2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Be
Ben tanidik bir psikolog var once onunla konuşmuştuk banyo yada tuvalete yapsinda neresine nasil yaparsa yapsin demisti lazimligada zorlama demisti oylr yaptim arada kaciriyor tutuyor yetismiyor uz ama olacak bunlar biz kaka sayesinde alismistik her cocuk farkli

Ilk gun taktim tuvalete gitsin diye sonra aman ne olacak yere salmiyor ya nereye yaparsa yaprsin banyo tuvalet farketmez dedim. Kaka olayiyla gece inatlasip cisini tuvalete yapmama olayini cozersek ins guzel olacak

Ayy bi biz kaldık bizimki lazımlığa oturmayınca ben de denemekten vazgeçtim beklemedeyim neyi beklediğimi de bilmiyorum işin kötüsü
Ben daha lazımlık bile almadım Başlarsak başarısız olacak tekrar beze döneceğiz sonra süreç uzayacak gibi geliyor. Arada tuvalet eğitimi veren annelerin yazılarını okuyorum. Herkes sinyali verince başlayın diyor ama bizimki yapmadan önce söylemiyor. Özellikle kakayı yaptıktan sonra söylüyor. Bazen gaz çıkarma ile karıştırıyor. Çişi arada yaparken söylüyor sanırım, bir iki kere banyo yaparken öyle oldu. Sifon sesinden inanılmaz korkuyor. Sabah kuru kalkması önemli değil diyorlar ama ben bazen haftanın beş günü sabah uyanınca herşeyi değiştirmek zorunda kalıyorum. Bezi şişmiş, çişi taşmış oluyor. Sanırım en çok gece kaldırmaya korkuyorum, uykusundan uyandırılınca inanılmaz huysuz oluyor. Eğer inatlaşırsa kesinlikle yapmaz. Biraz daha beklemek istiyorum o yüzden ama kreş başlayalım derse başlarım tabi.

Sonuçların iyi olmasına çok sevindim canım. İkincinin zamanı konusunda ben de çok kararsızım. Eğer işe geri dönersem bir süre çalışıp tekrar hamile kalmayı istiyorum. Ama dönemezsem hemen mi çocuk yapılmalı bilmiyorum. Bu sene kpsss'ye girmeye karar verdim, özel sektörde evli ve çocuklu olunca şansım çok azalıyor, artık iş aramıyorum bile. İnşallah atanabilecek iyi bir puan alırım ama Ankara'da puanlar da çok yüksekmiş. Hayırlısı artık diyorum.

Canım genelde çevremde gördüğüm ikinci çocuklar daha uyumlu oluyor. İnşallah seninki de öyle olur. Maşallah diyim görümcemin ikinci çocuğu oldu yavrum melek gibi, ana kucağında durup etrafı seyrediyor nerdeyse tüm gün. Gaz sancısı filan da olmamış, çocuk 4 aylık ama ağlayınca sesi bile çıkmıyor. Mızırdanıyor sadece, oğlumu düşünüyorum da ağlayınca ortalığı inletirdi ağlamadığı zamanlarda mızır mızır sinirlerim bozuluyordu. O mızırdanma hala kaldı, istemsiz olarak yapıyor. Geçen gün napıyorsun dedim o da saçma olduğunu farketti gülmeye başladı. Ha yapmaktan vazgeçiyor mu tabiki hayır.
Belki senin bebeğin de uyumlu, sakin bir bebek olur. Allah sağlık versin gerisi zaten gelir.

Ilk gun taktim tuvalete gitsin diye sonra aman ne olacak yere salmiyor ya nereye yaparsa yaprsin banyo tuvalet farketmez dedim. Kaka olayiyla gece inatlasip cisini tuvalete yapmama olayini cozersek ins guzel olacak
Ay kolay gelsin. Gece olayını çözersen lütfen buraya yaz, benim en korktuğum şey sanırım. Gündüz bir şekilde tolere edebilirim gibi geliyor ama gece hem ben hem de o da çok sinirli, gergin oluyoruz. İnatlaşmasına tahammül edemem gibi geliyor.

