2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
04.04.13 saat 07.32 de oğlumu kucağıma aldım bende elhamdülillah...
40+4 olmuştuk o gün suni sancıyla doğum başlatılacaktı ama bir gece öncesi kendi sancılarım başladı akşam 10dan gece 2 ye kadar sancı çektim sonra gittik hastaneye açılma 4 cm olmuş ama çocuk çok yukarda, kanalda değil dediler istersen bekleyelim ama sezeryanda olabilir dediler ben yinede sonuna kadar devam dedim doktorumuzu aradık geldi açılma 6 cm ve 8 cm derken hala çocuk inmedi kanala sonunda sezeryan olmak zorunda kaldım iki doğumu da yaşamış oldum çok şükür ki suni almama gerek kalmadı onunn da sonu böyle biticekti.
7 de ameliyata alındım genel anesteziyle,7.32 de oğlum dünyaya geldi benim uyanmam da 8.30 u buldu ameliyat sonrası sıkıntı yaşamadım ama şu an hala oğlumla ilgilenemiyorum tam anlamıyla inşallah o sıkıntılarda biticek.
oğlum en son ultrasonda 3900 dü fakat maşallah 4270kilo 56 cm doğdu yani zaten normal doğum anında çok hırpalanabilirmiş, bu nedenle her şeyin hayırlısı diyorum kendim ve sizin için...

kızlar merhaba doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. bugün 9. günümüz. oğlumun göbeği düştü. şükür bir sıkıntımız yok. ama ben çok bunalımdayım. hem annem hem kayınvalidem yanımda. evi silip süpürüyorlar. yemek yapıyorlar. bebeğin kıyafetlerini makinaya atıyolar. sonra ütüleyip yerine yerleştiriyorlar. eşimin ütülerini yapıyorlar. kayınvalidem eşimimin kahvaltısını hazırlıyor sabahları. ben bebeğin altını açacakken pişik kremi bez falan hemen yanıma getiriyorlar. ben sadece bebeğimle ilgileniyorum. arada onlara bırakıp bir iki saat kestiriyorum. gelelim benim bunalım sebebime. her ikiside haftaya gidecek. kalın biraz daha diyorum ama yok her ikisininde sebebleri var. asla kalmayaız. sen artık tek halledersin diyorlar. ama ben tek başıma nasıl yapacam bilmiyorum. haftaya tek kalacağım düşüncesi geldikçe zırıl zırıl ağlıyorum. dün bebişi yıkadık. o kadar meşakatliki. eşim beraber yıkarız artık diyor ama ona asla güvenmiyorum.öğle işte. çok mutsuzum. yanlız kalmak istemiyom.

canım herzaman seninle kalamazlarki seninde bebeğine alışman normal hayatına dönmen lazım sen artık bir annesin herşeyin üstesinden gelirsin merak etme canınıda sıkma

laternem yaaa nolmuş sana sanırım benim tam doğum yaptığım zamanlara denk geldi haber alamadım senden çok çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda toparlarsın

somewherecold canım yıpratma kendini bende aynen senin gibi oldum yataktan yardımla bile kalkamıyordum ağrıdan ağlıyordum ben 3-4 gün doğrulup bebeğimi kucağıma bile alamadım ben yatar vaziyetteyken annem emzirmeye çalışıyordu kızımı süt desen o da yoktu yavrum açtı ben nasıl anneyim ne çocuğuma bakabiliyorum ne sütüm var diye hıçkıra hıçkıra ağlıyordum ağladıkça ağrılarım daha çok artıyordu eşim karşımda çaresizlikten bitkin düşmüştü çok şükür geçte olsa iyileşiyorum bugün 12. günümüz ama hala tam toparlanamadım ama yavaş yavaş her gelen gün giden günden daha iyi oluyor sanırım sende benim gibi geç iyileşiyorsun sabret canım sabret....

Son düzenleme:
Yeni dogum yapmis olan arkadaslar hepinizi tebrik ediyorum insallah en kisa zamanda butun agrilariniz diner!!! Allah anali babali buyutsun..hayirli evlat olsunlar insallah!!!

