ayyy senin cevabını kopyalamış gibi olmuşum tatlım :))
aynı duygular içindeyiz bak
beşik çok güzelmiş canım,hem küçük hem modern
teyzesi benim oğlumun hareketleri dışardan hissediliyor
göbüşüme ellemeye gerek kalmadan izliyoruz paşamı
bazen oğlumla oyun yapıyoruz;göbeğimin üstüne kalem koyuyoruz ve kalemi düşürebilecek mi diye bekliyoruz
merhaba kızlar nasılsınız şirkette internet problemimiz vardı o yüzden nete giremedim brn vr bebişim iyiyiz çok şükür 3 lü testimizi de yaptık yarın sonucu alıcaz dua edin kızlar testi yapan dr baya korkuttu beni bugünde dişçi randevumuz afedersiniz ama bi kaçgündür iğrenç ötesi ağız kokusu var kendimden tiksindim ya
canım güzelmiş ciciler ama sen yine de acele etme:))
Nazım ne güzel annende kalacaksınız demek;çok rahat edeceğinden eminim
arabanız geliyormuş artık şimdiden hayırlı olsun;Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah..
ne güzel azıcık almışsın kiloyu maşallah,hep böyle devam edersin inşallahama ilk fırsatta yeni bir tartı al ihmal etme
daha bir iyiceğim çok şükür :)) hatta o kadar iyiyim ki evde yatmaktan depresyona gireceğim :))
sen nasılsın Nazım?oğluşunun ismine karar verdiniz mi?
doktorum her halükarda doğumda beraberiz dedi. ama doğumdan konuşmak için daha. son ana kadar doğurmayacakmışım gibi davranacağım.
merhaba kızlar nasılsınız şirkette internet problemimiz vardı o yüzden nete giremedim brn vr bebişim iyiyiz çok şükür 3 lü testimizi de yaptık yarın sonucu alıcaz dua edin kızlar testi yapan dr baya korkuttu beni bugünde dişçi randevumuz afedersiniz ama bi kaçgündür iğrenç ötesi ağız kokusu var kendimden tiksindim ya
ne olduki cnm doktor nie korkuttu seni
çok uzun bu listeler ya gözüm korkuyor al al bitmez gibi gözüm korktu :18: :18: :18:LIŞVERİŞ LİSTESİ
Malzeme Açıklama Kaç tane alındı/kişisel notlar
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yenidoğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10, külotlu 4-5 tane
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için mermerşahi kumaş
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.
Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik
Güvenli yatış yastığı Chicco
Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Alt değiştirme örtüsü
Alt değiştirme-kullan at
Tırnak makası-törpü
Maşrapa
Banyo kovası
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateşölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Çamaşır filesi
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör
Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Uzayabilen karyola Alt değiştirme kısmı da olmalı
Sepet
Bebek telsizi
anne için
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi
HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocuk bezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili Bol miktarda
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem
Tırnak makası-törpüsü
Bebek tarağı-fırçası
Taşımak için puset
anne İÇİN
Pijama gecelik 2 takım, önden açılır
Çorap
Terlik
Çamaşır
Tek kullanımlık külot
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Hasta bezi
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri
2'li test gibi oluyor kan tahlili yapılıyor öyle bakılıyor down sendromu riskine bakılıyor şükür ki iyi çıktı4 test nasıl oluyor cnm detaylı ultrasonmu
gelmiş geçmiş olsun canım kızın hayırlı olsun işallah çok çabuk iyileşirsin morelini bozma sakın dualarımız sizinleSelam kızlar doktordan geldim.Kanımda enfeksiyon çıktı yarın gideceğim kanımı alıp dezenfekte edip geri vereceklermiş. Üstelik 3 kere yapmak zorundaymışımZaten yarı azerice yarı türkçe anlaşmaya çalışıyoruz doktorla :)
Grip geçirmiştim bebeğe yansımış işte
Bu arada KIZmış... ama mutsuzum kanımda enfeksiyon çıktı ya...tam kesenin yanında..
