amin canim benim... sagolasin
ilk bebek, tecrubesizlik diz boyu annem gelmezse napardim biliyorum,
zaten Turkiye ye de sene bir kere gidebiliyoruz 3 haftaligina, bu sene de gidemezdik bebek kucuk oldugu icin, iyiki geliyorlar Allah'in izniyle...
cinsiyeti ogrenmemi bekliyorlar heyecanla, sonra annem baslar patikler yelekler ormeyebayilir zaten bebislere ciciler alsin yapsin
tesekkur ederim kizlar
çok şükür aşımı oldum, acıycak sandım, baya endişeli gittim ama hemşire çok tatlı hiç anlamadım bile bi anda bitti dedi, çok evham yaptım galiba, hiç ağrı da yapmadı çok şükür, banyo olayını ateşlenmeyi sordum, yok öle bişey dedi, sadece elini çok kullanma dedi bikaç gün, ağrı olursa da alkollü pamuk bastır dedi o kadar,hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.kendine dikkat et olur mu. bu ara hamişlerden gelen haberler korkutmaya başladı, forumu açmaya korkar oldum.
en güzeli demli seylan çayı benim için, bayadır içemiyorum ama olsun, arada açık içiyorum bir iki bardak+Papatya.
Hepsininde tadı çok kötü ya yada benim damak zevkime uymuyor
Hayatım ikinizde kilo olduğundan göğüs var benim bahsettiğim sadece göğüs.
Aa emzirin siz daha olmadan olacak için üzülmeyin kııı
Hem göğsüm kaşınıyor diyorsun
Sizler çok imirsek analar olacaksınızföş,föş...
Uyutma tatlısı:
Malzeme
1 kg süt
13-14 kuru incir
1çay bardağına yakın şeker(incir iyiyse bazen koymuyorum)
Yapılış
İncirleri yıkayıp,saplarını kesiyoruz.ben sıcak suyla yıkıyorum genelde fümigeli oluyor.minik minik doğruyoruz.Sütü ısıtıyoruz,elimizin dayanabileceği sıcaklığa gelince ocaktan alıp incirlerî katıyoruz.Elimizle iyice yoğuruyoruz(asla rondoda vs çekmeyiz) kıvam alıp kahverenge dönünce kâselere bölüp isterseniz tepsiyle hepsinin ağzını isterseniz küçük tabaklarla kapatın. Dinlenip soğuyunca dilerseniz üstüne ceviz serpip(ben boş tercih ediyorum )servis yapıyoruz.afiyet bal şeker föş föş süt olsun...
bu kadarcık
Ben her lohusalığımda yapar yerim
Bütün anne adaylarına merhaba. Uzun bir süredir başlığı takip ediyordum. Bugün uykum kaçınca ilk defa birşeyler yazmaya karar verdim. İşim sürekli bilgisayar başında olduğundan biraz bilgisayardan bunalmış durumdayım o yüzden forumda çok aktif olmayabilirim ancak listeye beni de dahil etmek isterseniz, 28 yaşında bir kız annesi adayıyım ve Eskişehir'de yaşıyorum. Herşey yolunda giderse hamile olduğum bebeğim ilk çocuğum olacak. SAT: 28 Haziran ve tahmini doğum tarihim 4 Nisan. Herkese kolay ve sıkıntısız hamilelikler dilerim.
canım benim yaaa işin çok yorucu Rabbim yardımcın olsun, boş vaktin olursa ayaklarını uzat dinlen, sürekli hareket halindesin zaten, bu yorucu tempoya dayanmak için vücudunu iyi beslemelisin
Yürüyüş yapacak vaktim hiç olmuyor mümkün değil. Sabah 7de kalkıyorum, 7 buçukta okulda oluyorum. Okulumuz 3 katlı bir villa bir de bodrum kat var etti 4, wc en üst katta benim odam girişte,in çık in çık sürekli, merdiven in çık sporu yapıyorum ben, bodrum katta da hareket atölyesi ve yemekhane var, oraya da in çık sürekli
akşam 6buçuk 7 ye doğru kapatıyorum okulu, eve geçiyorum 5-10 dakikada, duş al yapabiliyorsam yemek yapıp uzanıyorum, eşim 8 buçuktan önce gelmiyor, sağolsun gelince yemeği o hazırlayıp kaldırıyor bulaşıkları, sabah yine uyan aynı şeyler..........
