- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
Su konuda haklisin.Bebek bizim icimizde ve yuzde 1 lik bir risk bile kafamizin bir yerinde kalakaliyor. Ya oyle olursa ya boyle olursa diye kurcalayip duruyoruz. Bunu bende yapiyorum. Ama daha 4 kilo olmamis bebisin. Dur bakalim... Unlu sekerli gidalardan eksik beslen sebze ve proteinden zengin beslen. kiloyu sinirla bebegini normal yoldan kucagina al.. Daha iyi degilmi
selen 44 senin normal doğum tarihin ne zaman canım..
Kizlar hayatta hep risk var en kotusunu dusunmeyin allahin izniyle birsey olmaz..
olumlu düşünmek lazım evet ama sadece sezaryanda riskler yok canım,normal doğumun da rislkleri var bir sürü..o yüzden doktor eğer rikli diyorsa bende % 5 i ciddiye alırdım..durum neyi gerektiriyorsa öyle olmalı ha normal ha sezeryan,bebek sağlıklı olsun da,biz nasılsa iyileşeceğiz..
bir de normal teşvik edeceğiz derken sezeryanı kötülerken dikkat etmeli..bu şekilde doğum yapmak zorunda olanları korkutmak da haksızlık olur..sezaryan da öcü değil yannii..
canım beklenen normal doğum tarihim 16 nisan..ama 2 nisandaki kontrolde 4 kiloyu bulursa kilosu doktor beklemeyip sezeryanla alınmasını öneriyor..bugün 37. haftamı doldurdum izne ayrıldım, sanırım sen de 37 sin.
offf canım sıkılıyor
eşim yine yok dün gece 1 de geldi bugünde bu saat oldu hala yok.
ben oğlumu doğurmak istemiyorum ya ne güzel şu an sadece bana ait.
içimde büyütsem olmaz mı ya
offf canım sıkılıyor
eşim yine yok dün gece 1 de geldi bugünde bu saat oldu hala yok.
ben oğlumu doğurmak istemiyorum ya ne güzel şu an sadece bana ait.
içimde büyütsem olmaz mı ya
önerilerin için çok sağol ben de normali tercih ederim ama doktorların konuşması insanı çok etkiliyor malesef bilmediğimiz bir konu olunca mecburen onların iki dudağının arasına bakıyoruz..bende gebelik şekeri olduğu için uzun zamandır diyetteyim zaten diyete rağmen bebek çok hızlı kilo alıyor tam bir tombik olmuş ultrasonda bakınca anlıyor insan..dediğin gibi belli olmaz belki bizim tosun son zamanda kilo almaktan vazgeçer de normal yollarla doğar..senin ufaklıkta popo üzerine oturmaktan vazgeçip doğum kanalına girer inşallah.hakkımızda hayırlısı olsun..
Slm kızlar 24.03.2013 saat:23.40 da doğum yaptım..Kızım annesine doğum günü süprizi yaptı dünyaya erken geldi, prensesimle doğum günlerimiz aynı oldu:)darısı başınıza,ayrıntıları müsait olduğum bir ün paylaşıcam sizlerle hepinizi öpüyorum iyi akşamlar:)
Arkadaşlar bende doğumumu yaptım 4-5gün önce sezeryan oldum.Şuan gayet iyiyim
Canim hicbirimiz cocuk dgilizki risk nerde neyde daha fazla bilmemiz gerek tabiki. Bak ben sezeyan olacak olmama ragmen sezeryanin normal doguma oranla cok daha fazla riskli oldugunu soyliyorum. Yapacak bisey yok bu dunya saglik orgutunun bilim cevrelerinin kabul gordugu birsey. Ama yine soyluyorum kapidan disari cikmak da bir risk ona bakarsan.Cam silmek mesela kocaaan bir risk :))) ama olagan hayatimizda yapiyoruz bunlari. Ben dr un konusmasini manasiz buluyorum. Daha 4 kiloya gelmemis bir beebk soz konusu ve omzu cikar diyerek anneyi korkutuyor. Zaten hassasiz bebeklerimizden baska sey dusunmuyoruz tabiki kadin o %5 i dusunup duracak. Sezeryan yanlisi dr larin isi bunlar. En kucuk riski annenin gozune gozune sokup anneyi bunu secmeye itiyorlar. Avrupada sezeryan %5-10 yani GELİSMİS ulkelerde. Bebek ve anne icin en yararli dogru sey sartlari birazcikda olsa zorlamak ve normal yoldan bebegimize kavusmak..
ne güzel isim derdi yokMalesef cnm oyle birsey mumkun degil:) mecbur cikacaklar hihi..
ne güzel isim derdi yok
karışan yok
karga tulumba tutan yok
sadece benim şu an
onda gebelik şekeri olduğunu dikkate almıyorsun canım..normal doğum haftasına gelene kladar o bebek kaç kilo olur biliyormusun,onu da geçtim gebelik şekeri rsikli bir durum burda bunları yazıp da korkutmak istemiyorum...normal doğum elbette ki ilk önerilen ama gelişen koplikasyonlara göre sezaryen gerekiyorsa yapılır bu da kötü bişey değil,aksine hem annenin hem de bebeğin hayatını kurtaran birşey.selen 44 dün de durumu böyle..öncelikle bizden daha bilgili olan doğal olarak bu işin eğitimini almış olan doktorlar ,neyin riskli neyin iyi olduğunu önce onlar bilir,tabii bu işi para endişesi yapanlar hariçç..yurt dışındaki doktorları abartmayalım...benim kuzenim abd de ebe,kadınların sadece kordon dolanması yüzünden ölen bebekleri oluyor,düşünsene hamile kaldığından beri doktora sayıyla gitmiş,burda olsa cahil deriz..bizim ülkemiz bebek ve anneye çok önem veriyor bence..
ne güzel isim derdi yok
karışan yok
karga tulumba tutan yok
sadece benim şu an
maalesef canım yadertsiz canım yaa..haledemediniz mi hala isim mevzusunu..üzülüyorum sen böyle söyledikçe..
ne güzel isim derdi yok
karışan yok
karga tulumba tutan yok
sadece benim şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?