2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Çok güzel olmuş canım nasıl yaptın tarif paylaşabilirmisin belki ben de yaparım tabi becerebilirsem:)))

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

teşekkür ederim kızlar, tarifi tabiki paylaşırım,

200 g pudra şekeri
200 g tereyağ
1 yumurta
400 g un
vanilya, tarçın ya da zencefil vs eklenebilir

fırın pişirme 200 derece
10-12 dakika pişecek

tereyağ hafif erimiş olsun oda sıcaklığında
tereyağını ve pudra şekerini bir kaba koyun mikserle krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpın. sonra yine oda sıcaklığındaki yumurtayı parça parça ekleyin kızlar, mikserin hızını azaltın bu arada.
eğer koyacaksanız bir paket vanilya ya da tarçın vs ekleyin (ben 2 paket vanilya kullandım) ve iyice çırpın. karışım pürüzsüz bir krema gibi olunca mikserin hızını en düşüğe getirin ve çok yavaş bir şekilde unu ekleyin. ununuzun miktarını hamurun kıvamına göre birazcık azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
hamur çok cıvık olmamalı, kuru hiç olmamalı. kuru olursa merdaneyle açarken zorlanırsınız. hamur miksere ve kaba yapışmıyorsa ama ıslak ve yumuşaksa olmuş demektir.

hamuru elinizle yuvarlayıp streçe sarın veeee yarım saat - 45 dakika felan buzdolabında bekletin.
tezgahınızı ve merdanenizi unlayın yapışmasın hamur.
dinlenen hamuru tekrar tezgaha alın vee merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açın (ben oklava kullandım merdanem yoktu)
açtığınız hamuru kalıbınızla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, çok aralık bırakmanıza gerek yok kabarmıyor. fırını önceden 2-3 dakika ısıtın ve 200 derecede 10-12 dakika pişirin, kızarmasın ama, hafif sararınca kapatın. fırınınızın durumuna göre ayarlamanız lazım.
pişen kurabiyeleri soğutmadan süslemeyin, içinin sıcaklığının da iyice geçmesi için en az 4-5 saat beklemeniz lazım.

süsleme şeker hamurunu hazır aldım kızlar, hamuru önce elimde yuvarlayarak yumuşattım iyice, tezgaha nişasta serptim oklavayı da nişastaladım ki hamur yapışmasın.
istediğiniz incelikte hamuru açın, ben çooooooooook ince açtım kurabiyemin tadını bozmasın diye.
kalıbımla kestim ve kurabiyelerin üstüne azıcık sulandırılmış bal ile yapıştırdım. balı fırçayla sürdüm şeker hamurunu koyduktan sonra elimle hafifçe bastırdım. (sadece ılık su da kullanılabilir)

püf noktaları

1. kurabiye hamuruna kesinlikle kimyasal ürün koymamalı değilse çatlarmış, örneğin tereyağ yerine margarin kullanılması ya da kabartma tozu kullanılması
2. kurabiye iyice soğumazsa kurabiyenin dışı soğuk olsa bile içindeki sıcak hava-nem üstündeki şeker hamurunun şekerlenmesine neden olurmuş
3. kurabiyeleri buzdolabında ya da cam kavanozda saklamamanız lazım nemlenir, naylon poşette serin güneş görmeyen bir odada en az 1-2 ay tazeliğini koruyormuş.

Selam kızlar ne haber
Sanırsam laterne hala haber vermemiş

Bugun midem hafif yanıyor, tadını çıkarsın son demler
Sabah kayıvalidecigim geliyor 9 da çıkmış yola sabah 8 gibi burda olur
Bende uyumayı düşünüyordum
Yarın o varken ütü yapmayı düşünüyorum esimin adetidir zurnanin zirt dediği yerden birsey çıkarır.
Bakalım...

neden dogum sancilarinin baslamasini beklemediler de suni vediler ona? Bebekte sikinti mi vardi yoksa gunu geldi diye mi

