2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Her aşıdan sonra çıkıyor. Alıştım artık. Dermansız dert vermesin... :)

Bi yerde okumuştum ateşlenmesi iyiymiş vucudun savaştığını gösterirmiş
boş yere düşürüldüğü zaman vücuda mikrop yok savunmayı durdur mesajı gidiyomuş
Ama gelde anlat bizlere 37 yi geçmeye başlayınca korku sarıyor
Rabbim korusun miniklerimizi

Çok geçmiş olsun Merve. Hayırlısıyla düzelir inşallah. Ben de bir araştırmada okudum bebeğin ateşi 39 u geçmediği sürece düşürmeyin diye. Çünkü o ateş herhangi bir mikrobu veya virüsü kırmak için yükseliyor. Bizse onu düşürdüğümüzde mikrop kırılmıyor ve yaşamaya devam ediyor. Vücudun kendını koruma sistemi ateşmiş... Benim oğlum ALTINCI HASTALIK oldu vücudu 38.5 ateşi gördü ama hiç düşürmedim. Hep kontrol ettim. Sonra iyileşti.Çok zor oluyor ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için doğru olan buymuş

Canim yanlis anlamada 37,7 normal bir ateski.birde ne zaman olctun sabah kalkinca mi? benim oglumda sabah kalktiginda olctugumde hep biraz fazla cikar.bende bi keresinde yeni siralarda telaslanmistim 37,8 di doktora tlf actim 38 i gecerse ara demisti. ve oglene dogru olctugumde normaldi.Telas yapma ve hemen ilac verme bence.

Diş değil canlar ama beş gündür gece her saat başı kalkıp emiyor geceleri. Gündüz de emme aralığımız nerdeyse 1 saate kadar düştü Sütüm azalmış gibi durmuyor sağmıyorum tahminen söylüyorum zaten sonuna kadar emmeyip sulu kısmı alıp bırakıyordu. Biraz önce yine çok huysuzdu ne kucakta ne yerde durmuyordu.su verdim son anda aklıma geldi ev çok sıcak ondan mı acaba dedim garibim çöle düşmüş Mecnun gibi asıldı suya 30ml içti kana kana hemen de uyudu ardından. Eğer bu yüzdense huysuzluğu çok üzülürüm

bende 39 olmadan ateşi düşürmeye çalışmam hele ki 37 ler de asla ateş bile saymıyorum diyebilirim

Bu ay ki aşıda ateşi çıkınca huysuzlanmaya da başlamıştı o yuzden verdik fitil
2. Ay aşısında huysuzluk yoktu ateş vardı sadece o yuzden 38 de vermiştik fitili
Ya Allah korusun ben korkuyorum ateşten telaşlanıyorum hemen
Bugünde 38 e yaklaşınca verdik calpol 2. ay aşısında hemen 38 i bulmuştu diye korktuk
yavaş yavaş düştü şimdi iyi huysuzluğu da geçti çok şükür
Ama doğru söylüyosunuz vermesek beklesek daha iyi

Valla bende senin gibi düşünüyorum da dün ateşi var diye balkon açıkta yatırdık
Havalar öyle kötü ki insan giyinsirsemmi soyundursammı ikilemde kalıyor

sık sık kısa süreli duş aldırmakta fayda var. bende sık sık ılık su ile yıkıyorum. ferahlatır çocuğu.

selam arkadaşlar. Meyve suyu verenler kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa hazırlardan mı veriyorsunuz? Kendiniz yapıyorsanız nasıl ve hangi meyvelerden yapıyorsunuz? Bilmiyorum ben

canım ben de sınıf öğretmeniyim. malesef biz süt iznini kullanamıyoruz. yasaya göre kullanmamız gerek ama meb öyle bi yönetmelik yayınlamış ki neresinden tutarsan tut sınıf öğretmenlerine uymuyo. branş öğretmeninin dersini boşaltabiliyolar ama bizim öyle bi imkanımız yok biliyosun.

