2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

ah canım sorma bana da eşimin eli çok ağır gelıo hatta eşime dıyorum böle elini tamamen salma çocuk sıkısıcak fln die

ama bi yolunu bulduk ben sırtımı onun göğsüne dayıyp koluna da basımı koyyorum o da bel kemıgıme dayandırıp elini

akrnıma koyyo böylece çok yuk bınmıyo eheh :) dusakabın konusunda haklısın canım aklıma gelmemıstı bak bi dahakıen öle yapiym :)

canım diyet yaptıgım ıcın gunde 6-7 öğün yapiyorum zaten yanı sık sık yemek yıyorum ama evet bazen dıkkatetmeyınce

o deidğin şekılde beslenınce baslıo çarpıntı çok yemek yıyınce de oluyo az az sık sık yemek lazım doğumdan sonra gecıcek ıns amın canım sağol

bu arada baban gelıomus gözün aydın canım ne çok özlüo insan dimi Rabbim kismeyi sevdıkelrınden ayrımasın...

gunaydın canım sağol :) arabanız hayırlı olsun :) kazasız belasız kullanın ıns....

günaydın canım ara ara bana da oluo o sreyleşme bebegın bası sırtı flnsa anlaşılıo zaten

kasılma olması normal bişey ve fazlalıgı erken doğuam sebep oluo die hiç duymadım

buradan da blgi alabılrısın Braxton Hicks kaslmalar-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]

sağoalsın canım...normalde yok benım ya gebelıkte basladı panık gibi bi durumum yok yanı çarpıntı olunca

sakinleşsem sakinmleşcek bi durumum yok daha yatakta uyanmadan baslıo dınlesem de oluo dınlemesem de

deneıdm o yontemelrı ama telefonda konsuamıyorum bile nefes alıp vermekten basım dönuyo...dün akşam nane limon ıctm

baya yı geldı ama rahatlattı....sol tarafa uzanmak da çok iyi oluyo kalbe baskı olmadıgı ıcın..dr sabret dedı sabredıoz canım :)

gözunuz aydın canım cok sukru :) dınelnemk baya ıyı gelıcektır ıkınzıede :)

Son düzenleme:
biz doğum iznine çıkınca 4 ay maaşımız yatmayacakmı olduğu gibi? yatıcak bi arkadaş maaş almak için beklerim demiş te merak ettim?

canım bazı iş yerleri maaşı ödüyo ssk dakı parayı kendı alıo

bazı iş yerleır de maası odemıo kadın izin sonrası gidio ssk dan parasını alıo

olsun olmuşken normal olsun o an çekelim sonra dikiştir bilmem nedir uğraşmazdık işte,,gerçi benim çok şansım yoksa sen normalini dile Allahtan:))
biz doğum iznine çıkınca 4 ay maaşımız yatmayacakmı olduğu gibi? yatıcak bi arkadaş maaş almak için beklerim demiş te merak ettim?
yasal izin süremizde yatacak cnm..yani özel sektördeyim ben yatıyo bizde.devlette nasıl olur bilemiyorum..

benimde kasım 3.haftasında doluyo hesaplara göre:)) yorulursun tabi cnm keyifle istediin saatte kalkıp kahvaltını rahat rahat yapmak varken biz neler çekiyoruz

teşekkür ederim cevaplarınız için devlet özel sektör ayrılıyormu acaba ben devletteyim de? ben sanıyorum 4 ay yatar sonra ücretsize ayrılıcam o zaman kesilir.inşallah 6 aya çkar.amin :)

teşekkür ederim cevaplarınız için devlet özel sektör ayrılıyormu acaba ben devletteyim de? ben sanıyorum 4 ay yatar sonra ücretsize ayrılıcam o zaman kesilir.inşallah 6 aya çkar.amin :)

ücretize ayrılınca hepsi kesiliyo malesef:)) ayrıca doğum sonrası 4 ay diil dimi sizdede?? 2 şer ay öncesi ve sonrası

cnm o iş yerine göre değişiyo mesela bizim iş yeri maaşını düzenli ödüyo her ay 4 ayın sonunda sen siğortaya gidip paranı toplu alıp şirkete ödeme yapıyosun

kızlar aralık annelerinde biri soylemis ben de paylasayım sizlerle. devlet memurları olanlar icin;

ÖZET: Doğum öncesinde üç haftaya kadar çalışabileceğine ilişkin doktor raporunuzun bulunduğu, bu süre içerisinde yıllık izin aldığınızı belirten ve söz konusu yıllık izin süresinin doğum sonrası mazeret izni sürelerine eklenip eklenmeyeceğine ilişkin 23/11/2007-19592

