2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bize de 3 asi bacaklara bir de agizdan damla yapildi

biraz daha araştırdım, kiminde 3 aşı yazıyor.

hiçbirinde 9. ay aşısı görünmüyor. hemşire ne aşısı vuracak ki?
sizi de çağırdılar mı?

sizi de çağırdılar mı?
kızamık aşısı 9. ayda yapılacakmış.
suriyeliler kızamığı getirmişler o yüzden kızamık aşısı erken tarihe alınmış
ama net bişey söylemedi bizim hemşiremiz erken olabilir dedi sadece.
olursa haber verecekmiş.

sizi de çağırdılar mı?

Yok canım birşey söylemedi henüz sadece 8.ayda boy kilo gelişimi için çağırdı aşı yok dedi. Her gittiğimizde bir sonraki randevu hakkında da bilgi veriyor, aralığın ilk haftasında gidicem, birşey söylerlerse haber veririm

kızamık aşısı 9. ayda yapılacakmış.
suriyeliler kızamığı getirmişler o yüzden kızamık aşısı erken tarihe alınmış
ama net bişey söylemedi bizim hemşiremiz erken olabilir dedi sadece.
olursa haber verecekmiş.

Yok canım birşey söylemedi henüz sadece 8.ayda boy kilo gelişimi için çağırdı aşı yok dedi. Her gittiğimizde bir sonraki randevu hakkında da bilgi veriyor, aralığın ilk haftasında gidicem, birşey söylerlerse haber veririm

dertsiz 9. ay aşısı 2006 yılında salgın var diye eklenmiş, sonra kaldırılmış dediler. hmm. inşallah olmaz, yavrum 6 ay rahat etsin.

appletiser sağol. kızkardeşim diyor ki (onun 4 yaşında kızı) 9. ayda karma aşı vuruldu, 6 ay ara verdik. o zamanki takvim daha başkaymış.

hassasiyetinize hayranım kızlar. her konuyu araştırıp ona göre davranıyosunuz. ben kendimi çok hassas bilirdim ama masallah siz benden kat kat hassassınız. merak ediyorum çevrenizdekilerin buna tepkisi nasıl. ben o kadar dikkat etmeme rağmen ne zaman arkamı dönsem kızımın ağzına bir şeyler tıkıyolar. geçenlerde kv kısır vermiş, yine aynı gün elinde tatlıyla yakaladım. ben ne kadar verme şöyle zararlı böyle zararlı desemde beni takan yok. bu akşam da eşim mamanın tadına baktı. bunun şekeri yok şeker koyalım diyo. yanında olmadığım zamanlarda koyuyo mu acaba diye aklımdan geçmiyo değil. velhasıl kelam ben ne kadar dikkat edersem edeyim çocuğum sağlıklı beslenemiyo.

Kızlar günaydın.

Sağlık ocağındaki hemşire 9. ayda getir aşı olacak dedi ama şimdi haberlere baktım. Sağlık bakanlığı 9. ay aşısını kaldırmış, 12-14 ayın aşı tarihlerini de değiştirmiş.
İlginç olan bu değişiklik mayıs ayında gerçekleştirilmiş ama sanırım hemşirelerin haberi yok hala.

Aşılar konusunda çok fazla spekülasyon var ama ben aşıların gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü annelerimizin devrinde pekçok bebek çocuk hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti, üstelik doğal beslenmeye rağmen. Yüksek ateş ve salgın durumu maalesef çok bebek ölümüne sebep olduğu için sağlık bakanlığı ücretsiz hale getirmiş. Aşı takvimlerinde dikkat ederseniz dünya sağlık örgütünün (üyelerinin yarıdan çoğu ilaç firması) önerdiği bir sürü aşı var, ben sadece çocuk hastalıkları aşısını vurduruyorum, rota vb aşıları vurdurmayı düşünmüyorum.

Aşı kaynaklı olduğu düşünülen rahatsızlıkların birçok nedeni olabilir ki bence en büyük etken hazır ve içeriği yapay maddelerle dolu olan ürünler kullanmamız. misal ABD de aşı sonrası hastalık arttı deniyor ama bence en önemli nedenler hijyen olmaması (eve wc ve sokakta dolaştığın ayakkabıyla girmek), sürekli hazır gıda tüketiliyor olması (kahvaltı dedikleri corn flakes ve pastörize süt, fast food) ve en önemlisi alkol, uyuşturucunun yaygın olması.

tedbir alırken de abartmayalım bence, malum sakınılan göze çöp batar. tam hijyen de tehlikeli, biraz daha mikroplu ortam çocuğun bağışıklığını artırır. en ufak şeylerde hasta olmaz. çamaşır suyu hijyeni sağlamaz, kimyasallar zemine ve havaya karışır, daha tehlikelidir. Sirke kullanıyorum ben.

aslında her şey olacaklar için gerekçe.
biz de yavrularımız da Allah'a emanet. bir şey olacaksa olacak, önüne geçilemez. Rabbim hepimize ve evlatlarımıza sağlık sıhhat versin. biz tedbir alıyoruz, takdir Allah'ın.

bize hemşire 9. ayda aşı olmadığını sadece takip olduğunu söyledi.

