Bence doktor seçimi çok öenmli.
Hamile kaldığımdan beri arkadaşım kendi doktorunu öneriyordu.
Çok korkuyordu doğumdan,motivasyona çok ihtiyaç duyuyordu.
Doktorundan da çok memnundu.Tabi ben onu dinlemedim.
Eve yakın olsun diye farklı bir tıp merkezine gittim.
Doktor bayan ve nasıl suratsız anlatamam.Kalp atışlarını görüyorum dedi ama dinletmedi mesela.
Sonra bir test söyledi 300 Tlmiş.Testin ne olduğunu bile söylemedi.
Danışmaya yönlendirdi.Anladım ki yanlış doktordayım.
Sonra arkadaşımın dediği doktora gittim.
Kadına bayıldım.Kalp atışlarını dinletti.Sen çok bilinçli bir annesin dedi :)
Sonra bebeğimi görünce hareketlenmiş maşallah çok tatlı allah analı babalı büyütsün dedi.
Resmen motivasyonum tavan yaptı ve gülümseyerek çıkdım yanından.
Yunus emrede ekin hanıma gidiyorum ben.Çok şükür çok memnunum.
slm arkadaşlar yeni gördüm burayı ben ya nisan sonu annesi ya mayıs annesi olcam bilemiyorum ki:) herkese şu mübarek cuma gününde hayırlı hamilelikler diliyorum... rabbim hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli hepimizin kucağına bebişlerimizi almayı nasip etsin:))) amin...
ersinil merhaba canım. arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar.
sen neredeki yunus emre hastanesine gidiyorsun.
ben tüp bebekle hamile kaldığım için şuan tüp bebek doktoruma gidiyorum.
kendisi prof ve sgk anlaşması olduğu halde muayene ücreti 195 lira
şimdiye kadar sadece 100 lira verdim. oda kalp atışı dinlemesi 100 lira imiş
tedaviden sonra 5 ekimde ilk muayenemi olacağım.
doktorum fena değil. öyle süper motivasyon yok adamda
belki duygularını tam yansıtamıyor. mesela bebekleri canlı ve sağlıklı görünce çok sevinmişti.
doktor değiştirmek acaba sağlıklı olur mu kararsızım
Canım benim bence motivasyon çok önemli.
Yani ben muayene olurken kendimi iyi hissetmek isterim.
Benim muayene ücretim 27 Tl canım.
Öyle kalp atışı için filan özel para almıyor.
Muayene sırasında dinletti kalp atışlarını bebeğimin.
Sonrada hareketlenmiş maşallah allah analı babalı büyütsün dedi.
Ben işde hamileliğimin bilinçsiz olduğunu süpriz olduğunu söyledim.
Sen bilinçli bir annesin bence dedi.Kadın çok şeker.
25 inde ikili testim var onun fiyatıda 145 tl.
Ama şöyle bir durum var mesela doktorum dışarda yaptırdığın testlerede bakıyor.
Arkadaşım evde olduğu için dışarda yapıp gösteriyordu.
Ama ben çalışıyorum birde tek bir doktor olsun istiyorum o yüzden kendi doktorumda yaptırıcam.
Ben üsküdar yunus emreye gidiyorum.Çok şükür çok memnunum.
Sana ne desem bilemedim değiştir yada değiştirme demek bana düşmez ama resmen para tuzağı.
195 sırf muayene,100 kalp atışını dinleme vs saçma geldi bana.
Hakkımızda hayırlısı.
Selam kızlar
10.haftamdayım süper bi hamilelik geçirirken hiç mide bulantısı halsizlik okken aksine daha dinçken dun ufakta olsa kanamam oldu üç dört damla şeklinde şimdi kahverengiye döndü azaldı .doktoruma danıştım biraz bekle istirahat et devam ederse gel dedi .bütün formu takip edemedim başına gelen var mı umarım yoktur kimsenin tabi
canım sen üsküdar damı oturuyorsun. bende üsküdardayım. hatta o hastane bana çok yakın.
ben tedavimi göztepe medicalpark hastanesinde oldum. doktorum orda.
yalnız benim şöyle bir durumum var bebişler ikiz
yani erken doğum ihtimali var. o yüzden yeni doğan ünitesi iyi olan bir yerde doğum yapmam gerketiğini
düşünüyorum. o yüzden de takibimi beni bilen bir doktorun yapmasını daha yerinde buluyorum.
eşim şuan işsiz olduğu için para biraz problem o açıdan.
ikili testi yaptırmayı düşünmüyorum. ikiz olduğu için.
birde aldırmayı düşünmüyorsan hiç yaptırma demişti bir arkadaşım bana
onun eşi doktor üç farklı doktora gitmişler üçüde aynı şeyi demiş.
