- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #47.901
Tesekkur ederim canim bu aralar gorkem olmayinca kendimi eksik hissediyorumKötü birşey olmamasına sevindim canım. Girmeyince merak etmiştim seni. Benim annem de torununa hiç kıyamıyor. Bize karşı böyle değildin deyince torun başka diyor.
Cumartesi bizde biraz ciktik yagmurluydu azda parkta oynadik eve donduk hayvanlari ve sesleri birkac ay once ogrendi bu aralar saatlere takti saate bakip saat 9 5 diyo tv yi hala sevmiyo cok memnunum gorkem olmadigindan cani sikiliyo devamli emmek istiyo gunduz uykuyu ikiye cikartti dolayisiyla gece gec yatmaya basladi suan hala uyutmaya calisiyorum 9 da uyuyan zeynep artik bu saatte uyuyo uyku duzenimiz bozuldu kitap okuyamiyorum ve de benim canavarlara veremiyorum cunku kagit yirtmaya ikiside bayiliyo gecenlerde zeynep cekmecemden dugun fotograflarimi almis salonda yirtmaya baslamis gorkemde yaninda normalde bana haber verir ama gorkemde tepki yok bende mutfaktaydim gorunce aldim gorkem niye haber vermedin bana dedim gorkem pasanin cevabina bak ben yokum o fotograflarda siz beni cekmemissiniz bende zeynepe karismadim allahim ya benim dugun fotografimda sen olsaydin olay olurdu zaten gorkemcim dedim tabi dogal olarak anlamadi iyikide anlamadiBu hafta sonu hava yağmurluydu, pek bir şey yapamadık. Oğlumu AOÇ'deki hayvanat bahçesine götürelim dedik, orası da kapanmıştı. Bu aralar bizimki hayvan seslerine çok meraklı, kreşte sesleri ile hayvanları eşleştirme oynuyorlarmış, sanırım ordan merak sardı.
Ben de bir kitabı baştan sona okuduğumu bilmem. Kendisi sayfalarını çevirmek istiyor, bir şeye takılıyor sürekli o sayfada kalmak istiyor, üstüne basıyor, eline alıp dolaşıyor, böyle bir sürü şeyden dolayı hep yarım kalıyor. Bir ara kitaplara takmıştı, sürekli kitaplarından birşeyler gösteriyordu, şimdi ben kitabı sunuyorum. Kreştekiler canlandırma yapın demişti babasıyla birlikte kanat çırpıyoruz filan biraz olsun ilgileniyor. Ben zamanında kitapları yırtmasın diye eline kağıt vermemiştim. O yüzden yırtma konusunda pek başarılı değil. Aslında bu da iyi birşey değilmiş. Yırtma hareketi yapması ince motor gelişimi göstergesiymiş. Zeynep yırtma işimi biraz abartmış tabi, Görkem'in tepki de süperCumartesi bizde biraz ciktik yagmurluydu azda parkta oynadik eve donduk hayvanlari ve sesleri birkac ay once ogrendi bu aralar saatlere takti saate bakip saat 9 5 diyo tv yi hala sevmiyo cok memnunum gorkem olmadigindan cani sikiliyo devamli emmek istiyo gunduz uykuyu ikiye cikartti dolayisiyla gece gec yatmaya basladi suan hala uyutmaya calisiyorum 9 da uyuyan zeynep artik bu saatte uyuyo uyku duzenimiz bozuldu kitap okuyamiyorum ve de benim canavarlara veremiyorum cunku kagit yirtmaya ikiside bayiliyo gecenlerde zeynep cekmecemden dugun fotograflarimi almis salonda yirtmaya baslamis gorkemde yaninda normalde bana haber verir ama gorkemde tepki yok bende mutfaktaydim gorunce aldim gorkem niye haber vermedin bana dedim gorkem pasanin cevabina bak ben yokum o fotograflarda siz beni cekmemissiniz bende zeynepe karismadim allahim ya benim dugun fotografimda sen olsaydin olay olurdu zaten gorkemcim dedim tabi dogal olarak anlamadi iyikide anlamadi
