2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
ben tüp bebekle hamile kaldığım için progesteron kullanıyodum transferden itibaren bu arada kanaması olan arkadaşlara söylim benimde çok kanamam oldu hemde parlak kırmızı ama birşey çıkmadı ultrasonda baktık kesenin uzağında çatlak gibiydi kanamalar hemen korkmayın diye yazdım 12.haftaya kadar olabilirmiş drum öyle dedi.ben 2 gün önce progesteronu bırakınca biraz başağrılarım hafifledi tabi herkesin yanetkisi farklıdır.beslenmeyle ilgilide dr hergün 100 gr et ye demişti.işte bol kalsiyum filan ama valla hiçde öle olmuyor ben geçen ay iştende çıktım rahat etmek için hamileliğimde ama sonuçta evde yalnızım hergün insan kendine yemek yapamıyo bide akşamları günün özetine bakıyosun bugün ne yedim diye baktım olucak gibi değil takip etmiyorum artık zarazrlı şeyler tabiki yemiyorum ama bugün süt içmedim ille içmeliyim baskısını da bıraktım sanırım biraz rahat olmamız lazım:36:sizce?

valla bende internetten biraz araştırma yaptım. orda yazanları yemem imkansız görünüyo.sizinlede paylaşayım.
HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
Sabah Kahvaltısı
1 su bardağı süt
1 yumurta
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata

Kuşluk
1-2 porsiyon meyve
1su bardağı süt

Öğle
1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek

İkindi
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Akşam
1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek

Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

ay ben bunları yesem daha ne isterim. 2 hafta sonra diyetisyene gidecem. çünkü ben hiç bişey yiyemiyorum.
2 kilo verdim. moralim bozuldu. bide benim fındıklar ikiz.:1::1::1:

herkese günaydın bi arkadaş geriye dönüp bakamadım ismine ankarada iyi bi doktor sormuş benim oğlum 17 aylık yenimahallede lina kadın sağlığı merkezi var şükran çakmak onunla birlikte doğum yaptım çokta memnun kaldım şuan 8 haftalık hamileyim tekrar ona gitmeyi planlıyorum istersen sende internetten araştır ara konuş tavsiye ederim.

bide arkadaşlar ikinci hamileliğim de mide bulantılarım çok oluyor ilkinde yoktu bu durumu yaşayan varmı

ben sormuştum çok teşekkür ederim araştırcam bakalım ilk hamileliğim doktora gidiyorum ama devlet hastanesi bana yakın olan hastanede ki doktor da yıllık izin almış gidemediiim

kızlar 3 gündür urfadaydım sıcakta gez dolaş bugün çok kötüydüm ayağa kalksam başım döndü sürekli... Allah'ım yar ve yardımcımız olsun..:2:

Herkese merhaba,bende insAllah nisan annelerindenim.:emir_bebek:
Su anda 9 haftanin icindeyim,yarin insAllah kalp atislarini duyacagim.
Sadece anlam veremedigim mide bulantim,halsizligim vb.seyler yok,ilk baslarda uyku ve halsizlik vardi sadece (normaldede uykuyu seven ve halsiz biriyimdir) fakat uzun surmedi.Umarim boyle devam eder artik.
Herkese kolay bir hamilelik donemi gecirmesi dilegimle...

Son düzenleme:
Omrunuzun en guzel gunlerinin tadini cikarin hicbirsey icin acele etmeyin

Ben ilk 4ay kustum sonra oyle guzel beslendim ki Rabbimin izniyle 3700dogdu pasam

Hergun et kofte yumurta asla eksik etmedim proteini ihmal etmeyin

Arkadaşlar ebe bir arkadaşım dediki 10.haftada cinsiyetini öğrenebilirsin artık dedi. Ama 4boyutlu ultrasondan dedi. Bende araştırdım ama bu ultrasonlar için ayrıyeten ücret alındığını okudum netten. Acaba bütün hastanelermi ayrı ücret alıyor acaba?

herkese günaydın.bi sıkıntım var dün sabaha kadar yatmadım.dün gece kahverengi bi akıntı geldi çok az.bugün devam etmiyor ama çok korktum.tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ben.progesteron jel kullanıyorum.doktorumu aradım.bu hafta geçsinde bakalım.net konuşalım dedi.bilgisi olan varmı bu konuda yardım lütfen

herkese günaydın.bi sıkıntım var dün sabaha kadar yatmadım.dün gece kahverengi bi akıntı geldi çok az.bugün devam etmiyor ama çok korktum.tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ben.progesteron jel kullanıyorum.doktorumu aradım.bu hafta geçsinde bakalım.net konuşalım dedi.bilgisi olan varmı bu konuda yardım lütfen

inşallah bişey yoktur canım..geçen hafta benimde olmuştu doktor bu haftalarda normal demişti..

