2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Çok zormuş işin Allah yardımcın olsun

amin.

babası da sıcağı sevmiyor, ona çekmiş herhalde.
eşim ise benim çölde doğup büyüdüğümü düşünüyor sıcağı çok sevdiğim için

Ne demek cnm birde ateş ölçeri kulaktan ölçer al daha pratik aşı zamanları ateş oluyo hastalanıyolar illaki lazım koltukaltından olunca bi süre beklemen gerekiyor çocuğun kolunuda sabit tutman gerektiği için iyice huysuzlanıyolar
Bizde öyleydik cnm bi doğsa kucağımıza alsak diyoduk hep şimdi hamileliğimi çok özlüyorum bol bol video çekilin eşinle bir yıl sonra izlerken neler neler hissedeceksin ben çok üzülüyorum bikaç saniyelik videom var sadece birde hep bnm fotolarım ,salak gibi karnım burnumda eşimle hiç foto çekilmemişiz
Çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine inşallah bütün sürecin böyle geçer kolaylkla doğum yapar sağlıcakla alırsın yavrucuğu kucağına, bol bol uyu uykuya doy cnm
Kendine çoookk iyi bak
Cnm ben kızıma pirinç ununu toplamda 2 çay kaşığı verdm şu ana kadar onuda yazmştm oradan aklında hep kullandığım kaldı galiba ama sonra uzuuuuuun bir tahıl araştırma sürecim başladı
Geleneksel pirinç unu ve pirinç besleyici değeri düşük çünkü işlemden geçerken kök ve kepek kısmı alınıyor yani besleyici olan kısmı ,geriye sadece endosperm denilen kalori kısmı kalıyor asıl tam pirinç unu bulmak gerekir onuda bulmak çok zormuş tam pirinci bulup öğütmek gerekiyor tam pirincinde çooook iyi yıkanması gerekiyormuş balçıkta yetiştiği için , diyeceksin ki diğer tahıllara neden yönelmiyorsun
Bulgur, irmik ,tam buğday, çavdar ve buğday ruşeymi gluten içerdiğinden 8. Aydanönce önerilmiyor çünkü bu aylardaki bebeklere ağır gelebiliyormuş oldukça alerjen bir protein olduğundan
Yulaf ezmesinin de besleyici değeri düşükmüş asıl besleyici olan tam yulaf unuymuş onuda elde etmek ve saklamak zor hemen mantarlanabiliyormuş ve onda da az miktarda gluten bulunuyor
Bu yuzden Bebekler için önerilen tahıllar tam pirinç veya tam yulaf
Şimdi ben ne vereceğim yavruma hazır mamaların içinde zilyon tane madde var
Benim aldığım pirinç unu kent boringer 7 vitamin demir ve kalsiyum ilaveli içeriğinde sadece pirinç unu var hiçbir koruyucu katkı maddesi yok ve sadece kalori değil vitamin ve mineral destekli onumu kullansam diyordum ama pirinç=şeker demek olduğunu bilmiyordum iyice allak bullak oldu kafam( aslında tam pirinç bulmak lazım ama nerden(
Aynen benimki de yapıyor onu ama uyurken değil çok şükür ,yatakta oynarken hemen yüzüne çekiyor bende korkuyorum öyle görünce
Bence torba uyku tulumu al ben araştırmıştım cnm çok kullanışlı olduğu söyleniyor bende ondan almayı düşünüyorum
bizim doktorumuzda bize 1 yaşına kadar üzüm pekmezi verin dedi. dut ve keçiboynuzu bir yaşına kadar olan bebeklere ağır gelirmiş o sebeple 1 yaşından sonra vericez.
Keçiboynuzu zaten ağır gelirde dut kullanilabilir diyor birçok kaynak, ama zaten ilk tercihimiz üzüm
amin.

babası da sıcağı sevmiyor, ona çekmiş herhalde.
eşim ise benim çölde doğup büyüdüğümü düşünüyor sıcağı çok sevdiğim için

Aynen Bizde de öyle baba kız hemen bunalıyolar ben hala kalın battaniye örtemiyorum kızıma daralıyor
Ama kendm kalın battaniyeyle uyuyorum:)

