2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
benim sizlere bir sorum olcak doğum yapınca hastaneden çıkarken bebeği koymak için oto koltuğu- ana kucağı yeterli oluyormu yoksa başka bişeyede ihtiyaç varmı?

maşallah maşallah yeşimcim erken kalkan yol alırmış. bende bugün sabah 7 de kalktım ortalığı üstünkörü toparladım eşime kahvaltı hazırladım. kızkardeşime yarın koli göndericem yemeklerimi ocağa koydum onun hazırlıklarına başlayayım diye. benim kadında geldi onada kahvaltı hazırladım şimdi temizliğe başladı hatun. bakalım inşallah iyi iş çıkartırda benide dertten kurtarır. bu arad gece 2 de yattım yani.uyuyamıyorum ya sizdede varmı bu durum

benim sizlere bir sorum olcak doğum yapınca hastaneden çıkarken bebeği koymak için oto koltuğu- ana kucağı yeterli oluyormu yoksa başka bişeyede ihtiyaç varmı?

kizimi dogduguda portbebeye koymustum. bundada kundak aldim ona koyucam zaten ev hastane arasi 5 dk oldugu icin uzun yolculuk yapmicaz. portbebeyi tavsiye ederim iyi oluyor

yani heralde hastaneden çıkarken ancak benim kucağımda olabilir. ben onu yeni kavuşmuşken oto koltuğuna felan kaptıramam yani

kızlarrr daha sabah olmadı ama ben uyuyamıyorum çünkü midem çok yanıyoo (( 1 saattir ayaktayım 6 da kalkıp işe gidecem ama nasıl kalkcam bilmiyorum midemmm çokk kötü yanıyoo ((

mide yanmasına ve özellikle ağrısına ben rezene diyorum.
dün işyerinde midem resmen ağzımdaydı, ölüyorum sandım. bir yanma,bir gaz,bir sancı.
aktardan rezene aldırdım, kaynar suyun içine attım karıştırdım,bir büyük bardak içtim, eser kalmadı yanmadan ağrıdan.
denemekte fayda var. nefes aldım resmen.
ama sallama rezene çayları işe yaramıyor mesela, aktardan alın mutlaka.

canim masllah bu halinle yemekler hazirliyorsun benim hic enerjim olmuyor
bugun gidip geldim krese konusamya suan cok yorgunum evde sadece corba var kizim seviyor Allahtan dun yapmistim onuda
ne yemek yapicami bilmiyorum hic halimde yok .

ya ben cok unutkanim dun karar vermistim ne yapicagima simdi hatirladim :) hey Allahim ya neyse soylemeyeyimde caniniz cekmesin
ne yemek yapacagimi bulmak yapmaktan daha zor geliyor bana

kizimi dogduguda portbebeye koymustum. bundada kundak aldim ona koyucam zaten ev hastane arasi 5 dk oldugu icin uzun yolculuk yapmicaz. portbebeyi tavsiye ederim iyi oluyor

benimde evle hastane arası 5 dk portbebeyide bir daha nerde kullancam diye almadım ama oto koltuğu anakucağı herzaman lazım bilemedim ne yapcaz :))

dün bir yazı okudum ve sonunda gerçekten içim cız etti ve ağladım sizlerle de paylaşmak istedim
5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor. Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya; Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.

19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.

23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne;" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim… Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya… Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem;

27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi; Duyuyor musun anne?

2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasım: Ah evet… Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah;ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.

20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın; Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım…

25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..

10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var… Anneme benziyorum galiba…

13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız…. Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..

24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı… Hiç duymadığım bir şey bu… Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka… Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?

28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne… Anne… Anneciğim… Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap… Anne… Kolumu çekiyorlar anne… Canım yanıyor anne... Anne… Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne… Anne kalbimi parçalıyorlar… Anneciğim… Anne… Anne… An…

Kürtajınız tamamlandı hanımefendi geçmiş olsun.

bebegin gazinada kullanmistim rezeneyi ben
hafifletiyor birazda olsa.

benimde evle hastane arası 5 dk portbebeyide bir daha nerde kullancam diye almadım ama oto koltuğu anakucağı herzaman lazım bilemedim ne yapcaz :))

Ama cok kucukken oto koltuguna yada ana kucagina nasil koyucaksinki. kundak yapiliyor bebis
yani usur gibi geliyor bana diger turlu kis bebegi sonucta. tabi yine sen bilirsin canim icine nasil sinerse oyle yaparsin
portbebe cok pahali birsey degil. ustelik anakucaginda tasimaktan daha kolay asisi olucak hastaneye zirtpirt gidiceksin.
ben portbebenin cok faydasini gordugum icin tavsiye ettim. burda port bebe olmadigi icinde ona benzeyen kundak aldim
tabi herkesin tercihi :)

sonunu tahmin edebilmeme rağmen genede içim parçalandı aaaaaaaaaaaaaaa ağlayasım geldi gene yaaaa hamişim hormonluyum duygusallığım tavanda

