2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Evet iciyor yani daha hic 210ml vermedim 180ml iciyor 5defa..pre Mama veriyorum anne sutune en yakin olani..

bence 1 numara mamaya geç. ben pre mamanın prematüre çocuklar için anne sütüne en yakın mama oduğunu duymuştum... içebiliyorsa maşallah bebişine bizimki hem emiyo hem mama yiyor ama tek seferde 120ml. zor içiyor... bence mamayı azalt ek gıdaya başla yavaş yavaş mamadan daha sağlıklı

Merve gecmis olsun. .insallah simdi daha iyidir kizin
Denissah cnm sanada hayirli olsun bakici bulmussun insallah bebisinde sever..

Bizde asimizi olduk bugun bakalim gecemiz nasik gececek..kizim bu ay 400gr almis 2.5cm uzamis masallah..

Alakasi yok cnm 1 mamada daha cok karbonhidrat var ve preden doymayan bebekler geciyor..pre mama istedigin kadar verebilirsin normalde..kizim doyuyor ve 1 yasina kadar pre vermeyi dusunuyorum...ek gidayada yavas yavas basladik tattiriyorum..demek her bebek baska iciyor..senij bebegij kac cm kac kg dogdu*? Suan nekadar?

kızlar ben de bişey soracgm. benım bebegim de sadece anne sütüyle besleniyor. ek gıdaya geçmedik daha. yavaş yavaş su vermeye başlamak istiyorum ama kızım içmiyor. yüzünü buruşturuyor. neden olabilir? sizler su vermeye başladınız mı ne kadar veriyorsunuz?

Benim oğlum da başta suya yüzünü buruşturdu ki bazen hala buruşturuyor yavaş yavaş alışıyor ve içmeye başladı.

Benim kızımda suyu hiç sevmiyor içmek istemiyor hatta içmiyor bile. Ben ısrarla her mamadan sonra veriyorum ama maalesef. Çok su içmeyi seven bir annesi olmasına rağmen beğenmiyor suyu. Büyüyünce içer diye tahmin ediyorum. Zaten ihtiyacı olsa içer diye düşünüyorum ama bu ayki kontrolde doktorumuza soracağım bu konuyu. Bu arada benim kızım 2,5 ay anne sütü aldı sadece :26:

Pazartesi tekrar gidicem bakalim kilo almissa bu sekilde devam edicem ama istahsiz olusu moralimi cok bozuyo

Bazen benim kızımda da iştahsızlık oluyor. Onları da kendimiz gibi düşünmemiz lazım bence. Her defasında iştahları aynı olacak diye bir kaide yok. Hatta son bir haftadır sabahları uyandığında mama içmiyor. Bende vermiyorum aradan biraz zaman geçiyor sonra veriyorum o zaman güzel içiyor. Takma bence kafana. Doktora danışınca bize de yazmayı unutma.

Ilk 6 ay gerek yok cnm..ek besine basladigin zmn icmeli..benim kizimda sevmior

selam arkadaşlar. Meyve suyu verenler kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa hazırlardan mı veriyorsunuz? Kendiniz yapıyorsanız nasıl ve hangi meyvelerden yapıyorsunuz? Bilmiyorum ben

ben 1 haftadır kavun karpuz yalatıyorun birde kavun karpuz kesince tabakta suyu birikirya 2-3 çay kaşığı suyundan da veriyorum 2 gündür de 10-15 kadar üzümü tek tek sıkıyorum elimde bir tabağa sadece suyu olcak şekilde çay kaşığı ile veriyorum valla kavun karpuz üzüm hepsine bayılıyor :)) 2 gün 2 gün değişik meyvelerle devam etcam bakalım sırada şeftali ve armut var özellikle 1 meyveyi 2 gün tattırıyorumki alerjik reaksiyon vercekmi gözlemleyeyim diye aynı gün farklı meyveler tattırısak alerji falan olduğunda hangisinin dokunduğunu anlayamazmışız doktor böyle söyledi

bende onu diyecektim burda paraben falan okudum asm den ferro sanol verdiler evirdim çevirdim kutusunu prospektüsünü hiçbiryerinde paraben yazmıyor ayrıca hamileliğim boyunca ve doğumdan beri (hala devam ediyorum) gyno ferro sanol kullanıyorum zararı olsa hamileykende vermezlerdi diye düşünüyrm benim kafamı karıştıran asm hemen başla günde 9 damla dedi doktorumuz 5. ay başla günde 5 damla ver dedi ?????? hangisini dinlesem en mantıklısı doktoru dinlemek sanki

ben 10 günlükken falan başladım vermeye günde 2-3 çay kaşığı kaynatılıp soğutulmuş su 2 aylıkken falan günde 3 kere falan vermeye başladım 3. aydan beri küçücük biberonun suluk başlığı var onla içiyo ve çokda severk içiyor doğumdan sonraki ilk kontrolde (5 günlük falandı) doktorumuz normalde gerek yok ilk aylar ama çok sıcak havalara denk geldiği için ilk ayları az da olsa su ver mutlaka dedi şimdi suluğu görünce çıldırıyo benim bızdık küçücük elleriyle kendisi tutup içiyo :)
bence d vitamini falan verdikten sonra çay kaşığıyla akıt ağzına ben en baştan beri d vitamininden hemen sonra verdim alışır zamanla

Canım ferro sanol un içindekileri yazar mısın sana zahmet ben biraz araştırmak istiyorum içeriğini, doktora da sorucam.

