2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
voltajım;

sen bilirsin ayağa kalkınca neden yanıyor bu kadar,o kadar yanıyor ki ağlıyorum her seferinde, dönemiyorum, kalkamıyorum,
doktor bugün 2 gün sonra acın azalacak yanma kırkına kadar devam edecek dedi.
voltajım doğum bu muydu
ben çocuumun altını değiştiremedim daha; denedim karnım yanınca ağlamaya başladım;kaan ağladı;şimdi her altı değiştiğinde bu an geliyor aklıma
bugün daha çok yanıyor dikişlerim
voltaj yardım et

geçmiş olsun canım Allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle

Canimsin ya,seni cok iyi anlıyorum değil yasıyorum ...
Bende bu doğumumda kolay ayaklanamadim.tasa bagladim,kordonlara bağladım ama yok.
Dikişin göbeğin cok yaglanmissa zor tutar( oda yakar...
40 gün yanmıyor Yada benim digerleri yanmadı deyim...
Sütunu dökme uyandir emzir sarılıktan uyuyor .
Uyandir muhakkak emsin.yara ise göğsün emdikce geçiyor
Kızım uyandı yazamadim hep

Kizlar ben geldim.hastanedeyim epidural normal doğum oldum.saat 2,10 kala bebegimiz alperen dünyaya geldi.
Yarın öğleden sonra çıkış yapicaz. Ama bebeğim 4 gün kadar kuvezde kalacak.
Solunum problem i var.ama gittik gördük eşimle hiç bir sikintisi yoktu bize göre.yarın sabah çocuk doktoru görecek.
Bebeğim 3.600kg 54 cm boy.süt sagiyoruz ama yara olacak gibi.
Çok öptüm herkesi.bebeğime dua edin kizlar erken kavusalim .

ah kızlar sorunlarınızı yazıyosunuz çok üzülüyorum.yavrularınıza biran önce alışır yeni hayatınıza uyum sağlarsınız inşallah.Allah yardımcınız olsun

hayırlı olsun maşallah kilosuda iyi inşallah kısa sürede çıkar küvezden. umarım doğumun kolay geçmiştir.

Az öncesine kadar ağlıyordum erken girdim sanırım depresyona. En ufak şeye takılıyorum. Yazılanlardan bazılarını okuyunca da iyice gerildim Çok şükür yarın annem geliyor sadece hafta sonu için olsa da yeter.

Maşaallah canım tatlı kızına Biz de görsek ne olur ama :S En güzelini yapıyorsun yatıp uyumakla sanırım ben de aynısın yapacağım. Sohbet edilecek zaman mı ya? Hasta oldum tekrardan kaynanana

Canım benim Allah sabır versin, yardımcın olsun. Ben de sırf bu yüzden iki annenin aynı anda yanımda olmasını istemiyorum. İkisi bir olursa bir de mazaallah nasıl karşı durulur? Eskiler hep aynı sen canını sıkmamaya çalış. Dediklerine kulak tıka ya da... Eşine çok kızdım ama sanırım hepsi aynı bunların Bizimki bana bugün tatlı yaptırdı, evlendiğime pişman olmadığım bir gün daha diyerek başladı, daha tatlıyı yapmayı bitirmeden yine sebep bulup gürledi, ben de sırtım dönük karıştırırken tatlıyı şıpır şıpır yaşlar dökülüyor gözümden ama anlayan nerdeeeeeeeeee.... Allah akıl versin hepsine, bize de sabır!!!

Kızlar elifimiz geldi bugun boyu 55cm kılosu3600 mışıl mışıl uyuyoruz

Kızlar, gözünüzaydın. Maşaallah bebişlerinize Allah analı babalı hayırlı uzun ömür versin kuzulara...

Canım, bugünler geçecek kendini harap etme lütfen. Allah yardımcın olsun, ağrıların bir an evvel son bulsun, kuzun sana derman olsun.

Gözünüz aydın canım. Rabb'im hayırlı ömürler versin sizinle birlikte inşallah bir an önce çıkar kuzun, geçmiş olsun. :!6: Bu arada boy kilo maşallah

Enaturel,Meryem ,Seda
Kızlar gözleriniz Aydın ...anali babali büyüsünler ...

Gözün Aydın canım
Kiloya bakmaz kuvoz ama siz Dr un pesini bırakmayın esın gölge gibi herseyi sorsun.
kuvoz nasil ,fototerapi mı sadece boş isiksiz serum vs mı var?
Katinamm iyi araştırın canım, ozelse hele havadan fototerapi vs almasın ...
İnsallah en yakın zamanda kavuşursun meleğine

Kızlar az evvel Msj aldım :)

Yazamadim somewherecold a cok üzüldüm ,o kendini ben kendimi çaresiz hissettim.kolay değil inanın...

Mesaja gelince;
Mergen bir ay evvel dogum yapmış
Bebekler kuvozde kalmış Sorunlar zor günler yasamış...Su an şükür iyilermis...
En yakın zamanda burada olacak...

Son mesajım he yatacağım
Bel ,dikiş ,tas ,gogus ve mesane ağrım var:))

Kaynanama sabrım kalmıyor
Her lafa karışıyor kızlar yaa
Babası kıza scooter almış iste,
Kızıma yerine artik yat deyince ordan atladı
Yatmazsan baban götürür scoteri

Ağız caplatmasi

en sonunda haber geldi mergenden çok sevindim iyi olmalarına teşekürler voltaj

Gozun aydin canim sonunda kavustun yavruna,insallah birseyi yoktur kuzunun

Ay canim ya Allah yardimcin olsun, gececek insallah bu zorluklarda...

