2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Ne güzel :) Ellerine sağlık. Ben arasam da bulamam malzeme, bulsam yapabilir miyim acaba? Aslında eğlenceli olur hem de daha kıymetli el emeği :) Fotoğraflarını paylaşırsan çok sevinirim :)

ikinci başladığımı da bitireyim bir malzemesi eksik eklerim canım

Kızlar sinirden çatlicam bugün yarın benim kv gelecekti bugün aradık demesinmi hepberaber olalım eltinlerde sana gelsin yemek yiyelim yapamayacaktan ben yapıp getireyim bi kap yemekten nolcak yaparım dedim gıcık oldum ama ben 9 aylık hamileyim benden hala hizmet bekliyor!!! sonra aklıma geldi ama benim halılarım yok yıkamaya verdim gerçi onlar yabancı değil ama çocukta var üşümesin dedim ayyy bu bi coştu ben gelicem diyemi kaldırdın ben gelmiyorum bilmem ne niye kaldırdın neden yıkamaya verdin doğurmama belki bir aydan az kaldığı için dedim bende verdim telefonu eşime başladım ağlamaya bugünümü de zehir etti eşimede dedim ben doğuma girince kimseyi aramıyorsun bunlar haketmiyo hiçbirine muhtaç olmicam doktorumla da konuşucam mecbur kalmadıkta beni sezeryana alma bakacak kimsem yok diye misafir gibi gelsinler torunlarını görüp defolup gitsinler

Kızlar öğrendiğim bir bilgiyi siznle paylaşmak istedim hamilelikte sağ tarafa yatmak damara baskı yapacagında odem ve şişlikleri arttırıyomuş.sırt üstü yatmakta hemoroit yapıyormuş.en sağlıklı yatış sola yatış pozisyonu.hatta dr diyoki dönmemek için arkana yastık koy ki sırtustu yada sağına donmeyesin

Kızlar iki gün önce kanama şikayeti ile doktora gittim, doktor baktı 1 cm açılma var dedi. Nts'ye baktılar hafif kasılmalar gözüküyormuş. Sonra serum taktılar sabaha kadar. Çocuğun akciğerleri gelişsin, bebiş de biraz daha içerde dursun diye ilaç faln verdiler.

Çalışamama raporu verdi. Evde hep yatacaksın, sadece tuvalete gidebilirsin dedi. İnşallah bekler biraz daha yavrum. Şimdi şu takıldı aklıma erken doğum olursa benim sütüm gelir mi ki ya ? ya gelmezse naparım korkuyorum

canım ben hep sağıma yatardım. hamişlikten sonra sola denedim. kolum bacağım uyuşuyor ve şişiyor. doktorların dediği gibi ben pek soluma yatamıyorum mecburen sağıma dönüyorum.

canım inşallah bebişin dayanır. erken doğsa bile Rabbim doğduğu haftaya göre ayarlıyor sütü. sütün gelir merak etme yeterki bebeşin emsin

boşver canım ya son zamanlarda sıkıntı iyi olmuyor takma kafana. eşine söyle misafir gibi gelip gitsinler

kolay doğum için okunacak dua
Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.
Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı,
Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Ahmed ŞAHİN

.................................................. .........................................
Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
Bol bol Yasin okunur.
Terfice, tüncina hatimleri okunur.

.................................................. ........................................

Not 1: Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.

Not 2: Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.

kızlar nette bunları buldum birde normal doğum yapacaklar için 15 20 gün önce karanfil kaynatıp içiyorlarmış veya pedlerine zeytinyağı damlatıyorlarmış bi bakın isterseniz araştırın

Ya gercekten de anlayissizlik diz boyu bu ne böyle .. Hem milleti topla hem grip at .. Sabret canım ya zor bir durum ama bebeği duşun .. Benimde kayınvalide annemden önce geldi yerleşti ama hakkını yiyemem bana pek is bırakmıyor .. Buna rağmen battığı anlar oluyor

Kız erzulum bizim aylardır sola yatmaktan solumuz çürüdü :) ben gece sırt üstüne döndüğüm gibi gözlerimi acıyorum