Yürümek kabusum olur bir de
inşallah öğrenirsin canım en kısa zamndaGünaydın herkese
Geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir hasta olanlara geçmiş olsun Allah şifa versin. Cinsiyet öğrenenlere hayırlı olsun. Darısı başıma(hala öğrenemedim ya ben:))
sağlık sektörünün tamamen bir ticarethane olduğunu, dayım mümessil olarak çalışmaya başladığında farkettim ben, bugün hemşirede bana şaşkın şaşkın baktı 2li 3lü testleri yaptırmadım diyince,o kadar rutine bağlanmış ki herşey, aldırmayacağım için yaptırmadım dedim, yapabilecekleri tek müdahale kürtaj sonuçta, bebeğine kıyamayacaksa hiç strese ve riske girmesin bencegünaydın kızlar, nasılsınız? umarım bütün hamile güzellerin keyfi yerindedir.
ben yine doktorlara gıcık kapmış durumdayım bu sabah. bir arkadaşım aradı 22 haftalık hamile; 2li testi çok iyiyken 3lü testinde 1/270 olması gereken risk 1/269 çıkmış; yani sınırda; üstelik ultrason bulguları da normal. doktoru amniyosentez diye tutturmuş (bu arada kız daha 30 yaşında). o da ağlayarak beni aradı; ne yapıcam ben diye.
22 haftalık bebek 500 gram 20 cm gibi bişey olur; neredeyse minyatür bir yenidoğan yani. kötü çıksa da aldıramam diyor haklı olarak. ben de doktorların korkutmasıyla amniyosentaz oldum ve bu seferde 4 gün boyunca acaba düşük olurmu stresiyle yaşadım. neden bu aniyosentez bu kadar moda oldu anlamıyorum? işlem başına 2000 TL aldıkları için olabilirmi acaba?
bende 2 gündür göbeğim küçüldü gibi geliyodu, bişey oldu endişesi içindeydim açıkçası, kalp seslerini duymam yetti kızımın,günaydın kızlar,
ya size demiştim ya c.tesiden beri sanki hissediyorum die kabarcık kabarcık, dünden beri yok kafayı yiycem zaten cuma günkü lekelenmeden dolayı aklım sürekli onda iyi mi die, ben bu doğumu çıkaramıycam bu gidişlebu akşam ya da yarın sabahtan bizim ordaki bi doktora gidicem olmazsa ya bi göriyim hiç değilse
Hepinize iyiakşamlar. Ben bugün çok kötü birgün geciriyorum babam yarın çok önemli aynı zamanda tehlikeli bir operasyona girecek buna çok üzülürken ,üçlü testimin sonuçunu almaya gittim sonuç için sınırda dedi doktor eve geldim bütün gün ağladım sinirlerim çok bozuldu,kızlar hamilelerin duası kabul olurmuş babam içinde dua edermisiniz kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın .
cahillik mutluluktur ya aynen öyle. 29 ekim gecesi acilde kan ve idrar tahlili yaptırmıştım. sonuçları iş yerinde kısıtlı internet yüzünden açamamıştım. bu gece açmak nasip oldu.
idrarımda protein +, keton ++ çıkmış. şimdi bunu nasıl yorumlasam ki.üzerinden de 20 gün geçti. doktora gitmeme bir hafta var kafama takmayıp gelecek hafta idrar tahlili vereyim bari.
yarın sabah aşıya gittiğimde doktora bir danışacacağım tabi.