Cok sevindim simdi iyi olmalarina, cok sukur haber geldi

hayırlı olsun enaturel, Rabbim analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah

çok güzeller, bize de sakla taam mı?

Saklarim

ela68- sedag-enaturel- meryem

kızlar hayırlı olsun, Rabbim analı babalı büyütmek nasip etsinnn inşallah,

bugün kontrolüm vardı, sancı mancı yok hala, doktorum da 'hadi doğur artık' dedi, ama elimden ne gelir bilmiyorum,:26::26::26::26::26:

haftada bir çağırıyodu, bi dahakine 10 gün sonra gel bi sıkıntın olmazsa dedi, 41. haftada olmazsa suni sancı deneriz dedi, poffffffffff

artık anca doğurursam gitmek istiyorum hastaneye, zaten çok sıcak hastane, girince tansiyonum fırlıyoooooo

çok sıkıldım bunaldım, aşırı ödemim var, sanki anamdan doğduğum günden beri hamileymişim gibi hissediyorumm.

etrafımda da sıkılmama neden olan bir sürü sebep var, kaynanam, kendi annem ve ablalarım, herkese kırgınlığım günden güne biraaz daha artıyo, insan kendi nasıl davranıyosa karşısındakinden de aynı hassasiyeti bekliyooo, ama herkesin bahanesi var herşeye, ben onların doğumundan önce-sonra temizliklerine yardıma gittikçe sessizce önüme baktım dip köşe neler yapılacaksa hatta fazlasını bile yaptımm,ama şuyun iyi, bu kötüü vs. vs. demedim,bahane koşmadım, bi benim bahanem olamadı şimdiye kadar, kimseye hayır diyemedim, offf akıllı geçiniyorum ama saf salak bi insanım ben galibabu aralar çok doluyummm

kızımm gelll artık sende yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

​Mervecim yazdigim tarifi buldum gecmisten.

teşekkür ederim kızlar, tarifi tabiki paylaşırım,

200 g pudra şekeri
200 g tereyağ
1 yumurta
400 g un
vanilya, tarçın ya da zencefil vs eklenebilir

fırın pişirme 200 derece
10-12 dakika pişecek

tereyağ hafif erimiş olsun oda sıcaklığında
tereyağını ve pudra şekerini bir kaba koyun mikserle krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpın. sonra yine oda sıcaklığındaki yumurtayı parça parça ekleyin kızlar, mikserin hızını azaltın bu arada.
eğer koyacaksanız bir paket vanilya ya da tarçın vs ekleyin (ben 2 paket vanilya kullandım) ve iyice çırpın. karışım pürüzsüz bir krema gibi olunca mikserin hızını en düşüğe getirin ve çok yavaş bir şekilde unu ekleyin. ununuzun miktarını hamurun kıvamına göre birazcık azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
hamur çok cıvık olmamalı, kuru hiç olmamalı. kuru olursa merdaneyle açarken zorlanırsınız. hamur miksere ve kaba yapışmıyorsa ama ıslak ve yumuşaksa olmuş demektir.

hamuru elinizle yuvarlayıp streçe sarın veeee yarım saat - 45 dakika felan buzdolabında bekletin.
tezgahınızı ve merdanenizi unlayın yapışmasın hamur.
dinlenen hamuru tekrar tezgaha alın vee merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açın (ben oklava kullandım merdanem yoktu)
açtığınız hamuru kalıbınızla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, çok aralık bırakmanıza gerek yok kabarmıyor. fırını önceden 2-3 dakika ısıtın ve 200 derecede 10-12 dakika pişirin, kızarmasın ama, hafif sararınca kapatın. fırınınızın durumuna göre ayarlamanız lazım.
pişen kurabiyeleri soğutmadan süslemeyin, içinin sıcaklığının da iyice geçmesi için en az 4-5 saat beklemeniz lazım.

süsleme şeker hamurunu hazır aldım kızlar, hamuru önce elimde yuvarlayarak yumuşattım iyice, tezgaha nişasta serptim oklavayı da nişastaladım ki hamur yapışmasın.
istediğiniz incelikte hamuru açın, ben çooooooooook ince açtım kurabiyemin tadını bozmasın diye.
kalıbımla kestim ve kurabiyelerin üstüne azıcık sulandırılmış bal ile yapıştırdım. balı fırçayla sürdüm şeker hamurunu koyduktan sonra elimle hafifçe bastırdım. (sadece ılık su da kullanılabilir)

püf noktaları

1. kurabiye hamuruna kesinlikle kimyasal ürün koymamalı değilse çatlarmış, örneğin tereyağ yerine margarin kullanılması ya da kabartma tozu kullanılması
2. kurabiye iyice soğumazsa kurabiyenin dışı soğuk olsa bile içindeki sıcak hava-nem üstündeki şeker hamurunun şekerlenmesine neden olurmuş
3. kurabiyeleri buzdolabında ya da cam kavanozda saklamamanız lazım nemlenir, naylon poşette serin güneş görmeyen bir odada en az 1-2 ay tazeliğini koruyormuş.

​Merve canim bu da ilk yaptiklarim. Simdikiler sari ve yesil :)

kızlar evde yaptığım kurabişlerim nasıl olmuşlar? tadları çok güzel, tereyağ ile yaptım, becerebilirsem vakit bulup da sarı yeşil turuncu böyle rengarenk yapıp badem şekeri yerine hastanede ikram etmeyi düşünüyorum.

Eki Görüntüle 671714

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…