kızlar merhaba doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. bugün 9. günümüz. oğlumun göbeği düştü. şükür bir sıkıntımız yok. ama ben çok bunalımdayım. hem annem hem kayınvalidem yanımda. evi silip süpürüyorlar. yemek yapıyorlar. bebeğin kıyafetlerini makinaya atıyolar. sonra ütüleyip yerine yerleştiriyorlar. eşimin ütülerini yapıyorlar. kayınvalidem eşimimin kahvaltısını hazırlıyor sabahları. ben bebeğin altını açacakken pişik kremi bez falan hemen yanıma getiriyorlar. ben sadece bebeğimle ilgileniyorum. arada onlara bırakıp bir iki saat kestiriyorum. gelelim benim bunalım sebebime. her ikiside haftaya gidecek. kalın biraz daha diyorum ama yok her ikisininde sebebleri var. asla kalmayaız. sen artık tek halledersin diyorlar. ama ben tek başıma nasıl yapacam bilmiyorum. haftaya tek kalacağım düşüncesi geldikçe zırıl zırıl ağlıyorum. dün bebişi yıkadık. o kadar meşakatliki. eşim beraber yıkarız artık diyor ama ona asla güvenmiyorum.öğle işte. çok mutsuzum. yanlız kalmak istemiyom.
Mezosummm bebisin rahatsizlanmis gecmis olsun canim.
Voltajim kv sinirlaru zorluyor kanimca allahim yardimci olsun.
Arada atladigin olmasin diye tek tek yazmiyim.
Yeni dogun yapan bacilar olmus,allahim saglikla buyutmeyi nasip etsin ins.
Dmt,dertsizcim sezeryandan hic ama hic korkma cnm ben iki kere sezeryan oldum ikincisi ilkinden de kolaydi inan ki ama bazi zorluklari olabiliyor ameliyat sonrasinda. bunyeye gore degisiyor tabi ki. ben ilk gun haric hic yatmadim doktorum bile hayran kaldi. ama spinalin yan etkisi boyun agrilarim oldu ikinci gun ertesi gun hicbiseyim kalmamisti. ilk sezeryanda bir haftada gecmisti agrilarim ne zaman gecer diye sordugumda hemsire benimki on yildir gecmedi demisti bi de dusun moral bozuklugunu. ama cok sukur bir haftada agrim sizim kalmamisti hemde hic yatmadigim halde. bunda daha da cabuk gecti cunku gececegini biliyordum ve hic agrim oldugunu dusunmedim kafama takmadim.
hatta bobrek agrisinin yaninda sinek isirigi gibi geldi sezeryan.
demem o ki hic kotu dusunme. rabbim her seyin kolayligini verir biliyorsun.
ya ben bu doktorları anlamıyorum. hem normal devam edebiliriz diyor hem de başı kanala girer mi girerse çıkar mı.bunu en iyi bilecek sensin. bu kadar bilgi sahibi olsak zaten sürekli takipte olmayız dimi ama. neden bu kararı anneye babaya bırakırlar anlamıyorum.
Allahim.yardimciniz olsun.
Gercekden zor karar. Doktorlarin hepsi ayni sanirim.
Bende iki secenek arasinda.kalip.sezeryani.secmistim
Gelisimine zarar verebilirdi.bekleseydim.
Cok.sukur.kolay.atlattim.
Darisi.senin.basina.insallah.
pazartesi doğurduğum halde hala ayakta duramıyorum, dikişlerim yanıyor, yarım insanım her işimi başkası yapıyor, eşim dönüp yüzüme bakmıyor, yarın annem ve kayınvalidem geliyor, perşembe gelen sütüm bugün gögüslerimi sızlatıyor, sağıp döküyorum, gögüs ucumda beyaz bişey var, bebeğim sararıyor,hiç uyanmadan uyuyor
normal hayata dönemiyorum, forumda hala yazışan birilerinin olduğunu görmek güzel ama okumaya halim yok
bir doğum hikayem bile yok
affedin yazamıyorum,inşallah dönerim
katinam sende kavuşmuşsun yavruna,bütün ayrılığınız bu olsun,artık bir ömür boyu birliktesiniz inşallah..Kizlar ben geldim.hastanedeyim epidural normal doğum oldum.saat 2,10 kala bebegimiz alperen dünyaya geldi.
Yarın öğleden sonra çıkış yapicaz. Ama bebeğim 4 gün kadar kuvezde kalacak.
Solunum problem i var.ama gittik gördük eşimle hiç bir sikintisi yoktu bize göre.yarın sabah çocuk doktoru görecek.
Bebeğim 3.600kg 54 cm boy.süt sagiyoruz ama yara olacak gibi.
Çok öptüm herkesi.bebeğime dua edin kizlar erken kavusalim .
