- 5 Ekim 2011
- 164
- 22
- 98
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #3.681
7 temmuzda doğum yaptım canım . 7 gun sonra kızım 3 aylık olucak kısmetse. sizin topiğide okuyup hamılelık donemımı hatırlıyorum cok hosuma gıdıyor tadını cıkartın valla ben hep cıkartıyorum dıyodum da ay doğumdan sonra ozluyor o gunlerı :) ama doğum sonrasıda inanılmaz bır duyu tarıfı yok bebişlerinizi kucagınıza aldıgınızda anlıycaksınız :) annem hep derdı anne olunca anlarsın beni diye hep gercekten de sımdı anlıyorum kendisini :) inşallah güzel bir hamilelik gecirir sağlıkla bebeğinizi kucagınıza alırsınız.
tesekkurler canim tavsiyelerin icinleblebi, çubuk kraker den bıkmış birisi olarak şimdilik favorim peynir zeytin ekmek salatalık.. bi dene istersen cnm umarım sana da iyi gelir. geçmiş olsun.
canım duru suda kaynamıs makarna benim midemi rahatlatıyodu gercı onuda fazla yıyemıyodum benım fecıydı bulantılarım 3 ayda kılo bıle vermıstım. bunun dısında haslanmıs pirinc yıyodum :) ackalma sakın en kotu oldugun durumlarda bunları yemeye calıs.
kızlar daha once bır cok kez yazdım kutu sutlerde vıtamın gereklı seyler yok
en ıyısı kapıya gelen hakıkı ıyı bır sut satıcı bulmak buda mumkun olmucagı ıcın gunluk sut
hergun 500 ml tuketıyorum artı 1 lt yakın ayran ve 200 ml maden suyu hıc karnım sısmıyor ..
doktorum yuruyus ve sadece işin ehli guvenılır kısılerle hamıel platesine ızın verdı
ama ben plates yerıne yuruyus dusunuyorum kosu bandımda kısın 30 dk falan hafıf yuruyus yaparım
kendın evde yapmayı dusunmuyorsun dımı ?
araştırdım da hamile pilatesi yaptıran bir yerle karşılaşmadım canım. kendim yapmayı düşünmüştüm hal böyle olunca. ama doktorumla görüşüp yeniden bir karar vericem. olmadı başka alternatifleri değerlendiricem.
şimdilik bulantılardan fln sanırım çok tadını çıkaramıyoruz da 3. aydan sonra biz de çıkarırız sanırım :) hele cinsiyetini öğrendikten sonra alışveriş oda hazırlama fln derken epey güzel geçecek inş. kucağıma alacağım günün hayali bile inanılmaz, yaşamak çok çok farklı olur eminim :) darısı bizim başımıza inşAllah. senin meleğine de Rabbim hayırlı uzun ömürler versin.
tesekkurler canim tavsiyelerin icin
makarna cok iyi geliyor canim
hem canim istiyor hem de sadece onu yemek istiyorum
bugun kotuyum ya normalde yememi ekilemiyordu hic bulani hafif hafif geliyordu, ben yine yiyordum bugun su bile icemiycem gibi
evet kutu sut ben de asla kullanmiyorum, hamile degilken de kutu sut ve meyve sulari hic kullanmazdim
ben yurt disindayim gunluk sut cok iyi, marka marka bulabiliyorum
ve rahatca icebiliyorum
sade maden suyunu içemiyorsanız size tavsiyem su . ev yapımı lımonata ıle sodayı karıstırmak aynı meyvelı soda gıbı oluyor. lımonataya su yerıne soda koymanız yeterli
evet kutu sut ben de asla kullanmiyorum, hamile degilken de kutu sut ve meyve sulari hic kullanmazdim
ben yurt disindayim gunluk sut cok iyi, marka marka bulabiliyorum
ve rahatca icebiliyorum
araştırdım da hamile pilatesi yaptıran bir yerle karşılaşmadım canım. kendim yapmayı düşünmüştüm hal böyle olunca. ama doktorumla görüşüp yeniden bir karar vericem. olmadı başka alternatifleri değerlendiricem.