Cnm sonunda zaten yanliz kalacaksin ve buna alismalisin..bosver butun ev islerini sen yine bebeginle ilgilen herseyi mukemmel yapmak zorunda degilsin!! Esinede guvenmelisin nede olsa bebeginin babasi ve herzaman yaninda olacak insan..

öncesinde sadece güzel haberler geliyordu şimdi kötü haberler geliyor psikolojim bozulmaya başladı.Dikiş,iltihap,yoğun bakım,ağrı.Bir süre girmesem mi acaba foruma,üzülüyorum,korkuyorum:18:
Benim yasadiklarim sezaryenle ilgili degil lütfen kafaniz karışmasın korkmayin; dogum sirasinda rahmimi miyom sardigi
Görüldü. Dogumdan sonrada miyomlar kanamaya neden oldu tekrar ameliyata alindim.
Epidural sezaryen oldum,Dogum kolaydi yukari cikar çıkmaz oğlumu bile emzirdim..
Gereksiz korkuya neden olduysam ozur dilerim

Kızlar merhaba ben Mayıs annesiydim ama bugün suyum geldi ama sancım yok Dr bekle evde acele etme dedi birazdaha bekleyip hastaneye gidicem oğlum 3000gr olmuş sanırım biraz ilerden gidiyordu zaten şimdi bende Nisan annesi olucam çok heyecanlıyım.

katinam gözünaydın. allah analı babalı büyütsün inşallah.

vilinden haber yok o da doğurdu galiba.

voltajım mergenden haber vermişsin allah razı olsun senden.
hepimiz merak ediyorduk.

laternam canım benim çok sıkıntılı günler yaşadın.ama çok şükür çocuklarının ve eşinin yanındasın tatlım. rabbim bir an önce şifa versin inşallah.

gözün aydın canım.

voltajım senin sabrına hayranım. allahım şifa versin canım.
laternam ile senin deneyimlerin benim için o kadar önemli ki başka biri bişey söyleyince kulaklarımı tıkıyordum.
yaşamadım birşey için korkmam diyordum ama artık bende korkuyorum.

canım hurafeleri boşverde eşin olmayınca çok zor gelebilir.
daha tam alışmadın (öyle tahmin ediyorum)

bu gidişle 2013 nisan anneleri topiğini ben kapatıcam gibi görünüyor.

Eki Görüntüle 677877

kızlarrrrr buda benim Canım kızım ... tam bi oyuncuuu
allahım şunun güzelliğine bak ya 41 kere maşallah rabbim nazardan saklasın.

Cnm sag saglim al bebegini kucagina insallah!!! Ama suyun geldiyse bekleme git derim hastaneye:)

bizde bugün kontrole gittik.
oğlum 2900 olmuş çok şükür kilo almış biraz.
çatı muayenesini yine yapmadı
doğum hakkında hiçbişey konuşmadık ne diyorsunuz dedim.
ben 9. ayı doldurmadan çatı muayenesi yapmıyorum dedi
şu an herşey normal, suyu, kalp atışı, gelişimi problem yok
doğuma da normal gözüyle bakıyorum,
ama kemik yapınıza bakmadan net bişey söyleyemem
o yüzden sonuna kadar beklemekten yanayım dedi.
daha vaktimiz var dedi ve 16 nisana randevu verdi.
su gelirse, kanama olursa mutlaka haberim olsun,
bebeğin hareketlerini de takip et dedi.
16 nisandaki muayeneden sonra sezaryen olursa da tarih belirleriz dedi.
en son ben doğurcam galiba...martta doğum yapanların 40ı bile çıkacak.
gezmeye başlıcaklar ben doğum yapıcam.
gribim için ilaç vermedi. bol sıvı ve istirahat dedi.
toplamda 13 kilo almışım.

gelelim evdeki durumlara...
eşimle konuşmuyorum, o da konuşmuyor artık
dra beraber gittik,sonra kahvaltı ettik, pazara markete gittik
ve tek kelime etmeden eve geldik.
ben mutfaktayım o yatak odasında
ben yatak odasındayım o mutfakta öyle işte..

laternam canım bunun seninle ilgisi yok bence.
birçok arkadaşımız aynı sıkıntıları yaşadı. yani ayağa kalkamadığını, emzirirken zorlandığını,
ameliyat yerinin acıdığını söylediler. o yüzden ister istemez bende de bir korku var şu an.

