- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.901
Geçen gün benim de aklıma geldi. Yengem 4 çocuktan sonra 15 yıl önce bağlatmak istediğinde doktor yaşın daha genç, çocuklara birşey olursa, tekrar bir çocuk istersen bir daha doğuramazsın demişti. O da vazgeçmişti. Tüp bebekle tekrar bebek sahibi olunabildiğini bilmiyordum ben. Düşünülebilir aslında, ben şimdi bile 2. çocuğu istememe rağmen tedirgin oluyorum. 2'den sonra riskli.Fikriniz alayım hanımlar doğumlu birlikte tüplerimi baglattiriyim diyorum eşimle tam konuşmadık daha doktor ne der onuda bilmiyorum bazı doktorlar yapmiyormus Hap ve iğneleri doktorum onermiyor spiral bana göre değil çocuk istersen tüp bebek yapiliyormus
Geçmiş olsun canım. Efe'nin de cumartesi günü ateşi çıktı. Neyseki ertesi güne birşeyi kalmadı ama çarşamba günü kreşten aradılar ishal diye hemen gidip aldım, 3 gündür evde. Aslında ishali geçti ama o kadar yağsız, diyet yemek yapmama rağmen hala kakası katılaşmadı. Acaba mikrop mu kaptı diye düşünüyorum. Dün de benim midem bulanıyordu çok. Efe'yle evde yalnız çok zorlandım. Çocuk hastalanıyor sonra ben hastalanıyorum hemen, doktorlara söyleyince normal diyorlar ama vitamin filan kullanmaya başlıycam. Son 2 senedir çok hasta olmaya başladım.selam kızlar nasılsınız ? serapçım bayağıdır girmiyorsun. nerelerdesin kız?
zeynep akşam birden ateşlendi .aslında görünürde hiçbirşey yoktu ama alnına dokundum bi baktım çok sıcak. ölçtüm 37,5 olmuş. hemen duş aldırdım sonra hemen calpol verdim.ama tekrar yükseldi küvet doldurup biraz suyla oynattım falan düşmeye başlayınca uyuttum. ama gece onun yanında yattım ve ölçtüm sürekli çok şükür çok yükselmeden geçirdik geceyi. ateşi çıkınca ilk dişlerine baktım alttan bi azı dişi patlayacak gibi kabarmış . hatta diş derinin altından görünüyor. o kaynaklı diye dülşündüm.
bugün kreşe götürdüm öğretmenine de tembihledim sürekli ölçün diye. çok yükselirse haber vericekler hemen gidicem bende.
inşallah bir daha çıkmaz ateşi.
köpek dişlerine kadar hiçbir diş ateş yapmadı köpek dişlerinden sonra her diş ateş yapmaya başladı.
Ay canım ne güzel. Bizimki henüz o evrede değil. Gerçekten herşeyi gözlemleyip kaydediyorlar.bu sıralar biz sürekli drama yapıyoruz evde. zeynep hep bizim rollerimize özelliklede benim rollerime bürünüyor.
kuaförcülük oynamayı çok seviyor. eshma hanım oluyor kuaföre geliyor falan. dünde pepee sini okula götürüyor bende pepee nin öğretmeni oluyorum. o da anne olup işe gidiyor pepee yi almaya falan geliyor.
anlayacağınız hergün yaşadıklarımızı benim rolüme bürünerek yapıyor ve bundan anladım ki öyle güzel gözlemliyorlar ki a dan z ye en ince detaya kadar farkediyorlar.
Gecmis olsun canim mehmetin de alt azilardan biri cikarken ateslendi ben de cok sasirdim daha once hic yasamamistik hasta olurdu genelde bu sefer bir gun ateslendi o kadarselam kızlar nasılsınız ? serapçım bayağıdır girmiyorsun. nerelerdesin kız?
zeynep akşam birden ateşlendi .aslında görünürde hiçbirşey yoktu ama alnına dokundum bi baktım çok sıcak. ölçtüm 37,5 olmuş. hemen duş aldırdım sonra hemen calpol verdim.ama tekrar yükseldi küvet doldurup biraz suyla oynattım falan düşmeye başlayınca uyuttum. ama gece onun yanında yattım ve ölçtüm sürekli çok şükür çok yükselmeden geçirdik geceyi. ateşi çıkınca ilk dişlerine baktım alttan bi azı dişi patlayacak gibi kabarmış . hatta diş derinin altından görünüyor. o kaynaklı diye dülşündüm.
bugün kreşe götürdüm öğretmenine de tembihledim sürekli ölçün diye. çok yükselirse haber vericekler hemen gidicem bende.
inşallah bir daha çıkmaz ateşi.
köpek dişlerine kadar hiçbir diş ateş yapmadı köpek dişlerinden sonra her diş ateş yapmaya başladı.
