ben tüp bebekle hamile kaldığım için progesteron kullanıyodum transferden itibaren bu arada kanaması olan arkadaşlara söylim benimde çok kanamam oldu hemde parlak kırmızı ama birşey çıkmadı ultrasonda baktık kesenin uzağında çatlak gibiydi kanamalar hemen korkmayın diye yazdım 12.haftaya kadar olabilirmiş drum öyle dedi.ben 2 gün önce progesteronu bırakınca biraz başağrılarım hafifledi tabi herkesin yanetkisi farklıdır.beslenmeyle ilgilide dr hergün 100 gr et ye demişti.işte bol kalsiyum filan ama valla hiçde öle olmuyor ben geçen ay iştende çıktım rahat etmek için hamileliğimde ama sonuçta evde yalnızım hergün insan kendine yemek yapamıyo bide akşamları günün özetine bakıyosun bugün ne yedim diye baktım olucak gibi değil takip etmiyorum artık zarazrlı şeyler tabiki yemiyorum ama bugün süt içmedim ille içmeliyim baskısını da bıraktım sanırım biraz rahat olmamız lazımsizce?
valla bende internetten biraz araştırma yaptım. orda yazanları yemem imkansız görünüyo.sizinlede paylaşayım.
HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
Sabah Kahvaltısı
1 su bardağı süt
1 yumurta
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata
Kuşluk
1-2 porsiyon meyve
1su bardağı süt
Öğle
1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek
İkindi
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
Akşam
1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek
Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
ay ben bunları yesem daha ne isterim. 2 hafta sonra diyetisyene gidecem. çünkü ben hiç bişey yiyemiyorum.
2 kilo verdim. moralim bozuldu. bide benim fındıklar ikiz.