canım benim arkadaşım 5 aylık hamile sakın dışardan süt alıp içme dedi onlar pastorize olmadığı için mikrop kapabilirmişsin şimdi bizim çok hassas dönemimiz bebeklerimize bişey olmasın yine kendin bilirsin de light süt kullanıcakmışız onlarda yağ olmadığı için kalsiyum daha fazlaymış
[SUP][/SUP]
bulantı olayı kotu canım ben en sıdetlısını yasadaım hastaneye yatım sureklı tahlıl yapıldı hatta drum tahlilerde bır seye bakıyodu suan aklımda kalmadı eger yuksek cıkarsa aldırmak zorundayız demıstı ama ben 3 ay boyunca sureklı kustum hıcbırsey yıyemıyodum yedıklerımde bır ıkı kasık dan ılerı gıtmıyodun 30 lu kılolara dusmustuım gercı cok zayıf hamıle kalmıstım hamıle kaldıgımda 42 kıloydum. neyse 12. haftadan sonra bır gun uyanıcaksın ve bulantın kalmıycak sihirli değnek dokunmus gibi :) allah hepimizin bebeklerıne uzun ömürler versin canım
canım benim arkadaşım 5 aylık hamile sakın dışardan süt alıp içme dedi onlar pastorize olmadığı için mikrop kapabilirmişsin şimdi bizim çok hassas dönemimiz bebeklerimize bişey olmasın yine kendin bilirsin de light süt kullanıcakmışız onlarda yağ olmadığı için kalsiyum daha fazlaymış
[SUP][/SUP]
bulantı olayı kotu canım ben en sıdetlısını yasadaım hastaneye yatım sureklı tahlıl yapıldı hatta drum tahlilerde bır seye bakıyodu suan aklımda kalmadı eger yuksek cıkarsa aldırmak zorundayız demıstı ama ben 3 ay boyunca sureklı kustum hıcbırsey yıyemıyodum yedıklerımde bır ıkı kasık dan ılerı gıtmıyodun 30 lu kılolara dusmustuım gercı cok zayıf hamıle kalmıstım hamıle kaldıgımda 42 kıloydum. neyse 12. haftadan sonra bır gun uyanıcaksın ve bulantın kalmıycak sihirli değnek dokunmus gibi :) allah hepimizin bebeklerıne uzun ömürler versin canım
evde yapılcak vıdeolar vardı bende hardıskte ama suan okumuyor bozuldu hardısk
gunde 3 saat duzenlı spor yapan bırıydım bu sene bıraz ara verdım derken hamıle kaldım
en ozledıgım delı gıbı spor yapmakkendımıze mayıs ayı anneleri spor günlüğümü açsak gaz versek :)
aslında çok güzel bir fikir :) hem normal doğuma yardımcı olur hem fit bir hamilelik geçiririz :) sağlıklı bir gebelikte ortalama kaç kilo alınıyor ki ?
boyun kac cnm 30 kgsonra kac kg ıle doguma gıttın ?
bende tatıldeyken yedım ıctım 60 kgdan 63 cıkmıstım
donuste hamıle oldugumu öğrendım sımdı 61 deyım uc ay dolmadan 60 ınerım ınsallah ..
hamılelıgımde en fazla 70 kg sınır tanıdım kendıme
dogumda 4 5 kg gıder boyda 165 umarım ablamlar gıbı 20 30 kg almam
lıght olanlarıda uzmanlar tavsıye etmıyordu ahmet marankı ve dıyetısyen uzmanları yagı azalatmak ıcın ıslemden gecıyor
bu yuzden tam yaglı yıyın az yıyın dıyorlar :26:
canım hamile oldugum kiloyu 42 olarak dusundugumde 15 kılo aldım 57 ile doğuma gıttım suan tekrar 42 kiloyum. doğum sonrası kılolar hızla verılıyor ozellıkle emzırırken . tabıı drumun su uyarısı oldu sakın buyuklerı dınleyıp sut yapcakdıye tatlı vs. asırı yemek yeme demıstı sutu yapan bol su ıcmen vede dınlenmen demıstı sende doğumdan sonra bu kurala uyarsan verırsın cabucak alacagın kıloları zaten dogumda 7 kıloya yakın gıdıyo buarada boyum 1.65
ben de oyle dusunuyorum
eger hamilelik sirasinda saglikli beslenirse
hamur isi yemeden tatliyi abartmadan ya da yemeden hamilelike gelen kilo sonra kolay gider gibi geliyor
benim sorunum zaen kilolu hamile kaldim ama su anki gidisatim masallah cok iyi sabitledi kilom resmen cunku tatlidan igrendim ve bu cok iyi olduaman boyle devam etsin bana kilo yapan zaten tatliydi, ben ekmek cok yiyen biri degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?