Kızlar ben geldim Dr dan
Daha dogrusu hastaneden dr çıkmıştı gittiğimde
O bant vardıya eskiden kalın olan simdi strec folyo olan
Dehşet kolay çıkıyor ben bileydim kasmazdim kendimi
Gülmesem birde huylandim ve güldüm karnım oynadikca aklımda oynadı
Sancım neden var bilmiyoruz hala
Eş yeli'ne bağlanmasın
Dr bir care bulsun...
Kızıma bakıldı yine topuk kanı alındı uyuyordu,ih dedi uyudu.anasi kilikli diyor kocacigim onore ediyor galiba.
Cok sarı 14.8 17 olana dek sıkıntı yok pzt bir deger bile yuksek çıkarsa bir dünya tahlil yapılacak
Ve fototerapi alacak.
Vermem dedim,insallah yükselmez deger
Basucumda besigi gozgoze yatiyoruz.Ben gelip eve boş besikle yatamam.1 gün bile olsa...
Cnm bir legene soguk su koy ve tuz ayaklarini icine sok dursun icinde biraz..sonrada ayaklarini havaya dik yat cok iyi geliyor..Kızlar ayaklarım çok çok aşırı şişti aşırı ödem var tüm gün ayaktaydım ayaklarımın halini görünce ağladım
çok korkuyorum öyle böyle bir şişme değil
hayırlı olsun maşallah kilosuda iyi inşallah kısa sürede çıkar küvezden. umarım doğumun kolay geçmiştir.
Gözünüz aydın canım. Rabb'im hayırlı ömürler versin sizinle birlikte inşallah bir an önce çıkar kuzun, geçmiş olsun. :!6: Bu arada boy kilo maşallah
Enaturel,Meryem ,Seda
Kızlar gözleriniz Aydın ...anali babali büyüsünler ...
Gözün Aydın canım
Kiloya bakmaz kuvoz ama siz Dr un pesini bırakmayın esın gölge gibi herseyi sorsun.
kuvoz nasil ,fototerapi mı sadece boş isiksiz serum vs mı var?
Katinamm iyi araştırın canım, ozelse hele havadan fototerapi vs almasın ...
İnsallah en yakın zamanda kavuşursun meleğine
Gozun aydin canim sonunda kavustun yavruna,insallah birseyi yoktur kuzunun
Ay canim ya Allah yardimcin olsun, gececek insallah bu zorluklarda...
Cok sevindim simdi iyi olmalarina, cok sukur haber geldi
Saklarim
Canim hayirli olsuj evladin.normal dogum yapmana cok sevindim
Nasil girduyse cikti yani seninki :)
Insallah kuvozden de tez zamanda cikar minigin cnmcim.ismini daha once soylemis miydin ? Cok hosuma gitti masallah
Cooook sevindim bu habere oncesi kotu sonrasi iyi cok sukur daha da iyi olsun ikiz ogluslar anneleri dw tabii
gecmis olsun canim ne zaman gidecek kaynana ?? Lafi da cok ters gelmedi bana, bende korkuturdum heralde ne kadar cirkin bir davranis aslinda ozellikle cocuklar uzerinde. Gececek bugunlerde ayyy ben neler yasiycam acaba. Kirklar bitse herkes eve cekilse rahat eder miyiz insallah
Katinam canim gözün aydın kavusmussun yavruna; Allah anali babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Allah tez vakitte evladina sifa versin, çabucak kavus inşallah kuzuna
somewhere doğum depresyonuna giriyorsun büyük ihtimal,senden rica ediyorum canım nolur bırakma kendini..bebişine bakıp güç topla..şu an sana çok kötü görünenlerin ilerinde çok basit
olduklarını göreceksin..sütünü dökme bebişine ver,1 çay kaşığı bile olsa ver,öyle atlatacak sarılılığı.. hadi canım gücünü topla,sen bir annesin unutma..
katinam sende kavuşmuşsun yavruna,bütün ayrılığınız bu olsun,artık bir ömür boyu birliktesiniz inşallah..
canım benim kızda da 14 çıkmıştı sarılık..emzir ve su ver dedi..bol bol emdik 2 günde yendik sarılığı,iyiz şimdi....inşallah rana da atlatacak..
biz bugün ilk banyomuzu yaptık teyzeleriii...sizin için süslendik,püslendik (bir bandana taktık ama neyse) fotomuzu da koyduk..görmeyenlerimiz için..maşallah demeyi ihmal etmeyiniz haa..
Eki Görüntüle 678433 Eki Görüntüle 678437 Eki Görüntüle 678440 Eki Görüntüle 678443
biz bugün ilk banyomuzu yaptık teyzeleriii...sizin için süslendik,püslendik (bir bandana taktık ama neyse) fotomuzu da koyduk..görmeyenlerimiz için..maşallah demeyi ihmal etmeyiniz haa..
Eki Görüntüle 678433 Eki Görüntüle 678437 Eki Görüntüle 678440 Eki Görüntüle 678443
Ben de şimdi kontrolden geldim.
Çok şükür her şey normal.
Çarşamba tekrar kontrol.
Yarın 40. haftaya giriyorum.
bundan sonrası Allah kerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?