2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

canım merak etme öğlene kadar düşür sonra yükselmez zaten aşının ateşi normal bedne aynı şeyi yaşadım bugün ara ara kontrol et ilacını ver sonrasına bişeyi kalmaz.

Günaydın güzel gün olur inşallah, sabah işe gelir gelmez buraya bakıyorum neler olmus diye
malesef çalışan anne olmak çok zor.kim bakıyor canım
annem bakıyor ama bebekten ayrılmak zor geliyor

ben 2.5 aylıkken başladım işe her pazartesi zorla işe geliyorum
dün kızıma muz veriyim dedim 1 çay kaşıyı ezdim yedirdim ölede güzel yediki bugun kakası siyah parça parça lekelre vardı annem muzdan dedi acaba vermesemmi daha, annemde dioki olacak olacak alışacak kızın dio bugun 4 ay 21 günlük

canım korkma bişey olmamıştır ateşi çıkınca anlaşılıyor zaten hemen huysuzlaşıolar, havalar çok sıcak azıcık sıcaklasın bizimki hemen ağlamaya başlıyor susturamıyorum. Bende gece cıplak yatırıyorum bez bile bağlamıyorum öle uyuyor yoksa hemen uyanıyor

Kızlar herkese olduğu gibi bize de demir damlası verildi markası vegaferon içeriği methyl paraben probil paraben falan yazıyordu
Paraben petrolden elde edilen katkı maddesi ben meleğime böyle bi zehir vermeyi düşünmüyorum
biraz araştırdm
Demir damlalarının hepsinde paraben var( ferrum, vegaferon, santafer vb.)
Ama ferro sanol marka damlada yok hemde demir emilimi daha fazlaymış bilginize..

canım merak etme öğlene kadar düşür sonra yükselmez zaten aşının ateşi normal bedne aynı şeyi yaşadım bugün ara ara kontrol et ilacını ver sonrasına bişeyi kalmaz.

Sağolun kızlar biraz rahatladım aşı zamanı oluyor hep böyle gerginlikler puffff(

yazdıklarınızın aynısı ben de de oluyor.rüya görüyor vs.ağlayarak uyanıyor.doymadığını da anlıyorum.
benim de süt azalıyor.çalışmaya başlayınca süt üretümü de etkileniyor.
bir kaç gündür bir bardak süte 1 tatlı kaşığı toz pakmaya katıp içiyorum. süte etkisi oldu diyebilirim.
işe giderken sağıyorum. öğlen emziremesem yine sağıyorum. bir de gece sağıyorum buzluğa koyuyorum. gece yatarken bebeğe anne sütü ile karışık mama veriyorum. irmkli gece maması.gece 3 de bir emziriyom. bir de sabah 5 de kalkıyor.
öyle bir düzene girdik bakalım.

merhaba hanımlar.. 24 nisanda 35. haftamda ikiz erkek bebek dünyaya getirdim. 20 gün küvezde kaldılar.mamayla beslendiler.doğum sonrası sağlık problemlerinden süt sağamadım ilk hafta. ve geç az geldi. 2 buçuk ay emzirebildim mamayla takviyeli. şimdi sadece mama devam ediyoruz aptamil veriyorum. yeni yeni meyve suyuna başladık. 4 aydır kv ile baktım. öğretmenim. ptesi başlayacağım. 1 buçuk saatlik ilçeye gidip geliyorum.süt iznimi öğlen çıkarım diye düşünüyorum ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1,5 saat diye biliyorum. ama nasıl izin alınacak bilmiyorum. sınıf öğretmeniyim ve nasıl olacak bilmiyorum son günlerde gerginim bu yüzden. ikiz olduğu için sizinkilerle gelişimi aynı mı bilemem ama benimkiler 6 ve 7 kilolar şu anda. üşüttüm sanırım miniğimin burnu akıyor biraz ateşli havalar da çok sıcak.37-37,5 arasında ama evimiz 30 derece. ateş düşürücü ağrı kesici burun spreyi kullanıyorum. ateşli olduğu için 4 aylık aşımızı da yaptıramadık.daha oyuncakları felen tutmaya başlamadık. ama dikkatimizi bazı şeyler çekebiliyor.

tecrübeli annelerin bilgilerinden faydalanmak isterim. süt izni ek gıdalar vs...
hoşçakalın....

