2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
genel olarak sıkıntımız 2 yaş sendromu anlaşılan. drumuz erkek çocuklarda daha şiddetli geçtiği söyledi bu dönemde cinsel kimlikleri gelişiyormuş. kız çocuklar bebeklerle erkek çocuklar arabayla daha çok oynamaya başlarmış.
bizimki de bazen pamuk gibi bazen de içine canavar kaçmış gibi saçma sapan bir şey yüzünden kendini yerlere atıp ağlıyor. bazen benim de sabrım tükeniyor ama drun anlattıklarını hatırlamaya çalışıyorum bir de mahallenin en mutlu yumurcağı diye bir kitap okumaya başladım orada bizim bebeleri ilkel insanlara benzetiyor. bi baktım şikayetlerimin hepsi herkesin yaşadığı şeyler ve bu dönem için çok normal. napalım Allah sağlık versin bu günler de geçer

Tesekkur ederim kizlar tadilat isini atlattik zeynep sorunsuz memeden kesildi hersey iyi mukemmel gorkem uzunca bir zamandir istahsizdi hani birgun suren bir kusma durumu olmustu ya o zamandan beri ne yersem kusarim fobisi basladi zaten cok titiz bir cocuk kusmanin pis bisey oldugunu kusarsa halilar her yer kirlenir diye yemek yemeye korkuyo gorkemcim sen ye kirlenirse kirlensin biz rahatsiz olmuyoruz sileriz yine tertemiz olur heryer diyoruz yok anlamiyo sinirli hircin olmaya basladi dun agladim uzuntuden ben hic boyle ay dokuldu sacildi diyen pipirikli annelerden degilim temizimdir ama her dakika elinde toz beziyle gezenlerden degilim bu cocuk asiri titiz bu durumda ona zarar veriyo dun cocuk psikiyatriye goturelim dedik babamda asiri titizdir titiz olmak sucmu is mi ariyosunuz kendinize diye kizdi bize (gorkemin kime cektigini anlamissinizdir) zayifladi biraz da esimde cok sıkıntı ediyo butun gun beni arayip nasil oldugunu soruyo 4 yas sendromu olma ihtimalide var butun gun ac geziyo halsiz hircin saldirgan bir cocuk oldu cok neseli canli kanlı ates gibi cocuk gitti baska bir cocuk geldi sanki insallah atlatiriz kisa zamanda zeynep yormadan sıkmadan ayrildi bugun acip gogsumu gosterdim emecekmisin zeynep dedim emme yok anne ört dedi ustumu kapatti beni optu masallah kizima anlattim artik emmemesi gerektigini anladi beni gogsum sukurler olsun sismedi gece uyanmiyorda cok seviniyorum cok rahat cumle kuruyo artik bircok nesne ve kavramin adini biliyor corba haric butun yemekleri kendi yiyor soyunup giyinebiliyor bu aralar yere vurarak eliyle top sektiriyor merdivenleri kendi inip cikiyor masayi beraber kurup kaldiriyoruz parklardaki en buyuk kaydiraklara kendi basina cikip kayiyor cisini kakasini soyluyor hala ama ben tuvalet egitimine daha baslamadim sayilara takmis durumda kendi kendine devamli sayiyor saati gosterip saat 3 saat 7 falan diyo bu aralar boyleyiz iste gorkemde uzmese daha mutlu olucazda

Bizim balik yagimiz bitti yenisine basladik ocean multi hem balik yagi hem vitamin mineral agzina bisey surmeyen gorkem bayilarak iciyo bende igrenc kokusundan bayiliyorum siz devam ediyo musunuz

Bende bendeeE="snowflakeN, post: 26088560, member: 243411"]alalhıma cok sukur bugunlerı de gordum bende mayıs annesi olucam inşallah... ama sanırım ılk ögrenen ben oldumburda beklıyorum sızı:)[/QUOTE]
Bemde

Serapçım sende halı yıkama makinesi var mıydı.öyle hatırlıyorum sanki koltukları yıkamak içinvarsa

YazınE="eshma, post: 40576605, member: 327507"]Serapçım sende halı yıkama makinesi var mıydı.öyle hatırlıyorum sanki koltukları yıkamak içinvarsa[/QUOTE]
Yazın yarim mi kalmis esma

YazınE="eshma, post: 40576605, member: 327507"]Serapçım sende halı yıkama makinesi var mıydı.öyle hatırlıyorum sanki koltukları yıkamak içinvarsa
Yazın yarim mi kalmis esma[/QUOTE]
Evet canım yarım kalmış varsa önerir misin özellikle koltuk yıkamak için.

Doğduğundan beri böyle diyebilirim. Çocuğuna yalnız bakan ve ev işi yemek yapabilen annelere hayret ediyorum ben. Bizimki su içmeye bile göndermek istemiyor beni. Eve yardımcı kadın gelse onunla ilgilenmese bile bu kadar düşkün olmuyor bana, kendi başına duruyor. Yalnız kalma korkusu gibi de değil, babasıyla yalnız kalınca ona yapışmıyor. Bu konuyla ilgili yazı okumaya çalışıyorum ama bizim duruma göre bulamadım bir türlü.

