- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #47.981
Bizimkinin çok erken başlamıştı. Hatta doktoruyla konuştuğumda erken ama korkması iyi demişti. Beyin gelişimiyle alakalıymış. Kreşte de 2 yaş civarı somut şeylerden korkarkar, 2,5 yaşında doruğa ulaşır demişlerdi. Korkmuyorsa daha erken olduğu için olabilir. Tabi her çocuk korkacak diye birşey var mı onu da bilmiyorum doğrusu.benimkinin öyle korkuları yok neden acaba? daha sonra mı oluşacak ki?
sen morhipo deyince ben de baktım beğendiğim şeyler oldu ama kendim için internetten hiç alışveriş yapmadım hep oğluşa alıyorum. kendime denemeden cesaret edemiyorum.
mehmet'e yapboz filan aldım bir de hikaye kitabı ona hikaye okumak istiyorum ama hiç dinlemiyor bakalım bu kitap belki ilgisini çeker
kendim roman okumaya başladım ama bir türlü devam edemiyorum iş yerinde boşluğumda okusam ooo boş kalmış kitap okuyor diyecekler evde de mehmetten fırsat bulamıyorum
Ay canım kolay gelsin. Bizim evinde ihtiyacı var ama gözüm çok korkuyor benim. Eşinin ilgilenmesi çok güzel olmuş bu arada.Iyi haftasonlari kizlar esim 10 gun izin
Aldi tadilata basliyalim dedik simdi pencere takiliyor bu haftada salon ici kirip dokme isleri ben cocuklarla anneme gidicem esimi toz toprakla basbasa birakicam isleri halledince gorusuruz insallah hepimize iyi haftalar olsun
Hayırlı olsun. İnşallah sıkıntısız atlatırsınız. Dün eşimin bir arkadaşı anlatıyordu, 2 yaşına kadar emzirmiş. Ne zaman memeden ayırdım o zaman uyku düzenimiz oluştu dedi. Gece 10 kere kalkıyormuş onun kızı. Bir süre sonra düzene girecek, çocuk için çok büyük bir değişiklik bu.Ben dün zeynepi memeden ayırdım. Şu An fenalardayız.birden gece karar verdim.sabah ilk emzirmenin ardından sonraki istediğinde emzirmeden önce sirke sürdüm bol bol.birini emdi acı dedi bıraktı diğerine gitti hevesle oda acı gelince uff olmuş dedim bi daha değil tadına bakmak görmek bile istemiyor.en Zoruda uyku oldu.dün öğlen uykusu geldi meme olmayınca uyuyamadı iyice sinirli oldu.akşam üstü tv ye bakarken kucağımda sızdı
Gecede beraber yattık çok zor uyudu ayağımda sallayarak. Şu An sadece ayakta uyuyor.iyice uykusu gelince
gelince.
Bizden haberler böyle.beni sorarsanız psikolojik olarak artık vicdan yapmayı azalttım.şu An sabırla Zeynepin bu sürece alınmasını bekliyorum. Göğüslerim ağrıyor biraz sağdım beni rahatsız etmesin diye.allahtan annem burda evi ona bıraktım.
Memeyi unuttu sanırım en azından meme diye gelmiyor bana.arada sebepsiz ağlaması var ama meme demiyor.ama uyku olayı tahmin ettiğim gibi bizi en çok zorlayan. Bu gece bi kalktı 20 dakika canı yanıyor gibi ağladı.sakinleşmiyor bi türlü. Babasıda geldi onun sayesinde biraz sakinleşti ve ayağımda uyudu bütün gece.Bizim uyku düzeni sanırım çok uzun sürecek.Hayırlı olsun. İnşallah sıkıntısız atlatırsınız. Dün eşimin bir arkadaşı anlatıyordu, 2 yaşına kadar emzirmiş. Ne zaman memeden ayırdım o zaman uyku düzenimiz oluştu dedi. Gece 10 kere kalkıyormuş onun kızı. Bir süre sonra düzene girecek, çocuk için çok büyük bir değişiklik bu.
