- 13 Ocak 2010
- 3.288
- 3.506
- 698
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #3.661
sen bir sonraki kontrole ne zaman gideceksin? Bana geçen hafta 1 ay sonra gel demişti daha 1 haftası geçti zaman geçmiyor yaaa
canım banada aynen senin gbii 1 ay sonr agel demişti ama benim gecen hafta lekelenmem olunca mecburen gittim haftasonud akontrole gittim o yüzden 15 gün sonra gel dedi. normal yani sana verdiği süre.
Günaydın canlar, epeydir bakamadım buralara umarım hepiniz bebeklerinizde birlikte sağlıklısınızdır. msjlarınızı okumaya çalışıcam birazdan.
Ama benim öncelikle sormak istediğim bişey var hamile pilatesi hakkında ne düşünüyorsunuz? ben 3 ayı doldurduktan sonra yapmak istiyorum ama, sizce sakıncası varmıdır? elbette doktoruma da danışıcam önce size bir sorayım dedim :)
günaydın hamileğin uygunsa yapanbılırsın yanı kanama rıskın yoksa plasentan aşağıda deilse düşük riskin yoksa tabiki hamile platesı yapabılırsın hatta normal dogumu kolaylastırdıgı bile soyleniyor. ben hamıle kalmadan once plates yapıyodum ama hamılelıgım sırasında yapamadım malesef .
gunaydınnnn
ohbee progestanın bıtmesıne 5 gunum kaldı gun sayıyorum resmen sınır oldum o ılaca..
doktora gıtmeme de az kaldı ama gunler gecmıyo bıran once gecsın artık bebısımın buyumus halını cok merak edıyorum
cnm cevap için teşekkür ederim öncelikle. ben hamileliğimden önce yapmadım pilates. ama sanırım hamile pilatesi, epey kolay hareketler olmalı. ebru şallının hamile pilatesi dvdsini almayı düşünüyorum. şuan 9+3 günlüğüz çok şükür herhangi bir risk olmadı gebeliğimde, kanama vs de yaşamadım. yine de pilatese başlamak için 3 ayın dolmasını bekleyeceğim.
kızlar bişi sorcam doktora gittim dengesiz besleniyorum ve buyüzden vitamin hapı istedim o da bana eleviti verdi.ama folik asite devam et ya da etme demedim..malum cok sıra oldugu için geri dönüş yapamadım acaba elevitin içinde vitamin +folik asit mi var??? siz ce folik asiti ayrıca mı icmeliyim???kızlarr aklım karıstııı....offff
kızlar bişi sorcam doktora gittim dengesiz besleniyorum ve buyüzden vitamin hapı istedim o da bana eleviti verdi.ama folik asite devam et ya da etme demedim..malum cok sıra oldugu için geri dönüş yapamadım acaba elevitin içinde vitamin +folik asit mi var??? siz ce folik asiti ayrıca mı icmeliyim???kızlarr aklım karıstııı....offff
Şu an bir problem yok değil mi? Nasıl büyümüştür o şimdi
canım başlamadan önce mutlaka druna danıs bunun dısında önce yapmadıgın ıcın evde cd ıle yapmanı pek tavsıye etmıyorum. bılen bır kısının kontrolunde baslamalısın.
araştırdım da canım, uzman kontrolünde yapabileceğim bir spor merkezi bulamadım aslında. hamileliğimizin çoğu zamanı da soğuk günlere denk geleceği için pek fazla yürüyüş falan da yapamayız diye evde yapabileceğim bir şeyler araştırıyorum. ilk kontrolümde doktoruma danışırım mutlaka. eğer uygun görmezse başka ihtimalleri gözden geçiririz artık. zaten biraz fazla kilom var çok fazla kilo almadan kucağıma almak istiyorum bebeğimi. ama hayırlısı bakalım.
bulanti ne kotuymus kizlar ya
yerimden kalkamiyorum hala
ne yiyebilecegim konusunda en ufak bir fikrim yok
yiyecek aklima getiremiyorm ama aciktim da
peynir ekmek deniycem simdi
bulanti ne kotuymus kizlar ya
yerimden kalkamiyorum hala
ne yiyebilecegim konusunda en ufak bir fikrim yok
yiyecek aklima getiremiyorm ama aciktim da
peynir ekmek deniycem simdi
canım kiloyu fazla takma kafana ınan emzirirken bırden gidiyo kılolar tabii süt yapcak dıye tatlıları falan yemezsen genelde sut yapar yee dıye zorla yediriyolar :) halbukı sütü sağlayan su ve dınlenme :) neyse sana tavsıyem su dietisyene git sana hamılelere ozel diet versin diet derken zayıflama amaclı deıl gereklı besınlerı almanı saglar hemde kılo alımını dengede tutar. boylece geregınden fazla kılo almamıs olur sağlıklı beslenırsın hem doğum sonrası da kılo vermen kolaylasır.