güle güle kullanın çok güzelmiş beşik bende böyle düşünüyordum hafta sonu mobilyacı gezdik bir arkadaşım da hamile 3 hafta var aramızda süper dörtlü olarak gittik baktık ve eşim fikrimi değiştirdi büyük alacağız yatağı büyüyenlerden en azından 10 sene bir daha yatak almayız sağlam olursa daha uzun bile olabilirgünaydın kızlar bu arada herkese
geçmişe göz atamadım daha keyifler yerindedir inşallah
ben ilk aşımı oldum bu sabah çok şükür şimdilik ağrı yok inşallahda olmaz:18::18::18:
hafta sonu oğluma beşik bakmaya gittik çok şükür aradığım ölçüde ve modelde bir şey buldum 8.ayında alırım artık işte beşiğimiz de bu
Eki Görüntüle 556415
günaydın epeydir yoktun gözlerim seni arıyordu cinsiyeti öğrendin mi aylin hanıma gitmek istiyordun gidebildin mi?Günaydın herkese
ayy çok cici bunlar ya ben daha bişey almadım ama sizler aldıkça içim gidiyor bir taraftanda erken diyorum kendi kendime iyi günlerde giysin bebişin çok yakışacak kesin
Merhaba kızlar.gecmise hiç bakamadım .herkes iyidir inşallah.
Yogun gecti gunüm . Malum sabah 6 da tempo başlıyor.
Okuldan aradı ogretmen ayy bacaklarım boşaldı .
Kavga etmişler siniftakiler.Oglum cok oyuna kavgaya katılmaz ama bugun vurmuşlar kafasina benimkI'de cocuğa vurunca yüzü çizilmiş . Ne yapayım diye çağırdı ogretmen.
Tabi onunki görülen olduğu için korkuyor ogretmen.
Benim cocuğuma vurmasaymis hiç alakası olmayan bir arkadaşı.
Tabi siz haklisinizda annesi gelip bana eksirse vs dedi.
Tlf sizde verin beni arasın Yada ben arayım dedim.
Evim şurası gelsin isterse dedim.
Ben bu cocuktan özür diletsem olma bitmiş ki haklı olmamasına rağmen.
Hala ne yapayım diyor ogretmen.yarin gelsin annesi söyleyin oda benim oglmun yüzünü çizsin sorun kalmaz dedim.
Bunda yapılacak büyütecek ne var anlamıyorum.Oglumun eline kalem saplandıklarında bile ogretmen bu kadar panik degildi.
Vallahi karnım tas gibi olmuş cok korktum ya .
Kavga etmişler siniftakiler.Oglum cok oyuna kavgaya katılmaz ama bugun vurmuşlar kafasina benimkI'de cocuğa vurunca yüzü çizilmiş . Ne yapayım diye çağırdı ogretmen.
Hala ne yapayım diyor ogretmen.yarin gelsin annesi söyleyin oda benim oglmun yüzünü çizsin sorun kalmaz dedim.
Bunda yapılacak büyütecek ne var anlamıyorum.Oglumun eline kalem saplandıklarında bile ogretmen bu kadar panik degildi.
çok uzun bu listeler ya gözüm korkuyor al al bitmez gibi gözüm korktu :18: :18: :18:
2'li test gibi oluyor kan tahlili yapılıyor öyle bakılıyor down sendromu riskine bakılıyor şükür ki iyi çıktı
gelmiş geçmiş olsun canım kızın hayırlı olsun işallah çok çabuk iyileşirsin morelini bozma sakın dualarımız sizinle
güle güle kullanın çok güzelmiş beşik bende böyle düşünüyordum hafta sonu mobilyacı gezdik bir arkadaşım da hamile 3 hafta var aramızda süper dörtlü olarak gittik baktık ve eşim fikrimi değiştirdi büyük alacağız yatağı büyüyenlerden en azından 10 sene bir daha yatak almayız sağlam olursa daha uzun bile olabilir
günaydın epeydir yoktun gözlerim seni arıyordu cinsiyeti öğrendin mi aylin hanıma gitmek istiyordun gidebildin mi?
