kızlar merhaba doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. bugün 9. günümüz. oğlumun göbeği düştü. şükür bir sıkıntımız yok. ama ben çok bunalımdayım. hem annem hem kayınvalidem yanımda. evi silip süpürüyorlar. yemek yapıyorlar. bebeğin kıyafetlerini makinaya atıyolar. sonra ütüleyip yerine yerleştiriyorlar. eşimin ütülerini yapıyorlar. kayınvalidem eşimimin kahvaltısını hazırlıyor sabahları. ben bebeğin altını açacakken pişik kremi bez falan hemen yanıma getiriyorlar. ben sadece bebeğimle ilgileniyorum. arada onlara bırakıp bir iki saat kestiriyorum. gelelim benim bunalım sebebime. her ikiside haftaya gidecek. kalın biraz daha diyorum ama yok her ikisininde sebebleri var. asla kalmayaız. sen artık tek halledersin diyorlar. ama ben tek başıma nasıl yapacam bilmiyorum. haftaya tek kalacağım düşüncesi geldikçe zırıl zırıl ağlıyorum. dün bebişi yıkadık. o kadar meşakatliki. eşim beraber yıkarız artık diyor ama ona asla güvenmiyorum.öğle işte. çok mutsuzum. yanlız kalmak istemiyom.
Canım cok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum yaşadıklarını misli ile yasadim bende günlerce ama korkma
Geçmez sandığın hersey geçiyor yavrunun sana ihtiyacı olduğunu hatirla herseferinde ki acin seni yenmesin..
Doğum dan hemen sonra kanamayla tekrar ameliyata alındım ki kurtulacagima kimsenin umidi yoktu; 6 unite kan 6 unite plazma
Ve pek cok serum alarak bir gece yoğun bakimda kaldim.emzirecegim diye bazi ilaçları vermediler, uyumak yasakti..
Kafami ceviremiyordum oglumu yogunbakima getirdiler emzireyim diye 4 defa; hemsireler goguslerimi tutup emzirdiler,bir kerede sagdilar.. karnimda kum torbasi yataga yapismis gibiydim agzim kupkuru heryanim kan kokuyordu ama onu gordukce
Tekrar hayata baglandim, dedigin gibi dikislerim acidikca ağladım ama bak kendimi koyuvermedim elim
Karnimda yürüdüm wc'ye kadar bile olsa.. yurudukce acilacaksin pes etme, parol iciyorum ben hic yoktan iyidir rahatlatıyor az da
olsa.emmiyorsa sag kasikla ver en kötü; sarilik acildikca kendiside emmek icin uyanacaktir; benim oglumda oldu
sarilik ama 2 gün önce geçti çok şükür.
Tutun ogluna nolur topla kendini herşey cok güzel olacak; cok şükür evlatlarimizin basindayiz hala
kızlar merhaba doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. bugün 9. günümüz. oğlumun göbeği düştü. şükür bir sıkıntımız yok. ama ben çok bunalımdayım. hem annem hem kayınvalidem yanımda. evi silip süpürüyorlar. yemek yapıyorlar. bebeğin kıyafetlerini makinaya atıyolar. sonra ütüleyip yerine yerleştiriyorlar. eşimin ütülerini yapıyorlar. kayınvalidem eşimimin kahvaltısını hazırlıyor sabahları. ben bebeğin altını açacakken pişik kremi bez falan hemen yanıma getiriyorlar. ben sadece bebeğimle ilgileniyorum. arada onlara bırakıp bir iki saat kestiriyorum. gelelim benim bunalım sebebime. her ikiside haftaya gidecek. kalın biraz daha diyorum ama yok her ikisininde sebebleri var. asla kalmayaız. sen artık tek halledersin diyorlar. ama ben tek başıma nasıl yapacam bilmiyorum. haftaya tek kalacağım düşüncesi geldikçe zırıl zırıl ağlıyorum. dün bebişi yıkadık. o kadar meşakatliki. eşim beraber yıkarız artık diyor ama ona asla güvenmiyorum.öğle işte. çok mutsuzum. yanlız kalmak istemiyom.
Benim yasadiklarim sezaryenle ilgili degil lütfen kafaniz karışmasın korkmayin; dogum sirasinda rahmimi miyom sardigiöncesinde sadece güzel haberler geliyordu şimdi kötü haberler geliyor psikolojim bozulmaya başladı.Dikiş,iltihap,yoğun bakım,ağrı.Bir süre girmesem mi acaba foruma,üzülüyorum,korkuyorum:18:
laternam canım benim çok sıkıntılı günler yaşadın.ama çok şükür çocuklarının ve eşinin yanındasın tatlım. rabbim bir an önce şifa versin inşallah.Canım cok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum yaşadıklarını misli ile yasadim bende günlerce ama korkma
Geçmez sandığın hersey geçiyor yavrunun sana ihtiyacı olduğunu hatirla herseferinde ki acin seni yenmesin..
Doğum dan hemen sonra kanamayla tekrar ameliyata alındım ki kurtulacagima kimsenin umidi yoktu; 6 unite kan 6 unite plazma
Ve pek cok serum alarak bir gece yoğun bakimda kaldim.emzirecegim diye bazi ilaçları vermediler, uyumak yasakti..