yok öyle zorlamalarına izin vermem inş :) zaten tatlıyla öyle fazla aram da yok sütlü tatlıları yerim o da fazla değil. şimdilik kilo almadım hiç. hatta sabahları halen dümdüz karnım çok şükür. zaten ben kilo fazlam var diyorum da sıkı etlimiyim bilmem fazla göstermiyorum :) ama dediğin gibi yine de bi diyetisyene uğramakta fayda var. çok teşekkür ederim tavsiyelerin için sana da :) bu arada sen ne zaman doğum yaptın ? Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşAllah.
bir arkadasim bana kullandigin sutun markasini degisir bakalim bir degisiklik oluyor mu dedi
baska marka gunluk sut icmeye basladim ve gaz sorunum geci
belki senin icin de etkili olur
oncesinde kivraniyordum agridan
su yazmisim t harfi cikmiyor klavyede iyi basmayinca
sut olacakti
kızlar bu sabah bebeısımızın kalp atslarını dınlıcez ınsalah cok heycanlıyım kocam 12den berı hastanelerde sıra almak ıcın ugrasıo adam ısten geldı dogru hastaneyeaz omce geldı yemek yedı gene gıttı kıyamam bn ona ya ınsallah hayrlısı olr bebısımız saglıklıdır.ama bnı bu karın ve kasık agrıları yemın edıorm öldurecek ya cok haddınden fazla agrım var dayanamıorm artk bu kadar sancılı karın karın agrısı veken var mı kızlar ya
bende hiççç sevmem brudamı konusmustuk yanlıs hatırlamıyorsam meyvelı soda kcemyın demıslerdı hamıleyken hatta bebiş için bıle yararlıymıs sade soda
Günaydın canlar, epeydir bakamadım buralara umarım hepiniz bebeklerinizde birlikte sağlıklısınızdır. msjlarınızı okumaya çalışıcam birazdan.
Ama benim öncelikle sormak istediğim bişey var hamile pilatesi hakkında ne düşünüyorsunuz? ben 3 ayı doldurduktan sonra yapmak istiyorum ama, sizce sakıncası varmıdır? elbette doktoruma da danışıcam önce size bir sorayım dedim :)
Soda değil canım, maden suyu içmen gerek...Üstlerini oku mutlaka çünkü sodanın sadece rahatlatma özelliği dışında sana bir katkısı yok. Maden suyu ise mineral içeriyor hamilelikte önemli mineralde...Meyvelide sakın içme tatlandırıcılı hepsi...
Ayrıca içtiğiniz markalarada dikkat edin, sular gibide maden sularının ve sodaların zararlı maddeleri olanları var...Ben araştırırken bulmuştum;
*****Hıfzıssıhha ve Halk Sağlığı Laboratuvarlarında gerek kaynağından alınan, gerekse piyasadan toplanan numunelerin yapılan analizlerin sonucunda, Sırma, Sarıkız, Efe, Beypazarı ve Özkaynakdan oluşan beş marka maden suyu ve sodasında nitrite rastlanmadı. Uludağ marka maden suyunun analizlerinde ise kaynağından alınan numuneler temiz çıkarken, piyasadan alınan numunelerinin birinde nitrit, diğerinde ise amonyak belirlendi.
Kızılay, Askoop Kızılcahamam, Salihli, Kınık, Şifa, Çınar, Kula, Yıldız, Çamlık ve Kuzuluk maden sularında ise nitrit tespit edildi. Karakoca, Çaldağ, Erzincan ve Gökova marka maden sularının analiz sonuçları ise henüz belli olmadı.
*****SAĞLIK VE GIDA GÜVENLİĞİ HAREKETİ UYARIYOR VE SORUYOR
Nitratlar 50 mg/l N03 yüksek oranda nitrat içeren suları içenler zararlıdır. Ayrıca boğaz hastalıklarına ve kan hastalıklarına yol açabilir. Bebeklere kesinlikle nitratilı sular içirilmemelidir. Midelerinde nitrite indirgenerek mavi hastalık denilen kan zehirlenmesine neden olur. Nitritler, nitratlara benzer etki gösterirler, ancak çok daha tehlikelidirler. Kan zehirlenmesine, kanda oksijen taşınmasını engelleyerek oksijensizlikten boğulmaya sebep olurlar. Kaynağını endüstriyel kirlenme ve gübreler oluşturur.
-alıntıdır- 2010 arşivi / belki aralarında düzelmiş olan vardır :44:
merhaba kızlar bende inş. mayıs annesi olcam...suan 6 hafta 5 günlük hamileyimm...ALLAHIM BU GÜZEL DUYGUYU HERKESE NASİP ETSİN........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?