kızlar bebekleri emeklemeye başlayanlar varmı merak ediyorum bizimkinde daha tık yok sadece dönüp duruyo yüzüstü yatmayı bile sevmiyor tam cadı..:) sizinkiler neler yapıyo...
kızımın minik dişi göründü.
diş hediyesi ne alsam ki?
Nasılsınız kızlar? Ben çok zor durumdayım. Benim sıpanın alttan iki dişi çıktı. Ve birkaç defa feci şekilde ısırdı emzirirken. Şu an bir bölüm kopmuş durumda kanadı ve içi iltihaplı gibi görünüyor. Emzirmesem olmuyor ama ağzına vermeye bile korkuyorum tekrar ısıracak diye. Sağıp verdik uyudu şimdi. Var mı bu durumu yaşayan? Bu arada göğüs koruyucu da aldım silikon onu da ağzına alınca ısırdı çok ağrım var kaç gündür. Ne yapmalıyım?
Öncelikle dişiniz hayırlı olsun canım ....Göğüs ucu yaraları için lansolin içeren lansinoh diye bi krem var 20 liraya almıştım ben küçücük bi şey ama acayip etkili...Ben doğum yaptıktan sonra sütüm hemen geldi ama göğüs ucum yara olmuştu sonrada kopacak şekilde kötüleşti ne denediysem geçmedi (saf vazelin,saf zeytinyağı,ayva çekirdeği,soğan,antibiyotikli kremler )bu kremi sadece 3 kez kullandım acayip iyi geldi sana da tavsiye ederim..
anlatılan kişi ben olabilirim :44:Normal şartlarda çalışan bir kadındım. Ama oğlumu 2 yaşına kadar kendim büyütmek istedim.0-2 yaş tüm hayatını şekıllendıren sene çünkü. Hiç evden çıkmadan her dk oğlumla ilgilenmek... Ağlatmayayım diye indirmiyorum kucağımdan pek. Gündüz uykuları da sizinki gibi kısa. Ev almış başını gidiyor.Mutfakta yıkanmayı, dolapta ütülenmeyi bekleyen bir sürü şey. Ayda 1 temızlıkcı abla geliyor o da anca camları derin temızlığı yapıp gidiyor 1 güne sığan işi anca yapıyor. E her hafta çağırma lüksümüz zaten yok. Ayda 1 yeter mi elbette yetmiyor,ev her gün dağılıyor. Mutfak her gün karışıyor. Yemek vs yapılması lazım. Kendıme zaman ayırmayı söylemiyorum bile :) 6 aydır tırnaklarım,saçım vs kac kere işlem gördü bilmiorum 2 yada 3 tür :))) Rüzgar kucağımda eve bakıyorum her yer biryerde depreesyona giriyorum resmen. Akşam 9 da uyutuyorum,haydi bir işin ucundan tutayım desem 1 gr halim kalmamış oluyor :) Büyüse de kendı kendıne biraz oyalansa oyuncakla vs diyorum, herkes de aynı cümle : 'Büyüyünce daha zor' Heryeri karıştıracak yürüyünce extra dikkat isteyecek hep peşinde dolanman gerekecek' Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa diye bağırasım var
bizimki sizinkinden de ufak o zaman :) 2900 doğdu. 6,5 aylıkken 7300'dü.bebeğim 3100 gr doğdu. 6. ay şısında 8300 gr geldi.ufak bebek diyorlar..sizin bebekleriniz nasıl?
Nasılsınız kızlar? Ben çok zor durumdayım. Benim sıpanın alttan iki dişi çıktı. Ve birkaç defa feci şekilde ısırdı emzirirken. Şu an bir bölüm kopmuş durumda kanadı ve içi iltihaplı gibi görünüyor. Emzirmesem olmuyor ama ağzına vermeye bile korkuyorum tekrar ısıracak diye. Sağıp verdik uyudu şimdi. Var mı bu durumu yaşayan? Bu arada göğüs koruyucu da aldım silikon onu da ağzına alınca ısırdı çok ağrım var kaç gündür. Ne yapmalıyım?
benim kızım da 3100 doğdu, şu anda 7 kg. hemşire ve dr normal diyor. bazı bebekler zayıf, bazıları kilolu olurmuş. aile hikayesiyle alakalı diyor.