Efe 2 yaş sendromuna girmiş herhalde yada yanlış anlama banada çok akıl veren oluyor ama kakasinda parazit baktirsan ben baktiracagim iştahsızlık gece huzursuzluk yaparmis
Yok canım niye yanlış anlıyım birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz sonuçta. Ben bezini çok inceliyorum ama görünmeyen şeyler olabilir tabi. Uzun süre ishal olunca detaylı gaita tahlili yapılmıştı ama bu aralar test filan yaptırmadık. 2 yaş kontrollerinde sorayım bir doktoruna, zaten yapılacak tahlilleri var.

Bizim balik yagimiz bitti yenisine basladik ocean multi hem balik yagi hem vitamin mineral agzina bisey surmeyen gorkem bayilarak iciyo bende igrenc kokusundan bayiliyorum siz devam ediyo musunuz
Ben hiç kullanmadım balık yağı, bu kış 2 şişe vitamin ilacı aldım. Etkisi oldu mu pek bilmiyorum doğrusu. Boy-kilo için bir faydası olmadı ama bağışıklık için birşey diyemeyeceğim. Bir de 2 yaşında bazı testler yapılacağı için 2 aydır filan vitamin vermiyorum ben, sonuçları etkileyip doktor yanlış yorumlamasın diye.

Maşallah canım Zeynep özbakım becerileri gelişmiş bir çocuk demek ki. Allah nazarlardan korusun.
Görkem'in bu kadar titiz olması çok ilginç. Dedeyle çok mu vakit geçiriyor veya onu izleme şansı buluyor acaba. Titiz olması güzel tabi ama çevresindeki insanlardan aynı titizliği, özeni göremeyince üzülebilir.

Cuma günü babasıyla birlikte parka götürdük Efe'yi. Parkta başkalarını gözlemliyorum da bazen canım çok sıkılıyor. Ben başkalarının haklarına saygılı, duyarlı bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum ama görüyorum ki insanların hiç umrunda değil. Herkesin kendi çocuğu tabi nasıl yetiştireceğine kendisi karar verir ama büyükler kendi bencilliklerini çocuklara aşılıyor.

Bizim 2 çeşit balık yağı bitirdik şimdi bal polen ari sutu aldım yatmadan içtiği süte katiyorum aç yemesi gerekiyor ama mümkün değil oda

Benim fantom marka hali yıkama makine m var memnunum ekim ayında koltukları yıkadım ama dinlenerek yapmak daha temiz yapiyor
Bende fantom robotix baktım indirim vardı. Koltuk yıkama sordum oda takımı 100 tl civarı
Bende halı yıkama alayım hem istediğim zaman yıkarım diye düşünüyorum. Sonuçta çocuk var ve koltuklar hep kirleniyor. Bide benim ki açık renk

Yazın yarim mi kalmis esma
Evet canım yarım kalmış varsa önerir misin özellikle koltuk yıkamak için.[/QUOTE]
Arcelik markasi eski modellerden işimi goruyo yenileri nasildir bilmiyorum cocuklu eve sart bence helede benim gibi koltuk ortusu kullanmayanlar icin koslanin makina icin olan hali sampuani ile yikiyorum zeynep bugun koltugu boydan boya cikolatali dondurmaya bulamis onun icinde makina acmadim temizlik isinden gina geldi kac zamandir sabunlu bezle silip duruladim leke kalmadi bu ara evim tertemiz bende ful cocuklarla aktivite halindeyim parka gittik pastel boyalarla resim yaptik toprakli bos saksimiz vardi semizotu tohumu ektik oyun hamurlariyla oynadik falan makina alacaksan netten arastir kullanici yorumlarini oku kullanimi pratik olsun aklina yatani al

Yarın memlekete gidiyoruz görumcem doğum yapacak 2 çocuk bende hediye lohusa taci bebeğe nereye adını yazdım birde kapı susu yaptım keceden
Ooo maşallah marifetli hatunsun ne güzel. Görümcen sağlıkla kucağına alsın bebişini. Size de hayırlı yolculuklar

Evet canım yarım kalmış varsa önerir misin özellikle koltuk yıkamak için.
Arcelik markasi eski modellerden işimi goruyo yenileri nasildir bilmiyorum cocuklu eve sart bence helede benim gibi koltuk ortusu kullanmayanlar icin koslanin makina icin olan hali sampuani ile yikiyorum zeynep bugun koltugu boydan boya cikolatali dondurmaya bulamis onun icinde makina acmadim temizlik isinden gina geldi kac zamandir sabunlu bezle silip duruladim leke kalmadi bu ara evim tertemiz bende ful cocuklarla aktivite halindeyim parka gittik pastel boyalarla resim yaptik toprakli bos saksimiz vardi semizotu tohumu ektik oyun hamurlariyla oynadik falan makina alacaksan netten arastir kullanici yorumlarini oku kullanimi pratik olsun aklina yatani al[/QUOTE]
O ne güzel mis gibi evde oturmak dimi. Darısı başıma inşallah. Bende zeyneple dışarı çıkmaya başladığımızdan beri aktivite yapamıyoruz. Günün rahat 4 saati dışarda geçiyor
Ye iç uyu ortalığı toparla yemek çamaşır bulaşık inan vakit bulamıyorum oyun oynamaya. Ama zeynep dışarda olmaktan daha mutlu o yetiyor şimdilik

Al kendin yika canim ne sampuani kullandiklari belli degil halilari bile vermem yikatmaya elimde olsa mecbur veriyorum rengini soldurdular halilarimin kalitesiz halilarda olmamasina ragmen hem her zaman lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…