2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
günaydın tontirikcimm... o ağrı bende de var canım.. iki haftadır harekete bağlı bir ağrı hissediyorum (((
özellikle sol tarafımda.. gece dönerken cok hissediorum özellikle de..
normal di mi tontirikk??

cnm normalmiş ama yinede yakınlarda doktoruna gidersen bide ona sor istersen.

cnm ben diger hamielligimde böle bişi yaşamadım.sen doktoruna sor bakalım o ne dicek.alttan bakacagını sanmıyorum.

eheh yeni gördüm kız bu cevabını ya ben de normalde güzel yaparım, hele en son bi kek yapmışım ondan beridir yapmıyorum aynı kıvamda olmaz diye eşim de beğenir hatta o son yaptığım kek var yaa bi kekte aranacak her özellik süper şekilde vardıve keki meşhur görümceme bile dedi ben özlemin kekinin üstüne tanımam diye, o da biraz bozuldu ama dünkü hiç bilmediğim, tatlandırıcı, süttozu, vanilya aromasıyla falan yapılan bi kekti ondan hğsrana uğradım ama bugün de uğraşır mıyım bilmiyorum normal kekimden yapmaya da üşeniyorum şinci :)

eheh yeni gördüm kız bu cevabını ya ben de normalde güzel yaparım, hele en son bi kek yapmışım ondan beridir yapmıyorum aynı kıvamda olmaz diye eşim de beğenir hatta o son yaptığım kek var yaa bi kekte aranacak her özellik süper şekilde vardıve keki meşhur görümceme bile dedi ben özlemin kekinin üstüne tanımam diye, o da biraz bozuldu ama dünkü hiç bilmediğim, tatlandırıcı, süttozu, vanilya aromasıyla falan yapılan bi kekti ondan hğsrana uğradım ama bugün de uğraşır mıyım bilmiyorum normal kekimden yapmaya da üşeniyorum şinci :) ama limonlu kek mek diye diye canım çekti vallaa

ya bi de kek muhabbetinin üstüne olmaz ama ben gülerken ya da hapşırırken hatta durduğum yerde bile akıntım oluyo hem normal akıntım çok fazla su gibi hem de idrar da kaçıyo arada son bi haftadır. hadi idrara gülüp geçiyorum ama su şeklindeki akıntı korkutuyo beni ya..bi haftadır da fitil +antibiyotik alıyorum akıntımın falan geçmesi lazımdı ama arttı ya hem de doğum suyu gibi tööbe töbe :18:

selam arkadaşlar nabersinizzz
ben bugün erkenden bitirdim temizligimi cokkk rahatımm
dün akşam kızım uyduktan sonra eşimle keyif yaptık sonrada gece 11 den sonra temizlige kalktık
wc ,banyo ve balkonları temizlettim eşimee
çırpılcak battaniye ,nevresim yatak örtülerini çamaşırları çırptırdım balkondan.
bende evi toprladım ,dolap ,cekmece filan düzenledim.zaten hep düzenlidirde bi gözden gecirdim :)
buzdolabıma göz gezdirm malum bayram geliyor etlere yer lazım :)
mutfak dolaplarını eşime sildirm zaten temizlerdi ama yinede bi el degdi iyi oldu
bende mikrodalga ocak fırın buzdolabı fayansını siliverdim.eşime sahur yaptırdım sonra yattık.saat 3 e geliyordu :)
sabah ta yatakları kapatı evimi süpürdüm sildim.bi tozumu alcam.yemegimide yaptım dündenn
valla kuş gibi hafif hissediyom kendimi bugünn:119:

Son düzenleme:

hee büyü bozulmasın dedin yanı eheuehe

canım gebelıkte akıntı kadar normal bişe yoktur ama akıntın renklıyse ve kokuluysa duurm baska

tabii...bende de var akıntı ama sorun etmıyorum hiç olabilir yani...