Masallah3 gündür de bebeğin hareketlerini hissetmeye başladım bugün 19 hafta oldu durumdan daha hareketli yalnız durumda 20 haftada hissettim
Sen de takviye vitamin al canim cocuklarin yediklerine ictiklerine dikkat ediyoruz ama kendimize dikkat etmiyoruz benim de d vitaminim dusuk cikti dr devit verdi eksikligi yorgunluga filan sebep oluyormus cok dusuk degil ama bu aralar o kadar yorgunum ki tatilde rahata alistigim icin mi bilmiyorum.Geçmiş olsun canım. Efe'nin de cumartesi günü ateşi çıktı. Neyseki ertesi güne birşeyi kalmadı ama çarşamba günü kreşten aradılar ishal diye hemen gidip aldım, 3 gündür evde. Aslında ishali geçti ama o kadar yağsız, diyet yemek yapmama rağmen hala kakası katılaşmadı. Acaba mikrop mu kaptı diye düşünüyorum. Dün de benim midem bulanıyordu çok. Efe'yle evde yalnız çok zorlandım. Çocuk hastalanıyor sonra ben hastalanıyorum hemen, doktorlara söyleyince normal diyorlar ama vitamin filan kullanmaya başlıycam. Son 2 senedir çok hasta olmaya başladım.
ay maşallah bence insan hareketlerini hissetmeye başlayınca gerçekten anne olacağını anlayıp çocuğunu sahipleniyor. birde hareketlerini hissettikçe bebeğini dah bir kolluyor gibi geliyor. en azından bende öyle olmuştu. ben zeynepi 23. haftada hissetmiştim. ne güzel duygular valla bende özledim ama zeynep beni bu duygudan galiba biraz uzak tutacak.3 gündür de bebeğin hareketlerini hissetmeye başladım bugün 19 hafta oldu durumdan daha hareketli yalnız durumda 20 haftada hissettim
ay turtix hem iş hem çocuk gerçekten çok zormuş. inan ben 2 ayda bu hale geldim . nasıl yola sokacağım hayatımı bilemiyorum. çocuğa biraz fazla vakit ayırayım diyorum ev alıp başını gidiyor, eve toparlayayım derken zeynep ilgi istiyor hırçınlaşıyor, eşim zaten geç geliyor hiç faydası yok. yorgunluktan göz kapaklarımı kaldıramiyorum valla.Sen de takviye vitamin al canim cocuklarin yediklerine ictiklerine dikkat ediyoruz ama kendimize dikkat etmiyoruz benim de d vitaminim dusuk cikti dr devit verdi eksikligi yorgunluga filan sebep oluyormus cok dusuk degil ama bu aralar o kadar yorgunum ki tatilde rahata alistigim icin mi bilmiyorum.
bende kurban bayramından sonra kullanmayı düşünüyorum vitamin. havalar soğuyacak bide okullar açılınca kreş full öğrenci olacak. bağışıklığı güçlenir belki. bu kış ilk defa okula başladığı için zor geçecekZeynep mehmet e geçmiş olsun pamuk ben durüya. Vitamin şurubu aldım içerse tabi sıcaklardan iştahı yok . Eshma zeynep e maşallah Evcilik oynamaya başlamış nerdeyse duru da taklit ediyor kuaförcu olmayı duru da seviyor kız çocuğu olduklarından herhalde
Ayy canım Allah kolaylık versin Mehmet'in hiç böyle şeyleri yoktur sadece soyunmak istemez soyununca da giyinmek istemez arada. Kız çocuğu olunca böyle oluyor demek kiay maşallah bence insan hareketlerini hissetmeye başlayınca gerçekten anne olacağını anlayıp çocuğunu sahipleniyor. birde hareketlerini hissettikçe bebeğini dah bir kolluyor gibi geliyor. en azından bende öyle olmuştu. ben zeynepi 23. haftada hissetmiştim. ne güzel duygular valla bende özledim ama zeynep beni bu duygudan galiba biraz uzak tutacak.
bu sabah ağlayarak evden çıktım çok zorluyor beni. sabah 7 buçukta kalktı yarım saat böyunca ağlayarak ne giyeceğini bulamadı. hiçbirşeyi istemiyor. bazen saçma şeyler istiyor ben izin vermiyorum. gösterdiğim herşeye istemiyorum diyor. gitmiş kışlık pantolonunu bulup çıkarmış dolaptan.en sonda kilotlu çorap giymek istedi bende giydirdim en sonunda. evden çıkmamız gereken saatte biz hala zeynepin seçimini bekliyoruz.bu hafta işe hep yarım saat rotarlı geldim allahtan birşey demiyorlar çocuk var diye ama elbet göze batıyordur.
bu hafta bu konuda çok fena oldu, ben seçeyim ona bırakmayayım dedim olmadı saatlerce ağladı, birkaç tane arasından seçsin dedim yine olmadı , dolabını açtım sen seç onu giydircem dedim oda olmadı. ne yol izleyeceğim ben bilemedim.
sırf bu sebepten galiba bebek olayını bir süre erteleyeceğim.
Ben vitamin veriyorum mehmete ama tatilde ihmal ettim. işe yarıyor mu onu da bilmiyorum ama veriyorum işte. eczacı imuneks şurup önermişti bağışıklığı güçlendirmek için onu da düzenli kullanmadım zaten açıldıktan sonra bir buçuk ayda tarihi geçiyormuş. Ben şimdiden her akşam adaçayı içirmeye başladım hem boğazını yumuşatıyor hem de gece güzel uyuyor tavsiye ederim.bende kurban bayramından sonra kullanmayı düşünüyorum vitamin. havalar soğuyacak bide okullar açılınca kreş full öğrenci olacak. bağışıklığı güçlenir belki. bu kış ilk defa okula başladığı için zor geçecek
Öyle canım çalışan anne olmak çok zor ben de saldım gitti. Hafta sonu biraz toparlanmaya çalışıyorum ne kadar oluyorsa artık.ay turtix hem iş hem çocuk gerçekten çok zormuş. inan ben 2 ayda bu hale geldim . nasıl yola sokacağım hayatımı bilemiyorum. çocuğa biraz fazla vakit ayırayım diyorum ev alıp başını gidiyor, eve toparlayayım derken zeynep ilgi istiyor hırçınlaşıyor, eşim zaten geç geliyor hiç faydası yok. yorgunluktan göz kapaklarımı kaldıramiyorum valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?