- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.981
evet canım inşallah bi daha hiç bırakmam namazımı..canım 15 marttaki eğitime mi izleyici olarak katılayım? hangi saatlerde o günkü eğitim??gelirsem tanışırız da ne güzel olurcanım stres etme desemde edıceksın bende yavrumu 2 3 hafta oncesınekadar altta hıssederken sımdı hep yukarda hısedıyorum
adım gıbı emınım donmedı :) ama son haftaya kadar yapılan ne catı muayenesı ne bebısın durusu onemlı degıl
hersey son haftada hatta dogum anınd abellı oluyor
senın yapabılcegın kergel esgersızlerı ve ve kedı hareketı notlarda paylasmıstım
bebegın kanala gırmesı ıcın yapılıyor secde pozısyonu gıbı bıde dık oturmak kesınlıkle yatar sekılde degıl
ultrason goruntulerı acayıp canım yengemd e hep dıyorum ya dogumdan hemen once 4 kg yakın dedıler dogumda 3 kg dogdu :)
egıtımde ebemız abartmadan ıstedıgımızı ornek mesela maydanoz ılk aylarda ay yeme rahmı acar narda oyle dedıler
ben nar eksısı salatama maydanonu hem kahvaltı hem salatama kullandım hep kullanıyorumda
hurmayıda en bastan berı ar a ara tuketıyordum bu aralar cnaım ceker oldu her gun olmasada aklıma geldıkce yıyorum
yanı asırı abartmadıkca yenenden bısey olmaz canım dktorum ve ebem bu konuda benı rahatlattı sağolsunlar
bende nette gormustum o hurmayı cok severım ama ısgal ettıkelrı toprakalrda yetıstırıp
bızlere satıp para kazanıyorlar işte bıd e onların mahsullerıne guvenemem en ıyısı mekke medıne hurması
bıldıgınden sasmıcan:)
öncelikle verdıgın karara cok sevındım :) namazı tabıkı farz oldugu ıcın kılmalıyız:)
ozlem ebeyle konustun dımı :) ben mart 15 baslıyorum yıne ama dısardan ızleyıcı olarak gıdıcegım ıcın kontenjan bana ugramıyo:)
talep cokmus 29 marttakı cuma gunune denk gelmese ona gıdıcektım bılgılerı tekrardan tazelıyeyım bırd ekendını dahada gelıstırmıs
bızım zamanımızda anlattıgndan daha donanımlı benımle aynı donem gıden arkadas sımdı yıne gıdıyo haftaya bıtıyo 2. egıtımı :)
cok fark va r kesın gıt dedı
sen yınede bı gel gorun ozellıkle 2. ders cok onemlı ona gelıp ızleyebılırmıyım dıye sor dogum oncesı yapılcaklarla
egsersızle bebegın kanala gırmesı için vs.. onları gösterıcek
ayy canım sorma bende işyerindeki son günümde salak gibi süslendim püslendim saçımı falan yaptım zayıf gösteren kıyafetler giydim gittim..herkesle bütün katlarla vedalaştım herkes çok güzelleştin hani neren hamile senin bizim şirketin ebru şallısı falan söyledi durdular..sonra ben tırstım eve gelince baktım cevşenimi de evde unutmuşum gelince kendimi okudum ama nafile..o günden beri yüzüm ve boynumu sivilceler kapladı hiç geçmiyor hergün daha çok artıyor aynalardan kaçıyorum..annem gördü bu başka bişey çok fazla hamilelik bu kadaryapmaz alerji gibi doktora git dedi..doktora da bir türlü gidemedim, o günden beri çirkin çirkin geziyorumkızlar esımı alısverış lıstesıyle dısarı ugurluyordum ust komsu kapıyı actı hamılelıgımı sordu nasılsın falan dıye . kac aylık oldun dedı 7 aylık dıyınce bı anda pişman oldum dedıgımehanı karnın nerde gorunmuyor dedı 10 kg yakın aldım dedım hıc bıyerınde bısey yok dedı ama masallah dedımı bılmıyorum son ayda cıkar bakam bu halıme dedım anneme cekmıısm oda boyleydı kı cıdden annemde bekar kı dıye ıstenmıstı 7 aylık hamıleyken ve 7. cocuguna :) velhasıl oda normal dogumla 4.8 gram bebegını dogurmus 24 kg almıstım dedı egıtımde ebemın dedıklerını o aynen uygulamıs sancılar 5 dk ara ıle gelmeden gıtmemıs doktora ve ılık dus ama saclar yıkanmıcak usutmıcez bunu ebede demıstı bol bol sancı anında dusun altında durmak cok ıyı gelıyormus tabı bırı dusun onunde beklıcek bızı.. bol bol ogut verdı sağolsun sızınle paylasıyım dedım :)
aynen canım benimde çok canım sıkılıyor çocuk ters duruyorMERHABA kızlar..doktordan yeni geldim...benim paşa 1.600gr agırlıgındaymıs...masallah tü tü tüüüü..ama canım sıkıldı paşa makat gelişiymiş...bas yukarda ayaklar asagıda.....eger dönmezse sezeryan dedi...offff... moralim bozuldu.........kızlarrr döner mi acepp normal dogum pozisyonuna şu 2.5ay icersinde inş...cok da ümitli bir sekilde gitmiştim doktora ne umdum ne buldum............:2::2::2::2:
kızlar bir de bugün bir yakınım ameliyat oldu üsküdar anadolu hastanesinde orda beklerken oranın kadın doğumunu çok övdüler bende sıra alıp girdim muayene oldum..(muayene 12 tl o da devlet katkı payı) doktor hakikaten çok iyi ve ilgiliydi..baktı karnıma dedi ki senin karnın küçük, minyonsun dedi vücut yapın dar o yüzden en ufak kendini zorlamanda rahimin açılır erken doğuma çok elverişlisin çok dikkat et en azından 37. haftaya kadar sabret dedi..bebeğin başı göbek deliğimin sağında poposu solunda ayakları da aşağıdaymış..yeri dar olduğu için dönmeyebilir de dönebilir de zamanla görücez dedi..ben dedim dönsün diye müzik dinletmeyi düşünüyorum alttan müziğin sesi dönmesine yardımcı olur mu dedim..yok dedi tamam müzik dinletebilirsin ama o döndürmez dedi güldü..eşim de dediki o zaman biz çok komik şeyler yapıyoruz dedi..ben dedim eşim dünden beri alt tarafa konuşuyor sesime gel diyor bebeğe dedim güldü