2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
vallahi bravo sana ne kadar güzel imrendim çok. köy ürünlerini nereden temin ediyorsun benim etrafımda hiç satan yer yok o çok kötü yoksa en güzeli senin yaptığın

Sütümü sokağımızın sütçüsünden alıyorum Çatalca'dan getiriyor.Yoğurdu onla hallediyorum.Kefiri de.
Tarhana,bulgur,un,kaya tuzu annemin köyü Çankırı'dan geliyor.
Tereyağını Malatya Pazar'ından alıyorum.
Mevsiminde sebze meyveyi semt pazarından alıyorum...
Gezen tavuk yumurtası zor oldu,başka bir semtte bahçesinde tavukları olan bir amcadan alıyorum haftalık.
Ekmek için ekşi mayayı evde kendim kavanozda üretiyorum.
Turşumu annem yapıyor.
Aslında hiçbiri zor şeyler değil, hazıra okadar alıştık ki.Normal olan benım yaptığımmış gibi geliyor.
Marketten süt,yoğurt,ekmek vs almayalı çok oldu :)

canım o ayran gibi olduysa atma fırına koy bi yarım saat sonra yoğurt haline geliyor...ben ya fırına atıyorum ya da kalorifer yanıyorsa peteğin üstüne koyuyorum.o zaman katılaşıyor.

ben de bu yoğurt işini tutturamayanlardanım. yarın yine bir deneme yapıcam. bu yöntemi de deneyim. teşekkürler :)

Ben inek sütünden mayalıyorum Mervecim, şöyle tarif edeyim bir dene istersen. Akşamdan sütü kaynattıktan sonra parmağını batırdığında 10 sn. Durabilecek kadar soğuduktan sonra sütü iki küçük kaba döküyorum ikisine de bir yada iki çorba kaşığı maya ilave ediyorum, mayayı önce sütten biraz alıp sulandırıp o şekilde ekliyorum. (Metal kaşık kullanmıyorum, bebeğin kaşıkları veya tahta kaşıkla yapıyorum bu işi.) Kapaklarını tam kapatmıyorum azcık bosluk bırakıyorum terleme yapmasın diye ve altını üstünü iyice kapatıyorum sıcak bir yerde bekletiyorum ben bunun için fırının içini kullanıyorum. Ve sabaha kadar o mayalanıyor, sulu kalıyor sabahleyin buzdolabına koy bir iki saatte katılaşıyor. Ama benim oğlum gariptirki o hiç buzdolabına girmeyen sulu yoğurda bayılıyor :)) bu arada İki kabı da birer gün veriyorum yani mayalama işini gün aşırı yapıyorum.
Sebzeler içinde şöyle bir tavsiye vereyim, buharda haşla sebzelerini sonra sütünü sağıp onunla sulandırabilirsin, böylece hem kıvamı cıvık olur bebek rahat yer hemde suyla midesi dolmasın derdinden kurtulursun.