Tatlim sag kopek disimiz dun cikti ama cok huzursuzuz cildiricasina dislerini kasimaya devam ediyor. Banada yok cikmaz daha kopek disleri diyorlardi ama bizimki cikartti saka gibi ((

Çok şükür aradığımı buldum organik kabuklu esmer pirinç olarak aratınca bulunuyor bir iki yerde var onu alıp iyice yıkAyıp kurutup öğüteceğim
Sizede tavsiye ederim kızlar bu dönemdeki en uygun tahıl bu gluten içermiyor 8. Aydan sonra bulgur , tam buğday ve irmikle dönüşümlü olarak kullanmayı düşünüyorum kısmetse
Ayrıca kabuklu esmer pirinçbeyaz pirinçteki gibi kan şekerini yükseltmiyor
Alıntı--
Kabuklu bir pirinç türüdür. Esmer pirinç türü beyaz pirinç türüne göre daha fazla besleyicidir. Besin değerlerine bakıldığında daha fazla vitamin ve mineral içerir. Pirinç kabuğundan doğal phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar. E ve B vitaminleri açısından zengindir. Yüksek oranda lif içerir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır.

Pirinç, içerdiği folik asit, demir ve lif ile insan sağlığına şaşırtıcı yararlar sunuyor. Amerikan Pirinç Federasyonun yaptığı araştırmalar sonucunda pirincin, her yaştan kadının sağlığı için büyük önem taşıyan folik asit ve demir gibi besin öğelerini içeren lifli bir besleyici diyet içeriği olduğu bildiriyor.
100 Gr. Pişmiş esmer pirinç 282 Kalori, 3.6 Gr. Protein, 26.7 Gr. Karbonhidrat, 0 Kolesterol, 3,1 Gr. Yağ, 1.6 Gr. Lif, 94 Mg. Fosfor, 98 Mg. Kalsiyum, 1 Mg. Demir; 71 Mg. Sodyum; 177 Mg. Potasyum, 220 Mg. Magnezyum, 1.4 Mg. Çinko, 110 IU A Vitamini, 0.3 Mg. B1 Vitamini; 0.04 Mg. B2 Vitamini ve 0.4 Mg. B3 Vitamini içerir.

Canım , biz çokaz pirinç çok az irmik kullanıyoruz. Prof. önerisiyle.

Merakımdan soruyorum , insülin salgısı mı fazla bebeğin , araştırıyorsun baya . İşim gereği bildiğim için Tip1 hastası bebeklerde aileler yiyeceklere dikkat etmelide.

Benimki çorbayı zorla ağzına sokuyoruz yoğurtda keza öyle. Kahvaltı ahlar vahlarla. dün masada yemek yerken kucağıma aldım.taze Fasulye yiyorduk ezip ağzına koydum bir yedi ağzında çevire çevire. Direk yemeğe geçmek istiyor anladığım kadarıyla. Bugn semizotunu yemek gibi pişir dedim anneme bakalım ne yapacak.

Selam kızlar sizin bebişleriniz günde 2 çay bardağı kadar ek gıda alıyor mu ? benimki o kadar yemiyor sadece yoğurdu güzel yiyor kahvaltı,sebze filan arası yok pek.devam sütü içtiği için endişeleniyorum iyi beslenemiyor diye...

Canım ne kadar oldu başlayalı,

Ben 2 haftadır mücadeledeyiz. Yani denemeler sonu çorbalar döküldü meyve püreleri döküldü :))

bu hafta daha iyi oyunla filan biraz yiyor , Ağlayacak gibi sızlanınca bırakıyorum direk.
Biz çorbayı akşam saate aldık. Gündüz yemedi. Yoğurt yemiyor. püre hiç yemiyor. Öyle ağzını açarak rahat yemeye geçmedik henüz. Sabr inşallah olacak....

