2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kızlar bugün misafirim geldi topiğe giremedim neler olmuş neler kem gözlüler girmiş aramıza.hainleri almayalım topiğimize yaa neyse gec oldu kızlar yine görüşürüz öpüyorum hepinizi

Bunlar cok guzel. sekerlere bayildim. bende hastaneye boyle bir sepet mi yaptirsam diyoru. gelenlere hediyemuz olur.

lohusa serbeti.bizde hic yapilmaz. nasil yapiliyor. tatli bir icecek mi. mevluttemi verilir. hastanede verilir mi ?

canım hastanede değilde eve gelen misafirlerine hazırlayabilirsin
ben öyle yapıcam loğusa şerbeti kızılcık şekeriyle yapılıyormuş bende yapmasını bilmiyorum ama aktarlarda hazırları varmış ölçüsü ayarlıymış onların öyle alıcam ilk defa yapıcam için ölçü tutmaz falan diye korkuyorum bir kere denemek için alıp yapıcam doğumdan önce
hediyelikleride mevlüt için düşünüyorum

Günaydın kızlar , teyzoslar
Bugun erkenciyiz esimin telefonun alarmı sagolsun salonda sarjdaydi bizi uyandirana kadar susmadı iyi ki de susmamış
meger oglusum da uyanmış babası once beni öptü sonra göbeğimi günaydın oglusum dedi tam odadan cikiyordu tekme atti hemen gel dedim elini koydurdum birsey yok babasi yine optu bekledi bir daha , esim ilk defa bu kadar sağlam hissetti ohoooooo sağlam vurdu dye hayret etti kahvaltı yapıcaz birazdan duslarimizi alalım hihii

Günaydın Anneler :))

Hanipeks ,Voltaj ; daha fazla hem konu uzamasın hem siz hem ben hem burda ki arkadaşlar gerilmesin diye ben cevap açıklama yazmayacağım. Anlattğın şey karşındakinin anladığı kadardır denir ya , Bu benim içinde geçerli ..yanlış anlaşılmasın Dünkü mesajlarda ki fevrilikler benide kırdı üzdü amacım bu olmadığı için gereksiz karşı karşıya geldiğimizi düşünüyorum. Kelimeler yazı dilinde sertleşiyor, Demek istediklerimiz farklılaşıyor, Konunun başı ile sonu tutmuyor ...

Burada hepimiz aynı dönemde yaşadıklarımızı paylaşmak için varız. Bir gerilme kasılma veya ters bir durumda hemen ilk aklımıza burda sormak geliyor. Ve yaşayanlar deneyimi lanlarda kişiyi sakinleştirmek için cevap yazıyor . Bebebğinde birşey yoktur sakin ol ,aynı şey banada oldu ama yinede dr.una görün. Bu temenni ve o anı yatıştırmaktan başka bir şey değil, Ama buna ihtiyaç duyuyoruz. Daha kıdemliler daha açıklayıcı yazıyor , Bunun için teşekkür gerekirse hepimize teşekkür ederimm

Neyse bakın bugün serviste radyoda dinlediğim bir öykü vardı. Çok hoşuma gitti. Spiker arada bu tarz öyküler paylaşıyor , kişilerin hayatlarından bahsediyor....Bugünü sizinle paylaşayım istedim ;

Bir baba evlenmek üzere olan oğluna şu tavsiyelerde bulunacaktır
"Son tavsiyemi mutfakta anlatmak istiyorum" der.
Baba, ocağa aynı büyüklükte üç kap koyar, hepsini suyla doldurup üçünün de altını yakar.

"Şimdi, istediğim her şeyden iki tane vereceksin bana" der oğluna.

Sırasıyla havuç, yumurta ve kavrulmamış kahve çekirdeği ister...

Adam iki havucu birinci kaba, iki yumurtayı ikinci kaba ve iki kavrulmamış kahve çekirdeğini üçüncü kaba koyar.

Her üçünü de yirmi dakika süreyle kaynatır.

Daha sonra yemek masasına buyur eder oğlunu

Kaynayan havuçları, yumurtaları ve kahve çekirdeklerini büyük bir özenle tabaklara yerleştirir.

Sonra oğluna dönüp sorar: "Ne görüyorsun?"Oğlu açıklamaya başlar."Havuçlar haşlandıkça aslını kaybedip yumuşamış.

Yumurtalar görünüşte baştaki gibi sert duruyorlar ama içleri katılaşmış.

Kahve taneleri ise olduğu gibi duruyor, başta neyseler sonunda da öyleler.. "

Sonra babanın asıl tavsiyesine sıra gelir: "Evlilikte aşk ve şefkat birlikte olmalıdır.