ayy çok cici bunlar ya ben daha bişey almadım ama sizler aldıkça içim gidiyor bir taraftanda erken diyorum kendi kendime iyi günlerde giysin bebişin çok yakışacak kesin
sonuçlarınız iyi çıksın işallah bebeşi annesini üzmesin
ofelyam a ne oldu merak ettim ?
Yarın beni aşıya çağırmışlardı ya tetenoz hadi bir doktoruma danışayım dedima aradım bana dedi ki 28. haftadan önce ben önermiyorum yaptırma dedi benim de canıma minnet tamam dedim kapattım :) yarın sabah sadece kan ve idrar vermek için gidicem bu durumda sağlık ocağına. inşallah kolumdan tutup ta zorla yapmazlar ha aha ah:)
Yarın beni aşıya çağırmışlardı ya tetenoz hadi bir doktoruma danışayım dedima aradım bana dedi ki 28. haftadan önce ben önermiyorum yaptırma dedi benim de canıma minnet tamam dedim kapattım :) yarın sabah sadece kan ve idrar vermek için gidicem bu durumda sağlık ocağına. inşallah kolumdan tutup ta zorla yapmazlar ha aha ah:)
dr 3 lü teste gerek yok dedi ikili yaptırmışın iyi çıkmış o yüzde 90 doğru sonuç verir 3 lü teste yüzde 70 yanlış sonuç verir sonrada karnından sıvı alırız bebek zarar görür felaket tellali gibiydi ya sinir oldum kendi dr değildi ücretsiz olsun diye fakulte de yaptırıyordum hem iş yerimede yakın en son dayanamadım ben 3 lü testi istiyorum yapıcaksan yap yapmıycaksan yapma dedim üff üfflüye yaptı testi hatta test kağıdına baktım ne doğum tarihim var ne en son adet tarihim ben orda damın gözünün önünde yazdım sen böyle yaparsan tabiki test sonucu yanlış olur dedim aslında ben hiç test falan yapmak istemiyorumda eşim ısrar ediyor
işte böyle güzelim yarın sonucu alıcam bakalım hayırlısı olsun o dr yüzünden her gece 3 lü test sonucunu görüyorum rüyamda ben 2 liyi yaptırıken bu kadar kafamda sorun etmemiştim
hımmm anladım cnm ben den sıvı alındı ya 4 lü test yapamı ki acabaçok uzun bu listeler ya gözüm korkuyor al al bitmez gibi gözüm korktu :18: :18: :18:
2'li test gibi oluyor kan tahlili yapılıyor öyle bakılıyor down sendromu riskine bakılıyor şükür ki iyi çıktı
gelmiş geçmiş olsun canım kızın hayırlı olsun işallah çok çabuk iyileşirsin morelini bozma sakın dualarımız sizinle
güle güle kullanın çok güzelmiş beşik bende böyle düşünüyordum hafta sonu mobilyacı gezdik bir arkadaşım da hamile 3 hafta var aramızda süper dörtlü olarak gittik baktık ve eşim fikrimi değiştirdi büyük alacağız yatağı büyüyenlerden en azından 10 sene bir daha yatak almayız sağlam olursa daha uzun bile olabilir
günaydın epeydir yoktun gözlerim seni arıyordu cinsiyeti öğrendin mi aylin hanıma gitmek istiyordun gidebildin mi?
