- 9 Kasım 2010
- 8.410
- 32
- 358
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #3.861
herkese merhabalar arkadaşlar.
umarım hepinizin hamileliği iyi gidiyordur.ben cuma doktora gittim kesemizi gördük.darısı kalp atışlarını duymaya inşallah.
Yalnız ciddi bir sorunum var.acayip derecede kabızlık var.düşük tehlikesi var diye günde 3 tane pregestoron içiyoyum.sanırım ilaç da tetikledi.zaten önceden beri hemorait ve çatlak problemim vardı.önceden doğal yollarla önlüyordum.(kayısı-incir...vb)Ama şimdi kabızlığa çare bulamıyorum.hafta sonu gittim doktora başka bir kadındoğumcu vardı.fitil verdi hemorait için.iki gün kullandım,iyi geldi ama prespektüsünü okudum hamilelerde ilk 3 ay kullanılmaz yazıyor.kendi doktoruma sordum.o da "fitil kullanma dedi bana magnezyum tozu verdi,kabızlığı önlemek için ama nafile.her sabah wc de kan ter içinde kalıyorum.ıkınmaktan bebeğimi düşüreceğim diye çok korkuyorum.
benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşlar lütfen bana fikir verin.ben ne yapayım? 9 ay böyle mi devam eder bu kabızlık.
Bebegimin ilk patigini aldimdaha bekliycektik ama bugun magaza dolasirken dayanamadik
Bebegimin ilk patigini aldimdaha bekliycektik ama bugun magaza dolasirken dayanamadik
hosgeldın aramızaa..beım kader arkadasımaynı sorunu bende yasıyorum bende de hemoraıd var gecengun bayılıcaktım artık :26:doktorumu aradım o gun ulasamdım annecım saolsun kayısı kaynattı ıctım bıraz rahatladım ama hemoraıde care bulamadım baya şişti ve canımı yakmaya basladı hamıelıkten once hiç şişme fln olmamıstı.cumartesı gıttıgımde konusucam doktorumla sıcak su ya oturun dıye okudum ama doktora sormadan onuda yapmak ıstemedim..
maşallah canım sızeesabırla beklıceksın canım tuzlu seyler ye cnm ıyı gelır
maşallah meleğine
bizde yarın duyarız pıtpıtları inş.
herşeyin yolunda gitmesi süper..
sabır sabır sabır..(dayanabilirsek)
maşallh gozun aydın canım.
hosgeldın aramızaa..beım kader arkadasımaynı sorunu bende yasıyorum bende de hemoraıd var gecengun bayılıcaktım artık :26:doktorumu aradım o gun ulasamdım annecım saolsun kayısı kaynattı ıctım bıraz rahatladım ama hemoraıde care bulamadım baya şişti ve canımı yakmaya basladı hamıelıkten once hiç şişme fln olmamıstı.cumartesı gıttıgımde konusucam doktorumla sıcak su ya oturun dıye okudum ama doktora sormadan onuda yapmak ıstemedim..
benim tansiyonumda sürekli düşük 9-5 bazen 10-5 :44:
cnm bende bulantı hapı kullanıyorum ama hiç bir işe yaramıyor şu an?
40 gunlukkenmı ooo :) ya erken ogrenmek ıyı degıl aslında cevremde kız beklerken dogumda oglu olan bıle oldu :)
ılerkı aylarda ıyıce emın olmak gerek sonra kızımıza mavı oglumuza pembe gıydırmeyelım :)
bende kötü rüyalar goruyorum hatta bı keresınde bagırarak uyanmısım bazende goz yaslarımla uyanıyorum
hayırlara gıtsın ıcımızdekı gerılımmı ruyada dısa yansıyor acaba...
teşekkürler kızlar inş darısı diger bekleyen arkadaşlarımızın başına.
hepimiz duyalım pıtpıtlarımızısonrada saglıkla büyüsün bebeklerimiz
bu arada bi arkadaşıma doktoru kabızlık için kabak çekirdeği önermiş 9 haftalık hamile arkadaşımda.