Dru yekine yekine gunünü getirtti kızcağızın
Yok erkene aldı yok söyle boyle bir haftadır hop oturup kalktık
Bugunde sancı verilmiş , doğmazsa sezaryene alacaktı Allah yardımcısı olsun

Dru yekine yekine gunünü getirtti kızcağızın
Yok erkene aldı yok söyle boyle bir haftadır hop oturup kalktık
Bugunde sancı verilmiş , doğmazsa sezaryene alacaktı Allah yardımcısı olsun

su doktorlar niye bu kadar aceleci ve sezeryan yanlisi ya belki de gunu bile dolmadi bebegin yani, sen diyodun ya bebek ilerden gitse bile dogcagi gun degismez, onemli olan sat tarihi sonucta dimi neyse bakalim insallah hakkinda hayirli olmustur saglikla kavusmusur yavrusuna

benim de kuzenim dogum yapti carsamba, nisani gelince hastaneye gitmisler sancilari baslamis hafiften, sancilar baslayinca heralde stres oldu biraz tansiyonu yukselmis doktoru korkmus pat diye sezeryana almislar, belki evde beklese sancilarinin siklasmasini bi sorun olmayacakti, insan onemli olan saglikli olmasi diyor ama biyandan da uzuluyor tabi gereksiz yere olunca

telden cevap yetistirilmiomus,yetistirenin ellerindn öperim. Eve gidince görüsürüz gari:)
Anlamadım ki bir daha söyle :26:
Bende tele alistirdim.kendimi ne buyuk rahatlikmis herseye yetisip cevap verebiliyorim yuksek voltajin jr versiyonu ilan ediyorum kendimi bu konuda
Evett bize her yol Ankara

Chosy takvimin ne diyor
Kas yapmisin

Önümüzdeki bir kaç gün içinde bebeğinizin akciğerleri, hava keseciklerinin üretimini artıracak. Bebeğinizin tam olarak geliştiği bu günlerde, rahminiz oldukça kaslı ve ağırlığı yaklaşık 1,134 gr. Bebeğinizn derisi artık tamamen pembe ve daha yumuşak hatlı.

Anlamadım ki bir daha söyle :26:

Evett bize her yol Ankara

telden giriyodum o ara, zormuş

ya onu bırak dr en son dediki "maşallah hiç ödem yok"
ben diyodumki bunların hepsi kilo değil, şişkinlik, doğumdan sora balon gibi sönerim ben...
diilmiş öle

Selam kızlar son kontrolümüzü olduk bu gece 4 nisan Perşembe sabahı netleştik spinal sezeryanla oğluma kavuşucağım inşaallah darısı tüm bekleyenlere

Voltajım haftasonu giremem belki
şimdiden allah yardımcın olsun.
dualarım seninle bitanem
bizi habersiz bırakma nolur
seni seviyorum tatlım iyi ki varsın

Selam kızlar son kontrolümüzü olduk bu gece 4 nisan Perşembe sabahı netleştik spinal sezeryanla oğluma kavuşucağım inşaallah darısı tüm bekleyenlere

cok guzel bi dogum yontemi secmissiniz... 2.bebegimide ayni yontemle dogururdum tereddutsuz.. iyi dogumlar arkadasim. senin msj.okuyunca heycanlandim

ooooy akşamdan beri okuyorum ama bi türlü yazmaya fırsat bulamadım yaa...
kız voltaj ağdayı öyle bi anlatmışsın ki benim de yapasım geldi (pzt ben de yapcam yaa zemin hazırlıyorum)

laterneden haber gelmedi bi türlü...başı kalabalık galiba...
hanipeks aramış açmamış,ağrısı sızısı yoktur inşallah

izne ayrılalı 3 hafta oldu...bi insanın 3 haftada işi bitmez mi yaa...
her gün yapacak bi şeyler çıkıyo...
bugün son dedim artık...
bundan sonra süslenip püslenip doğumu beklicem
gudubet gibi çıkmak istemiyorum fotolarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…