2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

şimdilik bulantılardan fln sanırım çok tadını çıkaramıyoruz da 3. aydan sonra biz de çıkarırız sanırım :) hele cinsiyetini öğrendikten sonra alışveriş oda hazırlama fln derken epey güzel geçecek inş. kucağıma alacağım günün hayali bile inanılmaz, yaşamak çok çok farklı olur eminim :) darısı bizim başımıza inşAllah. senin meleğine de Rabbim hayırlı uzun ömürler versin.

sade maden suyunu içemiyorsanız size tavsiyem su . ev yapımı lımonata ıle sodayı karıstırmak aynı meyvelı soda gıbı oluyor. lımonataya su yerıne soda koymanız yeterli

leblebi, çubuk kraker den bıkmış birisi olarak şimdilik favorim peynir zeytin ekmek salatalık.. bi dene istersen cnm umarım sana da iyi gelir. geçmiş olsun.
tesekkurler canim tavsiyelerin icin

makarna cok iyi geliyor canim
hem canim istiyor hem de sadece onu yemek istiyorum
bugun kotuyum ya normalde yememi ekilemiyordu hic bulani hafif hafif geliyordu, ben yine yiyordum bugun su bile icemiycem gibi

evet kutu sut ben de asla kullanmiyorum, hamile degilken de kutu sut ve meyve sulari hic kullanmazdim
ben yurt disindayim gunluk sut cok iyi, marka marka bulabiliyorum
ve rahatca icebiliyorum

[SUP][/SUP]
bulantı olayı kotu canım ben en sıdetlısını yasadaım hastaneye yatım sureklı tahlıl yapıldı hatta drum tahlilerde bır seye bakıyodu suan aklımda kalmadı eger yuksek cıkarsa aldırmak zorundayız demıstı ama ben 3 ay boyunca sureklı kustum hıcbırsey yıyemıyodum yedıklerımde bır ıkı kasık dan ılerı gıtmıyodun 30 lu kılolara dusmustuım gercı cok zayıf hamıle kalmıstım hamıle kaldıgımda 42 kıloydum. neyse 12. haftadan sonra bır gun uyanıcaksın ve bulantın kalmıycak sihirli değnek dokunmus gibi :) allah hepimizin bebeklerıne uzun ömürler versin canım

çok normal canım yavas yavas yemeye calıs bir sure zorlanıcaksın malesef ama 12 haftadan sonra gecıyoo .

evet kutu sut ben de asla kullanmiyorum, hamile degilken de kutu sut ve meyve sulari hic kullanmazdim
ve rahatca icebiliyorum

canım benim arkadaşım 5 aylık hamile sakın dışardan süt alıp içme dedi onlar pastorize olmadığı için mikrop kapabilirmişsin şimdi bizim çok hassas dönemimiz bebeklerimize bişey olmasın yine kendin bilirsin de light süt kullanıcakmışız onlarda yağ olmadığı için kalsiyum daha fazlaymış

sade maden suyunu içemiyorsanız size tavsiyem su . ev yapımı lımonata ıle sodayı karıstırmak aynı meyvelı soda gıbı oluyor. lımonataya su yerıne soda koymanız yeterli

bı ara yazın çilek hangı meyve varsa onu ıcıne katıyordum sıkıp :)
lımon hıc aklıma gelmemıstı buda guzel bır fıkır

ve rahatca icebiliyorum

gecen gun 200 ml mıgrosta gordum gun ıcersınde yanımızda tasıyabılırız
cantamda eksı yesıl elma dısarı cıkıcaksam kesıp koyuyorum olurda acıkırım mıdem bulanır dıye:)
bende normaldede saglıksız seylerı tuketmemeye calısıyordum hamıleyken ıkı katı dıkkat etmek gerekıyor

evde yapılcak vıdeolar vardı bende hardıskte ama suan okumuyor bozuldu hardısk
gunde 3 saat duzenlı spor yapan bırıydım bu sene bıraz ara verdım derken hamıle kaldım
en ozledıgım delı gıbı spor yapmak kendımıze mayıs ayı anneleri spor günlüğümü açsak gaz versek :)

yok benimki market sutu
pastorize
disaridan almam biliyorum mikrop kapariz
disaridan tereyagi, peynir ve sut sakincali

boyun kac cnm 30 kg sonra kac kg ıle doguma gıttın ?

