2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Bak benimde böyle. yavaş yavaş olacak sanırım. Çorbayı dün daha güzel yemiş. Patates havuç z.yağı irmik.

Bir arkadaşımla konuştumda, adı üstünde anne sütüne ek gıda dedi. çok düşünme ve zorlama .anne sütün varsa onu alması daha iyi. çünkü besinleri eninde sonunda yiyecek ama anne sütüne en fazla 6 ay daha devam eder.

Bizimkide biberonla sütümü rahat içiyor. Ben eve gidincede uykuya dalma esnasındada beni emiyor. uyku vakitlerini yakalıyorum. Napalım bir yöntem geliştiricez bebeğimize göre. Yoksa onlar bizden daha inatçı

Bakın milupa ya sorumun cevabı.. Belki sizede faydası olur

24.10.2013 tarihli sorunuz :
Bebeğim 6 aylık. işe başladığımiçin biberona geçtik. Eve gelicemememi almıyor. Aç olduğnu biliyorum .Biberonu uzattığımda alıyor . Mememi vermek için ısrarcıyım çünkü sütüm gerilemesin istiyorum. Ancak bebekle baya savaşıyoruz bu konuda ve aç kalıyor tabi. ek besine başlamaya çalışıyoruz tabi kabul etmiyor. Ne yapmalıyım?

Sorunuzun cevabı :

Bebeğiniz emmeyi reddediyorsa herşeyden önce bebeğinizi açken emzirmeyi denemelisiniz.

Algıları çok açık olduğu için başbaşa kalacağını bir ortam olması çok önemlidir. Ortamınızda televizyon sesi ya da ilgisini çekecek bir şey olmamalı. Ortam sıcaklığı da önemlidir. Çok sıcak bir ortamda bebek beslenmeyi reddedebilir.

Ekbesin dönemindeyseniz çok fazla ekgıda alması da memeyi reddetmesine neden olabilir.

Beslenmeniz de önemli bir faktördür. Almış olduğunuz herhangi bir ilaç(demir vb gibi), yediğiniz keskin tatlı ,baharatlı ya da acı bir besin de anne sütüzün tadını olumsuz etkileyip bebeğinizin emmeyi reddetmesine neden olabilir.

Adet dönemi de bazen bebeklerin emmeyi reddetmesine neden olabilir.

Bazen yorgunluk,stres ve beslenme düzensizliği gibi nedenlerle anne sütündeki azalmalar da bebeğin emmeyi reddetmesine neden olabiliyor. Bu faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız.

Eğer biberon kullanıyorsanız veya kullanmak zorundaysanız tek delikli az akıtan bir biberon tercih edebilirsiniz.

Eğer emmiyorsa sütünüzün azalmaması için sütünüzü düzenli olarak sağmalısınz. Sütünüzü kaşıkla vermeyi de deneyebilirsiniz. Ekbesin döneminde anne sütü ekbesinlere eklenerek de verilebilir

geçmiş olsun. geçen hafta benim kızımda pamukçuk olmuştu. doktorun verdiği ilacı gazlı ebze döküp ağzının içini sildik 3 gün. geçti şimdi çok şükür ama pamukçukla beraber ses te kısılmıştı. doktor pamukçuğa bağladı. hala sesimiz kısık.
sizdekide üşütme olmayabilir.

Hala uyku problemi yaşayan var mı?

Gündüzleri hallettik ama geceleri bazen direniyor gündüz uykusuna çevirmeye çalışıyor hemen uyanmak istiyor ama babamız çok kararlı uyutuyor tekrardan başarabilirse o da, çünkü oğlum tam bir anneci oldu :)) babanın kucağındayken bile beni istiyor hep benim kucağımda takılsın istiyor, hoşuma gitmiyor desem yalan olur, çünkü herkeste duruyordu eğri büğrü tutuyorlardı artı çocuk uykusuzluktan helak oluyordu hala gülüp oynayıp duruyordu milletin kucağında, artık azcık hoşuna gitmesin hemen beni istiyor, acıktığında uykusu geldiğinde daha net işaretler veriyor.
Ek gıdaya gelince; tatlıya bayılıyor o yüzden meyve püresini çok seviyor, yoğurdu bazen yiyor bazen yemiyor ama meyve rendelersem içine onu da severek yiyor, sebze pürelerini hiç sevmiyor ben de içine çok az pekmez katıyorum sebze pürelerine bu sefer bayıla bayıla yiyor, ama her seferinde önce pekmezsiz yediriyorum baktım yemiyor içine pekmezi atıyorum ikinci kaşık için ağlıyo ver ver diye :) hem öyle olunca hem daha çok uyuyor hem de emmesi de grip bir şekilde arttı. Belki tek tada alışıyor bu şekilde ama herşeyi yemiş oluyor aynı zamanda.

