2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
bende diger topikten takip ediyordum ama maalesef kapatılmış.

benim sat 3 temmuz. su an 8 + 5 günlük filanız sanırım.

gecen hafta ultrason da doktorumuz ıkı günük büyük demisti yasıtlarından.

mide bulantım cok cok az cok hafif. baska bir sikayetim yok sükür. bırde bazen gazım oluyor. o kadar.

Allah hepimize saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin.

güzel hamişler inşallah herkes iyidir. benim ara ara bulantılarım olmakta onun dışında ara ara kasık ağrım var.

benim gibi sadece minik keseyi görenler anneler nasıl geçiricez önümüzdeki 2 haftayı merak ediyorum :)

Allahtan çalışıyorumda vaktim geçiyor.

Merhaba teşekkür ederim öncelikle listede ismimi gördüm eksik bilgilerim Ankaradayım ve ilk bebeğime hamileyim :)

Ben de dün duydum bebişimin kalp atışlarını çok şükür 6 hafta üç günlük dedi doktorum.Neden tehlikeliymiş ya canım sıkıldı şimdi inşallah bişey olmaz.

kalp atislarini doplerde duyabiliyosun canim. oda ısı ile verdigi icin bebege zarar verebilir diye dusunuyo bazi doktorlar. kafana takma Allahin izni ile bisey olmaz bebisine.

Dikkat et cnm oturarak iş yapmakta insanı yoruyor. Günde kaç saat çalışıyorsun? Ben bu sene az ders istemeyi düşünüyorum.

Günde 10 saat çalışıyorum maalesef Senin ve bütün tatlı nisan anneleri için aşağıda bir metin koplayalım :) Birazda olsa yararı olur diye düşündüm :)

İş yerinde dikkat etmeniz gerekenleri kısaca özetlemek gerekirse;

Çalışırken kendinizi fazla yormayın.
Masada otururken mümkünse ayaklarınızı yüksek bir yere koyun.
Rahat ayakkabılar ve giysiler giyin.
Bilgisayarda çalışmak bebeğinize zarar vermez, zarar verecek olan yanlış oturuş biçimidir.
Sürekli oturmayın, aralarda kalkıp dolaşın ve bedeninizi esnetin.
Bol su için, neskafe ve koyu çaylardan uzak durun.
Gerektiğinde arkadaşlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin.

arkadaşlar bişi sormak istiyorum benim bugün biraz ağrım var adet sancısı gibi bide hesaplarıma göre tam adet olacağım tarih acaba ondan dolayı olurmu yani biz hamileykende adet tarihimiz gelince böyle ağrı çekecekmiyiz şimdiye kadar yoktu bugün başladı pazartesi kontrolüm var hayırlısıyla çok evham yapıyorum bilgisi olan varmı:26:

canım endişe etme normal diyorlar,her ay değil ama ilk aylarda adet gününe denk gelen günlerde olurmuş böyle.. benimde dünden beri karnımda ağrı var ama oda normalmiş :) bende pazartesi gideceğim kontrole,doktor dönüşü burada bebişlerimizin güzel haberlerini de paylaşırız inşallah

kızlar aranızda sağlık ocağına giden var mı?ben ilerleyen aylarda giderim diye düşünüyorum ama acaba ne zaman gitmeli mi?

ben 9. haftamın ilk günü gittim normalde ögrenir ögrenmez bildirin diyorlar fakat en gec 12. haftaya kadar gebe kaydı olusturulması için gitmek gerek.bütün kan idrar tahlillerine bakıyorlar boy kilo tansiyonuna bakıyorlar en fazla 15 dk alır canım git bi an önce.

ya kızlar bende aşırı derecede kabızlık sorunu oluşmaya başladı.sizdede var mı? daha önceleri hiç kabız oldugumu hatırlamam.şimdi ne yapsam fayda etmiyor bol su içiyorum her gün bana mısın demiyor.bi çareee bilen varsa söylesin

selam kızlar yaklaşık 1 ay kadar memleketteydim bugün döndüm
benim hiç hamilelikle ilgili sıkıntım yok çok şükür
bi kaç defa tansiyon problemi yaşadım o kadar

memlekete gitmeden 2 gün önce keseyi görmeye gitmiştik
pazartesi de kalp atışları için gidicez
kalp atışlarını duymadığımız ve bulantı filan olmadığı için hala inanamıyorum ben
inşallah pazartesi sorun çıkmaz da duyarız kalp atışlarını

inşallah sorunsuz duyarsınız canım.
ben cuma günü gitmiştim üstten ultrasonla duyulmadı, alttan ultrason gerektiğini söyledi, dr erkekti yapmak istemedim eve gelince hemen ertesi güne yani cumartesi sabaha 9buçuk için randvu aldık, orda da alttan ultrason bakıldı ama varla yok arası dedi dr renkli doplere gönderdi, çok yavaş atan 2 ses duyduk. dr, gelişmediğini ve normale göre çok yavaş attığını söyledi gerileme görülürse kürtaj gerekebilir dedi çok ama çok üzüldüm pazartesi tekrar gitcez.
sabah hastaneden döndüğümüzde çok kötüydüm orda da tutamadım kendimi çok ağladım... ama yapcak bişey yok herşey allahtan
rabbim herşeyin hayırlısını versin, taşıyamayacağımız yükler vermesin, zor imtihanlarla sınamasın....

essela tatlım seninle aynı durumdayız ben de cuma günü kısmetse dtr'a gideceğim.
benim bebeğimin de kalp atışı yok tekrar gidince de duyulmazsa alınır dedi doktor bu düşünce beni strese sokuyor çünkü kürtajdan çok korkuyorum...
Rabbim ikimize de hayırlısını verdin...

inşallah güzel haberlerle dönersiniz arkadaşlar..

günaydınn...
oğlumla oynadık kahvaltıyı hazırladık babamızın uyanmasını bekliyoruz..

her sabahki limonlu su eşliğinde tabi..

çook midem bulanıyor çok..

su içmeye korkuyorum.. ne yesem anında çıkartıyorum ( Nasıl geçecek 2 ay ((
Midem çok kötüüüü

günaydınn...
oğlumla oynadık kahvaltıyı hazırladık babamızın uyanmasını bekliyoruz..

her sabahki limonlu su eşliğinde tabi..

çook midem bulanıyor çok..

günaydın canım,limonlu su bulantını daha çok artırıyor olabilir!ben içtiğimde hem mide yanmam hemde bulantım biranda çoğalıyordu,bu durumu farkettikten sonra bir daha içmedim herkesin bünyesi farklı tabi,paylaşmak istedim

essela canım inşallah minik bebişin tutunur,hakkında hayırlısı ne ise rabbim onu yaşattsın;kimseyi evlat acısı ile sınamasın inşallah

su içmeye korkuyorum.. ne yesem anında çıkartıyorum ( Nasıl geçecek 2 ay ((
Midem çok kötüüüü
canim yiyebilirsen ceviz ye. sanirim bulantiya iyi geliyomus. ben tedaviye baslarken yemege baslamastim ve hic bulantim yok maasallah:) bi haftadir falan yemiyrm ama hic bulantim yok. sende dene istersen canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…