Arkadaslar bebegim gun gectikce zayifliyo yemek istemiyor 6 ayimizi gectik hala 100 gr mamayi zorlayarak veriyorum reklamlarda iciriyorum sarkilar soyluyorum neler neler kafayi yicem benim durumumda olanlar ne yapiyosunuz yardiminiza ihtiyacim var
Allah yardımcın olsun cnm iştahsız bebek çok zor dün iki kaşık yedirene kadar öldüm ne oyunlar oyuncaklar şarkılar ama yok sonra o iki kaşığı da tükürünce oturup ağladım sinirden o kadar uğraşıyorum mutfak falan batıyor bi kaşık yese dünyalar benim oluyor aç aç duruyo öyle sadece emiyo ama sütmde bayağı azaldı bugun parmağımla yedirdim bi çay kaşığı yumurta sarısı iki cm kadar muz üç cm kadarda havuç yemiştir toplamda olsun bu da bişeydir kaşığı reddediyor kaşıkla verince ağzını kitliyo hemen inşallah böyle gitmez iştahlanır bu cimcimeler biz bunalıma girmeden
Canim benim de ekgida konusunda tereddütlerim var.koylu pazarından aldigim hormonsuz sebze meyveleri veriyorum ama daha cok hipp marka meyve sebze puresi kullaniyorum gittiğin profesör kavanoz mamalari hakkinda ne dusunuyor acaba?
Cnm 2.5 3tl kavanoz mamaya vereceğine bikaçtane muz armut veya elma al derim ben o kadar kolayki evde meyve püresi hazırlamak
Ayrıca Bugun markette baktım hipp kavanoz mamalarının içeriğine kanola yağı yazıyor onunla ilgili alıntı yapıyorum
ZARARLARI
Kolza; bitkisel yağlar içinde en zehirli olan bitkidir. Öyle ki zehirli olduklarından dolayı hayvanlar bile yemezler.
Bitkisel olduğundan kullanımı yaygınlaşmaya başlamışsa da yağ üzerinde yapılan araştırmalar son bulmamıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda insan sağlığına zararlı olabileceği ortaya çıkmıştır. Kalp hasarlarına sebep olması en temel zararı olup bunun yanında insan ve hayvanlarda anfizem hastalıklarına, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık, körlük gibi hastalıklara neden olabilmektedir. Bu zararların ortaya çıkması ile bazı ülkelerde satışı dolayısıyla da kullanımı yasaklanmıştır. Yasak olduğu dönemde ( İngiltere ve Avrupa’da 1881-1996 yılları arasında) insanlar kullanmasa da hayvan yemlerinde kolza bitkisi kullanılmış ve “deli dana” hastalığı görülmüştür.

Kanola yağı fareler üzerinde de kullanılmış ve yine zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Kalp, böbrek ve böbrek üstü bezlerde yağa bağlı etkiler gözlenmiştir. Ancak yağ verilmediğinde zararları görülmese de verildiği sürede organlardaki doku kayıpları devam etmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini de zayıflatmıştır.
Kanola yağının içeriğinde yoğun bir şekilde erusik asit bulunmaktadır ve bu asit akciğer kanserine, sinir ve kan dolaşım sisteminde bozukluğa da neden olabilmektedir. Bu kadar zararlı olmasının en temel sebeplerinden birisi de trans yağ olmasındandır. Zararları bir hayli fazla olan kanola yağının margarinlerde kullanılması daha büyük zararlara yol açabilmektedir.

Cnm ben kendime değil Ama yavruma çok titizleniyorum
benim de tereyağımı teyZem yapıyor memleketten gönderiyor sağolsun tarhanamız ve zytinyağımız da aynı şekilde ,annem memlekete gittiğinde el yapımı pekmez istemiştim pazarda kadınlardan almış güvenemedim organik pekmez diye satılanlardan aldım
30 yıllık yoğurtçumuz var annemlerin orda haftada iki gün geliyor annem mayalıyor ondan alıyordum ama şimdi evimdeyim o yuzdn günlük sütlerdn aldm ilk defa yoğurt mayaladm dün ama tutmadı malesef bugun günlük süt yoktu bakkalda ne zaman yoğurt yiyecek yavrum ya(
Birde pirinç ununu neden kullanmıyorsun sonuçta tahıl bu gün aşırı tek öğün verdiğin sürece zararını değil yararını görürsün
o kadar araştırma yaptım tahıl konusunda kafamı netleştiremedim bikaç tahılı karıştırıp mı vermeli hergün bir tanesini mi vermeli
Yada gün içerisinde öğünlerine mi dağıtsak değişik değişik bilemedim bi türlü
Dr una bi sorsan diğer arkadaşlar sizler de sorun bi dr larınıza hangisi daha faydalı olur
Cnm çizelgene baktımda seninki 7 aylık oluyor neredeyse neden kahvaltıya başlamıyorsun Ufak ufak
Birde öğün saatlerin nasıl hangi saatte ne yediriyosun
canım o ayran gibi olduysa atma fırına koy bi yarım saat sonra yoğurt haline geliyor...ben ya fırına atıyorum ya da kalorifer yanıyorsa peteğin üstüne koyuyorum.o zaman katılaşıyor.
Cnm sağol dediğin gibi Fırına attım hiç bi değişiklik olmadı maalesef döktüm bende ( bide böyle bazı yerleri süt bazı yerleri yoğurt sümük gibiydi kıvamı tadı da şekerli yoğurt krema gibi bişeydi:))
Vallahi bravo mathilda ben kızım için özeniyorum doğal ve kaliteli beslensin diye o yuzdn araştırıyorum
ama sen yaşam felsefesi haline getirmişsin bunu
Bu yuzden zor gelmiyor sana ,
Hazıra öyle alışmışız ki , çağın dayatması ,oluşturulan pazar ve kolayın hazmı birleşmiş tembelleştikçe tembelleşmiş sağlıksız kalitesiz ve kısa yaşar olmuşuz buna karşı çıktığın aşılagelmişe hayır dediğin ailenin sağlığı için zoru tercih ettiğin için seni tebrik ediyorum cnm