Kafami ceviremiyordum oglumu yogunbakima getirdiler emzireyim diye 4 defa; hemsireler goguslerimi tutup emzirdiler,bir kerede sagdilar.. karnimda kum torbasi yataga yapismis gibiydim agzim kupkuru heryanim kan kokuyordu ama onu gordukce
Tekrar hayata baglandim, dedigin gibi dikislerim acidikca ağladım ama bak kendimi koyuvermedim elim
Karnimda yürüdüm wc'ye kadar bile olsa.. yurudukce acilacaksin pes etme, parol iciyorum ben hic yoktan iyidir rahatlatıyor az da
olsa.emmiyorsa sag kasikla ver en kötü; sarilik acildikca kendiside emmek icin uyanacaktir; benim oglumda oldu
sarilik ama 2 gün önce geçti çok şükür.
Tutun ogluna nolur topla kendini herşey cok güzel olacak; cok şükür evlatlarimizin basindayiz hala
gözün aydın canım.Tunaydn kizlar :)
Sabah annanesi babasi teyzeleri gitti h.taneye kizimi gormeye .. cok sukur cikarabilirsiniz demisler hemende isitme testine fln gondermisler turp gibiymis gelio kizim ewine besigine cok sukur bin sukur :)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sut de gelicek sanirsam bgn , gogsum baya sisti ama neler nelr yedim ictim patlicaktm artik :)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
voltajım senin sabrına hayranım. allahım şifa versin canım.Bende katinam ve somewhere a bakmaya geldim ama girmediler galiba.
Allah yardımcınız olsun kızlar,
Bugun benim kontrolum var ve doğumdan zor geliyor nedense.
O bant su geçirmeyen,eskiden kalındı simdi strec film gibi jelatin gibi nasil çıkacak meraktayim.
3. Kez aynı yerden açıldığı için geç tutabilirmiş.bugun ciddi manada ağrım var neden bilmiyorum .
Laterne gecmis olsun.hemen hemen aynı seyleri yasadım.
Zaten her sezaryende kum torban karnında bebeği getirip memeni sundururler vs.
Ayaga kalkarken ki zorluğun izahı yok.dikis acısı da öyle...bende kan sorunundan ötürü hem kana hemde alttan giden kana zirt pirt elle bakıldı herkese yapılmaz panik olmayın.
Bilmiyorum niye boyleyim kızlar.Tas dökülüyor.
Ben hakikaten dayanikliyimdir.ses etmeden kendim kalkıyorum yatıyorum kızım kaldırıyor yerlere seriliyorum comeliyorum.bugun ağrım cok.
Bugun sanki dogum sancım var niye bilmem.10 dk bir sancı geliyor.aptalca hurafeler,yel girdi bel çıktı ...
Hatta sonda takarken çıkarken yaşamadığım ağrı tuvalette beni zorluyor.tas zorluyor galiba Yada bilmiyorum.hersey olabilir.
Kanamam yok,olmamalı zaten.
Demekki kestirip gelmek değilmiş...
Cok zorluyorum kendimi,oğlumu okula göndereyim diye iki buklumum
Artık geçecek.cogu gitti azı kaldı...
Esim inanamıyor
Hakikaten mı ağrıyor diyor
Haklı hepsinde mum gibi olan ben...
Bugunden daha kotusunude yasadim.gececek.Az kaldı
canım hurafeleri boşverde eşin olmayınca çok zor gelebilir.bu arada kızlar pazartesi yada salı annem eve götürecek beni ve kızımı.
eşimin dün babalık izni bitti nöbetleri başladı.mecbur yanımda birinin olması gerekiyormuş geceleri.hurafe mi bilmem.lohusa kadın bi başına uyuyamazmış
ama ben eşimi özlerim eşimde bizi
gitsem olmuyor gitmesem olmuyor.mecbur gideceğiz.uzun süre forumda olamayacağım
döndüğümde dertsizimde doğum yapmış olur allahın izniyle
allahım şunun güzelliğine bak ya 41 kere maşallah
Kızlar merhaba ben Mayıs annesiydim ama bugün suyum geldi ama sancım yok Dr bekle evde acele etme dedi birazdaha bekleyip hastaneye gidicem oğlum 3000gr olmuş sanırım biraz ilerden gidiyordu zaten şimdi bende Nisan annesi olucam çok heyecanlıyım.
laternam canım bunun seninle ilgisi yok bence.Benim yasadiklarim sezaryenle ilgili degil lütfen kafaniz karışmasın korkmayin; dogum sirasinda rahmimi miyom sardigi
Görüldü. Dogumdan sonrada miyomlar kanamaya neden oldu ameliyata alindim.
Epidural sezaryen oldum,Dogum kolaydi yukari cikar çıkmaz oğlumu bile emzirdim..