Hepinize iyiakşamlar. Ben bugün çok kötü birgün geciriyorum babam yarın çok önemli aynı zamanda tehlikeli bir operasyona girecek buna çok üzülürken ,üçlü testimin sonuçunu almaya gittim sonuç için sınırda dedi doktor eve geldim bütün gün ağladım sinirlerim çok bozuldu,kızlar hamilelerin duası kabul olurmuş babam içinde dua edermisiniz kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın .
Senin böbreğinden bir rahatsızlığın varmıydı yada var mı?
arkadaşlar merhaba inşallah iyisinizdir şimdi açabildim yoğunluktan açamadım sabah zaten yoktum biliyorsunuz sağlık ocağına gittim.
- İdar tahlilinde enfeksiyon görülmedi bol su içmeye devam dedi.
- Ben aslında 2-3 kg aldım ama ordaki tartıya göre sadece 1 kg almışım görünüyor ilk tarttığından bu yana çok iyi fazla almaman dedi.
- tansiyonumu ölçtü 11-7 falan çıktı düşük olsun yüksek olmasın düşük tansiyon iyi gebelerde dedi.
- kan verdik yarın alcaz sonucunu
- bebeğin kalp atışlarını dinledi ilk başta çok duyamadı falan tırstım biraz gümbür gümbür olması lazımdı falan derken aletin yerini değiştirdi neyseki oğluşun minik kalbi gümbür gümbür dıgıdık dıgıdık atlı koşturuyor gibi duyuldu aman çok iyi dedi :) çok sevindim :)
- tetanoz aşısını doktorumun talimatı ile şimdi olmadım 28 haftadan sonra 29. haftaya randevu aldım.
işte bizden haberler böyle teyseleri.
Naz hosgeldin kelebeğim .
Efeye bak kalp atışı bilem at gibi
Bizim saglık ocagindada Baskul eksik çıkarıyor ben memnunum
Tatlı tarifini yazdım gece :)))) sen aklıma geldikcede güldüm canım benim
selam canlar..
ne var ne yok?
detaylı usg çektirdim cmtesi günü.. pazar gecesi birden sol kasığıma sancılar girmeye başladı, pztesi kendi doktorumu aradım hemen gel dedi.. plasentam çok aşağıdaymış rahim ağzına baskı yapıyormuş.. sancılarım ondanmış.. bol bol dinlenmen gerek dedi.. 25. haftaya dek bekleyeceğiz.. inşallah plasenta yerini değiştirir.. yoksa erken doğum riskinden başlayan bir sürü kötü senaryosu var.. Allah'ım hayırlısını nasip etsin..
oğluşum pek sakin.. ben hala hissetmiyorum.. usgde de hiç hareket ederken göremedik.. hep uyuyor.. 4 boyutlu da görmek çok güzeldi..
boyu maşallah 28.6 cm kilosu da 460 gram olmuş :))anasına çekmiş kuzum iri olacak belli ki..
kizlar annemler almis vizeyi
dusunmekten sabaha kadar dogru duzgun uyuyamamistim, cok rahatladim Allahim sukurler olsun...
simdi ananeye liste hazirlamak lazim bi bavul torununa ciciler getirir bi bavul da bana mama insallah:)) eristeleri tarhanalari yapmaya baslasin
Canım çok sevindim senin adına :)
Anne bambaşka ya.
Bizimkiler dün beni es geçip damatlarının üzerlerine bir düşüyorlarki sormayın.
Annem yine laf arasında kızım kıyma aldım,köfte mi yapım öyle mi verim diyor.