Cnm çok kolay yeni yaptığım yoğurtta tutmuş çok şükür demekki çözdüm işi :))
Sek in günlük sütlerinden al cnm tek taşımlık kaynat zaten pastörize olduğu için daha fazla kaynatılrsan içindeki yararlı bakterilerde ölür üstündeki
Süt kaynadıktan sonra kaymağını al
ısıyı devamlı kontrol et parmağını içine sokunca 7 ye kadar say sonunda hafif yanmış olsun parmağın :)))
Bi kaseye 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ve bi kaç kaşıkta kaynamış sütten ilave et ve çırp
Yoğurdu mayalayacağın kaba sütü dök ve tam ortadan mayayı dök parmağınla şöyle bi karıştır kabın ağzını tam kapama sıcak bi yere koy
üstünü iyice ört 5 6 saat sonra al ağzı açık bi şekilde buzdolabında kalsın 2 saat kadar ,sonrada ağzını kaparsın
Hadi kolay gelsin cnm inşallah tutar
Ben harfiyen böyle uyguladım inanılmaz kıvamlı oldu bayıldı yavrum ama her öğünümüzü yoğurtla karıştırmak zorunda kalıyorum akşamda irmik deneyeceğim inşallah yer

hayırlı sabahlar kızlar
bizde ek gıdaya geçtik ama kızım çorbaları ve ağzına ne versek püskürtüyor ne yapıcam bilmiyorum ya

malesef aynı durumdayım.kabızlık problemini ek gıdaya başlayarak atlatırsınız dedi doktor.4. aydan itibaren tatlarına alışsın diye ağzına sadece bir damla veriyordum yüz ifadesi değişiyordu..sanırım hala alışamadık..zamanla alışır diyorlar ama bilmiyorum şuan 6 ay 4 günlük ve 15 gündür ek gıda mücadelesi veriyoruz...püskürtüyor,kafasını çeviriyor,ağzını kilitliyor..inşallah en kısa zamanda alışırlar

Kızlar iştahsız bebek çok zordur,eminim.Allah yardımcınız olsun.Siz böyle yazınca ben üzülüyorum tahszlk | Gurme Bebek şöyle bir link buldum belki işe yarar... Umarım.
Kendiniz de aynından yiyip ona bunu gösterme fikri bana da mantıklı geliyor. Beğendiğinizi de anlasın tabi Bende ara ara yapıyorum. Bir de tatlılarla meyvelerle başlamayınca sürekli tatlı istemez diye de okumuştum. Ben sebzeyle başladım genelde sebze ağırlıklı meyve çok daha az veriyorum. Çok şükür oğlum yemek konusunda sorunlu değil.
Bizim problem kucak... 24 saat kucak istermi bir cocuk? 2 dk yerıne bırakıp bır işin ucundan tutamıyorum... Nasıl çözerim ben bu işi......

Al benden de o kadar hiçbirşey yapamıyorum hep oyun hep ilgi öyle yoruluyorum ki bırakınca basıyor çığlığı gündüz uykuları da çok kısa kahvaltı hazırlayıp yapamadan kalkıyor akşam uyuyunca da işlerimi yapıyorum gece iki de anca bitiyor işlerim
eşime de kendime de vakit ayıramıyorum yorgunluktan ölmüş bi şekilde yatağa giriyorum 3 4 saat anca uyuyorum sabahın köründe kalkıyor
şu millette demiyor mu öyle alıştırmışsın diye sinir oluyorum

o çözüm yolundan ben de istiyorum kucakta taşımaktan belim kopuyo resmen. arada farkında olmadan anakucağuna falan bırakıyorum. çaktırmadan lavaboya gideyim diye kapıya yönelir yönelmez başlıyo ağlamaya. 7/24 çalışıyorum mesaim hiç bitmiyo.
bana da öyle diyolar ya. saat 6 olunca gözler faltaşı gibi oluyo. geç yatır geç kalksın dediler denedim ama yine aynı saatte uyanıyo. bi ara 4-5 gibi kalkıyodu çooookkk şükür 1 saat ileri attı :)