Ayıp ettin tatlım sor sor, nasılsa cevabım hep aynı. TEPİK FALAN YOK

Canım ben bunların aynısını çantasıyla beraber 40 tl ye aldımeminönünden

ı
Yaaaa bana da alsaydınnnnn :)

Dün ben ağdaya gittim iş çıkışı, anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, nasıl bir acı allahım,gözlerimden yaş geldi, ki 500. kez ağda yaptırmışımdır,hiç acımaz normalde. ahhh hormonlarr, ah hassasiyetler.. ah hamilelikkk

Kuzum valla ben 9-10 gibi uyuyorum sabah 7de zor kalkıyorum :) kafana bişeyler mi takılıyor acaba uykunu engelliyor ?

Tatlım mutlu mesut giderken hamileliklerimiz böyle şeyler paylaşmasak derim ben

maşşallahh kuzuna kocaman olmuş :)) herşeyin yolunda olmasına çok çok sevindim :))
doğumgünün kutlu olsun cnm kuzun ve eşinle nice mutlu senelere :))) pastaya bayıldımmm...
hadi bakalım hayırlı olsun okulunuz ... ayy bizde görebilcekmiyiz o günleri acaba çookkk uzak geliyo :))
cnm biz bebek puseti alıcaz 1 yaşına kadar oto koltugu olarak kullanılıyo bizimde evle hastane arası 10 dk iyice sarar sarmalar koyarız içine :))

çok saol cnm yaaa deniyim olmadı onuda ölüyorum şuanda uykusuzluktan (

cnm biz bebek puseti alıcaz 1 yaşına kadar oto koltugu olarak kullanılıyo bizimde evle hastane arası 10 dk iyice sarar sarmalar koyarız içine :))

(

"Sarmalar koyarız içine" yazısını okuyunca, pusetin içine sarma dolma mı koyacaklar allah allah dedim. ne salağım :)

kizima hamileyken bitmez bu gebelik diyordum sanki hep oyle kalicak gibi geliyordu
simdi okul bakiyoruz hanima:) yasi buyudugu icin digerinden cikicak buna gidicek.
ins son dakka sorun cikarmazlarda burasi olur.

(

"Sarmalar koyarız içine" yazısını okuyunca, pusetin içine sarma dolma mı koyacaklar allah allah dedim. ne salağım :)

günaydın arkadaşlar hepinize güzel güzel kıyafetler alınmış sağlıkla giyinsinler inşallah melekleriniz WEN mutlu yıllar canım doktordan güzel haberlerle dönen tüm arkadaşlar adına çok sevindim :) şimdilik yakalayabildiklerim bunlar inşallah sıkıntıda olan arkadaşımda yoktur :)
ESSİRA canım o duygusallık bendede günden güne artarak devam ediyor geçenlerde tadımın reklamı var fındık reklamı sanırım hani yurt dışından tatile dönen bir ailenin yolda arabası bozuluyor falan oturdum ona ağlıyorum şimdide pınarın süt reklamına ağlıyuorum büyüdüm büyüdüm bende anne oldum :) ben gözler dolu dolu reklam izledikçe arkadaşlar gülmekten ölüyor :)
bu arada dün kızımızın odasını sipariş vermeye gittik ben beyaz fuşya birşey istiyordum adam o renk yok dedi simli açık lila varmış oda güzel aslında ama aksesuarlar falan lilayla nasıl olurki ya lila bana soğuk geliyor bakalım düşünelim dedik ancak başka seçeneğimizde yok gibi

Kız sadece kendine mi dua edilir? Hepimizi kat içine

Aklımda YaRabbim Kaç parmağı var içerde?

buda dogum kesisi
önce igne yapılıp uyuşturulur. sonrada azcık kesilip dogumdan sonrada dikilir.
önce B ,sonra C.dogum sonrasıda A

başka bi resim

Tontirik bunlar neeee
Çok korkuyorum bu mevzulardan
Ben doğururum bebeğimi inşallah. Kimse ellemesin oramı buramı

kızlarrr daha sabah olmadı ama ben uyuyamıyorum çünkü midem çok yanıyoo (( 1 saattir ayaktayım 6 da kalkıp işe gidecem ama nasıl kalkcam bilmiyorum midemmm çokk kötü yanıyoo ((

Benimde öyleydi gece Rennie şurup vermişti doktorum. Onu içtim hemen geçti şükür...

Kızlar günaydın hepinize...
Güzel, sakin, dingin, huzurlu, sağlıklı, mutlu bir gün olur inşallah...

Son düzenleme:
gunaydın
hastaneden cıkarınca ben portbebeye koymustum ve asılara goturunce. cok memenun kaldım. kızımdan kalanı bu minnosta da kullanıcam. hem usumez de her yanı kapalı..hem de cok pahalı da degil. tavsiye ederim
wen dogum gunun kutlu olsun canimmmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…