Şimdi çok sinirlendim :47:
ben bu sağlık ocağı görevlilerine ne diyeyim?

Bebek Aşıları - Çocuk Aşıları- 2013 Aşı Takvimi | Sağlık | Sağlık Haberleri | Kanser | Diyet | Hamilelik

bu linke bakılırsa benim kızıma çok erken 3. doz dbt aşısı yapılmış. aslında 18. ayda yapılması gerekiyormuş. 6. ayında sadece hepatit b aşısı vurulması gerekirken benim kızım 3 aşı birden oldu. ateşlendi, bacağı ağrıdı.

gidip o hemşireleri mi dövmeliyim, kavga mı etmeliyim bilmiyorum. :4:

Canım aşı takvimi 14 martta yenilendi bu baktığın sitedeki eksik bu sitedeki takvimde su çiçeği de yok sanırım aşı dünyası adlı siteye bak istersen orada güncel takvim var daha birçok sitede var ben sağlıkçıyım 6.ayda var bu aşı...

Canım doktorunun adını merak ettim bir sakıncası yoksa....

Doktorumuz aşı yaptırmayın demiyor yanlış anlaşılmasın. Sadece herşeye ilaç yazmıyor, katkısız doğal yaşamı destekliyor.Aşılar benim tercihim. Belli başlı birkaçını yaptıracağız. Prof. Dr. Ahmet Aydın doktorumuz canım

hassasiyetinize hayranım kızlar. her konuyu araştırıp ona göre davranıyosunuz. ben kendimi çok hassas bilirdim ama masallah siz benden kat kat hassassınız. merak ediyorum çevrenizdekilerin buna tepkisi nasıl. ben o kadar dikkat etmeme rağmen ne zaman arkamı dönsem kızımın ağzına bir şeyler tıkıyolar. geçenlerde kv kısır vermiş, yine aynı gün elinde tatlıyla yakaladım. ben ne kadar verme şöyle zararlı böyle zararlı desemde beni takan yok. bu akşam da eşim mamanın tadına baktı. bunun şekeri yok şeker koyalım diyo. yanında olmadığım zamanlarda koyuyo mu acaba diye aklımdan geçmiyo değil. velhasıl kelam ben ne kadar dikkat edersem edeyim çocuğum sağlıklı beslenemiyo.

pztf benim annem çok fena bu konuda. ona kalsa her şeyi yedirecek kızıma. ama ben annem de olsa kesin bir dille olmaz diyorum, eşim ise cesaret edemez, parçalarım onu, ortalığı yıkarım. teşebbüs etti, başının eti yedim, hayatı zindan ettim çünkü :4:

Canım aşı takvimi 14 martta yenilendi bu baktığın sitedeki eksik bu sitedeki takvimde su çiçeği de yok sanırım aşı dünyası adlı siteye bak istersen orada güncel takvim var daha birçok sitede var ben sağlıkçıyım 6.ayda var bu aşı...

BEBEGIM_471 teşekkür ederim. ben yarın kızımı yine dr a götüreceğim kontrol için, bir de ona soracağım unutmazsam.

Ben de sizinle aynı kafadanım kızlar, ve böyle olduğum için uzaylı muamelesi görüyorum. Çok kontrol hastası olduğum iddia ediliyor biraz gelişine bırakmalıymışım. Yani çocuğumun iyiliğini düşünüp davranıyor olmam insanları rahatsız ediyor.

Pirinç ve bulgur çok az veriyorum ben haftada bir yemek kaşığı, daha çok irmik, oğlumun peynirini ben yapıyorum, süt mandıradan tereyağı köyden, yumurta köy yumurtası, dönüşümlü olarak yoğurt keçi sütü ve inek sütünden, sebze püreleri, meyve püreleri, yoğurt ve kahvaltı şuan menümüzde olanlar. Anne sütü tam gaz. Aşılarını yaptırdım şuana kadar.kilolu bir bebek oğlum ve ben kansızım o yüzden test yaptırmadım ama ferro demir takviyesini kullanıyorum.