Her gittiğimizde ellerimiz dolu.İnşallah bizde o günleri görürüz..
merhaba arkadaşlar
1 haftadır sağ kasığımda ağrı var. idrar yaparken dahada artıyo.gaz sancısıdır diye önemseyip dr gitmedik.
bugün hem heyet raporu almak için hemde ağrıları soralım diye bi prof un özeline gittik. prof ultrasonla bakar bakmaz senin çok sancın-kasılman var.
hemen hastaneye yatırıp ilaç tedavisine başlayalım, hemde rapor yazarız dedi.
prof hastane yatış-ilaç deyince biz korktuk. dur bide kendi doktorumuza gidelim dedik.
kendi doktorum (o da doçent) nst bağladı, ultrason baktı,alttan rahim boyumu ölçtü 30 mm dedi. idrar kültürü aldı. 1 tane progesteron iğne yaptı.
bebekler iyi. senin sancın doğum sancısı değil farklı bi sancı; gaz, kabızlık, kasılma... bilmediğimiz herhangi bir sebep olabilir dedi.
prof un vereceği pre-par ilacı kesinlikle kullanma. bu ilaç çok eskiden kullanılan bi ilaçtı.artık dünyada bile kullanılmıyor.ölümlere kadar giden yan etkileri var dedi.
biz bunu duyunca çok korktuk. rapordanda vaz geçip profa gitmedik.
kendi doktorum hastanenin prensiplerine aykırı olduğu için heyet vermedi,10 gün rapor verdi. yat dinlen dedi.
işte böyle kızlar. bugün kafam çok karıştı.moralim bozuldu. eve geldim sancım dahada arttı. internetten prepar ilaca baktım. çok kullanan var. artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum. sizlerden kullanan var mı. bide bana 30 mm rahim boyu az geldi. sizlerden ölçtüren var mı.
Çoğu arkadaşımızın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu, artık organize olma vakti :)
Bu topikte buluştuk kaynaştık, birimizin mutluluğuyla mutlu olduk, diğerimizin hüznünü de yaşadık aynı anda. Bebeklerimizi yeğenlerimiz yerine koyduk, bunun sonucu olarak da hediye çekilişi yapan mart annelerinden esinlenip biz de kendi organizasyonumuzu yapmaya karar verdik.
Güzel anneler, çoğu arkadaşımızın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu, artık tam anlamıyla organize olmanın vakti geldi.
Çekilişmize katılmak isteyen arkadaşlarımız listemize isimlerini yazdırıyorlar. Bana da özel mesajla adres bilgilerini gönderiyorlar. Ben kura çekip, eşleştirme yapıyorum. Daha sonra özel mesajla hediye gönderecekleri adresleri bildiriyorum ama kimin kime çıktığını sadece ben biliyorum. Siz sadece kime hediye göndereceğinizi biliyorsunuz ama size kimden geleceğini bilmiyorsunuz.
Bir tarih belirleyeceğiz ve o tarih aralığında hediyeler yollanacak. Bu arada Yüksek Voltaj da kim kime çıktı tahminlerini yapacakHediyeleri ellerine geçen arkadaşlarımız da fotoğraf çekip formumuza koyuyor. Heyecanla sohbetimize devam edip renkleniyoruz.
Şimdi hep beraber tarih aralığını belirleyelim.
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]Arkadaşımız[/TD]
[TD]Yeğenimiz[/TD]
[TD]Şehir[/TD]
[TD]Adres Durumu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hanipeks[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Adana[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]wosgi[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PeriLous[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]laterne[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Eskişehir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]derineser[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ersnil[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zapzup[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ofelyam[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
cicilerine bayıldım çok güzel :) güle güle giy canım ben de kilotlu çorap alcam :) eşin çok gülmüştür :) bi de resim ne kelime burda neler konuştuğumuzu bir bilse. :)
CANIM SIKMA NOLUUUR CANINI DÖNEM DÖNEM HEPİMİZ BÖYLE OLDUK HAMİLELİKTEN TAMAMEN HELE BENİM BAYRAMIM BİR KÖTÜ GEÇMİŞTİ Kİ ANLATAMAM SİZE SÖYLEMEMİŞTİM HERGÜN BİR İÇ SIKINTISI BİR KAVGA DÖVÜŞ EVDE FALAN NEGATİF ENERJİ OLUNCA İLLA BİYERLERDEN ÇIKIYOR. SEN BOZMA MORALİNİ ALLAHIN İZNİ İLE BU GÜNLER DE GEÇECEK RAHAT OLMAYA ÇALIŞ CANIM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?