2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Doktorun biiri televizyonda ilk enefes programında söylemişti..ne yaparsanız yapın ne sürerseniz sürün çatlakları engelleyemezsiniz diye..çatlayacaksa çatlar zaten diyordu..
Bende evdeyim ya televizyon izliyorum bol bol,napiiiimm..

üst üste acı haberler alıyorum bugün :) rengini açsın ona da razıyım valla. şimdi ben zamanla zayıflayım desem o çatlaklar sarkar kesin :s

yok canım yaa..300 kilodan zayıflamayacaksın ki sarksın..ağır ağır sağlıklı kilo verince deri toparlıyor kendini...

çatlakların geçmediğini ben de çok duydum,
şuana kadar olmamıştı ama son 1 haftadır bir kaç çizgi oluştu, kazak sökülür ya onun gibi 2 tel kaçmış devamı gelmez inşallah...

Bebegim makat gelis. Donmedigi icin spinal sezeryan 8 Nisan a gun aldik dr umla. Hayirlisiyla donerse normal istiyorum. Ama donme ihtimali cok az suan.

senin durumunda olmayı tercih ederdim..enazından sezeryana mecbursun ve başka olasılığın olmadığını biliyorsun..bizim durumda doktor kararı bana bırakıyor, 4 kilo üzerinde normal doğuran var imkansız değil elbette ama omzu takılırsa sakat kalabilir %5 olasılık varmış..sonra da neden sezeryan olmadım diye pişman olursun diyor..insanın aklı karışıyor işte..bunu nasıl göze alır ki insan..

üst üste acı haberler alıyorum bugün :) rengini açsın ona da razıyım valla. şimdi ben zamanla zayıflayım desem o çatlaklar sarkar kesin :S

Hihi ee dost aci soylermis:) ama tunanecc hakli sarkmaz korkma benim ablam 30kg almisti dogumun ertesi gunu(normal dogum) 23kg daha az cikmisti gerisinide verdi hemen ama sana bir tavsiye normal yapacaksin galiba dogumdan sonra carsafla sIkI sIkI sar kendini ablam catlamak uzereydi okadar sIkI sarmisti kendini karni birkac haftaya geri cekildi..bende insallah ablama sardiracam kendimi:)

Son düzenleme:

yok canım yaa..300 kilodan zayıflamayacaksın ki sarksın..ağır ağır sağlıklı kilo verince deri toparlıyor kendini...

kendi haline bırakıcaz galiba :S sarkma meselesi de inşallah söylediğin gibi olur. çok fena kafaya taktım. doğumdan sonra da ücretsiz izin alıcam. iyice evde oturmaya alışırsam daha fazla kilo alırım diye korkuyorum.

çatlakların geçmediğini ben de çok duydum,
şuana kadar olmamıştı ama son 1 haftadır bir kaç çizgi oluştu, kazak sökülür ya onun gibi 2 tel kaçmış devamı gelmez inşallah...
amannn gelmesin. tarifin çok hoş bu arada :) benimki karayolları haritası gibi :) :)

Bende senin yerinde olmayi tercih ederdim 4kiloda olsa bebegimi normal yoldan dogurmayi. Cunku %5 cok dusuk bir risk. sezeryanda narkozdan uyanamama da bukadr risk vardir mesela. Benim cevremde 4 kilo ustu olup normal dogum yapan insanlar var.

ben de korse aldım doğum sonrasına hazırlık :) minnacık bişey. içine girip bidaha çıkmıcam :) gerçi uzun süre korse kullanmak iyi değil diyolar. hayırlısı artık. ablan gibi ben de doğumdan sonra kiloları vericem İNŞALLAH :) heveslendim şimdi

Bende senin yerinde olmayi tercih ederdim 4kiloda olsa bebegimi normal yoldan dogurmayi. Cunku %5 cok dusuk bir risk. sezeryanda narkozdan uyanamama da bukadr risk vardir mesela. Benim cevremde 4 kilo ustu olup normal dogum yapan insanlar var.

TATLIM MADEM istemiyorsun genel anestezi yaptırma,epidural veya spinal yaptırabilirsin sezaryenini...

hamilelik süresince %1 olasılıkla bile görülebilecek o kadar sorun yaşadımki %5 çok büyük olasılık benim için..eşim de sorun olursa o vicdan azabıyla yaşayamayız sezeryan olsun diyor..bakalım doktor 2 nisanda bakıp karar verecek..biçok arkadaşım da keyfi sezeryan olduğundan bana çok büyütüyosun deyip duruyolar..o yüzden sen de sıkma canını, sağsalim doğsunlarda olan bize olsun..

TATLIM MADEM istemiyorsun genel anestezi yaptırma,epidural veya spinal yaptırabilirsin sezaryenini...

Yok tatlim ben zaten spinal yaptiracagm. Arkadasa ornek verdim risklerle ilgili narkozdan uyanamama da bir risk. Spinalin de riskleri var,belden asagi bir daha tutmama riski vs vs Riskleri dusunursek cikamayiz isin icinden. Onun bebek doguma kadar 4 kilo ustu olabilirmis normal dogurmaya korkmus. Dr da sezeryana yonlendiriyormus simdiden. Omzu cikabilir vs diye. Bu yersiz bir dusunce olumlu dusunmek lazim diyorum )) degilmi ama

Herseyin basi istek cnm insan istedikten sonra herseyi yapar!! Onumuz yaz bol meyve sebze sicakta bol bol su..orayi gez burayi gez veririz tabi:)

Su konuda haklisin.Bebek bizim icimizde ve yuzde 1 lik bir risk bile kafamizin bir yerinde kalakaliyor. Ya oyle olursa ya boyle olursa diye kurcalayip duruyoruz. Bunu bende yapiyorum. Ama daha 4 kilo olmamis bebisin. Dur bakalim... Unlu sekerli gidalardan eksik beslen sebze ve proteinden zengin beslen. kiloyu sinirla bebegini normal yoldan kucagina al.. Daha iyi degilmi

olumlu düşünmek lazım evet ama sadece sezaryanda riskler yok canım,normal doğumun da rislkleri var bir sürü..o yüzden doktor eğer rikli diyorsa bende % 5 i ciddiye alırdım..durum neyi gerektiriyorsa öyle olmalı ha normal ha sezeryan,bebek sağlıklı olsun da,biz nasılsa iyileşeceğiz..

bir de normal teşvik edeceğiz derken sezeryanı kötülerken dikkat etmeli..bu şekilde doğum yapmak zorunda olanları korkutmak da haksızlık olur..sezaryan da öcü değil yannii..

canım Allah yardımcınız olsun, hayırlı haberlerini bekliyoruz

esmerlover gözün aydın canım. Alah analı babalı sağlıklı ömürler versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…