Yahu arkadaşlar 37.5 ateşten sayılmaz yapmayın ya o küçücük bedenleri ilaca boğmayın...Bakın ben sağlıkçıyım hastanede olsanız 37 ye ilaç vermezler 38 ve üstü ateşten sayılır. Mantık şu vücut mikroba tepki olarak ateş çıkarıyor siz ilaç vererek bağışıklığın harekete geçmesine izin vermiyorsunuz ...bebeklerin ateşi 38 ve üstüne çıkınca biraz bekleyin bu arada bebekleri uyanık tutmaya çalışın bırakın vücut biraz savaşsın duş aldırın, ne bileyim su verin, alnına ıslak bez koyun, ayaklarının altına sirkeli bez koyun ,sık sık emzirin baktınız ki olmuyor o zaman verin ilacı ...Siz ilk tepkide ilaç verirseniz gerçekten ateşi çıktığında ilaçlar fayda etmez olur ...

benimde göğüslerim hep boşmuş gibi geliyordu özellikle öğleden sonraları.4. ay kontrolünde kızım 260 gr almıştı doktor mamaya başlayalım dedi. aptamil veriyorum.daha doğrusu vermeye çalışıyorum 15 gündür biberona bitürlü alışmadı kızım.şimdi plastik biberon kullanıyorum ben ağzına sıkıyorum o da yalanıyo.gün içinde toplamda ancak 100cc içebiliyo. tek seferde en fazla 60cc o da zorla.en azında 1-2 öğün mamayala geçiştirince azıcık sütüm birikiyo. ama yazılanları okuyunca benim kızım baya az içiyormuş diyorum. acaba bizimkinin midesi çok mu küçük:)acıksa belli eder heralde.
bu arada bizimki biberonu doğru düzgün tutamadığı için doktora alternatif birşeyler sordum.ancak kaşık maması ya da diğer ek gıdaları önermedi. zaten onlar kilo aldırmaz anne sütü ve mama kilo aldırır dedi.6. aydan sonra önerdi. oyüzden ben henüz başlamadım ek gıdaya.

maşallah bebişlerine.ben bir çocukla başedemezken ikizlere bakmak ne kadar zor olur hayal bile edemiyorum.Allah yardımcın olsun:)İzin konusuna gelince bende okulöncesi öğretmeniyim bizde de izin konusu sınıf öğretmenlerinde olduğu gibi kullanamıyoruz yani.bende haftaya seminer döneminde 1 hafta gidicem ama sonrasında ücretsiz izine ayrılıcam.

oğlum 4kilo doğdu 51cm.de boyu. şuan kaç kilo bilmiyorum en son 5 ağustosda tartıldı. 8.100gr. 62cm.di.... hepimizde anneyiz herkez kendince bir yeme düzeni kuruyoo elbet... sağlıklı olsunlarda....

Gecmis olsun mervecim bende cok korkuyorum atesten Allahtan hic cikmadi oglumun simdiye kadar
Sağol cnm

canım ben terlemeyi yastığı bırakmakla çözdüm. hangi yastık olursa olsun kızım sürekli terliyodu. yastığın üzerine sürekli havlu koyuyodum ama o da kar etmedi. gece her uyanmama havlu değiştiriyodum. sonra yastığı bıraktık. şu an çok rahat uyuyo. terledi mi, terli terli üşür mü sıkıntısı kalmadı. sen de bi dene istersen. bu arada yastıksız yatabilmesi için kusmaması lazım. kusan bir bebekse yastığa devam. :)[/QUOTE]
Ben hiç yastık kullanmadım cnm bide kullansam iyice sucuk olurdu demekki ama ince yün yatağı vardı ilk doğduğu zamanlar kafa gömülünce terliyodu sonra pamuk aldım onda da terledi hepsini denedim yine terledi şimdi sert yatakta yatırıyorum kafa gömülmüyor yine de terliyor ama diğerlerine nazaran şimdi daha iyi
Bnm kızımda çom iştahszlaştı emecekmiş gibi alıyor memeyi bi çekiyor bırakıyor etrafa bakıyor emzirene kadar kırk takla atıyorum6 ay bişey vermek istemiyorum inşallah doğru düzgün emer

Kızlar butun alıntılar birbirine karışmış yeniden yazıyom :)))
Gecmis olsun mervecim bende cok korkuyorum atesten Allahtan hic cikmadi oglumun simdiye kadar
Sağol cnm
canım ben terlemeyi yastığı bırakmakla çözdüm. hangi yastık olursa olsun kızım sürekli terliyodu. yastığın üzerine sürekli havlu koyuyodum ama o da kar etmedi. gece her uyanmama havlu değiştiriyodum. sonra yastığı bıraktık. şu an çok rahat uyuyo. terledi mi, terli terli üşür mü sıkıntısı kalmadı. sen de bi dene istersen. bu arada yastıksız yatabilmesi için kusmaması lazım. kusan bir bebekse yastığa devam. :)[/QUOTE]
Ben hiç yastık kullanmadım cnm bide kullansam iyice sucuk olurdu demekki ama ince yün yatağı vardı ilk doğduğu zamanlar kafa gömülünce terliyodu sonra pamuk aldım onda da terledi hepsini denedim yine terledi şimdi sert yatakta yatırıyorum kafa gömülmüyor yine de terliyor ama diğerlerine nazaran şimdi daha iyi
Bnm kızımda çom iştahszlaştı emecekmiş gibi alıyor memeyi bi çekiyor bırakıyor etrafa bakıyor emzirene kadar kırk takla atıyorum6 ay bişey vermek istemiyorum tabi doğru düzgün emerse

Bize vegaferon verdiler baktım paraben var diğer damlaların hepsinde de var internette ilaçların prospektüsleri var oradan okudum ferro sanolda yoktu bende ondan alıcam içinde o madde olan ıslak mendilleri bile kullanmazken
vücuduna mı enjekte edicem yavrumun
Herkes farklı bişey söylüyor her dr farklı konuşuyor kimi dinlicemi şaşırdım inanki artık
Rabbimize emanet yavrular..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…