2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
sen bir sonraki kontrole ne zaman gideceksin? Bana geçen hafta 1 ay sonra gel demişti daha 1 haftası geçti zaman geçmiyor yaaa

canım banada aynen senin gbii 1 ay sonr agel demişti ama benim gecen hafta lekelenmem olunca mecburen gittim haftasonud akontrole gittim o yüzden 15 gün sonra gel dedi. normal yani sana verdiği süre.

canım banada aynen senin gbii 1 ay sonr agel demişti ama benim gecen hafta lekelenmem olunca mecburen gittim haftasonud akontrole gittim o yüzden 15 gün sonra gel dedi. normal yani sana verdiği süre.

Şu an bir problem yok değil mi? Nasıl büyümüştür o şimdi

merhaba kızlar bende inş. mayıs annesi olcam...suan 6 hafta 5 günlük hamileyimm...ALLAHIM BU GÜZEL DUYGUYU HERKESE NASİP ETSİN........

günaydın hamileğin uygunsa yapanbılırsın yanı kanama rıskın yoksa plasentan aşağıda deilse düşük riskin yoksa tabiki hamile platesı yapabılırsın hatta normal dogumu kolaylastırdıgı bile soyleniyor. ben hamıle kalmadan once plates yapıyodum ama hamılelıgım sırasında yapamadım malesef .

cnm cevap için teşekkür ederim öncelikle. ben hamileliğimden önce yapmadım pilates. ama sanırım hamile pilatesi, epey kolay hareketler olmalı. ebru şallının hamile pilatesi dvdsini almayı düşünüyorum. şuan 9+3 günlüğüz çok şükür herhangi bir risk olmadı gebeliğimde, kanama vs de yaşamadım. yine de pilatese başlamak için 3 ayın dolmasını bekleyeceğim.

kızlar bişi sorcam doktora gittim dengesiz besleniyorum ve buyüzden vitamin hapı istedim o da bana eleviti verdi.ama folik asite devam et ya da etme demedim..malum cok sıra oldugu için geri dönüş yapamadım acaba elevitin içinde vitamin +folik asit mi var??? siz ce folik asiti ayrıca mı icmeliyim???kızlarr aklım karıstııı....offff

ben de cok merak ediyorum canim ya
sen son 6+6da gordum ben
o gunden beri kocaman olmus saglikli bir bebisim vardir insallah
ben de gun sayiyorum yarindan sonra normal kontrole
obur hafta da ultrasona

canım başlamadan önce mutlaka druna danıs bunun dısında önce yapmadıgın ıcın evde cd ıle yapmanı pek tavsıye etmıyorum. bılen bır kısının kontrolunde baslamalısın.

benim daha once ictigim elevitte 0.8 mg folik asit vardi
burda baska arkadas da sormustu doktoruna o da var demisti
Bir film kaplı tablet 12 vitamin

A vitamini (retinol ) 4000 I .U. (1201.2 M9)

Bl vitamini (tiamiı n hi droklorür) 1.6 mg

B2 vitamini (ribofl. avir ı) 1.8 mg

B6 vitamini (piridc ıksir T hidroklorür) 2.6
A mg

B12 vitamini (siyanokobalamin)

C vitamini (askorbik asit) 100 mg

D3 vitamini (kolekalsiferol) 500 I. .U. (12.5
ug)

E vitamini (-tokoferol asetat) 15 mg

Biotin (B8 vitamini) 200 M9

Kalsiyum pantotenat (B5 vitamini) 10 mg

Folik asit 0.8 mg

Nikotinamid 19 mg

4 mineral

Kalsiyum 125 mg

Demir 60 mg

Magnezyum 100 mg

Fosfor 125 mg 3 eser element

Bakır 1 mg

Mangan 1 mg

Çinko 7.5 mg

ama yeterli mi diye doktoruna sorsan iyi olur

bildiğim kadarıyla elvit içerken folik asıt içilmiyo ama yıne de druna danıs bence sana cep numarasını vermıs olması lazım ara ve sor canım

canım başlamadan önce mutlaka druna danıs bunun dısında önce yapmadıgın ıcın evde cd ıle yapmanı pek tavsıye etmıyorum. bılen bır kısının kontrolunde baslamalısın.

araştırdım da canım, uzman kontrolünde yapabileceğim bir spor merkezi bulamadım aslında. hamileliğimizin çoğu zamanı da soğuk günlere denk geleceği için pek fazla yürüyüş falan da yapamayız diye evde yapabileceğim bir şeyler araştırıyorum. ilk kontrolümde doktoruma danışırım mutlaka. eğer uygun görmezse başka ihtimalleri gözden geçiririz artık. zaten biraz fazla kilom var çok fazla kilo almadan kucağıma almak istiyorum bebeğimi. ama hayırlısı bakalım.