sonuçlarınız iyi çıksın işallah bebeşi annesini üzmesin
Selam kızlar doktordan geldim.Kanımda enfeksiyon çıktı yarın gideceğim kanımı alıp dezenfekte edip geri vereceklermiş. Üstelik 3 kere yapmak zorundaymışımZaten yarı azerice yarı türkçe anlaşmaya çalışıyoruz doktorla :)
Grip geçirmiştim bebeğe yansımış işte
Bu arada KIZmış... ama mutsuzum kanımda enfeksiyon çıktı ya...tam kesenin yanında..
günaydın kızlar bu arada herkese
geçmişe göz atamadım daha keyifler yerindedir inşallah
ben ilk aşımı oldum bu sabah çok şükür şimdilik ağrı yok inşallahda olmaz:18::18::18:
hafta sonu oğluma beşik bakmaya gittik çok şükür aradığım ölçüde ve modelde bir şey buldum 8.ayında alırım artık işte beşiğimiz de bu
Eki Görüntüle 556415
günaydın kızlar,
çok kötüyüm ben canım çok sıkkın, cuma günü okulda tam ayaktayken kasıklarım ve belimde inanılmaz bi ağrı hissettim tuvalete bi gittim 2 damla kahverengi leke, biraz da tuvalet kağıdına geldi, hemen doktoru aradım ve gittim, baktı ultrasondan bişe görünmüyo içerde, sadece bebeğin eşi biraz aşağıda ama o da bu haftalarda olabilir dedi.kanama olursa ara kanama olmadan geçen 3 günün sonunda normal yaşantına devam edebilirsin dedi, yatıyorum işte şimdi ama yarın işe gitmem lazım, aradım şimdi gidebilirsin dedi, tekrar bebeğin eşi aşağıdaymış onu sordum normal olur dedi, ama için hiç rahat d,iil yi,nede,
perşembe cuma okulda çok üzüldüm gelen bağırdı giden bağırdı benim de hatalı olduğum yerler vardı ama herkes de kendi haatsını benim üzerimden telafi etmeye çalıştı, bi de p.tesi çarşamba yoga yapmıştım bi de kabızlık vardı farkında olmadan ıkındıımmı bilmiyorum, bunlardan biri sebep olmuş olabilir herhalde, yoga da ne kadar iyi gelmişti halbuki ,bi de gribim cumadan beri, zaten halim yok, bebeğimin eşyalarını koklayıp koklayıp ağlıyorum, doktor da başından mı savdı beni ya, 3 gün az diilmi?bilmiyorum, ama bebeğimi hissettim c.tesi ve dün daha bugün duymadım, böle kabarcık gibi yavrm Allahım onu bana bağışla nolur
günaydın arkadaşlar,
nasılsınız?umarım herkes iyidir.geçmişi okumadım.
biz eşimin memleketindeyiz. şimdilik bir sorun yok.
sadece çok geç yatıyoruz
gün içinde gidip uzanamadığım için sırtım çok ağrıyor.
kayınvalidem bugün dedemin yanında refakatçı kalacak.
akşam gelicek. bugün rahatım yatıp yuvarlanıcam.
yemeğide dışarıdan söylicez. ohhh değmeyin keyfimize.
oğlum kıpır kıpır bazen yerinde durmuyor.
artık hareketlerini tam olarak hissedebiliyorum.
kayınvalidemin bulaşık makinası yok.
kayınbabama dertsize yazık bulaşık yıkamaktan yoruluyor diyor.
biz gitmeden bulaşık makinasıda alıcaklar.
yarında bana hamile kıyafeti almaya gidicez.
bişey alamadık sen beğenmiyorsun bizim aldıklarımızı
kendin seçersin diye bekledik dediler.iyi gibiyiz kayınvalidemlede laf falan vurdurmuyor.
çarşamba 3lü test sonucumuz çıkacak inşallah bir sorun yoktur.:18:
hiç yaptırmak istemiyordum nasıl olduysa kendimi kan verirken buldum.
sizler nasılsınız arkadaşlar?yeğenlerim iyi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?