Benimkide anne sütü aldığından rahatım. Zorlamıyorum

merhabalar bilgilerinize ihtiyacim var.bebegim besbucuk aylik ve moro refleksi devam ediyor su uykuda sicrama olayi altinci aya kadar gecmezse norolojik sorun diyor internette epilepsi belirtosi diyor endiseliyim.sirtustunden sadece yan donuyor yuzustu donemiyor hala oturtinca hep one egilim yapiyo asagilara bakiyor.oyuncak tv cok ilgili yerden oyuncagini aliyor.guldurunce guluyor.kucakta basinj dik tutuyor.besbucuk aylikken bebek mapar tel basima bakiyorum kizima kafayi yicem.emekleme pozisyonuna getirince birr dk sonra sikilip aglamaya basliyor.bilmiyorum en cok korktugum uykuda hala sicramasi allah rizasi icin birileri yardim etsin.birde yatinca hep kafasini kaldirmaya caliaiyor yattigi yerden.

cnm öncelikle inşallah bebeğinin rahatsızlığı geçer hiç kafana takma ayrıca benim bebeğimde 5,5 aylıkken oturttuğumda hep öne doğru eğiliyodu daha dik duramıyodu normal yani bu durumu. yerden oyuncağını falan alıyo diyosun refleksleri kuvvetli yani.hani yan dönebiliyo daha tam yüzüstü dönemiyo demişsin ya bebeğin her dönmeye çalıştığında poposundan ittir annesi tam dönmeyi o zaman öğrenir inşallah. kalbini ferah tut inşallah bişey olmaz bebeğine öptüm yanaklarından miniğin.

Yok cnm bi sağlık sorunumuz çok şükür Zaten sağlık problemiyle ilgili şeyler değilki bunlar nasıl laktozdan dolayı inek sütü bir yaşa kadar yasaksa glutenden dolayı buğday ürünleri de 8. Aya kadar yasak pirinçte gluten bulunmadığından en besleyici türü nedir diye araştırdım buldum ,keza pekmez meselesi de öyle ve paylaşmak istedm ilgilenen anneler olursa bilgileri olsun diye
Araştırıyorum okuyorum en iyisi ez zararsızı en besleyicisi ve tabiki en ayına uygun olanı neyse onu bulmaya çalışıyorum netice de bizler için çok faydalı olduğuna inandığımız birçok şey onların körpecik organlarına uygun olmayabiliyor bir sürü uzman aynı şeyi söylemiyor birinin iyi dediğine diğeri kötü diyebiliyor ben birçok kaynaktan okuyarak doğruya ulaşmaya çalışıyorum yazdığım herşeyde bununla ilgili, yaşadığımız çağ gıdanın ticari amaçlarla katilleştirildiği koruyucu katkı maddeleri kanserojen maddeler genetiği değiştirilmiş organizmalarla vücudumuza gıdayla enjekte edilmiş kimyasal maddelerle kendini çeviriyor çünkü aslolan az para harcayarak daha fazla kazanmak pazarın amacı bu ,kimsenin insan sağlığını düşünmediği önümüze sunulan imkanlarla dayatılmış bu beslenme şeklinden yavrumu korumaya çalışacağım tabiki hepşeyden hepsinden koruyamam meleğimi ama bir anne olarak yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışacağım Allahın izniyle

Ben 5 aylıkken ufaktan başlamıştım.ne güzel siz rahatmışsınız. ben değilim malesef...

Cnm gönlünü ferah tut bişey olmaz allahın iziniyle benim bebeğim 6.5 aylık uykuda sıçrama dışında bizde de durumlar aynı yani çok normal dediğin şeyler hatta erken desteksiz oturması için
Zaten bu aylar bir haftada bütün gelişmeleri gösterebildiği aylar dış dünyayla irtibatları güçleniyor, mesela 1 haftadır bi sürü şey öğrendi kızım seninkinin de motor becerileri gayet iyiymiş 1 2 haftaya kadar çok gelişim gösterir rabbimin izniyle lütfen kendini bu kadar yıpratma elbette konu yavrularımız olunca herşey değişiyor hayatımız onlar çünkü ama takip et bebeğini ve buna göre için rahat etmiyorsa bi çocuk nörologuna gidersin ama bence hiçbişeyi yok kuzunun allahın izniyle inşallah
Ben üstüne okuyorum yavrunun , arkadaşlr sizde okuyun
Allahım kabul etsin..

