- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #3.761
merhaba kızlar sonunda dr gittim geldim şeker bir adam güzel açıklama yaptı
evet içerde düzenli bir kanama var dedi ,bunu vücut kendi yapıyor ilaçlarla düzelmez kendi kendine geçer dedi inşallah amin amin
bebeğe hiç zararı olmuyor şuanda bebek 8 haftalık gelişimi tam haftasında dedi
yat dinlen sen dedi , 2 hafta daha sık dişi 12 hafta olunca tamamsın dedi en azından yüreğim ferahladı inşallah geçer :)
bu arada 1 kilo aldım
allahıma çok şükür ilaçların yan etkisi olmasa çok rahatım bulantı falan hiç birşey yok
inşallahda böyle güzel rahat bir hamilelik geçiririrm bende sizde
sağlıkla sıhatle bebeklerimizi kuacaklayalım inşallah :)
selam anne adayları,bende 6.haftadayım kızım 2 yaşında ama ne zman bulantılarım başladı hatırlamıyorum.midem bulnmayınca korkuyorum kalp atışını duymayınca tedirgin oluyor insan.ee tabi bulansın istemiyorumda merak işte.bide bende idrar yolu enf.var ilaç kullanmaya korkuyorum bişey yapar diye.ha bu arada benide ekleyin listeye yaş 29,sat 19 ağustos tahmini doğum tarihi 26 mayıs sezeryan olduğu için erken olabilir ama 2.çocuk nasipse işallah.
ve nıhayet buyuk gun :)
yavrumun kalp atısını gördüm o kıpırtısı ve sesi anlatılmıcak bır duygu
doktorum cok sevılen bırı nıhayet artık onunla yola devam edıcem
sata göre 7+4 ama 6 haftalıksın dedı mayıs 17 den sonra 10 gun falan fark edebılır dogum ıcın bakalım
ve kg vucud yagım cok ıyıymıs daha erkenden normalde bu kadarken bu kadar net gorulmez ama yağın az rahat gorduk dedı
doktorum benım frekansta kg alırsam benı fırcala dedım :)
merak etme kg almaya karsıyım 10 kg hakkın var sureklı kontrol edıcem alırsan dıyetısyene gonderıcem dedı
5 hafta sonra ense ölcumu galıba onun ıcın cagırdı ve ıkılı test ıcın ucluyu kesınlıkle yaptırmıcam ama ıkılıde kararsızım
ben sırada beklerken benım gıbı yenı hamıle bırı geldı yurucek halı yok anne babası kolunda
seruma aldılar dırek sudan bıle tıksınıyormus hemde zayıf dahada kg vermıs kanaması varmıs
kendı halıme sukrettım Allahım saglıklı gebelık nasıp etsın hepımıze
folık asit kullanma artık dedı ben gecen hafta bırakmıstım zatı
sutu bır bardak ıc yaglı oldugu ıcn fazla olmasın ama ayran ıstedıgın kadar
son olarak elevit verdi ve ilişkide yasak yok dedi kendınızı kasmayın hamıleyız dıye
yuruyusunuzu yapın sadece ılk uc ay kosu bandına cıkmayın bol su haftada 1 gun muhakkak et ve balık
hergun 1 yumurta vss... doktor maceram boyle bıttı tahlıl verdı yarın sabah ac karına yaptırıcam umarım hepsı ıyı cıkar
nılayım yaş 28 sat 8 agustos ılk hamılelık muhtemel dogum tarıhı 17 mayıs canım
evet içerde düzenli bir kanama var dedi ,bunu vücut kendi yapıyor ilaçlarla düzelmez kendi kendine geçer dedi inşallah amin amin
yat dinlen sen dedi , 2 hafta daha sık dişi 12 hafta olunca tamamsın dedi en azından yüreğim ferahladı inşallah geçer :)
bu arada 1 kilo aldım
allahıma çok şükür ilaçların yan etkisi olmasa çok rahatım bulantı falan hiç birşey yok
bu arada 1 kilo aldım
anaaammm balım kalp atıslarını duycaksın ınsallahh cok guzel haberlerle gel ınsallahYeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.hayırlı olsun bebişleriniz.