bende tatıldeyken yedım ıctım 60 kgdan 63 cıkmıstım
donuste hamıle oldugumu öğrendım sımdı 61 deyım uc ay dolmadan 60 ınerım ınsallah ..
hamılelıgımde en fazla 70 kg sınır tanıdım kendıme
dogumda 4 5 kg gıder boyda 165 umarım ablamlar gıbı 20 30 kg almam

lıght olanlarıda uzmanlar tavsıye etmıyordu ahmet marankı ve dıyetısyen uzmanları yagı azalatmak ıcın ıslemden gecıyor
bu yuzden tam yaglı yıyın az yıyın dıyorlar :26:

Aminn cnm inşAllah :)

evet ben de oyle biliyorum
light sutte yagi azaltilirken kalsiyumda kayip oluyor
o yuzden belli bir oranda yag olmasi iyidir bizler icin
ben 2.3 yag iceren bilmiyorum orda nasil ifade ediliyor belki yarim yagli olabilir, oyle sutleri aliyorum
ve onlardan kendim yogurt yapiyorum

Son düzenleme:

aslında çok güzel bir fikir :) hem normal doğuma yardımcı olur hem fit bir hamilelik geçiririz :) sağlıklı bir gebelikte ortalama kaç kilo alınıyor ki ?

aslında çok güzel bir fikir :) hem normal doğuma yardımcı olur hem fit bir hamilelik geçiririz :) sağlıklı bir gebelikte ortalama kaç kilo alınıyor ki ?

ben yuruyus ve mumkun olursa yuzmeden baska spor dusunmuyorum
spor planlarimi dogumdan hemen sonraya sakliyorum
zaen uzmanla birlikte pilates gibi sporlar iyidir ama burdayken sansim var da tr ye gelince bulamayabilirim bulundugum yerde o yuzden sadece bol bol yuruyus yapicam

canım hamile oldugum kiloyu 42 olarak dusundugumde 15 kılo aldım 57 ile doğuma gıttım suan tekrar 42 kiloyum. doğum sonrası kılolar hızla verılıyor ozellıkle emzırırken . tabıı drumun su uyarısı oldu sakın buyuklerı dınleyıp sut yapcakdıye tatlı vs. asırı yemek yeme demıstı sutu yapan bol su ıcmen vede dınlenmen demıstı sende doğumdan sonra bu kurala uyarsan verırsın cabucak alacagın kıloları zaten dogumda 7 kıloya yakın gıdıyo buarada boyum 1.65

ben de oyle dusunuyorum
eger hamilelik sirasinda saglikli beslenirse
hamur isi yemeden tatliyi abartmadan ya da yemeden hamilelike gelen kilo sonra kolay gider gibi geliyor
benim sorunum zaen kilolu hamile kaldim ama su anki gidisatim masallah cok iyi sabitledi kilom resmen cunku tatlidan igrendim ve bu cok iyi oldu aman boyle devam etsin bana kilo yapan zaten tatliydi, ben ekmek cok yiyen biri degilim.

canım mutlaka kılo alınıyo ne kadar az yesende ama zaten alınan o kılo doğumda gıdıyor hem suda bır gercek doğum sonrası suankı fazla dedıgın kılo bıle gıdebılır emzırerek benım arkadasım oyle oldu sadece abur cubur yemedı duzgun beslendı ve diet yapmadan kılolar gıttı

arkadaşlar selamlar,

kafamda bir sürü sorulaaar sorular...
SAT 16 Ağustos
B hcg 18 eylül= 37,9
B Hcg 20 Eylül= 119
B H cg 26 Eylül= 2105
6 haftalık hamileyim gibi görünüyor. Çarşamba günü ilk kez doktora gideceğim inşallah, görebilirim sağlıklı küçüğü. ama biliyorsunuz insan sürekli birşeylere kafa takıyor, şimdi de dış gebelik olayına taktım.

benim Allah' a şükür kanamam filan yok ama sol tarafımda alt karında ağrım var diğer tarafta değil, ama ağrı öyle dayanılmaz boyutlarda değil, arada bir gelip geçiyor.

bir yerde okudum tek taraflı ağrı kötüymüş. sizin bu konuda bir bilginiz var mı? iki tarafta mı oldu ağrılarınız? ya da ağrılarınız oldu mu?
bir de mide bulantılarım başlamadı benim. inşallah hiç başlamaz diye umut kapladı içimi var mı öle bir ihtimal?

yardım, cevap lütfeen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…