Benden çok daha hassas anneler olduğunu bildiğim gibi çok gevşeklerinin olduğunu biliyorum. Bu tamamen herkesin kendi seçimi. Ben kendi beslenmeme de dikkat ediyorum sadece bebeğime değil. Ama herşeyden önce herkese saygı duyuyorum çünkü herkesin kendi hayatı. Ama nedense bizim seçimlerimize aynı saygıyı duymuyoruz.

En son Oğlumun bakımını kendim üstlendiğim için eleştirildim. Neymiş başkaları çalışmaya başlamışmış, Çocuğunu bırakıp. Ben bırakmıyorum kardeşim kendim bakmak istiyorum, hem boşta durmuyorum özel ders falan veriyor yine para kazanıyorum. Ama bu insanların yersiz yorumları beni deli ediyor!!!

Eleştirenleri kendi kendileriyle bırak. Masraflarını kısarsın gerekirse ama oğluna en değerli zamanlarında anne olarak verebileceğin en değerli zamanı veriyorsun.Gerisi hikaye... Çalışmak zorunda olan annelerimize Allah yardımcı olsun. Onların da işleri zor.Herkes ister yavrusunu kendisi büyütsün... İnsanların yersiz yorumları hep var hep var! Çalışşsan da amma iş meraklısı çocuğu bırakıp koşa koşa işe gitti derler emin ol :))) İçin rahat olsun

Şimdi çok sinirlendim :47:
ben bu sağlık ocağı görevlilerine ne diyeyim?

Bebek Aşıları - Çocuk Aşıları- 2013 Aşı Takvimi | Sağlık | Sağlık Haberleri | Kanser | Diyet | Hamilelik

bu linke bakılırsa benim kızıma çok erken 3. doz dbt aşısı yapılmış. aslında 18. ayda yapılması gerekiyormuş. 6. ayında sadece hepatit b aşısı vurulması gerekirken benim kızım 3 aşı birden oldu. ateşlendi, bacağı ağrıdı.

gidip o hemşireleri mi dövmeliyim, kavga mı etmeliyim bilmiyorum. :4:

Dövme ;)

Bizde 3 aşı ( biri rotavirüsü , ağızdan) olduk. Ben doktoruma ve hastanemize sonsuz güveniyorum . 9. Aya kadar bi daha aşı yok dedi doktorumuz.

Dövme ;)

Bizde 3 aşı ( biri rotavirüsü , ağızdan) olduk. Ben doktoruma ve hastanemize sonsuz güveniyorum . 9. Aya kadar bi daha aşı yok dedi doktorumuz.

elbette şakaydı o. şiddete hayır :40:

benim kızım 3 aşı oldu, bir de ağızdan çocuk felci. 9. ayda yine çağırdı. hastanenin verdiği aşı takviminde 9. ay yok, 12. ay var.

şaştım kaldım.

kısırmı tatlımı Allahım ya Allah kayınvalidenin iyiliğini versin akşam akşam kopardı beni, bizimkileride geçmişler...
gerçi benden de çekiniyorlar yırtarım vallahi hepsini

Eleştirenleri kendi kendileriyle bırak. Masraflarını kısarsın gerekirse ama oğluna en değerli zamanlarında anne olarak verebileceğin en değerli zamanı veriyorsun.Gerisi hikaye... Çalışmak zorunda olan annelerimize Allah yardımcı olsun. Onların da işleri zor.Herkes ister yavrusunu kendisi büyütsün... İnsanların yersiz yorumları hep var hep var! Çalışşsan da amma iş meraklısı çocuğu bırakıp koşa koşa işe gitti derler emin ol :))) İçin rahat olsun

off off maalesef el kadar bebeğimi bakıcının eline bıraktım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

elbette şakaydı o. şiddete hayır :40:

benim kızım 3 aşı oldu, bir de ağızdan çocuk felci. 9. ayda yine çağırdı. hastanenin verdiği aşı takviminde 9. ay yok, 12. ay var.

şaştım kaldım.

Canım benim kızıma da 6. ay aşısı aynen senin ki gibi yapıldı. Bu arada bende sağlıkçıyım. Onların bu konuda yanlış yapacağını düşünmüyorum. Sonuçta sağlık bakanlığından nasıl yapılması isteniyorsa onu yapıyorlar. 9. ayında aşısı var yeniden. Yanlış hatırlamıyorsam Kızamık aşısı. Ama bebeğimin verdiği sitede 12. ayında çıkıyor aynı aşı. Bende soracağım sağlık ocağına ama yanıldıklarını sanmıyorum. Sonuçta burası sanal bir ortam ve herkes kafasına göre site açıp konuşabiliyor. Bu kadar telaşlanma bence sağlık ocağındakilerine güven.