Aşksız bir evlilikte her iki eş de şu gördüğün havuçlar gibi birbirlerini tüketirler, eskitirler, pörsütürler.

Şefkatsiz bir evlilikte ise eşler birbirlerine ne kadar tahammül etseler de, şu gördüğün yumurtalar gibi içten içe katılaşırlar, birbirlerinden uzaklaşırlar.

Aşkın da şefkatin de olduğu bir evlilikte ise,şartlar ne olursa olsun, eşler tıpkı şu kahve taneleri gibi, birbirlerinin yanında kalırlar, kendi kişiliklerini yitirmezler.

Kahve tanelerinin tekrar kaynatılmaya hazır olmaları gibi, onlar da birbirleriyle baş başa uzun yıllar geçirmeye isteklidirler.

Oğlu aldığı bu dersten tatmin olmuşa benzer

"Asıl ders bu değil!" der baba. ocağın üzerinde bıraktığı kapların içinde kalan suları gösterir" Havuçlardan ve yumurtalardan arta kalan suya bak... İkisinde de bir tat yok "

Kahve çekirdeklerini çıkardığı kaptaki suyu yavaşça bir fincana boşaltır

Mis gibi taze kahve kokuyordu. Fincanı oğluna uzattır" İçmek istersin herhalde" dedi.

Oğlu kahvesini yudumlarken konuşmasını sürdürür."Kahve çekirdekleri gibi birbirlerini tüketmeyen eşlerin paylaştığı yuva da işte böyle olur. Mis gibi, temiz ve huzur verici.

Başka herkesin fincanına koyup yudumlayacağı taze kahve gibi...

Çünkü onlar birbirlerini harcamayarak, birbirlerine aşkla ve şefkatle davranarak hayata kendi tatlarını, kokularını ve renklerini katmayı başarırlar."

Biz yeğenim de tencere tencere hazırlamıştık icine tarcin falan da atılıyordu hatırladığım kadarıyla , ki bunu siz degil o sırada evde kim büyükse o hazırlayacak anane babaanne hala teyze

Bende o şerbeti düşünüyorum. Bizde kimse yapmadığı için farklı olur, Ama dediğin gibi öncesinde bir deneyeyim, Bide beğenilmez filan.. hediyelik banada mevlüte mantıklı geldi, Hastaneye herkes gelmeyebilir gereksiz olur masraf..

Biz yeğenim de tencere tencere hazırlamıştık icine tarcin falan da atılıyordu hatırladığım kadarıyla , ki bunu siz degil o sırada evde kim büyükse o hazırlayacak anane babaanne hala teyze
canım ben yapıcam çünkü kimse yapmıyor bizde bunu...ben ilk yapan olucam sanırıminşallah güzel olur dolapta uzun süre muhafaza edililiyormuş doğuma gitmeden 1-2 gün önce yapıp dolaba kayarım diye düşünüyorum bakalım inşallah hayırlısıyla gelelim o günlerede:26::26::26:

bizde de yapmıyorlar canım ben herşey iyi olsun istiyorum.usulune uygun olsun istiyorummm...eğer yapımı kolay birşeyse mevlüt içinde yapmayı düşünüyorum ...ikramlıklar dağıtıldıktan sonra en son loğusa şerbeti veririz...biraz kalabalık olucak mevlüt ama o zamana kadar ben iyi olurum zaten yaparım yine

Sizi yaramazlar
Keyifler iyi tabi bebekler de hissediyor içimizdeki huzuru..
Bizim de babaya hissedememe durumumuz vardı. Dün akşam bebeğimiz o kadar hareketliydi ki birini görmese öbürünü görür diye elini gözünü kaçırmasına izin vermedim. Sonunda hissettirebildim babasına.
Tv izlerken kumandayı koydum göbüşümün üzerine nasıl attırıyor hayret ettim. Şimdi mutluluktan dört köşe oluyoruz bu hareketlerine ilerde canımıza okuycaklar...

Bizimkiler bilmez ki (
Kiyamam , nasıl bilmezler şaşırdım , bu bizim geleneklerimizde olan birşey acaba benim kayınvalidelerde var mı bugün sorayım bilmezlerse annem yapar artık

internetten baktım kızlar kolay yapımı , lohusa şekerini bulunca is kolay, yapamazsanız ben gelir yaparım
pem süt de yapıyormuş ha ona göre, sadece Mevlüt'de degil bebek eve geldikten sonra ziyarete gelen herkese dağıtacaksınız
cik cik adetleri de ben mı öğreticim çanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…