Allahım bütün meleklerimizi korusun ve bizlere bağışlasın inşallah (amin)

inşallah herkes iyidir. bende halsizlik ve bulantı fena zor tutuyorum kendimi işe gelirken giderken iştahım hiç yok gece çok rahat uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum midemi bastırmak için sadece çubuk kraker limonlu su ve ayran gibi şeyler tüketiyorum başka fikri olan varmı ?

hoşçakalın

canım günaydın kahverengi akıntı ara ara olabiliyormuş gebelikte . sen içini ferah tut bol bol dinlenmeye çalış. doktoruna danış ama belki ilaç felan verebilir. Allah yardımcın olsun bebeğini korusun.

Sabahları ateş saçıyorum 'doyurun benim karnımıı'. Aç kalmazsam bulantım olmuyo kendimi iyi hissediyorum. Sabahları iş yerine gelene kadar zor dayanıyorum. Sağolsun bi çaycı ablamız var kahvaltı hazırlıyor da kendime geliyorum. İki saat sonra başlıyor yine baş ağrısı tırım tırım aranıyorum. Birşeyler yemezsem baş ağrısı ve sinirle geziyorum.

merhaba hayirli olsun bebisin bende anadolu yakasinda oturuyorum leyla hn derken medipolde ki leyla hn mi bende o hastanede sema ovaliya basladim tavsiye ettile fakat dedigin gibi cok yogun bi hastane dr larda yogun bi tanidiikta leyla hnda idi gece sancisi gelmis baska dr dogurtmus hastanenin dogum bolumu cok iyi diyolar baska dr olsa bile hastane iyi merakla dediler banada ne bilim cok yogun olmalari benide endislendiriyoo bi tavsiye daha aldim medistate hastanesinde sadiye eren diye bi dr supermis kararsizim medipole mui devam etsem sadiye erene de bi gitsem mi diyorum bilemiyorum persembede medipolde olucam kontrolum var

" Merhaba nese123,

Evet medipol de leyla hn. Ben genç kızlığımdan beri rutin 6 ayda bir kontrollerime Leyla hn.a giderim çok eski hastasıyım. Oda çok teşvik etti zaten beni bebeğe. Şimdi vazgeçmem zor görünüyor.
Dün kontrole gittim. Yine aynı konuyu açtım. Ekip kurulacakmış hastanede . Nöbetçi dr. kimse o denk gelebilir dedi. Bu Sema h.da olabilir Leyla hn.da veya Cevahir h.da .... Sema h.ıda tanıyorum aileden birkaç kişinin doğumunu o yaptı. O dr. bana hep biraz soğuk geldi nedense ben Leyla hn.ın takipçisi oldum.

Kontrolümde herşey normaldi. İkiz ihtimali vardı tekmiş. Bende Ekimde ikili test için Hakan beyden randevu aldım. Sonra sonucu göstericem. Umarım herşey hepimiz için olağan ilerler sorunsuz.

Birde okudum ki bitki çayları yasak diyorsunuz. Bana hiçbir dr. yasak demedi. Nane ıhlamur içebilirsin dediler. Zaten midem zor alıyorda iki gündür istifra başladı bende ..."

Kızlar , ben bu sabah süte başladım :) İçemiyordumda. Serviste bir mide bulantısı tuttu. Hemen süt şişemi çıkarıp dayadım ağzıma. Kesti bulantıyı. İnşallah bunu denicem artık .Şimdide ara ara içiyorum.

Ara öğünlerde ceviz badem fındık karışımı yemeye çalışıyorum . Çıkarsamda vücudun aldığı besin yeter ona inşallah...

arkadaşlar merhaba...bend 9 haftalık hamıleyım.27 yasındayım ilk gebelığım..sılıvrıdenım aranızda sılıvrıden olan varmı?..kısmetse nısan annesı olacağım..cok bulantım var.neyapacağım bılmıyorum,çalısıyorumda valla hayattan bezdım..ama napıyım yavrum sağlıklı olsunda...sızler neler yapıyorsunuz sorunlarınız varmı?

kızlar kontrolden geldim az önce şimdi iş yerindeyim. 9. haftanın içindeymişim aynı hamilelik günlüğümdeki gibi :1: tahlillerim gayet normal çıkmış kansızlık var der sandım ama o da normal değerlerdeymiş çok sevindim. 1 ekim de de kısmetse ikili test için gidicem :49:

Back
X