Bişey olduğunu zannetmiyorum. Biz anneler biraz fazla pimpirikli oluyoruz. Olumlu düşün, mutlaka geçecektir. Kötü şeyleri aklına bile getirme.

Bazı bebekler 7. Ya 8. Ay da dönüşleri tamamlıyorlarmış. Ne zaman isterlerse yani. Sen biraz yardımcı ol istersen. Dönmeyi öğret. Sonra çok sevecektir

Oturma konusuna gelince. Biz 6,5 aylık olduk. Hala desteksiz oturamıyoruz. 5-6 sn sonra devriliyoruz. Ne zaman hazır olursa, o zaman oturacaktır. Endişe etme lütfen.

Emeklemiyorda kızım. Direk kalkıp, yürür. O da sorun değil.

Eline birşeyler alması, gülmesi, nesneleri takip etmesi, başını dik tutması, ellerinden tutunca kendini çekebilmesi, destekle oturmaya başlaması yeterli. İnan yakında hergün birşeyler öğrenecek.

Bir de her bebeğin gelişimi farklı. Dert etme. Allah sağlık versin. Gerisi bomboş.

senin yazdıklarını bazen şaşkınlıkla okuyorum bu kadar nasıl araştırıp uğraşıyorsun gerçekten çok özen gösteriyorsun bebeğin için ne güzel ama bana sanki fazla inceliyorsun gibi geldi benim şahsi düşüncem pirinç tamam gluten den dolayı günümüzde önerilmiyor ama bizim çocukluğumuzda kullanılıyordu hepimiz sağlıklıyız mesela pekmez için yazmışsın dedemlerişn üzüm bağları var ve ben çocukluğumdan beri bilirim pekmez nasıl yapğılır nasıl zahmetlidir ağır ağır kazanlarda pişirilir kansorajen olması içinyoğun ısıya maruz kalması yanması gerekir ama yanan pekmez zaten sıvı olmaz macun kıvamına gelir kokusu değişir annem bize çocukken yapardı pekmezi iyice pişirirdi o içindeki suyu iyice uçardı koyu bir kıvam alırdı çubuklara sarar yerdik sokaktan boyalı şeyleri almazdık bence köy usulü pekmezleri alın pazarlarda satılan firmaların ürünleri koruyucu maddeli doğal olan köy ürünleri

Cnm sen benim yazdıklarımı iyi okumadan yorum yapmışsın
pirinç gluten içermeyen tek tahıldiyorum kullanılması gerekli diyorum ben ama daha besleyici olan esmer kabuklu pirinç tercih edilmeli diyorum sen tam tersini demişim gibi yazmşsın
Pekmez için Geri dönüp bakarsan köy mahsulü kullanılmamalı demiyorum kaynağı ve nasıl yapıldığı bilinmeli diyorum sen dedenin üzüm bağlarından bahsediyorsun bundan güvenilir kaynakmı olur tabiki onu tercih edeceksin
Ayrıca alıp kullandığım ürünleride ezberden kullanmıyorum tadına kıvamına kaynağına içeriğine tabiki dikkatle bakıyorum
Birde ben bu eskiler kullandı da sağlıksızmı olduk yaklaşımına katılmıyorum eskiler hamileliğinde elevit le kan damlası da kullanmıyordu ama bizler kullandık, bizim şimdi yediğimiz elmayla onların yediği aynımı sence
ayrıca eskiler emziği şekere batırır verirlermiş reçel bal inek sütü verirlermiş salçalı tuzlu yemeklerin suyuna ekmek doğrayıp yedirmişler bizde öyle yapalım o zaman olurmu hiç ,onları eleştirdiğimden söylemiyorum nerden bilsinler zararlı olduklarını
Ama biz biliyoruz bile bile yanlışmı yapalım
Evet çocukluğumuzda Pirinç unu verildi çokmu sağlıklı bi milletiz, şimdi değilse 30 dan sonra çoğumuz şişman, 40 dan sonra böbrek ve şeker hasstalığı yüzdelerimize bakalım
Bilinçlendikçe doğru olana yönelmeliyiz
Kötü örnekten örnek olmaz çünkü

hemen hemen yiyo ama akşama kadar yapmadığım şey kalmıyo. 2 kaşık ondan 2 kaşık bundan derken bişeyler yemiş oluyo işte. mutfağın da altı üstüne geliyo bu arada.