Tarifin için sağol cnm inşallah becerebilirim ben sıkıca kapamştm ağzını senin tarifi denerim inşallah kızım en kısa zamanda yoğurt yer:))
Bu arada bugun bende aynı şeyi yapmştm havuçla muzu püre haline getirdim sütümü sağdm parmağımla verdm biraz yedi
Ama kaşığı kesinlikle reddediyor inşallah aşabiliriz bunu

Tatlim bende genelde sek in gunluk sutlerinden yapiyorum tutmazsa sicak suya oturtuyorum.

Tatlim bende genelde sek in gunluk sutlerinden yapiyorum tutmazsa sicak suya oturtuyorum.

Ya buraya da sütçü geliyor ama güvenemiyorum çok iyi tanımıyorum buraları çünkü , maya olarak malesef hazır yoğurt kullanacağım İnşallah bi dahakine tutar yoğurt vermek istiyorum artık kuzuma yaa(

benim oğlan havuç-patates püresini sevmişti.şimdilik karnıbaharı sevdiremedim.
pirinçunu olarak hero baby nin kini aldık.ama hiç sevemedi. tadına baktım,benim de hoşuma gitmedi.
aptamilin kaşık mamalarını severek yiyor.meyveli olanı güzel hafif tadı var. bende sevdim

Disiniz hayirli olsun ya benim kide kabiz ne yapacagimi bilmiyorum (

dr. bize duphalac diye şurup verdi. 3 gün kabız olursa bir çay kaşığı veriyorum.oda ancak 10 saat sonra etki ediyor.demir damlasını kesince geçti bizim kabızlığımız. bebek daha mutlu.
kendimden biliyorum. hamilelikte demir şurupları nasıl da kabız yapardı..

hayırlı sabahlar kızlar
bizde ek gıdaya geçtik ama kızım çorbaları ve ağzına ne versek püskürtüyor ne yapıcam bilmiyorum ya

Mervecim tahıl konusunda bulgur ve irmik! pirinç,beyaz un vb. yarar değil zarar maalesef. Tam buğday unu alıp ondan da mama yapabilirsin mesela o da bir yerde iyi... Yoğurt a gelince applestier arkadaşa katılıyorum bende hemen hemen o şekılde yapıyorum. Sütü kaynatıyorum ,ılımaya bırakıyorum. Serçe parmağımla kontrol ediyorum 7. sanıyede yanacak gibi kıvama gelmişse tamamdır! :) Sonra içine 3 yemek kaşığı kadar son yoğurdumun kalanını dibindekileri koyuyorum tahta kaşıkla (ben fazla yoğurt mayalıyorum) yani maya bi önceki yoğurdumun sonu oluyor hep :) tencerenın kapağını yarıya kadar kapatıp,yarısını açık bırakıyorum tencere ağzının, temiz bir örtüyle sarıyorum. (terleme yapmasın diye yarı açık bırak)
4 saate yakın beklıorum sonra açıyorum. Hiçbir ev yoğurdu bakkalınki kadar katı olmaz ordan yanılgıya düşme olmadımı acaba diye.Hafif sulu olacak illaki.Sonrasında dolaba koyunca daha katı bir hal alıyor. Diyelim 4 saat geçti ve tutmadı. Ozaman da kaynar suyu bir tepsıye boşaltıp tencereyı ortasına koyuorum.1 2 saate tutuyor Ben bu hale gelene kadar ne sütler döktüm, ne kesik sütleri böreklik peynir yapmak zorunda kaldım(kesilen sütü kaynatıp süzgeçten geçirince böreklik peynır olur) hiç dert etme. yakında yersin mis gibi ellerinle yaptığın yoğurdu.