Son düzenleme:

aysecimm iy ki yazmışsın vala eline sağlık.. ben de bayram sonu almaya başlıcam senin listeden kontrol ederim

Cumartesi aldıklarımdan bi taneside buydu kızlar.Kadife tulum çok begenerek aldım rengide kırmızı deil nar çiçeği rengi çok şeker bişiy ama....
Eki Görüntüle 537791
güle güle kullanın canım çok güzeller

maşallahhh canım karı-koca süpersiniz..vala sizleri okudukca evimi düşünüyorum da yazık vala :)..memlekete gidicem diye salıverdim

anladığım kadarı ile normal istiyorsun ama bebeğin gerçekten iri bi bebek olucak ,inş benimkide iri olur ,rabbimden tek dileğim sağlıklı ve iri bi bebek olsun ,benimkide 2 haftadır önde gidiyor ;bebek sağlıklı ,olsunda mühim olan o bence ,dr unada kafa yorma ,çünkü 3000 kg bebile 4000 kg bebeişin doğumu aynı olmaz gibime geliyor :)))
allah nazarlardan korusun 3-6 aylık alışverişlerde aklın yazlıklara gitmesin ,biraz daha kalın bi şeyler alırsan daha i olur bence :))))

dışarıda çok güzel bir yağmur var tam battaniyeyi alıp kahvemi yudumlarken tv izlenecek ama çarşıya çıkmam lazım ya...

Bak bende özendim şimdi, neyse tv izleyemesemde iş başında kahvemi içebilirim

Cumartesi aldıklarımdan bi taneside buydu kızlar.Kadife tulum çok begenerek aldım rengide kırmızı deil nar çiçeği rengi çok şeker bişiy ama....
Eki Görüntüle 537791

Güle güle kullan hepside çok güzel....

Tontirik bu liste çok güzel olmuş, bütün ayrıntıyı düşünebilmişsin, benimde çok işime yarayacak...

canım yaa bu dr.lar hastalarını korkutmayı çok seviyolar bence :/

maşallahhh canım karı-koca süpersiniz..vala sizleri okudukca evimi düşünüyorum da yazık vala :)..memlekete gidicem diye salıverdim

sagol cnm ,ben cok zorlanıyorum artık iş yaparken eşim sagolsun yapıyor.
siz çalışan kadınların işi zor cnm ,hem ev hem iş yetişememeniz normall.Allah kolaylık versin sizleree

siz çalışan kadınların işi zor cnm ,hem ev hem iş yetişememeniz normall.Allah kolaylık versin sizleree

ya ne güzel bak benim eşim sadece yemek yapıyor yardım olarak, bi kez de süpürge tuttu o kadar. dün akşam da bana tembel imasında bulundu ve bayaa bi dalga geçti makara yaptı aklınca ama ben çok bozuldum ve boykot ilan ettim hatta yemin ettim elimi hiçbi şeye sürmiycem diye, şimdi ne sözümden dönebiliyorum ne de rahat oturabiliyorum. hem de bayram üstü kılımı kıpırdatmadan oturuyorumi hem eşim yapmaz biliyorum hem de yapsa da ona da kıyamam bi de boş oturuyorum yığınla iş varken diye vicdan azabı çekiyorum hem de nasıl anlatamam..
çok mu kötü ettim acaba bu boykot girişimiyle :) sözümden dönmek de istemiyorum ama yani...

sağol canım, eşinden Arolsun. biz bıktık eşimle saldık ben de dogum iznine ayrılınca inş yaparım az kaldı

teşekkür ederiz iyiyiz canım..hadi bakalım çok uzun olmuş kızını görmeyeli..epeyi özlemişsindir artık..aldığın ciciler çok güzel..narçiçeği tulumu çok beğendim özellikle..hepsini iyi günlerde giydir canım..

oh maşallah bebeğine canım..sen kendini korkutma umarım normal doğum olur..

canım mesajın dikkatimi çekti.Burun kanaması ve baş ağrısı tansiyon belirtisi değilmidir.Tansiyonunu ölçtürdünmü?
baktırdım canım düşük..bende tansiyondan şüphelendim ama aksine düşük..doktorum normal..hızlı kan dolaşımından olur dedi..

yap sen böyle yap..kıskanıyorum çok fena ona göre..bende tertemiz bir ev istiyorum..düzenli iş yapabilmek istiyorum yaa...senin yaptıklarını okudukça haftasonu tam gaz iş yapıyorum canım çıkıyor..

