2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

canım üzülme inş istediğin gibi tombiş tombiş olur merak etme.ama tombişleştikçe kıyafetleri kısaldı daraldı :)) o değilde 4 kilo doğan bebek annelerine sesleniyorum bebişleriniz ne alemde? hastane çıkışlarına nasıl sığdı bebekleriniz?? şuan kaç kg?

amazonamazon, sersav, iklem ve karciceği bebekleriniz hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün inşallah..
bugün oğlum fosur fosur uyudu maşallah maşallah
ama gece napıcaz bilmiyom
annem uyku uykunun mayasıdır diyo, inşallah öledir
2 gecedir milupanın geceçayından veriyorum 3-4 kaşık hemen
yine uyanıyo sık sık ama önceki gecekiler gibi kudurmadı:)
inşallah faydası olur..

bide hafif oturur pozisyonda yatırıcam bu gece bakalım, şimdi öle yatıyo rahat gibi..
akşam ablam wardı yanımda, onun rahatlığıyla bi güzel uyku çekmişimki sormayın (mezoşun kulakları çınlasın)
tabi bizim deli oğlan bozulmamıştır inşallah bu duruma, acısını bu gece çıkarmaya çalışmaz:))
bide bilmiyorum sizinkilr nası ama benim oğlan gece ağlarken bi ağırlaşıyo, kollarım kopuyo
gündüz uyurken filan Allahım kuş gibi

ÖNEMLİ
bide kızlar egomego için yasinler okunmuş Allah kabul etsin,
şöle bi toparlayıp liste yaptım nacizane:)
okurum diyenleri yazmadım bilemedim okuyabildilermi
okudum diyenleri aldım listeye
böle olursa onun için daha kolay olur
toplayıp bi defada göndeririz
bende söledim bikaç kişiye, haber vericekler sonucu

AYAZ BEBEK İÇİN OKUNAN YASİNLER
görkemre ........ 1
dertsiz ............66
ersnil ...............1
mezopotamya...3
ildauni...............1
peyhh ...............2
denissahh.........1
ycl2012.............2

Chosy kiz tebrik ettim seni valla.
Yalnız şey diyecektim
Ben ersnili uzun zamandır görmüyorum da hatta dun bende o sanarak (avatarlari ayni)
umutegeyi okudum:)
O Yasin sanırsam umutege nin.

otururken aklıma geldi, dedim ben ersnili ne zamandır görmüyorum, acaba bi hatamı yaptım
baktım umutegeymiş
durmak yok , yola devam
düzeltildi....

Merhaba kızlar, bebişten hiç vakit bulamıyorum ben giremedim haftalardır.
Bizim kız bugün 25 günlük oldu ve hala doğum kilosunu yakalayamadı, dün doktordaydık, mama verdi.
Günde 3 kere mama veriyorum şimdi. Sütüm yaramıyor sanırım

bizimkide 1 haftada 140 gr almış, bizede dr günde 3 defa 1 ölçek mama ver, bazen 2 ölçek olabilir demişti
bu bir hafta boyunca sadece emzirmiştim, ama hiç öle açlık huysuzluğu yapmamıştı
şimdi bi kaç gün sora başka bi dra götürmeyi düşünüyorum
ama ben yinede verdim mama
kilosunu da çok merak ediyorum

ya deneyimli annelerede bişe sorucam
şimdi bebişler küçük diye zırt pırt uyanıyolar demi
ne zaman şöle 3-4 saat aralıksız uyurlar??

slm annişler kızım bugün 31 günlük oldu doğduğunda çok zayıftı 2880 gr dı bugün 4400 gr olmuş. 1 ayda 1500 gr almış sizin bebişlerin kilo durumu ne alemde kac gr almış az mı sizce bizimki?

Bence gayet guzel benim oglumda 15 gunde 700 gr almis hemsire super dedi

Canım bende seni merak ediyordum komşum.
Anne sutu muhakkak yarar ,sadece emerken kaka yapması nasil?

biz de aynı dertten muzdaribiz.
gazını çıkartıyoruz, kaka ve çiş yapmasıda normal ama hala zorlanıyomuş gibi ıkınıyo ve uyuyamıyo.bizi de uyutmuyo...
goksualp inşallah dediğin gibidir. özellikle geceleri çok yapıyo ve kendimizi çok çaresiz hissediyoruz.

ya deneyimli annelerede bişe sorucam
şimdi bebişler küçük diye zırt pırt uyanıyolar demi
ne zaman şöle 3-4 saat aralıksız uyurlar??
bende çok merak ediyorum. ne zaman gelecek o günler??
birde geceleri kaç saatte bir uyanıp süt veriyorsunuz?