Ben maltepede oturuyorum canım.
Ama kabataşta çalışıyorum.Vapurla 10 dkda üsküdarda oluyrum.
Hafta sonu almıyor zaten doktor o yüzden işden çıkışta gittiğim için rahatım.
Yunus emrenin sitesine girip bakmanı tavsiye ederim canım.
Orda benim doktorumunda bilgileri var,ayrıca orda doğan bebeklerin resimleri,hastane resimleri hepsi var.
Arkadaşım doğum anındada sonrasındada çok memnundu.
Denemekden zarar çıkmaz bence.27 tl sonuçda.Aklındaki soru işaretlerini sorarsın.
Daha ilerleyen zamanlarda farklı testler de isticekleri.
Yani düşünsene paran yok ve kalp atışını dinleyemiyorsun.
Şaka gibi.Birde zorlar mı seni bilmiyorum ama ikili testi ihmal etme derim.
Hemşire bir tanıdığımız var asla ihmal etmeyin dedi.
Yinede karar senin.
ikili testi ikizlerde pek önermiyorlar çünkü betahcg değeri ikizlerde çok yüksek olduğu için sağlıklı bir sonuç çıkmazmış.
ben de o yüzden net olmayan bir durum için ikili testi pek gerek görmüyorum.
ultrasonda ense kalınlığına bakılırsa yetermiş.
1-14 TESTİ NASIL YAPILIR?(İkili test)
11-14 testi temel olarak iki ayrı incelemenin birarada değerlendirilmesi ile yapılır. Bunlar:
Bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesi (fetal ense kalınlığı)
Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG'nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir
Bu ölçümler tek başlarına yapıldığında duyarlılıkları düşükken bir arada değerlendirildiklerinde başarı şansı %90'a kadar çıkmaktadır.
11-14 testi olarak da bilinen ilk trimester tarama testi Down sendromu ve Trizomi 18 adı verilen kromozomal anomaliye sahip bebekleri gebeliğin çok erken dönemlerinde saptamaya yönelik bir tarama testidir. Tüm tarama testlerinde olduğu gibi bu test de tanı koydurmaz. Sadece hastalık açısından yüksek risk altındaki bebekleri işaret eder ve bu bebeklerde kesin tanıya götüren tanısal testlerin yapılmasını sağlar. Bir başka deyişle testin yüksek risk göstermesi bebekte anomali olduğunun kanıtı olmadığı gibi, riskin düşük çıkması da bebeğin tamamen sağlıklı olduğunu garanti etmez.
İlk trimester tarama testinin üçlü test ile karşılaştırıldığında bazı avantajları vardır. Bunlardan en önemlisi testin daha erken dönemde yapılması sonucu olası bir olumsuzluk durumunda gebeliğin daha erken ve risksiz şekilde sonlandırılmasına olanak tanır. Dahası duyarlılığı üçlü teste göre daha yüksektir ve Down sendromu ile trizomi 18 olgularının %90'ının tanımasına yardımcı olur.
Ben yaptırdım ikili test,ultrasonda ense burun ölçümlerine bakıldı..kan verdım o sonuca gore bır rısk harıtası belırlıyorlar....1000/1 10000/1 gıbı
Bende salı gübü yaptırıcam kısmetse umarım hayırlı haberler alırımda sorun çıkmaz.
Hem salıyı iple çekiyorum hemde korkuyorum.Eşimde hep olumsuz düşünüyorsun diyor.
Ama ne yapayım elimde değil
bişey çıkmaz allahın izni ile..tatlı bıseyler ye ve ıdrara sıkışık olma ultrasona gırerken
Ahh canım ben hiç tatlı yiyemiyorum.
Şeker atsam ağzıma olur mu acaba?
bişey çıkmaz allahın izni ile..tatlı bıseyler ye ve ıdrara sıkışık olma ultrasona gırerken
Ahh canım ben hiç tatlı yiyemiyorum.
Şeker atsam ağzıma olur mu acaba?
ben vişne suyu içtim..bızım ufaklık hıc durmuyodu yerınde rahatca her tarafını gorebıldık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?