- 24 Kasım 2009
- 9.682
- 80
- 683
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.881
Hoşgeldin canım. Çok merak ettik seni.Merhaba kizlar biz agustosun ilk iki haftasinda tatldeydik bugun donduk iyiyiz internetim cekmiyordu yarin uzun uzun anlatirim
Teşekkürler. Aslında ilk tüp takılacak diye strese girdim sonra doktor bulamadık bir türlü, onu dert ettim. Gerçekten çok fazla çocukta takılıymış. Sorduğumuz kişilerden hep farklı isimler aldık. Ankara'da hastane çok olunca doktor da çok fazla. Efe'nin kreşindeki müdürden rica ettim, sağolsun tüp takılı çocukların velileri ile görüşüp bana birkaç doktor ismi verdi. En sonunda bir kişi içimize sindi, Efe'nin kendi doktoru şahsen tanımadığını ama gidebileceğimiz söyledi, ismi öneren veli ile de görüştüm, Cumartesi günü gittik doktora. İlk defa işitme testleri filan yapılırken oğlum durdu, o kadar çok şaşırdım ki. Doktor 1 ay kullanmak için ilaç verdi, önceki basınca göre iyileşme olduğu için bekleyelim tüp takılıp takılmayacağına sonra karar verelim dedi. Doktoru beğendik ama bu akşam başka bir doktordan daha randevu almıştık, onunla da görüşeceğim. Zaten bir konu açıp yazmayı düşünüyorum. Kk'da fazla konu ve doktor adı yoktu bununla ilgili. İnşallah geçer bu sürede, basit de olsa anestezi filan alacak stres oluyorum ister istemez.pamukprensinannesi geçmiş olsun. Biz de bu kış defalarca kulak enfeksiyonu yaşadık ben de çok korkmuştum tüp takılacak diye ama etrafımda o kadar çok çocuğuna tüp takılan insan duydum ki sık görülen bir şey demekki umarım gerek kalmaz ama mecbur kalırsanız da kahretme kendini.
duruismail demek erkek kardeş geliyormuş duru'ya hayırlı olsun seçtiğiniz isimler de çok güzel
İnşallah sever denizi. Bizimki geçen yıl çok korkuyordu, ilk 1-2 gün giriyordu, eğleniyordu sonra pek girmek istemiyordu. Bu yıl ilk gitiğimiz yerde hem deniz, hem de plaj ince kumdu. Deniz oldukça sığdı. Orda çok eğlendi, denizin içinde yürüdü.Biz annemlerin oraya yazlığa gittik. Mehmet denizden çok korktu kendi girmediği gibi beni de sokmadı bir şey olacak zannediyor sanırım yavrucuğum. Ben de o uyurken filan 10-15 dk girebildim ancak hiç şöyle uzanıp güneşlenemedim. Arkadaşlarımla takılamadım genelde evde bizimkilerleydim.
tatile çıkmadan önce de hastane işleriyle uğraştım drun bizden istediği testleri yaptırdım normal çıktı tsh yüksekti bir de prolaktin endokrine yönlendirdi. prolaktine tekrar bakıldı yine yüksek sonra hipofiz bezinden salgılandığı için emar çekildi kafama henüz dra gösteremedim bir de dışarıda bir kan tahlili yapılacak onu yaptırıp öyle gideceğim. kadın doğumla ilgili de rahim filmi kaldı şu an regl dönemim bitince de onu çekileceğim. Yoruldum valla hayırlısıyla bitsin şu işler.
Hesapladim biz de 5 hafta boyunca yalniz degildik. Bayram sonra misafir en son dabiz gittik filan. Bu surede mehmet her seye daha cok aglar oldu tabi yaninda cocuklar var oyuncak paylasamiyorlar ben ona kiziyorum vs ben de kendi cekirdek ailemle yalniz kalmayi ozledim. Dedigin gibi Allah herkese kendi evinde saglik huzur versin alistik artik bu duzene digeri garip geliyorHaftasonu bizimkiler gelmişti. Aileden uzak olmanın çok dezavantajını yaşıyorum ama sanırım benim için böylesi daha hayırlı. Oğlumun her yanlış hareketi onlara çok sevimli geliyor, gülüyorlar tabi bizimki şımardıkça şımardı. Müdahale etmek istemiyorumfazla, sonuçta çocuk ananesi, dedesi ve teyzelerinin yanında şımarmaya hakkı olduğunu öğrenmeli ama sanırım sürekli birlikte olsak çok tartışmamız olurdu çocuk yetiştirilmesi ile ilgili. Allah muhtaç etmesin ama hep büyükanne ve büyükbabaların torunlarını büyütmelerine karşıydım, hele hele ilk torunsa dünya çocuğun etrafında dönüyor gibi davranıyorlar ve çocuğu geleceğe hazırlamak ikinci planda kalıyor. Eşimin ailesi ve kendi ailemi gördükten sonra çocuğumu etkilerinden uzak yetiştirdiğim için şanslı sayıyorum kendini, Allah sağlık, huzur versin yeter bana.
