Kızlar sirkeli suyla sildik 35.8 şu anda ateşi ama halsiz düştü yavrum uyudu şimdi çok sağolun
Sdolkan cnm çok geçmiş olsun aşımı çıkarmıştı ateşini kuzunun
Her aşıdan sonra çıkıyor. Alıştım artık. Dermansız dert vermesin... :)
Bi yerde okumuştum ateşlenmesi iyiymiş vucudun savaştığını gösterirmiş
boş yere düşürüldüğü zaman vücuda mikrop yok savunmayı durdur mesajı gidiyomuş
Ama gelde anlat bizlere 37 yi geçmeye başlayınca korku sarıyor
Rabbim korusun miniklerimizi
Bi yerde okumuştum ateşlenmesi iyiymiş vucudun savaştığını gösterirmiş
boş yere düşürüldüğü zaman vücuda mikrop yok savunmayı durdur mesajı gidiyomuş
Ama gelde anlat bizlere 37 yi geçmeye başlayınca korku sarıyor
Rabbim korusun miniklerimizi
Canım bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama 4.aydan sonra anne sütünde bariz bir azalma oluyor mesela bende ilk aylarda sağdığımda 120 cc süt çıkardı üstelik emzirdikten sonra ama şimdi 80 cc zor çıkıyor ,4.ayını geçtiyse bebeğin devam mamaları var onlardan geceleri vermeyi dene belki karnı doyunca uyanmaz...haa bide şu var bebeklerin 4.aydan sonra hafızaları daha çok geliştiği için rüya görebiliyorlar korkulu rüya gördüğü için sık sık uyanıyordur belki....yada nazara gelmiştir bebişin bol bol nas felak oku caminizin hocası filan varsa götür bi okusun faydası olur belki...
Canim bir sıkıntısı olmasin doktoruna sor bi kere. .yoksa dis yüzünden de uykusuz kalıyor lar..benim kiz da vugun sabah ememedi doğru düzgün.öğlen bir başladı hala memede..değişik halleri oluyor hergun.hani bir cocuk var onceden tecrübeli olurum diyorsun ama öyle değil. .hwpsi farkli oluyor hut bakımından. ..
Çok geçmiş olsun Merve. Hayırlısıyla düzelir inşallah. Ben de bir araştırmada okudum bebeğin ateşi 39 u geçmediği sürece düşürmeyin diye. Çünkü o ateş herhangi bir mikrobu veya virüsü kırmak için yükseliyor. Bizse onu düşürdüğümüzde mikrop kırılmıyor ve yaşamaya devam ediyor. Vücudun kendını koruma sistemi ateşmiş... Benim oğlum ALTINCI HASTALIK oldu vücudu 38.5 ateşi gördü ama hiç düşürmedim. Hep kontrol ettim. Sonra iyileşti.Çok zor oluyor ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için doğru olan buymuş
Canim yanlis anlamada 37,7 normal bir ateski.birde ne zaman olctun sabah kalkinca mi? benim oglumda sabah kalktiginda olctugumde hep biraz fazla cikar.bende bi keresinde yeni siralarda telaslanmistim 37,8 di doktora tlf actim 38 i gecerse ara demisti. ve oglene dogru olctugumde normaldi.Telas yapma ve hemen ilac verme bence.
Çok geçmiş olsun Merve. Hayırlısıyla düzelir inşallah. Ben de bir araştırmada okudum bebeğin ateşi 39 u geçmediği sürece düşürmeyin diye. Çünkü o ateş herhangi bir mikrobu veya virüsü kırmak için yükseliyor. Bizse onu düşürdüğümüzde mikrop kırılmıyor ve yaşamaya devam ediyor. Vücudun kendını koruma sistemi ateşmiş... Benim oğlum ALTINCI HASTALIK oldu vücudu 38.5 ateşi gördü ama hiç düşürmedim. Hep kontrol ettim. Sonra iyileşti.Çok zor oluyor ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için doğru olan buymuş
Canim yanlis anlamada 37,7 normal bir ateski.birde ne zaman olctun sabah kalkinca mi? benim oglumda sabah kalktiginda olctugumde hep biraz fazla cikar.bende bi keresinde yeni siralarda telaslanmistim 37,8 di doktora tlf actim 38 i gecerse ara demisti. ve oglene dogru olctugumde normaldi.Telas yapma ve hemen ilac verme bence.
