bile. bir an önce zaman geçsin bebeğimi kucağıma alayım diye sabırsızlanıyorum.
ah canım okadar hareketlı ben acık yuyreyım nefes nefeseyım asırı kalp carpıntım var
bunlar normal :) dogum sonrası gecıcek inşalah ozlemle beklıyorum
öncelikle verdıgın karara cok sevındım :) namazı tabıkı farz oldugu ıcın kılmalıyız:)
ozlem ebeyle konustun dımı :) ben mart 15 baslıyorum yıne ama dısardan ızleyıcı olarak gıdıcegım ıcın kontenjan bana ugramıyo:)
talep cokmus 29 marttakı cuma gunune denk gelmese ona gıdıcektım bılgılerı tekrardan tazelıyeyım bırd ekendını dahada gelıstırmıs
bızım zamanımızda anlattıgndan daha donanımlı benımle aynı donem gıden arkadas sımdı yıne gıdıyo haftaya bıtıyo 2. egıtımı :)
cok fark va r kesın gıt dedı
sen yınede bı gel gorun ozellıkle 2. ders cok onemlı ona gelıp ızleyebılırmıyım dıye sor dogum oncesı yapılcaklarla
egsersızle bebegın kanala gırmesı için vs.. onları gösterıcek
Ya yine dayanamadım daybudayde garage indirimi var yine % 95 varan bebe chocolatenin şortlu kısa kollu tulumları 7.95 3 tane tulum aldım birde bermuda pantolon vardı oda 7,95 onuda aldım geçen alışverişimdende 6 lira hediye çekim vardı onları kullandım kargoda yok düşünün 25 liraya 3 şortlu tulum 1 tanede pantolon aldımayrıca şortlu tulumları burda sordum 2 mağzaya 25-30 tl arası fiyatları çok mutluyum gerçi kocam bu ayki ektreyi görünce ben kadar mutlu olmıycak galiba:18::18::18::18:dayanamadım daha 2 gün önce dünya kadar alışveriş yapmıştım
sabah 10 gıbımı neydı bakmıstım hersey bıtmıs sok oldum :) chıcco tırnak setı 8 tl cok ıyı bı ındırımdı 3lu altıklar falan
ama sansa ıste kapıs kapıs gıtmıs:) aldıkların hayırlı olsun canım :)