Ben de okuyordum ama yarim kaldiEshma tabiki paylasirim canim kitapta faydali buldugum konulari
Ancak bu hafta bende pek elime alamadim korkuyorum yarim kalacak diye.
ay canım öncelikle hoş geldin valla merak ettik seni.Biz annemlerin oraya yazlığa gittik. Mehmet denizden çok korktu kendi girmediği gibi beni de sokmadı bir şey olacak zannediyor sanırım yavrucuğum. Ben de o uyurken filan 10-15 dk girebildim ancak hiç şöyle uzanıp güneşlenemedim. Arkadaşlarımla takılamadım genelde evde bizimkilerleydim.
tatile çıkmadan önce de hastane işleriyle uğraştım drun bizden istediği testleri yaptırdım normal çıktı tsh yüksekti bir de prolaktin endokrine yönlendirdi. prolaktine tekrar bakıldı yine yüksek sonra hipofiz bezinden salgılandığı için emar çekildi kafama henüz dra gösteremedim bir de dışarıda bir kan tahlili yapılacak onu yaptırıp öyle gideceğim. kadın doğumla ilgili de rahim filmi kaldı şu an regl dönemim bitince de onu çekileceğim. Yoruldum valla hayırlısıyla bitsin şu işler.
zeynepte çok seviyor suyu. bizde akşamları bebeklik küvetini dolduruyoruz oynuyor biraz ama sonra ağlayarak çıkarıyoruz.Durumda bu ara şu kuşu oldu hergün küvet i dolduruyoruz yüzmeye çalışıyor.
büyükler torunlara ,yeğenlere hiç kıyamıyor her istediğin yapıyor ama sonra bize şımarmış her istediğini yaptırmak isteyen çocuklar bırakıyorlar. allah eksikliklerini göstermesin ama aileden ayrı büyütmek gerçekten daha iyi .Haftasonu bizimkiler gelmişti. Aileden uzak olmanın çok dezavantajını yaşıyorum ama sanırım benim için böylesi daha hayırlı. Oğlumun her yanlış hareketi onlara çok sevimli geliyor, gülüyorlar tabi bizimki şımardıkça şımardı. Müdahale etmek istemiyorumfazla, sonuçta çocuk ananesi, dedesi ve teyzelerinin yanında şımarmaya hakkı olduğunu öğrenmeli ama sanırım sürekli birlikte olsak çok tartışmamız olurdu çocuk yetiştirilmesi ile ilgili. Allah muhtaç etmesin ama hep büyükanne ve büyükbabaların torunlarını büyütmelerine karşıydım, hele hele ilk torunsa dünya çocuğun etrafında dönüyor gibi davranıyorlar ve çocuğu geleceğe hazırlamak ikinci planda kalıyor. Eşimin ailesi ve kendi ailemi gördükten sonra çocuğumu etkilerinden uzak yetiştirdiğim için şanslı sayıyorum kendini, Allah sağlık, huzur versin yeter bana.
Ben doğum kilolarimin üstüne hamile kaldım ama suan daha zayıfim bulantilardan z ayifladim birde durunun peşinde yesemde yakiyorum tatlı isteğinde yok durumda 8 kilo almıştım bakalım bunda kaç kilo ile tamamlayacagim en iyisini yaparsın rejim yaparakkızlar ben kilo almışım yine. son bir senede 5 kilo almışım. işin ilginç tarafı bu giydiklerimde bir değişiklik yok ama bu kilo benim vücuduma yayılıyor galiba. o sebeple ben anlayamıyorum ama tartılar gerçekleri resmen yüzüme vuruyor.
herkes işe başla stresten kilo verirsin diyordu bende stres yorgunluk ters etki yapıyor galiba.
çok moralim bozuk dahiliye doktorundan randevu aldım gidip tahlil falan yaptıracağım sonrada diyetisyene gitmek istiyorum. bunun üstüne birde hamile kalırsam işte o zaman vay benim halime.
Valla başka çocuk düşünmüyorsan doğum ile birlikte sonraki doğum kontrolünü de düşünmek en mantıklısı.Bende tüplerimi bağlatırım diye düşünüyorum Spiral yinede riskli birşey diye biliyorum.Kayma falan olabiliyormuş.hap ilaç falan artık boşuna hormonların ile oynamak gibi geliyor banaFikriniz alayım hanımlar doğumlu birlikte tüplerimi baglattiriyim diyorum eşimle tam konuşmadık daha doktor ne der onuda bilmiyorum bazı doktorlar yapmiyormus Hap ve iğneleri doktorum onermiyor spiral bana göre değil çocuk istersen tüp bebek yapiliyormus
Bende zeynepte 10 kilo aldım ve çok İdeal bir şekilde hamileliği tamamladım.Ama inan şimdi hamile gibi bir göbeğim var.rejim şart ama nasıl olacak hiç bilmiyorum.Ben doğum kilolarimin üstüne hamile kaldım ama suan daha zayıfim bulantilardan z ayifladim birde durunun peşinde yesemde yakiyorum tatlı isteğinde yok durumda 8 kilo almıştım bakalım bunda kaç kilo ile tamamlayacagim en iyisini yaparsın rejim yaparak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?