Belli olmaz canım şimdi o memeden ayrı kalmanın gerginliğini de yaşıyor. Her değişikliğe tepki göstermesi çok doğal. Yavaş yavaş alışır yeni duruma. Bol bol sarıl, kucakla bence onun için kolay değil.Memeyi unuttu sanırım en azından meme diye gelmiyor bana.arada sebepsiz ağlaması var ama meme demiyor.ama uyku olayı tahmin ettiğim gibi bizi en çok zorlayan. Bu gece bi kalktı 20 dakika canı yanıyor gibi ağladı.sakinleşmiyor bi türlü. Babasıda geldi onun sayesinde biraz sakinleşti ve ayağımda uyudu bütün gece.Bizim uyku düzeni sanırım çok uzun sürecek.
Mehmet salincakta hizli sallanirsa tedirgin oluyor babasi kucagindan hoplatsa korkuyor pek dusmedi ama dusmekten cok korkuyor. cok cok kucuklugunden beri boyle yurumeye baslamadan once de herkes dustu de ondan mi korkuyor diye soruyordu ama hic oyle ciddi bi dusme yasamadi. Hem cok temkinli hem de adrenalinden hoslanmiyor diye dusunuyorum. Karanliktan, sesten, hayvanlardan filan korkmuyor. buradan bir arkadasimin bizimkilerden bes ay buyuk oglu var o da bugun oglunun hayvanlardan korkmaya basladigindan bahsetti. Suanki durumdan memnunum ama gelisimsel bi surecse korksun napalimBizimkinin çok erken başlamıştı. Hatta doktoruyla konuştuğumda erken ama korkması iyi demişti. Beyin gelişimiyle alakalıymış. Kreşte de 2 yaş civarı somut şeylerden korkarkar, 2,5 yaşında doruğa ulaşır demişlerdi. Korkmuyorsa daha erken olduğu için olabilir. Tabi her çocuk korkacak diye birşey var mı onu da bilmiyorum doğrusu.
Geçen gün okuduğum kitapta korkulardan bahsediyordu. Mesela çocuk salıncaktan korkmaya başlıyor, sebepleri neler olabilir diye yazmışlar. Daha önce düşmüş olabilir, başkasını düşerken görmüş olabilir veya çok nadir de olsa hızlı sallanırsa düşebileceği ve canının yanacağını kavramış olabilir diye yazıyordu. Sanırım doktorun dediği gelişim bununla ilgili. Tecrübelerden ders çıkarmak gibi ama eşimle bizimkinin böyle neden-sonuç ilişkilerinden dolayı korktuğunu düşünmüyoruz
Bizim ilk gece cok fena aglamisti yerden yere atmisti kendini. ama cabuk unutuyorlar ben hic emzirmemis gibiyim o da hic emmemis gibi. bazilari anlatiyor cocuk gelip annesinin gogsunu seviyormus bi tanidigimin bes yasindaki kizi kardesim emsin eger sut kalirsa ben de emecegim diyor. Mehmet hic emmeye calismadi bantli gordukten sonra bir daha gormek bile istemedi.Memeyi unuttu sanırım en azından meme diye gelmiyor bana.arada sebepsiz ağlaması var ama meme demiyor.ama uyku olayı tahmin ettiğim gibi bizi en çok zorlayan. Bu gece bi kalktı 20 dakika canı yanıyor gibi ağladı.sakinleşmiyor bi türlü. Babasıda geldi onun sayesinde biraz sakinleşti ve ayağımda uyudu bütün gece.Bizim uyku düzeni sanırım çok uzun sürecek.
Demek sorunlar bosuna degilmis ben hic alisveris yapmamistim ordanKızlar limango kapanmış. Siteyi açınca faaliyetlerine son verdiğine dair yazı çıkıyor. Son zamanlarda çok sorun yaşamıştım ama kapanması biraz içimi burktu. Kendime, oğluma çok şey aldım o siteden.