benim kızım da emme aralarını baya düşürdü. 1-1,5 saatte acıkmaya başladı. ben de sütü tam bitirmediğini düşünüyorum. sulu kısmı istiklerinden oluyo galiba
Birde benimki çok terliyor oda da bi yer açık olmasın su içinde kalıyor öyle bunaltıcı ki hava nem bizi mahvederken bebeler neyapsın

canım ben terlemeyi yastığı bırakmakla çözdüm. hangi yastık olursa olsun kızım sürekli terliyodu. yastığın üzerine sürekli havlu koyuyodum ama o da kar etmedi. gece her uyanmama havlu değiştiriyodum. sonra yastığı bıraktık. şu an çok rahat uyuyo. terledi mi, terli terli üşür mü sıkıntısı kalmadı. sen de bi dene istersen. bu arada yastıksız yatabilmesi için kusmaması lazım. kusan bir bebekse yastığa devam. :)

selam arkadaşlar. Meyve suyu verenler kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa hazırlardan mı veriyorsunuz? Kendiniz yapıyorsanız nasıl ve hangi meyvelerden yapıyorsunuz? Bilmiyorum ben

ben 2 haftadır meyve sularına başladım. rendeleyip ince bir tülbentle suyunu sıkıyorum. öyle aman aman içmiyo ama yine de seviyo. hazır meyve sularında bi sürü katkı maddesi var bence verme onlardan. Tülbenti de her kullanmamdan sonra kaynatıyorum. 2 gün önce de yoğurt mayalamıştım, ondan da tattırdım.
bugün de pirinç unu ve devam sütüyle mama yaptım çok sevdi. baya da yedi. üzerine de biraz anne sütü aldı. şimdi yatırdım bakalım ne kadar uyuyacak :)
mamanın tarifini yazayım belki denemek isteyen olur.

Muhallebi Hazırlama: 1 su bardağı suya(ben kaynamış soğutulmuş su kullandım) 2 tatlı kaşığı pirinç unu atılır. Karıştırılarak pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. 1 tatlı kaşığı pekmez ve 5 ölçek “Devam Maması” ilave edilerek karıştırılıp ılıtılır.

Evdeki pekmez ekşimiş gibiydi o yüzden ben pekmezsiz yaptım. Bi de devam mamasının iyice karışması için blendır kullandım.

Son düzenleme:
Benim yavrukuş 1 hafta sonra 5 aylık olacak.Henüz ekgıdaya başlamadım.6 ayı beklemei düşünüyorum,bir aksilik çıkmazsa.Daha su bile vermedim.Çok sıcak günlerde çok çok terlerse bir iki yudum verdim sadece.. Ek gıdaya geçtiğimde neler olacak hiç bilmiyorum inşallah iyi idare ederiz anne sütü kolaydı :)) Mamayı hiç vermeyeceğim direkt gıdaya gecerim. İlk meyvelerle başlanınca tatlı oldukları için sebzeyi reddediyorlarmış diye duydum,sebzeyle başlarım sanırım. Köyden tarhana getirttim bol bol ondan yaparım :)) Beslenmebulteni.com – Süt Çocuğu Beslenmesi II: Ek gıdalar bu dr u(Prof. Ahmet Aydın) çok beğeniyorum genelde tüm sıkıntıları ona danışıyorum,ek gıdalara geçince de ondan tavsiyeler alacağım.

Mamaya baslicam galiba sutum yetmiyo yada bebegimmi istahsiz birkac yudum aliyo birakiyo emdigi zamanda sutum hem bitiyo goyuslerim yumusacik oluyo ogleyin sebze puresi veriyorum ikindinde meyve puresi aksamda kasik mamasi yinede sutum hemen bitiyo iki yudumda biberona baslasammi kararsizim ne yapsam

Sinif ogretmenleri sabahci ya da oglenci olacaklarini secebiliyor sanirim sut izni o sekilde ayarlaniyor tam gunse okul nasil yapiyorlar bilmiyorum ben brans ogretmeni oldugum halde haklari olmamasina ragmen idaredekiler laf yapiyor ders programini ayarlamaya bende giciklik olsun diye olmazsa gelmem rapor ucretsiz izinle seneyi bitiririm siz ugrasirsiniz dedim disardan hoca bulmakta zorlandilar da dogum iznimde

Bu konuyu doktoruna danıştın mı bilmiyorum ama danışmadıysan en kısa zamanda danış. Sütün azalıyor olabilir, böyle durumlarda da formül süt dedikleri mamalara geçmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…