Bizimkiler farklı şehirdeler. Büyüyünce kalır mı hiç bilmiyorum. Babasıyla şimdiden vermeyiz diyoruz, annemle babam da hayal kuruyorlar Efe büyünce biz de kalacak diye.Tesekkur ederim canim bu aralar gorkem olmayinca kendimi eksik hissediyorumannemle babam ogluma asiri derece tutkunlar cocugumu aldilar geri vermiyolar resmen o da parmaginda oynatiyo onlari sonra aynisini bize yapmaya calisiyo bende diyorum siz kardesimle bana hic torunlarina yaptiklarini yapmiyodunuz diyorum onlar ayri siz ayri diyolar kiskaniyorum bazen ama
Bende okumustum kagit yirtmasinin iyi oldugunu ben kendi namima hep zararini gordum ya neyse abartmak ki hemde nasil resim yapmak icin kagit veriyorum yapiyolar 10 dk sonra lime lime ediyolar gorkem bu aksam geldi iki kardes cok ozlemisler birbirlerini optuler optuler durdular yarin gorkemin 4.yas kontrolu var hastaneye gidicez gecen pazar 4 yasina girdi kucuk bey gorkemin cevaplari bir alem sasip kaliyoruz 3 yasindan itibaren ceneleri hic kapanmiyo erkek cocuklarinin sende goreceksin simdi az konusur oglun sonra bidi bidi hic susmaz konusacak soru soracak merak edecek bir ton sey buluyorlar cucelerBen de bir kitabı baştan sona okuduğumu bilmem. Kendisi sayfalarını çevirmek istiyor, bir şeye takılıyor sürekli o sayfada kalmak istiyor, üstüne basıyor, eline alıp dolaşıyor, böyle bir sürü şeyden dolayı hep yarım kalıyor. Bir ara kitaplara takmıştı, sürekli kitaplarından birşeyler gösteriyordu, şimdi ben kitabı sunuyorum. Kreştekiler canlandırma yapın demişti babasıyla birlikte kanat çırpıyoruz filan biraz olsun ilgileniyor. Ben zamanında kitapları yırtmasın diye eline kağıt vermemiştim. O yüzden yırtma konusunda pek başarılı değil. Aslında bu da iyi birşey değilmiş. Yırtma hareketi yapması ince motor gelişimi göstergesiymiş. Zeynep yırtma işimi biraz abartmış tabi, Görkem'in tepki de süperAlem bu çocuklar valla.
Geçmiş olsun. Doğum, uykusuz geceler, sürekli koşuşturma derken insanın bağışıklık sistemi zayıflıyor. O yüzden hastalıklar geç atlatılıyor bence. Ben de son 2 yıldır o kadar çok ve sık hasta oldum ki, bir ara psikolojim iyice bozulmuştu bu yüzden.Geldim sonunda annem persembe gitti o gunden beri hastayim. Haftasonu surekli yattim bugun biraz daha iyiyim bu yasima kadar boyle hasta oldugumu bilmiyorum ben
Ayyy servisle kreşe gidecek kadar büyüdü kuzular. Sabah onu servise bindirmek, akşam servisten almak ne kadar keyifli oluyordur. Bazen çocuk oldu artık diyorum ama bazı hareketleri aynı bebek gibi.gecenlerde arabamızı bir güzel baska bir arabaya sürtmüştüm eşim de söylendi ben de al o zaman arabanı dedim mehmeti servise verdim işe de yürüyerek gidiyorum. böylesi daha iyi oldu eve çocukla girip çocukla çıkmak çok zor oluyordu şimdi onu gönderiyorum eve dönüp bi sakin kafayla etrafa bakma imkanım oluyor.
annem hala bizde ama bu aralar kpin burada işi varmış bize gelme durumu var o gelirse annemi göndereceğim karşılaşmalarını istemiyorum. kv de kıskanıp kavga çıkarmasın diye annemin burada olduğunu söylemedim.