Pazartesi gününden beri kışlıkları hazırlamaya başladım. Haftasonu bizim yardımcının köyüne gittik, insanlar bir sürü domates, biber filan verdi. Onları sos yaptım kavanozlara, biraz acı biber turşusu da yaptım. Haftaya annem gelecek onunla birlikte de turşu yaparım diyorum. Evde olmanın da böyle avantajları var işte, çalışsam uğraşmaya vaktim olmazdı bunlarla şimdi yavaş yavaş yapıyorum.

Turtix sen bilirsin en iyi zamani ama bu kisi gecir istersen bazwn zorlaniyorum çünkü kucukler daha hem kendini de toplarsin .
Eşimle konuştuk bir süre ertelemeye karar verdik. Zorlanıyoruz sonra birbirimize sarıyoruz dedi eşim.
pamukprensinannesi bence de sen devlet memuru olmaya bak iyi bir puan alıp atanırsın inşallah

Ben de haftasonu 10 kilo domates aldım yarısını menemen yaptım bir kısmı sertti bir de evde kavanozum yoktu o yüzden onlar kaldı.

Benim hiç gazım olmamıştı ama sabah doğum yapmıştım öğleden sonra gelip yürütmüşlerdi beni ayy ne zordu o ilk ayağa kalkmak bol bol yürürsen bir şey olmaz bir de rezene çayı içersin.

ilk başta bizimkide kilotuna yere falan yaptı hatta evde iki kere bi kerede kreşte kakasını uyurken altına yaptı. bir kere oturağa yada tuvalete yapsa gerisi gelir. bizim bi hikayemiz var biraz iğrenç ama etkili. tuvaletini yapınca anne kakayı çocuklarına gönderiyoruz ki çocuklar ağlamasın diye. bizde etkili oldu. bazen vicdan yaptırmak işe yarıyor.

Benim hiç gazım olmamıştı ama sabah doğum yapmıştım öğleden sonra gelip yürütmüşlerdi beni ayy ne zordu o ilk ayağa kalkmak bol bol yürürsen bir şey olmaz bir de rezene çayı içersin.
ben normal yaptığım için gaz problemi de dikiş sorunumda olmamıştı çok şükür. sadece doğum anında kızım çıkarken rahimi zedelemişti o sebeple çok kanamam oldu ve ikinci bi operasyon geçirdim. ama inşallah ikinci hamileliğimde de normal doğum yapmak nasip olur.

bende sezeryanla olanların yürüdükçe gazı geçtiğini biliyorum.

benimkide gece eğer kendi uyanıp çişim geldi demez ise ben asla uyandırıp yaptıramıyorum. o sebeple gece çook kazalarımız oluyor. ama zamanla alışıcak inşallah. bir ara gece bez mi bağlasam diye düşünmedim değil. ama tam kurtulmuşken tekrar dönmek çocuğu geri götürebilir demişti okulda öğretmeni. o sebeple denemedim bile. şimdi kaza sayımız azaldı maşallah.

ooo maşallah. ne güzel kışa hazırlık. ağız tadıyla yeyin inşallah. ben annemle kv ye yıktım bu işi. sadece turşuyu ben yapıcam. ne yaparlarsa onu yeriz artık bu kış.

Eşimle konuştuk bir süre ertelemeye karar verdik. Zorlanıyoruz sonra birbirimize sarıyoruz dedi eşim.
pamukprensinannesi bence de sen devlet memuru olmaya bak iyi bir puan alıp atanırsın inşallah

turtix canım hakkınızda hayırlısı olsun.

pumukprensinannesi bencede devlet memuru olursan çok daha iyi olur imkanların. hayırlısı inşallah

Bende kakayi el sallayarak gonderiyorum sevinsin diye ama ise yaramiyor simdi
Bugun bikac saatligine disari ciktim oglumu anneme biraktim. Ben yokken yine ayakta kaka yapmis. Ben psikolojisi bozulmasın diye kelimelerimi dikkatle secerken geri döndüğümde annem onun yaninda bu cocuk esek gibi ayakta kaka yapiyor demez mi ay gulsem mi aglasam mi bilemedim. :) dogal kadin iste. Iyiki calismiyorum dedim kendimden baska kimsenin egitimi bana uymuyor maalesef

