- 16 Mart 2010
- 1.548
- 461
- 198
1 Kasım 2004 pzts.
42+2...Alt tarafımda hafif bir rahatsızlık ve kabizlik hissi ile hemen beklemeye geçtim .Herseyim 6. Aydan itibaren hazırdı.Hergun duş alıp çıkan tüyüm varsa makinayla geciyordum.en büyük korkumdu pis gitmek:)
Rahatsızlığım geçici gibi degildi.dr gittik esimin eli ayağı saçma sapan donüyor .Nasil panik.kendi dr getirttik ozel dogum icin anlasmistik.dr hemen nst bağladı sinyal nasil otuyor.
O gün geldi dedim :) hemen çatı muayenesine alındım Dr 15 dk baktı.agrin varmi dedi benim ağrı eşiğim cok yüksektir.sadece belim ve arka tarafım dedim.dogum başlıyor dedi , bumu sancı dedim güldü bekleyeceğiz açılman hiç yok dedi.Aksam a kadar bekledik suni sancidir vs.hala ağrım aynı ,ultrasona alındım es yaslanmaya başlamış ve bebek cok iri dedi 4250 çıkmıştı.150 gr yanılma payı varmış.artik sabaha gelin hala açılma olmazsa sezaryene alacağım dedi.alttan muayene ettikten sonra göbeğim iyice aşağı inmişti.aksam 8 den sonra hiç birsey yeme 10 dan sonra su bile içme dedi.heyecandan canmı ister.
2 Kasım salı...Ramazan'ın ortası :)
Sabaha kadar annemle oturdum ,dizine yattim basimda kuran okudu.cok aglamis cok heyecanli.Ben boyle durumlarda donuyorum niyeyse.
Sabah8 de hastanedeydim.yine bakıldı maalesef dedi.ebe arkadasım vardı o hep yanımdaydi.hazirlayin dedi.biri tansiyonumu ölçüyor biri kan alıyor.arkadasim eğer sutyenin sıktıysa onu çıkar yoksa atletini biri kalsın dedi.
Atletim durdu.sonda takılacak çatala çıktım ogrenciler dizilmiş hemen cikarttirdim.
Tam ameliyathaneye alınırken kapıda annemin sesini duydum"uzaktan bakayım seslenmem hiç"dedi. Hemsire hayir teyze diyor.Ac
kapıyı diye bağırdım.el salladım nasil ağlıyor annem kuzum annen kurban sana korkma bekliyoruz dedi.esim salya sumuk .
Ameliyathaneye girdim .hemen etrafa baktım nester falan bakıyorum :)))
Hicbirsey yoktu.herkes yemyeşil sadece gözleri görünüyor.kollarim bacaklarım bantlandi.anestezi uzmanı geldi gülümseyerek.damar yolu açtı .sonra iki eli ardında bekliyor konuşuyor.nasil neşeli .o arada onumu yeşil örtüyle kapattılar Dr geldi.bana eğildi yuksekvoltaj Hanim az sonra oğlumuza kavuşacağız dedi.gogsumun altindan dizime kadar baticon suruldu.kesi yapılacak yere Dr elinde garip aletle biraz daha sürüyordu elimi arkadasım hiç bırakmadan tutuyor.ben bir bağırdım durun ben daha bayılmadım diye herkes oldu gülmekten daha başlamadık dediler:))
Anestezi uzmanı ardında sakladığı minnacik iğneyi çıkardı ben bayilacagimi hiç sanmıyorum dedim.bir deneyim olmazsa yine bakarız dedi.Nolur bana dua edin dedim.kelimei şehadet getirdim.igneyi yaparken buz gibi birsey kolumdan boynuma geldi...
Biri el saklatti yuksekvoltaj Hanim gözünüzü acın diye actım hemen.dizlerimi karnıma cekmisim ıııhh dıyordum.hemen elimi karnıma attım boş :)
Bir uyku halı geldi tabi sancıda var ama öldürücü değil:))
Esim geldi ben uyku halinde gelmiş annemle biraz sacmalamisim.annem gelsin esim gelsin diye ağlamıştım.
Annem kucağında oglumla geldi.hemen verdi sicacik bembeyaz yanakları pespembe.
Hemen göğsümü verdik canavar yapıştı.nasil gülüyorum.arkadasım elimi sıkıca tutuyordun,yavaşça bıraktın dedi.hemen bebeği ben aldım tarttım ölçtüm dedi.4400gr 54 cm ayağını ben mühür bastırdım yemin ederim tertemiz doğdu dedi:)))
Dr geldi 4/4luk oglun oldu bunu bana verin dedi :))
Odama çıkarıldım.esim gelip gidip baktı.babam geldi ah canım babam.cicek getirdi kendi giremedi.sonra girdi gözleri balon.hemen elini basıma koydu bebeği gösterdim.tirnagina baslarım sipanin sen nasilsin dedi :)
Eskiden 4 gün kalinirdi sezaryende şimdi 1 gün.
4 gün sonunda evimize geçtik.
Rabbim hepimizi bir solukta kurtarsın:)
Uzun oldu kusura bakmayın...
ayy çok güzel anlatmışsın kendim yaşıyor gibi oldum rabbim hepimize kolay doğumları nasip etsin işallah ameliyat odası biraz ürkütüyor insanı Allah yardımcımız olsun ben biraz korkuyorum ama düşünmemeye çalışıyorum burnumda kemik var nefes almada sıkıntı yaşıyorum korktuğumdan burun ameliyatı bile olmuyorum ayy kolay doğum kolay geçsin diye dua ediyorum