Valla bende senin gibi düşünüyorum da dün ateşi var diye balkon açıkta yatırdık
Havalar öyle kötü ki insan giyinsirsemmi soyundursammı ikilemde kalıyor
sık sık kısa süreli duş aldırmakta fayda var. bende sık sık ılık su ile yıkıyorum. ferahlatır çocuğu.
merhaba hanımlar.. 24 nisanda 35. haftamda ikiz erkek bebek dünyaya getirdim. 20 gün küvezde kaldılar.mamayla beslendiler.doğum sonrası sağlık problemlerinden süt sağamadım ilk hafta. ve geç az geldi. 2 buçuk ay emzirebildim mamayla takviyeli. şimdi sadece mama devam ediyoruz aptamil veriyorum. yeni yeni meyve suyuna başladık. 4 aydır kv ile baktım. öğretmenim. ptesi başlayacağım. 1 buçuk saatlik ilçeye gidip geliyorum.süt iznimi öğlen çıkarım diye düşünüyorum ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1,5 saat diye biliyorum. ama nasıl izin alınacak bilmiyorum. sınıf öğretmeniyim ve nasıl olacak bilmiyorum son günlerde gerginim bu yüzden. ikiz olduğu için sizinkilerle gelişimi aynı mı bilemem ama benimkiler 6 ve 7 kilolar şu anda. üşüttüm sanırım miniğimin burnu akıyor biraz ateşli havalar da çok sıcak.37-37,5 arasında ama evimiz 30 derece. ateş düşürücü ağrı kesici burun spreyi kullanıyorum. ateşli olduğu için 4 aylık aşımızı da yaptıramadık.daha oyuncakları felen tutmaya başlamadık. ama dikkatimizi bazı şeyler çekebiliyor.
tecrübeli annelerin bilgilerinden faydalanmak isterim. süt izni ek gıdalar vs...
hoşçakalın....
benim kızım da emme aralarını baya düşürdü. 1-1,5 saatte acıkmaya başladı. ben de sütü tam bitirmediğini düşünüyorum. sulu kısmı istiklerinden oluyo galibaDiş değil canlar ama beş gündür gece her saat başı kalkıp emiyor geceleri. Gündüz de emme aralığımız nerdeyse 1 saate kadar düştü Sütüm azalmış gibi durmuyor sağmıyorum tahminen söylüyorum zaten sonuna kadar emmeyip sulu kısmı alıp bırakıyordu. Biraz önce yine çok huysuzdu ne kucakta ne yerde durmuyordu.su verdim son anda aklıma geldi ev çok sıcak ondan mı acaba dedim garibim çöle düşmüş Mecnun gibi asıldı suya 30ml içti kana kanahemen de uyudu ardından. Eğer bu yüzdense huysuzluğu çok üzülürüm
Birde benimki çok terliyor oda da bi yer açık olmasın su içinde kalıyor öyle bunaltıcı ki hava nem bizi mahvederken bebeler neyapsın
selam arkadaşlar. Meyve suyu verenler kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa hazırlardan mı veriyorsunuz? Kendiniz yapıyorsanız nasıl ve hangi meyvelerden yapıyorsunuz? Bilmiyorum ben
canım ben de sınıf öğretmeniyim. malesef biz süt iznini kullanamıyoruz. yasaya göre kullanmamız gerek ama meb öyle bi yönetmelik yayınlamış ki neresinden tutarsan tut sınıf öğretmenlerine uymuyo. branş öğretmeninin dersini boşaltabiliyolar ama bizim öyle bi imkanımız yok biliyosun.
eğer böyle olursa çok üzülürüm((
Bu konuyu doktoruna danıştın mı bilmiyorum ama danışmadıysan en kısa zamanda danış. Sütün azalıyor olabilir, böyle durumlarda da formül süt dedikleri mamalara geçmek gerekiyor.Mamaya baslicam galiba sutum yetmiyo yada bebegimmi istahsiz birkac yudum aliyo birakiyo emdigi zamanda sutum hem bitiyo goyuslerim yumusacik oluyo ogleyin sebze puresi veriyorum ikindinde meyve puresi aksamda kasik mamasi yinede sutum hemen bitiyo iki yudumda biberona baslasammi kararsizim ne yapsam
Bu konuyu doktoruna danıştın mı bilmiyorum ama danışmadıysan en kısa zamanda danış. Sütün azalıyor olabilir, böyle durumlarda da formül süt dedikleri mamalara geçmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?