mervecim ben de pek kavanoz mamaları tercih etmiyorum ama ara ara kullanıyorum özellikle içeriklerine bakmıştım hipp te kanola yağı yok diye biliyorum milupada var yanlış mıyım acaba?hatta milupanın bütün ürünlerinde devam sütlerinde bile kanola var.bir de soya lesitini var bazılarında bu da gdo demek diye biliyorum sonuçta hiç kullanmamak lazım ama şüpheye düştüm şimdi hipp konusunda..

cnm ben de ilk günlük sütten mayaladım sütaşın günlük sütü ve pınarın %100 doğal yoğurdu çok iyi sonuç veriyor tavsiye ederim.
bu arada ben bi tarif uydurdum geçenlerde.diğer topiğe de yazmıştım burda da paylaşayım.kabak ve taze fasülyeyi haşladım içine biraz zeyinyağı ve yoğurt koydum bebişim bayıldı nımm nımm nımm diye diye yedi deneyin derim:)))

Cnmdün markete gittik orada özellikle baktım hipp e , kanola yağı yazıyor internette bi araştırıyım dedim belki dışarı çıktığımızda kullanırım içeriğini biliyim diye ama alıntı yaptığım şeyler yazıyordu asla kullanmam
Elimizden geldiğince korumamız lazım yavruları böyle şeylerden
Ben küçük termoslardan alacağım dışarı çıktığımda da onlara koyarım miniğimin sebzesini meyvesini

Bugün yine yoğurt zamanı bakalım nasıl olacak ben sek in yoğurdunu almıştım maya için inşallah bu kez tutar

Merhaba Arkadaşlar,
HİPP ve Milupa kanola yağını kullanıyorlar. Hem devam sütlerinde hem de kavanozlarında ki içerik etiketlerinde yazıyor. Organik tarım ile de ayrıca belirtiyorlar. Sertifikaları bile eklemişler, organik tarım ile üretim yaptıklarına dair. Yalnız bu iki firmada dünya çapında bebek besini üretiyor. Avrupa birliği ve ülkemizin sağlık bakanlığı bebek besinlerinin içeriklerinde son derece hassas. İnternette biraz araştırma yaptım.
"Kolza bitkilerinin olumsuzluklarından arındırılmış olup kanola yağlarındaki erosik asit oranı % 40′tan % 0.1 oranlarına kadar düşürülmüştür ve bu kadar düşük bir oran da insan sağlığına olumsuz etki oluşturmamaktadır."Kanola yağının bir diğer olumlu yönü ise doymuş yar oranının düşük olmasıdır. Doymuş yağ oranı; zeytinyağında % 15, ayçiçek yağlarında %12 iken bu oran kanola yağlarında % 7 civarındadır. Kanola yağındaki doymuş yağ oranındaki bu düşüklük ve içeriğinde omega-3 yağ asidi içermesi sağlığa önemli bir katkıdır.
Kanola yağı aynı zamanda tekli doymamış yağ oranının düşük olması sebebiyle de tercih edeliyor. Zeytinyağında tekli doymamış yağ oranı % 73 lerde iken bu oran kanola yağında % 63 tür. Tekli doymamış yağlar ise kandaki kötü kolesterolü (LDL) engelleyerek sağlıklı yaşam için büyük rol oynamaktadır." gibi faydaları belirtilmiş.
Bebeklerimize zararlı olacak bir ürünü dünyanın en iyi iki besin firmasıda kullanmazdı herhalde.