Gereksiz korkuya neden olduysam ozur
ya ben bu doktorları anlamıyorum. hem normal devam edebiliriz diyor hem de başı kanala girer mi girerse çıkar mı.bunu en iyi bilecek sensin. bu kadar bilgi sahibi olsak zaten sürekli takipte olmayız dimi ama. neden bu kararı anneye babaya bırakırlar anlamıyorum.Cok kafam karisik kizlar sarjim az gecmise bakamadim ama pek iyi hbaerler yok galiba herkese cok ama cok gecmis olsun cati muayenesi oldum bugun dogum sekline karar vermek icin acimadi sadece bi dolgunluk hissi o kadar muayenden sonra da 2damla lekelenmem oldu doktor normal demisti zaten yalniz ilk ve son kemiklaerde basiklik darlik var dedi bu bebek3,500 olsaydi sezaryen derdim ama kucuk hep alt sinirlarda seyrediyoruz o yuzden normalmis gibi devam edebiliriz ama yine de risk var basi kanala girermi girsede cikarmi sans dedi bu hafta ici fikrinizi degistirirseniz arayin sezaryen tarihi veriyim ya da bu hafta ici aliriz dedi hafif sancim var ama haftaya c.tesiye kadar bekler gibi gorunuyo acilma yok kafasi kanalda degil dedi simdi bilmiyorum napsam kizlar siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?
canım inşallah sarılığı atlatır kızın.Kızlar ben geldim Dr dan
Daha dogrusu hastaneden dr çıkmıştı gittiğimde
O bant vardıya eskiden kalın olan simdi strec folyo olan
Dehşet kolay çıkıyor ben bileydim kasmazdim kendimi
Gülmesem birde huylandim ve güldüm karnım oynadikca aklımda oynadı
Sancım neden var bilmiyoruz hala
Eş yeli'ne bağlanmasın
Dr bir care bulsun...
Kızıma bakıldı yine topuk kanı alındı uyuyordu,ih dedi uyudu.anasi kilikli diyor kocacigim onore ediyor galiba.
Cok sarı 14.8 17 olana dek sıkıntı yok pzt bir deger bile yuksek çıkarsa bir dünya tahlil yapılacak
Ve fototerapi alacak.
Vermem dedim,insallah yükselmez deger
Basucumda besigi gozgoze yatiyoruz.Ben gelip eve boş besikle yatamam.1 gün bile olsa...
laternam canım bunun seninle ilgisi yok bence.
birçok arkadaşımız aynı sıkıntıları yaşadı. yani ayağa kalkamadığını, emzirirken zorlandığını,
ameliyat yerinin acıdığını söylediler. o yüzden ister istemez bende de bir korku var şu an.
Dertsizim,
Ben buraya katıldığımdan beri söylediğim tek şey
"En kolayı dogum "
Doğumda ve sonrasında hiçbir sıkıntı yok hatta ben yarım saat sonrası ayaklarımı hareket ettirdim millet bes saatlik uyusmadan bahsediyor.
Diğer doğumlarımda değil hatta hic,ama bunda biraz agriliyim
Sebebini hep 3. Kez aynı yer açıldı yok kordon yok taş su bu desekte bilmiyorum
Ama şükür her gecen gün daha iyi.
Mesela goguslerim yara değil:)
Bantim açıldı:)
Öyle öyle geçecek .
Bu bir dogum değil ameliyatti.hatta kordonda baglatirsaniz çift operasyonlu hasta oluyorsunuz:)
Herseyin hayırlısı.
ahh voltajım sürekli kendimi kendimle konuşur halde buluyorum.
yok canım bilmediğim birşey için neden korkayım
yok yok herkeste sıkıntılar olmuş
demekki oluyor.
aman ya bu ameliyat sonuçta bak anneannem bile 72 yaşında by-pass olmuştu.
iki bacağından damar alındı ayak bileğinden kasığına kadar ameliyatlı. göğsü açık
bak o bile buna dayandı.
offfff kafam allak bullak zaten.
canım maşallah sana. ben ve doğum yapmamış diğer arkadaşlarımda inşallah senin gibi atlatırız. bu ara herşey üstüste geldi biraz da onun etkisi var sanırım. hakkımızda hayırlısı olsun...dertsizcim sezeryandan hic ama hic korkma cnm ben iki kere sezeryan oldum ikincisi ilkinden de kolaydi inan ki ama bazi zorluklari olabiliyor ameliyat sonrasinda. bunyeye gore degisiyor tabi ki. ben ilk gun haric hic yatmadim doktorum bile hayran kaldi. ama spinalin yan etkisi boyun agrilarim oldu ikinci gun ertesi gun hicbiseyim kalmamisti. ilk sezeryanda bir haftada gecmisti agrilarim ne zaman gecer diye sordugumda hemsire benimki on yildir gecmedi demisti bi de dusun moral bozuklugunu. ama cok sukur bir haftada agrim sizim kalmamisti hemde hic yatmadigim halde. bunda daha da cabuk gecti cunku gececegini biliyordum ve hic agrim oldugunu dusunmedim kafama takmadim.
hatta bobrek agrisinin yaninda sinek isirigi gibi geldi sezeryan.
demem o ki hic kotu dusunme. rabbim her seyin kolayligini verir biliyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?