Bizim aileler artık hiç görüşmüyor. Doğum günü yapmak istememe sebebim de bu biraz. Her iki taraf da şehir dışında, evde kim kalacak, soğukluk, laf sokmalar derken çocuğumun doğum günü rezil olsun istemiyorum, bir de bir tatsızlık çıkar mı düşüncesi beni bunaltıyor. Biraz daha büyüsün parti yapıcam, huzursuzluk çıkaran kim olursa direkt uyarıcam, bir daha da çağırmak yok onu. Annenin sizde olduğunu söylememen iyi olmuş, benim kv de kesin kıskanır, gelmeyecek olsa bile yine gelirdi.gecenlerde arabamızı bir güzel baska bir arabaya sürtmüştüm eşim de söylendi ben de al o zaman arabanı dedim mehmeti servise verdim işe de yürüyerek gidiyorum. böylesi daha iyi oldu eve çocukla girip çocukla çıkmak çok zor oluyordu şimdi onu gönderiyorum eve dönüp bi sakin kafayla etrafa bakma imkanım oluyor.
annem hala bizde ama bu aralar kpin burada işi varmış bize gelme durumu var o gelirse annemi göndereceğim karşılaşmalarını istemiyorum. kv de kıskanıp kavga çıkarmasın diye annemin burada olduğunu söylemedim.
Ben kilo konusunda hiç ümitli değilim doğrusu. Bizimki 9 kilo oldu mu bilmiyorum. Herkes 1 yaşında 10 kilo olur diyor ama bizimkinin 2 yaşında bile o kiloda olmasını beklemiyorum artık.bu arada bugün unnado'da swimtrainer kampanyası var herkes çok övmüş ama kırmızısını mı yoksa turuncusunu mu alayım karar veremedim. turuncusu 2-4 yas için kırmızısı da 3 ay 4 yaş arası 8-18 kilo. aslında minnak oğluma kırmızı olur ama birden depar atıp 1-2 senede 18 kiloyu aşar mı? aşsa keşke...
Ay kıyamam onlara ya. Ne kadar tatlıdırlar kimbilir abi kardeş. Sen böyle anlatınca çok özeniyorum, güzel kurulan kardeş ilişkisi gibisi yok. Görkem'in nice güzel yaşları olsun inşallah. Merakları hiç bitmese keşke, hep sorsalar, öğrenseler. Bizimki evde az da olsa konuşmaya çalışıyor ama kreşte hiç kelime kullanmıyormuş.Bende okumustum kagit yirtmasinin iyi oldugunu ben kendi namima hep zararini gordum ya neyse abartmak ki hemde nasil resim yapmak icin kagit veriyorum yapiyolar 10 dk sonra lime lime ediyolar gorkem bu aksam geldi iki kardes cok ozlemisler birbirlerini optuler optuler durdular yarin gorkemin 4.yas kontrolu var hastaneye gidicez gecen pazar 4 yasina girdi kucuk bey gorkemin cevaplari bir alem sasip kaliyoruz 3 yasindan itibaren ceneleri hic kapanmiyo erkek cocuklarinin sende goreceksin simdi az konusur oglun sonra bidi bidi hic susmaz konusacak soru soracak merak edecek bir ton sey buluyorlar cuceler
servisteki çocuklar da onu çok sevmiş bazen servise verirken çok ağlıyor ama köşeyi dönmeden susuyormuş akşam aldığımda keyifli oluyor. Allah'tan sabah alan kişi de bebek grubunda çalışıyor akşam bırakan da diğer grubun öğretmeni yani ikisi de mehmet'i tanıyor aklım kalmıyor mesafe de çok kısa.Ayyy servisle kreşe gidecek kadar büyüdü kuzular. Sabah onu servise bindirmek, akşam servisten almak ne kadar keyifli oluyordur. Bazen çocuk oldu artık diyorum ama bazı hareketleri aynı bebek gibi.
sağlıklı olsunlar napalım artık bu çocuğun geç yürümesi kilo almaması vs çok yordu beni ama elimden bişey gelmiyor az yiyor işte. şimdi de sıra konuşmaya geldi söylediği kelime sayısı çok az. söylediğimizi anlıyor karşılık veriyor ama öyle işteBen kilo konusunda hiç ümitli değilim doğrusu. Bizimki 9 kilo oldu mu bilmiyorum. Herkes 1 yaşında 10 kilo olur diyor ama bizimkinin 2 yaşında bile o kiloda olmasını beklemiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?