Tabi ki seçim bizlerin. Dünyamızın en kıymetlilerini en iyi şekilde beslemek istiyoruz :) fakat çok fazlada takmamak gerekiyor.

Sevgiler.

Benim kızım hala yüzükoyundan sırt üstüne dönemiyor, baba -baba demiyor ve emeklemiyor.
Gel, hey, dede, anne ( tabi ki bilinçsizce ) diyor, meraba ve çak yapabiliyor. Desteksiz 5-6 sn dimdik oturuyor. Sonra top gibi ya öne düşüyor ya da yuvarlanıyor.
Çok sık kahkaha atmazken, ona da yeni başladık.

Bu arada yürüteç ile ilgili şüpheleri olan arkadaşlarım olabilir. Deniz'i ortapedi doktoruna götürüyorduk. Doğumsal kalça geriliği vardı. Şimdi çok şükür atlattık. Ortapediste sormuştum. Günlük 15 dk. yürüteç de olmasının bir zararı yok. Basmayı da öğrenir, dik durmayı da, adım atmasını da ; ama daha fazlasını kesinlikle önermiyorlar. Hatta bir anne saatlerce yürüteçte bırakıp, kendi işlerini yapıyormuş. Bebeğin, bacak kaslarında sıkışma olmuş. O yüzden fazlası zararmış.

Merhaba arkadaşlar,

Çoook uzun zaman oldu buraya gelmeyeli,

Kızım 6 aylık oldu . Bende işe başladım bu ay başı. Umarım artık takip edebileceğim burayı.

Bizde ek gıdaya geçiş yapmaya çalışıyoruz. Anne sütünü biberonla alıyor. İki gündür işten geldiğimde memeyi zor alıyor. 2 de sütü içiyormuş. Ben geliyorum akşam 8 e kadar inatla memeyi almıyor. Biraz sallayarak mayıştırıp öyle veriyorum. Sanırım memeyi terkedecek ne yapmalıyım bilemedim.

Meyve püresinide iştahla almıyor ağız kitliyor keza çorbayıda ...Bu zamana kadar benim çabamla uğraşlarımla sadece anne sütü ile geldik. Bundan sonrası daha zor sanırım.

benim kız aydaşlarına göre uzun , kilodada ortalama. Boy uzun olduğundan görünümü zayıf gibi. Erkek bebeklerin yanında küçük duruyor:))

hayırlı sabahlar kızlar
bizde ek gıdaya geçtik ama kızım çorbaları ve ağzına ne versek püskürtüyor ne yapıcam bilmiyorum ya
birkaç gün bir şey vermeyip püskürtmeyi unuttursan mı acaba?
kızım yuvarlanarak baya ilerliyo. ama tek taraftan. sadece sola doğru :) ada ada diyip duruyo şu sıralar. anne-dede-mamma-emme diyodu unuttu galiba. çak falan yok henüz. daha doğrusu ben hi. yaptırmamıştım bi deneyim bakalım öğrenecek mi bizim cadı. elimle ağzına oooo yaptırıyorum çok seviyo. desteksiz oturamıyoruz. sürekli bir şeylere uzanmaya çalışıp düşüyo. kahkahalar ara ara bizde de var. yürüteç aldık ama pek kullanmıyorum. erken olduğunu düşünüyorum ama babamız sabırsız davrandı.
Hala uyku problemi yaşayan var mı?
olmaz mı........ biz...
dün gece kaç defa uyandık sayamadım. bi de şu sıralar uyku sırasında acı acı ağlamaya başladı. sakinleştirip tekrar uyutmak çok zor oluyo.

Son düzenleme:

Bugun dr a gittik rutin kontrole kabizlik icin bi oneride bulundu sende dene istersen bugun denedik ve basarili oldu kirmizi erigi rendeledik kuru kayisiyi rondodan gecirdik ve karistirdik cok buyuk zevkle yedi ve 1 saat gecmedwn baya bi bagirsaklari bosalttik uzun sureli ise yararmi gorucez tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…