Normal şartlarda çalışan bir kadındım. Ama oğlumu 2 yaşına kadar kendim büyütmek istedim.0-2 yaş tüm hayatını şekıllendıren sene çünkü. Hiç evden çıkmadan her dk oğlumla ilgilenmek... Ağlatmayayım diye indirmiyorum kucağımdan pek. Gündüz uykuları da sizinki gibi kısa. Ev almış başını gidiyor.Mutfakta yıkanmayı, dolapta ütülenmeyi bekleyen bir sürü şey. Ayda 1 temızlıkcı abla geliyor o da anca camları derin temızlığı yapıp gidiyor 1 güne sığan işi anca yapıyor. E her hafta çağırma lüksümüz zaten yok. Ayda 1 yeter mi elbette yetmiyor,ev her gün dağılıyor. Mutfak her gün karışıyor. Yemek vs yapılması lazım. Kendıme zaman ayırmayı söylemiyorum bile :) 6 aydır tırnaklarım,saçım vs kac kere işlem gördü bilmiorum 2 yada 3 tür :))) Rüzgar kucağımda eve bakıyorum her yer biryerde depreesyona giriyorum resmen. Akşam 9 da uyutuyorum,haydi bir işin ucundan tutayım desem 1 gr halim kalmamış oluyor :) Büyüse de kendı kendıne biraz oyalansa oyuncakla vs diyorum, herkes de aynı cümle : 'Büyüyünce daha zor' Heryeri karıştıracak yürüyünce extra dikkat isteyecek hep peşinde dolanman gerekecek' Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa diye bağırasım var

bebeğim 3100 gr doğdu. 6. ay şısında 8300 gr geldi.ufak bebek diyorlar..sizin bebekleriniz nasıl?

cnm benim bebegimde 3100 dogdu 6.ay asisinda 8500tu ve drumyz benim bebegime 2 ay ilerde kilosu diyor kucuk diil bence zaten asgari hedef 6. ayda dogum kilosunu 2ye katlamis olmak.kim kucuk demisse bebegine halt etmis bosver saglikli mi o yeter

cnm benim bebegimde 3100 dogdu 6.ay asisinda 8500tu ve drumyz benim bebegime 2 ay ilerde kilosu diyor kucuk diil bence zaten asgari hedef 6. ayda dogum kilosunu 2ye katlamis olmak.kim kucuk demisse bebegine halt etmis bosver saglikli mi o yeter

çok şükür sağlığı yerinde hemde hareketli bir bebek.bencede çok iyi kilosu ama anne olarak insanın kafaına takılıyor.ek besine başladın mı neler veriyorsun?

çok şükür sağlığı yerinde hemde hareketli bir bebek.bencede çok iyi kilosu ama anne olarak insanın kafaına takılıyor.ek besine başladın mı neler veriyorsun?

benim kızım da 3100 doğdu, şu anda 7 kg. hemşire ve dr normal diyor. bazı bebekler zayıf, bazıları kilolu olurmuş. aile hikayesiyle alakalı diyor.
sıkma canını, benim kız için de ufak tefek zayıf vs diyorlar ama 1 dk yerinde durmuyor ki, ben nerdeysem kızım hızlıca emekleyerek oraya geliyor

MerhabALAR benim oglumdada arada cikip kayboluyor doktorumuz benim yedigimle yada oglumungedigiyle alakali oldugunu syledi ve dikkat ettim yumurta yedigimde oluyor belki sizinkide bizimki gibi alerjik olabilir. .

Haklisin galiba zorladikca reddediyo. . Bugun cicibebe vfe aksamda azda olsa muallebiyedirdim cok sukur. .

evet başladım yavaş yavaş..sabahları tahılllı meyveli kaşık maması yada devam sütünün içine bebe bisküvisi muz pekmez yapıyorum arada pek yemiyor ama.sebze veriyorum fasülye pazı kabak havuç falan.meyve püresi, yoğurt falan işte.tabi çok sistemli değil bayram tatili biraz düzenimizi bozdu.iki öğün ancak verebiliyorum daha çok anne sütü.bi de çok karıştırmamaya çalışıyorum bugün mesela sebze verdim pazı yrmeği normalde nasıl yapıyorsam öle sadece soğanı kavurmadan yaptım.haşladım pazıyı soğanı havucu pirinci.içine de biraz zeytin yağı.çatalla ezdim çok inceltmiyorum püreleri pütürlü bırakıyorum seviyo benim sıpacık pazıyı.
sen başladın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…