sıkma canını, benim kız için de ufak tefek zayıf vs diyorlar ama 1 dk yerinde durmuyor ki, ben nerdeysem kızım hızlıca emekleyerek oraya geliyor
Benim oglumda 4 kilo dogdu 6 aylikken 7 kiloydu saglik olsun
evet başladım yavaş yavaş..sabahları tahılllı meyveli kaşık maması yada devam sütünün içine bebe bisküvisi muz pekmez yapıyorum arada pek yemiyor ama.sebze veriyorum fasülye pazı kabak havuç falan.meyve püresi, yoğurt falan işte.tabi çok sistemli değil bayram tatili biraz düzenimizi bozdu.iki öğün ancak verebiliyorum daha çok anne sütü.bi de çok karıştırmamaya çalışıyorum bugün mesela sebze verdim pazı yrmeği normalde nasıl yapıyorsam öle sadece soğanı kavurmadan yaptım.haşladım pazıyı soğanı havucu pirinci.içine de biraz zeytin yağı.çatalla ezdim çok inceltmiyorum püreleri pütürlü bırakıyorum seviyo benim sıpacık pazıyı.
sen başladın mı?
ben de nisan annesiyim merhabalar hanımlar..
bebeğim yarın 6 ayı bitiriyor ek gıdaya başladık kabızlık proplemi yaşıyor
kaşık mamasını ve cicibebeyi yediremedim..sadece çorbalardan yedi 2-3 kere.genelde tükürüyor.meyve pürelerinide tatlandırınca pekmezle falan yiyor sadece şekerlli şeylere tepkili dğil.1 gün yediği çorbayıı 3 gün sonra denediğimde yemiyor.sanırım sabırla alıştırmalıyım
Merhabalar,
Sizi sürekli takip ediyorum ama ara sıra yazabiliyorum. Ben de bizim evden haber verip kaçayım yine.
Kızım 6,5 aylık. Tam düzen oturtamasak da ek gıdaya geçişi sağladık.
Şu şekilde:
Tüm gece 3-4 kez uyanıp anne sütü
Sabah uyandığında 7-8 gibi anne sütü ya da devam sütü(150 cc fazlasını içemiyor her ikisinde de)
Sabahları: Tahıllı ballı+yarım yumurta+1 t. kaşığı labne+ 1 çay kaşığı ceviz+1 tatlı kaşığı pekmez+ ekmek içi ya da cicibebe
Arada anne sütü
Öğlen: Çorba (Tarhana ya da kabak+patates+karnıbahar+brokoli+irmik)
Arada anne sütü
Ara Öğün: Muz+bebe bisküvisi ya da elma rendesi (Maalesef meyve suyu sevmedi kızım)
Akşam anne sütü ve devam sütü ile devam ediyoruz. Bazen de meyveli muhallebi
Kaşıkla verdiğim her şeyi yiyor çok şükür, bunun yanında bizim yediğimiz yemeklerden elimle tattırdığımda daha çok istiyor. Büyük parça yemeyi seviyor ki en çok korktuğum pürelerden çıkamamaktı. Oğlum da kızım da üzmedi beni şükür. Bu nedenle yaptığım her şeyi pütürlü bırakıyorum.
Henüz hiç dişimiz yok, salya akıtmayı bıraktı.
Sürünme-emekleme arası gidip geliyoruz 2 aydır.Kendi kalkıp oturmaya başladı birkaç gündür ve tutunarak kalkmak için çaba gösteriyor. Park yatağın alt katına geçtik, siz de dikkatli olun artık bence. Dün peşimden başka odaya kadar gelmiş. Emekleme sırasında dizlerinin değil de direkt ayaklarının üstüne kalkıp (tam köprü gibi) ilerlemeye çalışıyor.
Kiilomuz hala çok değil, 7,5 civarıdır sanırım ama oğlum da zayıf olduğundan (eşimle ikimiz de öyleymişiz, şimdi çok fena :) ) dert etmiyorum kiloyu.
Bir şeyler anlatmayı çok seviyor, babası sürekli "baba" diye gezse de kızım annem demeyi tercih ediyor.
Evde 3,5 yaşındaki oğlumda müthiş kıskançlık söz konusu, şu an onunla başetmeye çalışıyoruz. Zaman zaman Canan Erdal | Yiğit ve Zeynep'in Annesi adresimde bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum, siz de tecrübelerinizle destek olabilirsiniz.
Takipteyim, bilesiniz.
Mutlu, sağlıklı günler dilerim hepinize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?