Haklisin cnm kendisi belirlesin en iyisi..11 nisanda dogdu kizim ya bide en son mamayi saat 20iciyor sabah 9a kadar kalkmiyor 13 saat ondanda dusundum sabahlari daha cok acikiyor olabilir diye

valla senin mama süpermiş. ben gece 12 de annesütüne mama katıyorumç 160ml içebiliyor. sonra gece 3 de bir de saat 5 de emziriyom.saat 7 gibi yine kalkıyor.
yani anne sütü 2 saatte bir acıktırıyor.

Biyerde okumustum kilo basina 150ml icmesi gerekiyor asagi yukari..mesela bebeginiz 7kg 24saat icinde 1050ml icmeli..

Simdi icime kurt dustu cokmu iciyor kizim..sizinkiler hangi aralikla toplam nekadar iciyorlar??

bence burda içilen mamanın yoğunluğu da önemli.ben gece için anne sütüne özellikle mama katıyorum .daha uzun süre tok tutsun diye.
gün boyu kaç ml içtiğini de hiç hesaplamadım.çünkü biberonla birlikte kendim de emzirdiğimden...

aman dikkat,yani bişey olmamıştır da. gece yatarken hava ne kadar sıcak da olsa,bence esinti olmamalı.bebeğin üzerine hafif bir örü de yeter.ama kalın örtü olsa bile esintiye çare değildir.

Bebek bir yaşına gelene kadar günlük 1,5 saat süt izni veriliyor. Kamu da farklı olabilir bu süreler.
Kiloları da gayet iyi. 42. Hafta da doğum yaptım. 5.300 şu an kızım.
Biz daha ek gıdaya başlamadığımız için yorum yapmam doğru olmaz.

aman dikkat,yani bişey olmamıştır da. gece yatarken hava ne kadar sıcak da olsa,bence esinti olmamalı.bebeğin üzerine hafif bir örü de yeter.ama kalın örtü olsa bile esintiye çare değildir.

Valla bende senin gibi düşünüyorum da dün ateşi var diye balkon açıkta yatırdık
Havalar öyle kötü ki insan giyinsirsemmi soyundursammı ikilemde kalıyor

Ateş37.6
Fitil attık 2 kere almıyor dışarı atıyor calpol verdik şimdi de 15 dk oldu hala düşmedi

Geçmiş olsun canım tam okumadım sorunu ama duş aldırdın mı? Mümkünse ılık bir duş aldır. Sonrada sadece beziyle yatır. Arada da ıslak bezlerle koltuk altlarını alnını kollarını bacaklarını sil. Ben hep böyle düşürürüm kızımın ateşini.

Biyerde okumustum kilo basina 150ml icmesi gerekiyor asagi yukari..mesela bebeginiz 7kg 24saat icinde 1050ml icmeli..

Simdi icime kurt dustu cokmu iciyor kizim..sizinkiler hangi aralikla toplam nekadar iciyorlar??

Benim kızım 2 saatte 1 100 cc içiyor. Geceleri ise neredeyse hiç. Günlük 750 cc.
Kg su düşük ama. Kıyaslana doğru olmaz. Her bebeğin kendine has alışkanlıkları vardır. Onlarda artık bizim gibi bir birey. İçsin işte ne güzel. Rahat ol

Canım maşallah bebişlerine bence kiloları gayet normal çünkü benim bebişim ikiz olmamasına rağmen en son bir ay önce 6 kiloydu. Hatta 4150 gr doğmasına rağmen. Süt izni için şöyle söyleyeyim bende memurum sağlıkçıyım ilk altı ay günde 3 saat, sonraki altı ay günde 1,5 saat. Milli eğitimde nasıl bilmiyorum ama bizim kurumda saat seçimi anneye ait. Senin durumun biraz zor gibi sınıf öğretmeni olman sanırım işleri biraz karıştıracak. Bence başlamadan araştır bu konuyu mutlaka birileri vardır burda sınıf öğretmeni olan. Geçmiş olsun bu arada dikkat etmek lazım bu havalarda bebişlere.

Bizim kuzunun ateşi 39' a çıktı. Soy bebeğini. Alnına, koltuk altlarına ıslak mendil koy. 10-15 dk da bir mendilleri ıslatmaya devam. 1-1,5 saate normale döner. Geçmiş olsun şimdiden...

Kızlar sirkeli suyla sildik 35.8 şu anda ateşi ama halsiz düştü yavrum uyudu şimdi çok sağolun
Sdolkan cnm çok geçmiş olsun aşımı çıkarmıştı ateşini kuzunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…