Kızlar internetten edindiğim listemi sizinle paylaşmak istedim. Aldıklarımın karşısına kırmızıyla 1,2,... vs yazıyorum hem zevkli oluyor hem de ne lazım ne değil onu görüyorum.

burdan kesip Word dosyasına yapıştrıp saklamıştım ben ama buraya word dosyası şeklinde eklenmiyor o yüzden böyle:

ALIŞVERİŞLİSTESİ
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10 adet
Hırka

Yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır
Ağız silme bezleri
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.

Oda Gereçleri

Uyku Seti
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Battaniye küçük
Battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Cibinlik
Alt değiştirme seti

Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Tırnak makası-törpü
Bebek sabunu
Bebek şampuanı
Ateş ölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi

Losyon
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Biberon

Emzik
Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Şifonyer
Karyola ve yatak
Duvar kağıdı
Perde

anne İÇİN
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan

Loğusa pijaması 2-3 tane
Kışlık sabahlık
Emzirme çamaşırı
Yara önleyici krem Lansihoh marka

Süt sağma makinesi
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Islak mendil
Bebek şekeri

Çamaşır deterjanı sabun tozu

HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı 2 Takım
En küçük boy çocuk bezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu,bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık
Çorap
Eldiven
Bebek battaniyesi
Bebek ağız mendili bol miktarda
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)

Pişik önleyici krem
Tırnak makası-törpüsü

valla cnm bence hata yapmışın :) yeminini mecbur bozcan. 2 gün sonra bayram cünkü.dogumdan sonra 3 gün oruc tutarsın yeminini bozdugun için

bence tüm sorumlulugu üstüne almaa.kıyamam mıyamam filandaa hiççççç demeee.sırtlarında yük taşıtmıcaz onlaraa

kalk güzelce evini süpür sil tozlarını al
wc ,banyoyu camaşır suyuyla egilip fırcalamak bana işkence şuan.hemde kimsayal oldugu için bebege zararlı.eşine bunları yaptır akşam geldiginde.
balkonun varsa onlarıda yıkattır.ev süpürme işini kocama bırakmıyom cünkü halıyı süpürüyor kenarlarını caktırmadan bırakıyor ayuu

camların filan silincekse onalrıda sildirr.sonucta sen keyfinden silmemezlik yapmıyorsunki.
hamile halinle nasıl silceksin.eşine işve cilve artık neyden anlıyorsa bunları anlat güzelce :))

tembel gibi laflarlada hiçç gaza gelmeee.begenmeyen kalkar kendi yapar :130:

ayyyy sonunda geldimmmmm :)))
kızlarr bikaçgündür inanılmaz yoğunum ara ara kaçıp gelip baktım napıyosunuz diye ama yazamadım ve çok özledimmmmmm :))
cumartesi alışverişi dibine vurdum kuzuma birsürü şey aldım önce ben çıktım alışverişe veeee kuzum battaniye , 3 tane kadife tulum (hiç almamıştım az kalsın üşücekti kuzum) , küvet fili kova , sebamed kozmetik ürünleri , biberon event 2li küçük boy, tırnak makası , taragı , burun aspiratörü , boğulma önleyici yastık , kendime gögüs pedi ve gögüs ucu :))
akşamda babasıyla gittik beşiktaşlı uyku seti (üzerinde kartallar yuvasında uyur ) yazıyo bayıldımmm , bide şirinli nevresim :))))
artık pek eksiğimiz kalmadı sayılır bi ateş ölçeri kaldı bide arabası puseti tabi unuttugum bişiler yoksa sadece yıkayıp düzenlemesi kaldı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…