Biz yarın doktora gidiyoruz çok heyecanlıyım inş iyi haberlerini alırız bebeğimin
bende eklenmeyi bekliyorum
sat: 19 agustos
yas: 28
1 oglum var ikinci gebeligim olacak bu.
oyyy kuzum maşallahhh sızeeeçok sukur pıt pıtları atlattın nıye folık asıtı bıraktırdı kı cnm 3 ay dıye bılıyorum ama
cok farklı bır duyguymus 4 gözle yenıden goreceğim günü beklıyorum :)
canım doktorum doğallıktan yana en bastan berı folık asıt kullanmasanda olur dıyordu
ılk bır kac hafta bebeğe faydalıymıs dıger doktorumda kalp atısına kadar kullan demişti
3 ay senden duydum canım kullanan varmı hala kızlar ?
canım doktorum doğallıktan yana en bastan berı folık asıt kullanmasanda olur dıyordu
ılk bır kac hafta bebeğe faydalıymıs dıger doktorumda kalp atısına kadar kullan demişti
cabuk gcsın gunler bende cumartesı ıple cekıyorummcok farklı bır duyguymus 4 gözle yenıden goreceğim günü beklıyorum :)
, sağol canımcanım gözünaydın
benim doktorum da bıraktırdı folic asıtı cuma gününden beri kullanmıyorum
valla canım 3 kuzenim var onlarda 3 aya kadr kullandı ben de kullanıyorum 12 hafta bitene kadar kullanacaksın dedi bebekte ki noral tüp defekti diye bir hastalık oluyormus onu engelliyormus o yuzden veriyorlarmıs ve mecburmuş doğal yollarla alınamıyormuş yetersiz kalıyormuşben günde 3 tane kullanıyorum folıcplus diye bı folik asit günde 1lt süt içiyorum 250 gr kadr peynir ve 2 kase yoğurt yiyorum ama yine günde 3 tane folık asıt sartı koydu
cabuk gcsın gunler bende cumartesı ıple cekıyorumm
tam nedenını bılmıyorum yanlıs bırsey soylemım ama ılk 3 ay kullanılması gerek dıye bılıyorum ama tabı her doktor farklı bana hamılelıkten once vrmemıstı bırcok kısıye verıyor doktorlar
, sağol canım
elevit verdi artık bunu kullan dedi gebelıkte eskılerımız ne ılac ne baska sey hersey dogal gıdıyordu
ılaca ne olursa olsun karsıyım doktorun verdıgı harıc cok zorlanmadıkca ne agrı kesıcı ne gavıscon gbı ılaclar kullanmıcam
canım sneın yedıklerın proteın agırlıklı folık asit kırmızı pancar gıbı gıdalarla olur .. senın doktorununda bıldıgı vardır elbet gunde 3 defa verdiğine göre ..
halat getırıyım onunla çek :) dedıgın gıbı her doktorun farklı görüşü
bu arada ayakkabıyı sordum kendıde kullanıyormus ılk 2 3 ay dengede durmakta zorlanılıyormus ve ayak basenler agrıyormus
hamılelık ıcın önermedi ama dogumdan sonra kullanabılırmısım artık bebısle sahılde turlarız :)
evet bana da doktor 12. haftaya kadar kullanacaksın dedi. ben 4-5 aydır kullanıyrm, gebelikten önce başladım. folbiol kullanıyordum bugüne kadar. bugünden itibaren folidoce diye bir folik asitle devam ediyorum., b12 vitamini de içeriyor..
bende folıcplus kullanıyrdum doktorum folıdoce ye baslattı gunde 1 tane alsan yeter bundan demıstı
sormak ıstedıgım bırsey var folıcasıt benı sısırıyo 2 ay once dusuk yapmıstım o zamanlarda kullanıyordum dusuk olunca bıraktım 1 haftada şişliğim inmişti şimdi 3 haftada gene şiştim:S
böyle bir durum yasayan var mı
evet cnm ilk hamileliğimde üç ay önceden başlamıştım folic asite resmen davul gibi olmuştum..
sanırım folidoce'da böyle bi sıkıntı yok yaşamadım henüz.. yan etkilerini bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?