Ofpufya ,
Yorumsuz diyebilsem keske ama dilim şişer,
Doguma yakın hamileye gitme sevdası moda zaar.hali yokta ne zaman verdin ne zaman geliyor ?geldigi gün gelelim eşeğin bası değiliz ya eltiyle yerleştirelim demez.ellerinde birer fincan kahve ayaklarında 1 numara küçük terlik zip zip gezerler.
Ne isi gücü.dogumun dilediğin gibi olsun insallah.normal olup ertesi gün kalkacağım diye sartlama kendini.ne yaşayacaksın Allah bilir.sezaryendede kalkamam bakıma muhtaç olurum diye düşünme ben ertesi gün yatağımda bagdas kurup emziriyordum:)
Refakatçim yoktu iyikide yoktu oglusumla bol bol sohbet ettim:)
Arada bir başka gebelerin refakatçisi acıdı geldiyetim sanmışlar :))Hic ihtiyac duymadım.
Onlarlada ilgilenmedim,sadece oğlum ben esim(nokta)

evet doktor biraz kucuk ama ne bileyim bu saatten sonra tekrar degistirmek istemiyorum zaten epey vakit kaybettim digeri ile. bi de cok yogun bi hastane, tanimazlar beni diye korkuyorum.

kurs 16sinda miymis. ben gecen ay gidecektim erken diye bu aya erteledim. esim gelmez ama ben katilacagim. sen?

biz yeni tasindik buraya goleti biliyorum baharda cok guzel olur kesin. yazin da kizimla giderim. cok bi yer bilmiyorum burda yazin ogrenirim artik :)

Mezopotamya82
Giriş tarihi 11-09-2012
Şimdiki Aktivite Konu Okuyor 2013 Mart Anneleri Doğum Hikayeleri
Son Aktivite Bugün 17:40

kizlar ya siz kv ler geldi gelecek diye yakiniyorsunuz ya benimki 8 aylik hamileligimde bi kere bile arayip nasilsin demedi. 3 yillik evliyiz evime bile gelmedi daha. diyorum icimden bu kadin dogumda da ne gelmesi aramaz bile beni. aramiz kotu kavgaliyiz dicem o da degil her aksam ogluyla konusur bana da tel kapatirken selam sole der o kadar.
esime bi iki defa soylendim niye annenler boyle yapiyorlar insan hamileligimde bi hayirli olsun bari der diye. sen uzulme nolur diyo o kadar. ustune gitmek de istemiyorum onun sucu degil sonucta ama cok zoruma gidiyo. diger gelini yaninda cicuguna bakiyo benimki uvey evlat cocugu sanki

Boşver al bizimkiler arayıp soruyorda noluyo azıcık aşın ağrısız başın

Ay canım ya herkesin derdi başka iste kimi ister gelmesin kimi ister gelmez gitmez

Sende salla gitsin bu kadar ilgisiz insan gelse ne gelmese ne !!!

Esine üzülüyorsun anlıyorum ama İnan yarın birşey olsa eşinin gözünde onlardan kıymetlisi olmaz erkekler hep böyle ..

Canımmm nasıl iyi geldi yazdıkların anlatamam :) yeni bi cümle kurdum az önce ben prenses olup paşa doğuramadım o yüzden kv demle hep üvey anne hep kül kedisi olarak kalıcaz :)

Canım iş yapmak nerde ancak gezsin tozsun bi de bana misafir toplasın tek derdi halı olmayınca misafir çağıramicak

Hayırlı akşamlar tatlı bebişlerin anneleri,
Biz çıktık ama hiçbir şey beğenemeden geldik, dışarıda babamızın yedirdiği yemek yanımıza kâr kaldı :)

Neredeyse hepimizde aynı sıkıntılar var. Birçoğumuz kayınvalideden yana muzdaribiz. Oğlu olacak olanlar biz nasıl olacağız acaba merak ediyorum, inşaallah kayınvalidelerimize benzemeyiz. Benimki yıllarca yatalak olan kayınvalidesini eltisine baktırmış, kayınpederimin de onların evine yaptığı alışverişleri bile çok görerek anlatıyor. Eltisini de bir kötüler, bir kötüler halbuki herkes çok seviyor yengemi ben de tabii. Yanında ısrarla savunuyorum onu :) Şimdi rahmetli oldu kayınvalidesi ya artık rahat rahat konuşuyor rahmetli diye. Kendi bir kere "Anne" dememiştir belki de kayınvalidesine benden "Anneciğim" dememi bekliyor. Eşim kaynana diye bahsedince kendinden ne kaynanası "Anneciğim, anneciğim" diye vurguluyor bir de. Bunu isteyen insan anne gibi hissettirmeli önce değil mi ama

ay ben de sağıma yatamıorum nası bişeyse sağıma dönünce midem yanıyo yüzüstü de yatsam yanıyo anca sola yatınca yanmıyo o da zaten otobüs koltuğunda uyur gibi başım elli tane yastıkla

hayatta annecim demem aksine ismini ekleyerek ( ör: ayşe anne ) diye resmiyet katarak konuşurum. o hiç bi zaman annem olamaz ben de onun kızı...

bu arada tammm 6 saattir anamla ora senin bura benim gezmişiz akşam olmuşşşşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…