aklına hemen kötü şeyler getirme. uyku sırasında korkuyo da olabilir. zaman zaman benim kızım da ufak bi çıtırtıdan irkiliyo.
bebeğin 5.5 aylıkmış zaten. emekleme pozisyonunda ağlaması zamanla kayboluyo. o duruma alışmaya başlıyolar. sonra bi bakarsın yuvarlana yuvarlana yanına gelmiş. yattığı yerden kalkmaya çalışması da normal. kızım 6 ay 3 haftalık. gözünü açar açmaz ya da yatmak istemediğinde hemen kafasını kaldırıyo. dönmesine sen yardımcı olabilirsin. onunla beraber yere uzan. bi sağa bi sola çevir. ona oyun gibi gelecektir. hala aklında tereddütler varsa içinin rahatlaması için doktora da gitmende fayda var tabi.

Merve'cim ben de şu açıdan sana katılıyorum eskilerin bizleri büyüttükleri yöntemler her zaman doğrudur diye birşey bence de olamaz.
Çocuğu ekmekle de inek sütüyle de büyütürsün.büyür sonuçta ama rahatsızlıkları sonra çıkar,bu topikte biri yazmıştı yaptığım yemeklerden veriyorum hiçbirşey olmuyor diye ama tuzlu şekerli yiyeceklerin acısı sonra çıkarsa rahat edebilecek miyiz? mesela böbrek rahatsızlıkları vs..
Ben Bakü'de yaşıyorum ve burda yeni doğmuş bebeklere şekerli su veriyorlar.Hatta kendi arkadaşım kızıma emzik vermeden önce reçele batırıyordu engelledim.çaya ekmek batır ver diyor bana.neden diye sordum ee bizim orda verirler dedi.tek gerekçesi bu.alışkanlık...
Mesela aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını almıştım.bugün içeriğine bakayım dedim.Şeker yazıyordu ya.Bildiğin şeker...
Mamaya şeker koyan bir firmanın bebeklerin bağışıklık sistemini koruduğuna inanabilecek miyiz?
Ben Türkiye'ye gittiğimde Hipp marka devam sütü aldım.bunu da doktora söyledim.doktor bana o mamanın besleyici değerinin olmadığını ve un içerdiğini bu yüzden çocukları şişmanlattığını söyledi.
Mamaya un koyan bir firmanın ürünlerinin organik olduğuna inanabilecek miyiz?

Merhaba.kızlar yardımlarınıza ihtiyacım var 12 nisanda dogum yaptm oğlum yaklasık 15 günlüğünden beri bebeğim idrar yolu enfeksiyonu geciriyor bu güne kadar 5 defa gecirdi 2 aylıkken sünnet ettirdik gecmedi tekrarlayıncs sondalı ultrason ıstedi doktorumz carsamba gunu cektirdik sag bobrekte 2 derece de kacak varmıs 1 uasına kadar gecicek birseymıs koruyucu ışac kullanmaya baslamıstk 4 aylıkken bactrim ona devam edicez.6 aydır sürekli arastırıyorm ediyrm ama kafam hic rahat degil cok üzülüyrm ogluma antibiyotık kullandm 3 defa ve koruyucu kullanıyrm suan.zarsrlı birsey olcak diye cok korkuyrm.koruyucuyu 1 yasına kadar kullanması gerekiyrmus 9 aylık olsugunda dmsa ya giricz bobreklerde zarar varmı dıye. Basından bıyle birley gecen yada tanıdıklarndan bilen varsa yardım edin lütfen .stresten sütüm etkilenmeye basladı gecmeme riski varmı antibiyotk ne kadar zarar verir? İnsanlar o kadsr bunaltıyor ki artk üzüntüden koruyucuyu her verdigimde gozlerim doluyo.

günaydın hanımlar
dr umuz kızım için 6. ay testleri istedi.

kan sonucu:
ferritin 26,4 - (normal değerler 7-70 arası)
b12 202 - (normal değerler 227-1508 arası)

acaba bol et mi tüketmeli, ne yapmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…