Efe de Mehmet gibi çok temkinli, tedirgindi. Şimdi biraz daha gözü kara oldu ama sesten ve karanlıktan korkuyor. Hayvanlardan korkmuyor ama temkinli yaklaşıyor.Mehmet salincakta hizli sallanirsa tedirgin oluyor babasi kucagindan hoplatsa korkuyor pek dusmedi ama dusmekten cok korkuyor. cok cok kucuklugunden beri boyle yurumeye baslamadan once de herkes dustu de ondan mi korkuyor diye soruyordu ama hic oyle ciddi bi dusme yasamadi. Hem cok temkinli hem de adrenalinden hoslanmiyor diye dusunuyorum. Karanliktan, sesten, hayvanlardan filan korkmuyor. buradan bir arkadasimin bizimkilerden bes ay buyuk oglu var o da bugun oglunun hayvanlardan korkmaya basladigindan bahsetti. Suanki durumdan memnunum ama gelisimsel bi surecse korksun napalim
Ay bizimki de arabalara bayılıyor, bir ara her akşam araba yarışı yapıyorduk. Herkesin belli bir arabası var, farklı araba alırsak hemen müdahale ediyorMarkette oyuncak reyonunda besli kucuk metal arabalardan vardi sarisini gosteriyor bana tekli sari aradim yok geri geldik tekrar sarisini gosterdi aldim. Dunden beri hepsini eline aliyor zar zor ordan oraya tasiyor. Bir ara baktim sira sira yere dizmis cok seviyor arabalari.
Kartlar hala favorimiz sabah badisini bi cikardim icinden iki tane kart bir de ilac prospektusu cikti. Ne bulursa koynuna sakliyor. Kagit, islak mendil, puzzle parcasi, mandal... ben de farketmemisim yazik batmistir o kartlar butun gece
Bizimki hala aynı sınıfta. Eylül'de sınıf değişikliği yaparlar gibi geliyor ama bilmiyorum yine de. Bazı gelişim basamaklarını geçmesi gerekiyormuş. Ben de Efe'nin şimdiki öğretmenlerini daha çok seviyorum.Cok yazdim ama bu son...
bugun yesil renk giydirmemizi istedi ogretmen alt giydirdim ama ust bulamadim beyaz giydirdim. Haftasonu da kurbagalarla ilgili bi pano hazirlamamizi ustedi uc boyutlu. Esim kagit katlamayla nilufer cicegi yapti onlarin gonderdigi kurbayi da yanina yapistirip bisey yaptim dandik oldu ama napiyim. Gondermeyecektim utandim ama hadi dedim katilim olsun. Aslinda severim boyle isleri ama bu sefer istedigim gibi hazirlanamadim dalga gecmezler umarim
Cok guldum aynilar hakikaten halilarin alti kart dolu. yegenim tutmali puzzle'lardan getirmisti aylarca ortada dolasti cok parcali ben en buyuk iki parcasini alip gosteriyordum yapmasi icin hic orali olmuyordu gecenlerde bi baktik cocuk hepsini yapmaya baslamis ne ara ogrendi bilmiyorum. Ben de tutmali ve birbirine gecmeli puzzle'lardan siparis verdim bakalim onlarla ne yapacakAy bizimki de arabalara bayılıyor, bir ara her akşam araba yarışı yapıyorduk. Herkesin belli bir arabası var, farklı araba alırsak hemen müdahale ediyorDavranışları o kadar benzer ki, her bulduğunu içine sokma huyu bizimkinde de var. Kartları buruşturmayı ve halının altına saklamayı seviyor. Aynı kartları eşleştirme filan yok. Puzzle'a ilgisi yok. Yeni bir kart sipariş verdim ama hala gelmedi. Puzzle gibi, belki bu hoşuna gider. Müzik ve dansa bayılıyor. Sürekli müzik çalsın, herkes oynasın istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?