Biz geceleri tuvalete goturuyoruz ve yapmiyor ama kesinlikle inatlasmiyoruz cunku baski onun cimri birr insan olmasina vesile oluyormuş hatta bicok psikolojik sorun hep yanlis tuvalet egitiminden kaynaklaniyormus. Nerdeyse 5.ayindan beri besiginde yatmaz ozgurce yer yataginda uyumak ister. Su an evin butun kilimlerini kaldirdim. Mersinde yasiyorum ve cok sicak. Yere koyuyorum sungerini. Ustune yatak koruyucu seriyorum su hasta bezlerinden ama kilot gibi olani degil bildigin ortu gibi olani. Onun ustune de carsafini serip yatiriyorum. Isemis olsa bile koruyucu fazla kirlenmediyse guneslendirip obur gece bi daha seriyorum çünkü pahali bisey her gece farkli seremem. Dun aksam yatmadan bi suru su icti. Gece isemis haberim yok hatta zemin de nemlenmis döndüğü icin. Gozumu bi actin esim viledayla yeri siliyor. Hamile oldugum icin bana dokunmamis sağolsun. Bu olay gece 3 gibi oldu 3ten sonra bi daha isemedi mesela sabah kalkinca tuvalete gitti. Gunduz bezi attiysan gece de cikar. Hazir yaz gunu kisa girmeden hallet alisirlar inşallah

İnşallah akilli uslu geceleri sabahlari aksamlari uyuyan zahmetsiz bi bebek olur. Oglumun ilk bir yili zordu gozum bu yuzden korktu. Su an mesela oglumla gayet iyiyiz sukur. Akilli uslu konuskan bir cocuktur sadece mizmizdir gururludur asla azarlanmaya gelemez. Ilk zamanlar 55gun memeyi reddetti pompayla sagdim arti mama verdim 5ay dis sikintisi yasadik vs. Elbette hastane koselerindeki bebeklere gore cok iyi durumdaydik ama hayatim alt ust olmustu sanki. Ins yasamam hicbi sıkıntı

Bezliyken kakalarini ayakta yapmaya alistiklari icin oturarak yapmaktan cekiniyormuslar canim. Benim kizimda genelde kakasini ayakta kuloduna yapmak istiyor tam yaparken yakalasam bile oturttugumda yapmayi birakiyor yok gitti diye kalkmak istiyor. Baslarda bu sekilde tuttu poposu acidi sonra. Ustelemedim zaten baktim bigun kendisi girmis oturaga oturup yapmis anne kaka yaptim gel dedi.nasil mutlu oldum. Ama arada yine ayakta saliveriyor sanirim bu da zamanla duzelecek. Birgun iyi bakiyorum birgun umrunda degil. Henuz erken sanirim tam bu isin oturmasi icin. 10 gun oldu baslayali.

Evet gercekten cok dogru
Cunku zorlayip instlasirsa bu sefer kakayi tmaya baslyorlar.ve daha buyuk problemler cikiyor. Acima korku vs.
O nedenle bir sure nereye yaparsa yapsin karismamak lazim. Yeterki yapsin.

Ayy eshma kendimi gordum.
Bende bi uyduruyorumki kakayi sekile benzetmeler vs.
Gecen de aklima geldi balik olup yuzsun mu kakalar dedim evet dedi hosuna gitti. Bak simdi kucuk balik annesine gidecek bas sifona diyorum. By by kaka annene git diye ugurluyor
Cisimizinde sirrr sesine tav oluyoruZ.
Gulucukler filan ay nasil guzel sesi var cisimizin diyorum. Duvara tablo astik o yaptikca yildiz kazandi sticker yapistirdi filan. Her ciste simdi yasasin yildiz kazandim diyo :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…