bulanti ne kotuymus kizlar ya
yerimden kalkamiyorum hala
ne yiyebilecegim konusunda en ufak bir fikrim yok
yiyecek aklima getiremiyorm ama aciktim da
peynir ekmek deniycem simdi

canım kiloyu fazla takma kafana ınan emzirirken bırden gidiyo kılolar tabii süt yapcak dıye tatlıları falan yemezsen genelde sut yapar yee dıye zorla yediriyolar :) halbukı sütü sağlayan su ve dınlenme :) neyse sana tavsıyem su dietisyene git sana hamılelere ozel diet versin diet derken zayıflama amaclı deıl gereklı besınlerı almanı saglar hemde kılo alımını dengede tutar. boylece geregınden fazla kılo almamıs olur sağlıklı beslenırsın hem doğum sonrası da kılo vermen kolaylasır.

leblebi, çubuk kraker den bıkmış birisi olarak şimdilik favorim peynir zeytin ekmek salatalık.. bi dene istersen cnm umarım sana da iyi gelir. geçmiş olsun.

canım duru suda kaynamıs makarna benim midemi rahatlatıyodu gercı onuda fazla yıyemıyodum benım fecıydı bulantılarım 3 ayda kılo bıle vermıstım. bunun dısında haslanmıs pirinc yıyodum :) ackalma sakın en kotu oldugun durumlarda bunları yemeye calıs.

yok öyle zorlamalarına izin vermem inş :) zaten tatlıyla öyle fazla aram da yok sütlü tatlıları yerim o da fazla değil. şimdilik kilo almadım hiç. hatta sabahları halen dümdüz karnım çok şükür. zaten ben kilo fazlam var diyorum da sıkı etlimiyim bilmem fazla göstermiyorum :) ama dediğin gibi yine de bi diyetisyene uğramakta fayda var. çok teşekkür ederim tavsiyelerin için sana da :) bu arada sen ne zaman doğum yaptın ? Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşAllah.

7 temmuzda doğum yaptım canım . 7 gun sonra kızım 3 aylık olucak kısmetse. sizin topiğide okuyup hamılelık donemımı hatırlıyorum cok hosuma gıdıyor tadını cıkartın valla ben hep cıkartıyorum dıyodum da ay doğumdan sonra ozluyor o gunlerı :) ama doğum sonrasıda inanılmaz bır duyu tarıfı yok bebişlerinizi kucagınıza aldıgınızda anlıycaksınız :) annem hep derdı anne olunca anlarsın beni diye hep gercekten de sımdı anlıyorum kendisini :) inşallah güzel bir hamilelik gecirir sağlıkla bebeğinizi kucagınıza alırsınız.

kızlar daha once bır cok kez yazdım kutu sutlerde vıtamın gereklı seyler yok
en ıyısı kapıya gelen hakıkı ıyı bır sut satıcı bulmak buda mumkun olmucagı ıcın gunluk sut
hergun 500 ml tuketıyorum artı 1 lt yakın ayran ve 200 ml maden suyu hıc karnım sısmıyor ..

ah o agrılar bendede fazlasıyla var 2 saat sonra randevum var benımde bugun 6 saat bıle uyuyamadım erkenden kalktım saatlerı sayıyorum ınsallah kalp atıslarını duyarız canım :)

bende hiççç sevmem brudamı konusmustuk yanlıs hatırlamıyorsam meyvelı soda kcemyın demıslerdı hamıleyken hatta bebiş için bıle yararlıymıs sade soda

kesınlıkle meyvelı soda olmaz cola gıbı zararlı kızlar doktorlarınıza sorun bana sadece maden suyu dedı doktor

doktorum yuruyus ve sadece işin ehli guvenılır kısılerle hamıel platesine ızın verdı
ama ben plates yerıne yuruyus dusunuyorum kosu bandımda kısın 30 dk falan hafıf yuruyus yaparım
kendın evde yapmayı dusunmuyorsun dımı ?

merhaba kızlar bende inş. mayıs annesi olcam...suan 6 hafta 5 günlük hamileyimm...ALLAHIM BU GÜZEL DUYGUYU HERKESE NASİP ETSİN........

özkaynak maden suyu gıda muhendısı arkadasıma sormustum pıyasayı arastırmıstı
en ıyı değerde özkaynakmıs 1 ltlık alıyorum ben acınca zatı asıdı dıger gune gıtmıs oluyor su nıyetıne ıcıyorum tavsıye ederım kızlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…