kızlar demir damlası kullanıyor musunuz? benim kızım 5,5 aylık ben kızıma daha hiç kullanmadım ama doğrumu yapıyorum bilemiyorum. doktor kullan dedi ama tahlil falan yapmadan kullanmak hiç içime sinmiyor. içindekileri düşününce. :((

ama tahlili de 9. ayda falan yapıyorlarmış. ben anlamadım. ya çocuğumun demire ihtiyacı yoksa o zaman boşu boşuna ilaç kullanıcam. yada demiri düşükse şimdiki gibi kullanmayarak bebeğime yine zarar vermiş olucam.

aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık:(((

siz ne yapıyosunuz?

kızlar demir damlası kullanıyor musunuz? benim kızım 5,5 aylık ben kızıma daha hiç kullanmadım ama doğrumu yapıyorum bilemiyorum. doktor kullan dedi ama tahlil falan yapmadan kullanmak hiç içime sinmiyor. içindekileri düşününce. :((

ama tahlili de 9. ayda falan yapıyorlarmış. ben anlamadım. ya çocuğumun demire ihtiyacı yoksa o zaman boşu boşuna ilaç kullanıcam. yada demiri düşükse şimdiki gibi kullanmayarak bebeğime yine zarar vermiş olucam.

siz ne yapıyosunuz?

Ben veriyorum. Prof. dr.um sğlık ocağı günde 9 damla demişti ben dr.umla görüşerek 4 damla şeklinde veriyorum.

1 yaş testlerinde genelde bebekler kansız çıkıyorlarmış bu yüzden devlet önlem almakiçin bebeklerde demiri eklemiş. Hemoglam testi yaptırıcaz biz önümüzdeki kontrolde .şu an 6 ay bitti 7 nin içindeyiz.

6. Ay aşılarını olduk bu gun.8. Ayda kontrole çağırdı ebemiz. 9. Ayda belki kızamık aşısı varmış.belki kalkabilir dedi; suriyeden gelenler sebebiyle dahil edılmış takvıme ama çıkarılabılırmiş.. Kılomuz 550. 600 gr gbi anca artmış şukur tabi Rabbime...

6. Ay aşılarını olduk bu gun.8. Ayda kontrole çağırdı ebemiz. 9. Ayda belki kızamık aşısı varmış.belki kalkabilir dedi; suriyeden gelenler sebebiyle dahil edılmış takvıme ama çıkarılabılırmiş.. Kılomuz 550. 600 gr gbi anca artmış şukur tabi Rabbime...

Bu artış iki aylık;)))

siz ne yapıyosunuz?

ben demir damlası hiç vermedim. iyi ki de vermemişim. dr um 6. ayda tahlil yaparız demişti, geçen hafta yapıldı. demir normal çıktı. b12 biraz eksik, onu da ek gıda ile tamamlarsın dedi.

Canım benim kızıma da 6. ay aşısı aynen senin ki gibi yapıldı. Bu arada bende sağlıkçıyım. Onların bu konuda yanlış yapacağını düşünmüyorum. Sonuçta sağlık bakanlığından nasıl yapılması isteniyorsa onu yapıyorlar. 9. ayında aşısı var yeniden. Yanlış hatırlamıyorsam Kızamık aşısı. Ama bebeğimin verdiği sitede 12. ayında çıkıyor aynı aşı. Bende soracağım sağlık ocağına ama yanıldıklarını sanmıyorum. Sonuçta burası sanal bir ortam ve herkes kafasına göre site açıp konuşabiliyor. Bu kadar telaşlanma bence sağlık ocağındakilerine güven.

sağolasın. ben de dr a sordum, bilmiyorum dedi. sağlık bakanlığına mail atmayı düşünüyorum :ssz:
ama mail imkanı yok gibi.

Son düzenleme:

siz ne yapıyosunuz?

Canim benim oglum 7 aylik bende daha hic demir ilaci kullanmadim
Burda zaten vermiyorlar.ben bir dahaki gittigimde sorcam burda okudum cunku verildigini. Buyuk ihtimal sebzeler yeterlidir diycektir. Bol bol sebze yedirmeye calis sende.

Canim benim oglum 7 aylik bende daha hic demir ilaci kullanmadim
Burda zaten vermiyorlar.ben bir dahaki gittigimde sorcam burda okudum cunku verildigini. Buyuk ihtimal sebzeler yeterlidir diycektir. Bol bol sebze yedirmeye calis sende.

benim bildiğim kadarı ile sebzelerde çok düşük miktarda demir var.devede kulak hesabı. asıl demirler karaciğer,tet gibi ürünlerde oluyor. ama yeteri kadar demir alımı için de çok fazla tüketmek gerekiyor. o da öxellikle bebek için mümkün değil.
bence önce tahlil yapılmalı.
ben ara sıra veriyorum. çünkü oğlumda kabızlık yapıyor.

Back
X