süper görünüyor canım ben de istiyorum ben deEki Görüntüle 585988 Eki Görüntüle 585989
canlarım nasıl olmuş :26:
ilk defa denedim hiçbişe bilmiodum akşamın bi wakti rastgele bi tarifle butik kurabiye yapımını denedim tadi güzel de görüntüsü nası?
üstünü süsleyecek malzemem yoktu markette kapalı malum o saatte ilerleticem kendimi bu alanda inş .
canım ben bunu yapıyorum kkdan almıştım tarifini. kızlar tavsiye ederim katinamın tarifini.un kurabiyesi gibi oluyor.ellerine sağlık huysuzcum çok güzel gözüküyolar..
kızlar size çok pratik bi kurabiye tarifi vereyim..tadı çok güzel oluyo..tavsiye ederim..
1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ karıstır bu ikisini üzerinede
3 su bardağı un.
başka bişey yok
ceviz büyüklüğünde parçalar alın hafif yassılayın..üzerine ister fındık ister çikolata parçlarıyla süsleyin..ister sade yapın..beyaz pişicek çok bekletmeyin fırında..
aaaaaaaaaaaaaa!!! hemen tarifini yyyaaazzzzz bizedeeee.. super gorunuyo, hele ilk deneme ise sonrakileri dusunemiyorum..
ellerine sağlık huysuzcum çok güzel gözüküyolar..
kızlar size çok pratik bi kurabiye tarifi vereyim..tadı çok güzel oluyo..tavsiye ederim..
1 paket krem şanti
3 su bardağı un.
başka bişey yok
ceviz büyüklüğünde parçalar alın hafif yassılayın..üzerine ister fındık ister çikolata parçlarıyla süsleyin..ister sade yapın..beyaz pişicek çok bekletmeyin fırında..
eşinin iyi olmasına şükret canım sıkma canını.. arkadan çok büyük birsey yoktur büyük ihtimalle. kaskoya bile gerek kalmaz trafik sigortası ile halledilir. sıkıldığına değmez. Allah beterinden korusun canım
şerbet tarifini de yaz sen o zaman öyle cevizli falan nasılmış bakalım
çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık üzerindeki çilekli pudik sanmıştım ben:26:
hemen kaydediyorum bende
ay cnm ya süpersin ben de hastanede falan dağıtmak için istiyodum ama çok pahalı tabi, böle yaparız nolucakki, hem de süper olmuş eline sağlık gerçi ben pek yetenekli diilim ama alıştırma yaparım yani o zamana kadar süper ya çok saol:)
süper görünüyor canım ben de istiyorum ben de
canım ben bunu yapıyorum kkdan almıştım tarifini. kızlar tavsiye ederim katinamın tarifini.un kurabiyesi gibi oluyor.
300 GRM MARGARİN ( ODA SICAKLIĞINDA )
4 SU BARDAĞI UN
1 ÇİMDİK TUZ :)))
1 PKT. KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PKT. VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
malzemenin hepsini karıştırıp hamuru yapıoruz istediğimiz şekilli kalıplar ile de kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ..
180 derecelik ısınmış fırına werioruz tepsiyi ..
tabi ben ilk denemem olunca 180 derece de değilde 150 de fln pişirdim siz fırınınızın huyunu bilirsiniz derecesini artı-eksi değiştirirsiniz :) alt-üst turboluda pişti bnmkiler
yine ilk denemem olunca acaba piştimi şöle mi bölemi diye diye bi kaç kurabiye yürüttüm piişerken üstü pembeleşmiyo haberiniz olsun deneme yanılmayla öğrences artık kaç derecede kaç dakikada pişiyo diye :)
soğuduktan sonrada şeker hamuru yaptım onuda yazayim hemen :)
kurabiye tamam da şeker hamurundan gözüm korktuelin yatkın oldugu halde zorlandıysan ben kendimi düşünemiyorum (
eline sağlık canım; bu tarif anneminki ile aynı. oğlumun 1 yaş doğumgününde bunlardan 3 tepsi yaptıydı. kadıköy hasanpaşa da bir toptancıdan şeker hamuru, gıda boyası ve çeşit çeşit kalıplar almıştı. o kadar harika şeyler yarattıki; herkes hangi pastaneden aldığımızı sordu. böylesi çok daha ucuza geliyor gerçekten.
oohh ne güzel hazırlıklar başlamış
haydi hayırlı haberlerle dön işallahsabah açlık şekeri için kan verdim;birazdan da tokluk için gideceğim
inşallah bşy çıkmaz(
özledim sizi dönünce görüşürüz inşallah bol bol
harika olmuş ellerine sağlık enfes gözüküyor yiyesim geldiEki Görüntüle 585988 Eki Görüntüle 585989
canlarım nasıl olmuş :26:
ilk defa denedim hiçbişe bilmiodum akşamın bi wakti rastgele bi tarifle butik kurabiye yapımını denedim tadi güzel de görüntüsü nası?