kabız olcagınız hiettigin anda başla kabak çekirdegi yiyebilirsin demiş, aklınızda olsun
birde ben size şey soracaktım yine bu dr arkadaşıma günlük ped kullanma demiş mantar vs yapıyomuş.
peçete koyuyomuş arkadaşım akıntısı için.
ya ama ben kullanıyorum günlük ped ve onsuzda pek yapamıyorum
gerçekten zararlımı sizce siz kullanıyormusunuz?
biz de kabız olana aç karnına sabah bir kaç kaşık has zeytinyağı içirirler. hamilelere zararı olacağını da sanmıyorum ama araştırmakta fayda var tabi.. hatta bebeklere bile veriliyor.
olsun az dınlenmek ıyı gelır sanada.:)
hoşgeldın hayırlı olsun bebegın.
hayırlı olsun canım.
yaa ne kullanıyosun bulantı hapı yazsana.banada doktor bulantı hapı yazdı ama içinde 10 tanecık ayol 5 gun anca gıder o banaşimdılık bulanmıyorum ama neymış o ıyı gelen merak ettım.oh ne guzel ınan bulanmamak daha guzel.
benımkıde oyle oldu bence doktorlar garantıye alıyolar şimdi gıdeceksın kalp atışı yok uzulleceksın neden dıye.en ıyısı garantı olsun.bızded aynısı oldu 10-15 gun sonra gel kap atışını duyalım dedı..
hoşgeldın.saglıklalaırsın bunu ınşallh.
evet canım ya benım bulantılar maalesef benı çok etılıyo.ınşallh bunda yaşamam..ılk çocukta 4.hafta başladı 2.de 6 haftada başladı.başlarsa yanı anca haftaya başlar of.ınşallh usprız olur.
tamam canım teşekkur ettım.
of zor valla.hiç faydası yoksa hiç kullanma bence.allah yardımcın olsun yat dınlen uyu en azından boyle boyle gececek zaman.
bu arada bi arkadaşıma doktoru kabızlık için kabak çekirdeği önermiş 9 haftalık hamile arkadaşımda.
kabız olcagınız hiettigin anda başla kabak çekirdegi yiyebilirsin demiş, aklınızda olsun
birde ben size şey soracaktım yine bu dr arkadaşıma günlük ped kullanma demiş mantar vs yapıyomuş.
Anti Hbs - HCV - HIV 1/2
Anti toxoplazma IGG - IGM (Ayrı ayrı tüp halinde)
APTT
CMV IGG/IGM (Ayrı ayrı tüp Halinde)
HBSAG
Hemogram otomatize (en az 18 parametre)
OGTT
Protrombin
Rubella IGG/IGM (Ayrı ayrı tüp)
TSH
VDRL-RPR
Glukoz (açlık)
Birde artı idrar kültürü
Aç karnına alıyor , artık sonlara dogru gözüm karardı midem bulandı ama bir kere kelebek takıyorlar ordan tüp değiştirip dolduruyor.Tak çıkar değil yani
Sonuçlar tek tek çıkıyor internetten kontrol ediyorum, her değeri google aratıyorum meraktankalbim güm güm
Doktora mail atacağım tamamlanınca
Umarım aksi bir durum yoktur:18:
Bende tekim sanıyordumm, kadın kanımı emip bitircek diyede korkmuştum ama 14 tüpte rekor herhalde :44:
Maşallahh demek istiyorum sana canım
kızlar size bir sorum olacak.ilk muayenemi 5+4 de gittim keseyi gördük. 2. muayneme 7+1 de gittim kalp atışlarını duyduk. doktorum yeni randevu için 11+5 de gelmemi ikili test yapacağını söyledi. neredeyse 1 ay hiç doktora gitmemiş olcam.ekimin 1 de gittim 31 de gitcem tekrar.bana bu ara çok uzun geldi.sizler ne sıklıkta gidiyorsunuz.sizlere ikili testle ilgili birşey söylediler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?