Kızlar ben geldim Dr dan
Daha dogrusu hastaneden dr çıkmıştı gittiğimde

O bant vardıya eskiden kalın olan simdi strec folyo olan
Dehşet kolay çıkıyor ben bileydim kasmazdim kendimi
Gülmesem birde huylandim ve güldüm karnım oynadikca aklımda oynadı
Sancım neden var bilmiyoruz hala
Eş yeli'ne bağlanmasın
Dr bir care bulsun...

Kızıma bakıldı yine topuk kanı alındı uyuyordu,ih dedi uyudu.anasi kilikli diyor kocacigim onore ediyor galiba.
Cok sarı 14.8 17 olana dek sıkıntı yok pzt bir deger bile yuksek çıkarsa bir dünya tahlil yapılacak
Ve fototerapi alacak.
Vermem dedim,insallah yükselmez deger
Basucumda besigi gozgoze yatiyoruz.Ben gelip eve boş besikle yatamam.1 gün bile olsa...

ya ben bu doktorları anlamıyorum. hem normal devam edebiliriz diyor hem de başı kanala girer mi girerse çıkar mı.bunu en iyi bilecek sensin. bu kadar bilgi sahibi olsak zaten sürekli takipte olmayız dimi ama. neden bu kararı anneye babaya bırakırlar anlamıyorum.

canım inşallah sarılığı atlatır kızın.
sancın neden var ki? :26:
3 çocuk yetmiyormuş gibi 4. çocukta seni baya geriyor anladığım kadarıyla.
bir an önce postalasan mı acaba?

Dertsizim,
Ben buraya katıldığımdan beri söylediğim tek şey
"En kolayı dogum "
Doğumda ve sonrasında hiçbir sıkıntı yok hatta ben yarım saat sonrası ayaklarımı hareket ettirdim millet bes saatlik uyusmadan bahsediyor.
Diğer doğumlarımda değil hatta hic,ama bunda biraz agriliyim
Sebebini hep 3. Kez aynı yer açıldı yok kordon yok taş su bu desekte bilmiyorum
Ama şükür her gecen gün daha iyi.
Mesela goguslerim yara değil:)
Bantim açıldı:)
Öyle öyle geçecek .
Bu bir dogum değil ameliyatti.hatta kordonda baglatirsaniz çift operasyonlu hasta oluyorsunuz:)

Herseyin hayırlısı.

ahh voltajım sürekli kendimi kendimle konuşur halde buluyorum.
yok canım bilmediğim birşey için neden korkayım
yok yok herkeste sıkıntılar olmuş
demekki oluyor.
aman ya bu ameliyat sonuçta bak anneannem bile 72 yaşında by-pass olmuştu.
iki bacağından damar alındı ayak bileğinden kasığına kadar ameliyatlı. göğsü açık
bak o bile buna dayandı.
offfff kafam allak bullak zaten.

dertsizcim sezeryandan hic ama hic korkma cnm ben iki kere sezeryan oldum ikincisi ilkinden de kolaydi inan ki ama bazi zorluklari olabiliyor ameliyat sonrasinda. bunyeye gore degisiyor tabi ki. ben ilk gun haric hic yatmadim doktorum bile hayran kaldi. ama spinalin yan etkisi boyun agrilarim oldu ikinci gun ertesi gun hicbiseyim kalmamisti. ilk sezeryanda bir haftada gecmisti agrilarim ne zaman gecer diye sordugumda hemsire benimki on yildir gecmedi demisti bi de dusun moral bozuklugunu. ama cok sukur bir haftada agrim sizim kalmamisti hemde hic yatmadigim halde. bunda daha da cabuk gecti cunku gececegini biliyordum ve hic agrim oldugunu dusunmedim kafama takmadim.
hatta bobrek agrisinin yaninda sinek isirigi gibi geldi sezeryan.
demem o ki hic kotu dusunme. rabbim her seyin kolayligini verir biliyorsun.

canım maşallah sana. ben ve doğum yapmamış diğer arkadaşlarımda inşallah senin gibi atlatırız. bu ara herşey üstüste geldi biraz da onun etkisi var sanırım. hakkımızda hayırlısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…