Doğum öncesinde üç haftaya kadar çalışabileceğine ilişkin doktor raporunuzun bulunduğu, bu süre içerisinde yıllık izin aldığınızı belirten ve söz konusu yıllık izin süresinin doğum sonrası mazeret izni sürelerine eklenip eklenmeyeceğine ilişkin görüş talep eden ilgi yazı incelenmiştir.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesi (1)inci fıkrasında “Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir.” hükmü yer almaktadır.
Söz konusu hükümde, doğum öncesi mazeret izni 8 hafta olarak belirlenmiş ve memurun doğumdan önceki 8 haftalık mazeret izninin, doğum tarihinden önceki 3 haftaya kadarki kısmını işyerinde çalışarak geçirebileceği, bu durumda kalan 5 haftalık izin süresinin, sağlık durumunun uygunluğu ve tabip onayı şartına bağlı olarak doğum sonrası mazeret izni süresine ekleneceği hükme bağlanmış olup, bahse konu Kanun metninde, 8 haftalık doğum öncesi mazeret izni süresinin doğumdan önceki 3 haftaya kadarki kısmından geriye kalan ve doğum sonrasına eklenmesi gereken süreler ile ilgili olarak “... memurun çalıştığı süreler...” ifadesine yer verilmiştir.
Bu itibarla, doğum sonrasına eklenebilecek süre hesabında doğum öncesi mazeret izninin başlangıç tarihinden doğum yaptığı tarihe kadar işyerinde fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin dikkate alınması, raporlu veya yıllık izinli olduğu sürelerin dikkate alınmaması gerektiği mütalaa edilmektedir.
Yukarıdaki hüküm ve açıklamalar çerçevesinde, doğum sonrası mazeret iznine, sadece doğum öncesi mazeret izni içerisinde Kurumunuzda fiilen çalışarak geçirdiğiniz sürelerin eklenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

yani 32.hafta yapılacak aktarmadan sonra alınacak izin& raporlar dogum sonrası izinden dusulecekmis. 5 hafta aktarıyoruz ya 1 hafta rapor aldıysanız dogum sonrasına 4 hafta aktarılacakmıs :26:

ücretize ayrılınca hepsi kesiliyo malesef:)) ayrıca doğum sonrası 4 ay diil dimi sizdede?? 2 şer ay öncesi ve sonrası

bende öyle dedim zaten ücretsize ayrılınca kesilir.ve bizdede 4 ay o yüzden 6 ay olur inşallah dedim canım.meclisten yasa eçmesini bekliyoruz ya?

cnm o iş yerine göre değişiyo mesela bizim iş yeri maaşını düzenli ödüyo her ay 4 ayın sonunda sen siğortaya gidip paranı toplu alıp şirkete ödeme yapıyosun

şirkete ne ödemesi yapıyosun tuğba? yani 6 ay ücretsiz kullanıncamı yatırıyolar maaşını?

yaa kuzum zaten sonuna kadar normal diye diretiyorum ama kısmet bakalım :)))
senle zaten aramızda 1 hafta varya benim 2 senin 3 haftası doluyo :)) aynen yaaaa oğlumun tekmeleri ile uyanıp keyfime göre kahvaltı yapıp evi toparlayı kitap okumayı oğlumla konuşmayı onun eşyalarıyla uğraşmayı istiyorum :))

şirkete ne ödemesi yapıyosun tuğba? yani 6 ay ücretsiz kullanıncamı yatırıyolar maaşını?

kuzum bizim şirket maaşı net üzerinden bu izinli oldugun 4 ay boyunca aynı çalışıyomuşun gibi yatırıyo iznin bitince siğortadan paranı toplu alıyosun tabi bürütten :)) sonrada şirkete ödeme yapıyosun onların ödediği para kadar :)) üzeri sana kalıyo :))

aysecim canım benım bıtanem dikkat et kendıne cok geçmiş olsun ıstersen yınede dr. git en azından bır daha olmasın diye güzel anne rabbım sana ve bebişine sağlık sıhat versin

aysecim canım benım bıtanem dikkat et kendıne cok geçmiş olsun ıstersen yınede dr. git en azından bır daha olmasın diye güzel anne rabbım sana ve bebişine sağlık sıhat versin

canım sağolasın ama maalesef doktorun yapıcagıd a bısey yok kan degeırm dusuk ve dıkkat etmem geerkıo

dikkat de edıorm ama ara ara oluo dr sabret dedı sabredıyrouz bebege bı zararı yokmus gebelıge baglı dıoalr bakalım...

sen dr a gidicektın nodlu gitin mi ????

uzun işmiş o da yaa, her ay net yatırsa sizide uğraştırmasa ya:)neyseee kızlar size iyi sohbetler görüşmek üzereee

geçmiş olsun ayşe

afiyet olsunnn....duygusallığın kitabını yazıyorum veeeee ahhh o sancılar hep bendede oluyor 23.haftada başladı...

Teşekkürederim canım benim amin inş :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…