Biz 12 nisanda 4125g dogduk 3 gun sonra 3650g a dusmustu. Atesi 38.5 idi sariligi sinirin ustundeydi ve kristallenme vardi idrarda. Dr her emzirmeden sonra 20 ml mama ve kusana kadar su ver dedi verdik ertesi gun tekrar gittigimizde 130 gr almisti. Bir gun daha mama verdik sonra kestik sadece sute devam ediyoruz. Bu pazartesi tekrar gittik hic kilo almamisti, dr 2 mayisa kadar 300 gr almazsa mama takviyesine baslicaz dedi. Bakalim kilomuz kac cikacak?En son 3850g dik.

Canım bende seni merak ediyordum komşum.
Anne sutu muhakkak yarar ,sadece emerken kaka yapması nasil?

BeniM sutum de yaramiyor sanirim cok uzuluyorum. Gunde 6-7 kez kaka yapiyoruz dr ilgisi yok dedi ama bence ilgisi var sonucta vucuttan cikiyor gram gram. 24 saatte sadece 40-50 ml ekstra sut sagabiliyorum gogsum sabah cok sisiyor aciyor diye sagiyorum.

bende çok merak ediyorum. ne zaman gelecek o günler??
birde geceleri kaç saatte bir uyanıp süt veriyorsunuz?

canım bizim hiç belli olmuyoki, bizimki sadece emerken uykuya dalıyo bide ağlarken memede avunuyo die veriyorum ben, bazen 1 saat oluyo bazen 2. ne zaman isterse yani..

ya benim kızım hemen göze geliyor hangi duaları okuyabilirim anneler. eltim saolsun ben banyosunu yaptıramıyorum malesef o gelip bize beraber yaptırıyoruz sürekli bu çocuk çok diri eli ayağı kemikleri iyi diyip duruyor ki kızım çok kilolu bebek değil ve sürekli yediğini kusuyor yani yediği gidiyor. kendininde maşallah 11 aylık tosun gibi oğlu var ben bir gün ağzımı açıpta senin oğlunda maşallah iri bi bebek demedim orasını burasını incelemedim masumca severim o kadar. bu benim kızımı benden çok inceliyo gelişimini takip ediyor.ananın babanın bile gözü değiyor bunun nasıl değmesin

sanırım benim sütümde yaramıyor biz günde 120-150 ml arası mama veriorum + anne sütü kızım 1 ayda ancak 700 gr almış kesin mama sayesindedir çünkü 15 günlükken doktora gittiğimizde doğum kilosu ile aynıydı ozaman pek mama vermiyordum dr kilo almamış hiç diyince bende kızdım üzüldüm gitmedim birdaha sonra kızımın doymadığını anladım mama vermeye başladım şimdi mamayı keseceğim yine anne sütü ile besleyeceğim sadece o zaman anlaşılır sanırım net olarak sütümün yarayıp yaramadığı 1 hafta takip edeyim

Selam kızlar kızım 15 günlük oldu kızımla hayat güzel gidiyor ama geceleri kalkmak çok zor oluyor bugünler iyi ama izin bitip işe başlayınca nasıl olacak onun tasasini düşünüyorum neyse size sormak istediğim birsey var kızım doğduktan sonra çocuk doktoru muayene etti ama daha sonra ne zaman gitmek gerekir bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz ayrıca şunu da sormak isterim kızımın göbek bağı dogduktan 5 gün sonra kurudu çıktı ama dün aksam o deliğin olduğu yerde kan vardı 10 gün sonra neden böyle kan oldu anlamadım böyle birşey olan varmı pazartesi doktora gidicez ama aklıma takıldı korktum

hastanede kaldığımız 2 gün çocuk dru muayene etti, çıkarken 1 hafta sonraya randevu verdiler, biz aynı hastanede başka bi çocuk drundan randevu aldık. 1 hafta sora tekrar çağırdı ve bu arada hiç mama vermememizi söledi, kilo alımına baktı. şimdide 7 mayısa randevu verdi. 10 ve 17 nisanda gitmiştik.
göbek konusununda bi bilgim yok canım, inşallah bişe çıkmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…