üstünü süsleyecek malzemem yoktu markette kapalı malum o saatte ilerleticem kendimi bu alanda inş .
teşekkürler ben çok severim kurabiyeleri hele denenmiş tarifleri daha çok severim kesin yaparımellerine sağlık huysuzcum çok güzel gözüküyolar..
1 paket krem şanti
3 su bardağı un.
başka bişey yok
şeker hamuru yapımı diye google dan baya bi araştırdım hatta videolar fln da izledim ..
sonra arzumcum diye bir hanımın blog sayfasını seçtim linkini de ekleyeyim sizlere *** ŞEKER HAMURU YAPIMI ( MARSHMALLOW ŞEKERDEN ) *** - arzumcum - Blogcu.com
bnde marshmallow aldım 2 paket ama ilk defa deneyeceğim için içinden ilk önce beyazlar ile pembeleri ayırdım ..
pembeler ztn pembe oluyo :)
beyazlarla ile de hamur yaparken gıda boyası ekleyip istediğimiz renkleri elde edebiliriz :)
bitane ısıya dayanıklı bi kap seçtim kendime,ufak bir borcamdı..
kaynar su dolu tencere olur çaydanlık altı olur farketmez nasılsa benmari usulü eriteceğiz
ben niyeyse çaydanlık altı seçtim :) üstüne borcamı koydum tabi acemiyim ya , marshmallowların hepsini değilde tabanına değecek kadarını kullandım 10tane belki war belki yoktu pembelerini seçtim
sonra karıştıra karıştıra erittim ama biraz zor oldu hem kaşık hem çatalla erittim ama tamamiyle değil sıwı olmayacak çok
gözkararı azıcık su ekledim we pudra şekeri
ama yukarıda linkteki tarife göre yapmaya çalıştım
tabi pudra şekeri daha sonra çoook lazım olcak o yüzden pudra şekeri bol alın marketten fln :) ben gittim aldım da 9da akşam :)))
çok yapışkan bi durum olacak hemen bi yoğurma kabına aldım p.şekerini ilave ede ede hamuru elde ettim sonunda
ama siz marshmallowdan değilde googleda başka hamur tarifleri de war onları da yapabilirsiniz ya da beyaz şeker hamuru alıp gıda boyasıyla her renk hamuru elde edebilirsiniz pasta malz.satanlarda war her renk :))
Tünaydın arkadaşlar, hepinize sevgiler...
yok bitanem korkmaaa :)
yapabilirrsin cidden .. hem ilkinde olmazsa ikincide mutlaka olur .. baktın olmuyo başka tarif de war :)) pasta malz.satanlarda bulabilirsin onlarıda du ekleyim
Şeker hamuru nasıl yapılır? - UZMANTV
LOKUMDAN ŞEKER HAMURU - serpilyemekte - Blogcu.com
EYA' s COOKİES: ŞEKER HAMURU ve KATLI PASTA YAPIMI
bunlarda değişik değişik hamur tarifleri ama marshmallowdan korkma en kolayı bu gibi :) az araştır buraları ama yaparsın emin ol bende kurabiye kek puaça fln yapardım bu ilk idi.. o yüzden bi dene başına geçince yaparsın bak gör
ben kendi yazdığımı bulamadım ama bu blogda bi hanım paylaşmış aynısı zaten paylaşayım hemen :))
Adanalı olarak lohusa şerbeti denildiğinde biz de de Kaynar war derim :) malum Kayseri ye gelin geldim we büyük bi kısmı bilmiyor Kaynarın ne olduğunu .. Aslında fark yok biri soğuk olur biri sıcak birinde ceviz olmaz birinde olur ufak tefek değişikliklerle sunuluyo farklı memleketlerde :)) amac aynı ama hem anneye süt olsun hemde misafirlerin ağzı tatlansın bereket olsuunn :))
ADANA'NIN SIRRI (kaynar) - dilara45 - Blogcu.com
aktarlarda Kaynar pakedi dendiğinde bilinir ama yukarda içinde neler war yazıyor bilmeselerde siz listeyi werirsiniz aktara
fincanlara sıcak sıcak konur üstüne,biz cevizi çok çekmeyiz robottan toz gibi olmasın dişe değsin diye tabi tercih meselesi ama süper bi şifa deposu we süt yapar :)))
haydi hayırlı haberlerle dön işallah
harika olmuş ellerine sağlık enfes gözüküyor yiyesim geldi
teşekkürler ben çok severim kurabiyeleri hele denenmiş tarifleri daha çok severim kesin yaparım
ellerine sağlık paylaşım için teşekkürler ben bu yaptığın şeker hamurunun tadını merak ediyorum nasıl oldu güzel mi normalde bu pastaların üzerindeki şeker hamurları benim hoşuma gitmiyor da ikisi arasındaki tat farkı sence nasıl
Dmt sen kaza mı yaptın?ben yoktum galiba
Gecmis olsun canım yacok üzüldüm .
Bel fıtığından ve siyatikten cok çektim biliyorum.
Önce Allah sonra Ankara'da ki Dr sayesinde kurtuldum.siyatik devam ama
geçmiş olsun tatlım hamile hamile çalış birde soğuk yerde çalış off Allah yardımcın olsun sana birşey tavsiye edeyim hatta herkese kuzenim üşüdüğü için yün içliklerden almış ama hasyün markasının çok yumuşak ve sıcak tutuyor dedi bende baktım gerçekten pamuklu kumaş gibi yumaşak onlardan al tatlım içine giy hasta olmaktansa giy yani hem idarar yollarını korur yün çamaşırlar çok faydalı Allah korusun bronşit falan olursun böyle soğukta dikkat et kendine
Bende de sol ayakta his kaybı olmuştu.beyin cerrahi kesin ameliyat dedi imzayida attı ama ben olmadım
Bu Dr tedavi ediyor canım tedaviyi anlatınca ay belimi çektirmem falan diyorlar anlatamıyorum sanırsam.Bende sevmem öyle seyleri bu öyle değil.
Bu adam aksamdan 2 krem veriyor banyo yapip surup strecliyorsun ertesi gün gidince bir msj aleti var onla yapıyor sonra eliyle fıtığı mı itiyor birsey yapıyor igne vurup sonra seni yolluyor 10 gün oturmak ve tuz yasak.
Biraz tuzluydu Dr ayrıca öyle das dingil biri değil başhekim yardımcısı muayenehanesinde yapıyor.
6 ay yaptıranlara tek tek sordum hiç olumsuz bir yanıt almadım yaptırdım .
ya bende 5 yıldır çekiyorum. çantamda sürekli ağrı kesici kas gevşetici. tuttuğu yerde dolorex içerdim öyle yola devam edebiliyordum. dedim hamilelikte hiç nüksetmedi falan. hay dilimi eşşek arıları soksaymış . bi tuttu varya. nenem daha dik yürüyo bendentopallıyorum işte resmen .
mezocum hemsocum gidince senin icinde gezerim tabiii memleketimde :)))
voltaj canim o doktorun adini ozelden yazar misin? annem feci durumda belki bizede sifa olur..
az once esimi aradim tutanak tutuyorum dedi,hayirola insallah dedim.. biri arkadan carpmis yaaa sinir oldum..
tünaydınnnnn :) nasılsın görüşmeyeli Çınar'ın güzel annesiiii
huysuzcummm çok teşekkürler canım zahmet verdik sana.. ben kurabiyeyi yapıcam hamuru da burda sevdiğim bi pastane var onlardan hazır alıcam beceremezsem
bunu yaparım işteeee :)) teşekkürler canım çok makbule geçti
Gecmis olsun canım cok kotu birsey Allah yardımcın olsun.cok ayakta kalma bariBUNU NASIL YAPTIĞINI HEMENNNN ÖĞRENMEK İSTİYORUMMMM :))
kızımın bebek kurabiyelerini yapabilirim belki. en azından son iki ay denemek için evde bi sürü vaktim olacak. elbet tuttururum sonunda bende.. huysuzzzzzzz tarifffffff verrrrçok beğendim ben . yanına da lohusa şerbeti yaparız gelene gidene uğraşmayız başka şeyle :)
ya bende 5 yıldır çekiyorum. çantamda sürekli ağrı kesici kas gevşetici. tuttuğu yerde dolorex içerdim öyle yola devam edebiliyordum. dedim hamilelikte hiç nüksetmedi falan. hay dilimi eşşek arıları soksaymış . bi tuttu varya. nenem daha dik yürüyo bendentopallıyorum işte resmen .
Tamam canım ayrıca gecmis olsunmezocum hemsocum gidince senin icinde gezerim tabiii memleketimde :)))
voltaj canim o doktorun adini ozelden yazar misin? annem feci durumda belki bizede sifa olur..
az once esimi aradim tutanak tutuyorum dedi,hayirola insallah dedim.. biri arkadan carpmis yaaa sinir oldum..
Bunu cok duydum denemedim bugun yapayım bakalım yimirtalarima,cok kolay gibi eline saglık.ellerine sağlık huysuzcum çok güzel gözüküyolar..
1 paket krem şanti
3 su bardağı un.
başka bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?