aminnn sagol tatlım.Günaydın kızlar
Hasta arkadaşlarımıza geçmiş olsun,
Yeni şeyler alanlar güle güle kullansın,
Morali bozuk olanlar feraha çıksın,
İşleri olanlar (ben) kolaylıkla bitirsin,
Allah herkesin gönlüne göre versin
Güzel, sakin, dingin, mutlu, huzurlu,, sağlıklı bir gün olsun inşallah :80:
Bugün 27. haftamıza girdik kızımla
Allah ne verirse hayirli versin ya. biz 2 yas sendromunu biraz sikintili atlattik kizimda ama gecti simdi sukur:)akşam uyuduktan sonra bir ses gürültü zıpladık yataktan alt kattaki uşak annesiyle kavga ediyordu 17 yaşlarında delikanlı nasıl bağrıyor annesine anneside ona bir ara annesine vurduğunu bile düşündüm sessizleşti birden ortalıksonra annesi yine başladı bağırmaya ama uşak daha fazla bağırıyordu annesi sus komşular duycak dedikçe uşak banane ben mi istedim burada oturmayı nefret ediyorum bu evdende komşulardanda 14 yaşımdan beri bu konuda baskı yapıyorsunuz filan neler neler diyor sonra kapılar yumruklandı duvarlar yumruklandı kapılar vuruldu öyle kötü oldumki bebeğime dokunup dua ettim Allah asi evlat vermesin kimseyi o duruma düşürmesin doğru yoldan saygıdan sevgiden ayırmasın evlatlarımızı o kadına Allah yardım etsin tam ergenlik dönemi erkek çocuğu Allah yardımcısı olsun
bende kizimda dusunmustum esim tarafindan elendi. buna benzer seyler duydum ama cok bilgim yokbişey danışmak istiorum sizlere 32.hafta da normel doğum izni raporunu alsam ama 35 haftaya kadar çalışmaya devam etsem daha sonra raporum bitince 3 hafta yı da kullansam nasıl olur sizce
bi de kızıma berra ismini koymak istiyorum fakat peygamber efendimiz (sav) o ismi değiştirin değiş bununla ilgili bilgisi olan varsa yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
bu arada yaşasın bugün son gün ama yarın evde temizlik beni beklio
hayrola nolduu?? bayram öncesi hoş olmamış cnm ya.neyse yarın kocanın elini öpersin barışırsınızz
benim koca bayram namazından geldikten sonra koltuga yayılır agalar gibi oturur ve direkt elini uzatır uyuzz
bende gider elini öpüp bayramın mübarek olsun agam derim:))
yeni evliyiz eşimle yine kaynanatör yüzünden küsüz tabi.bayram namazından geldi direkt elini uzattı eşim:)
bi anlam veremedim elini öpecegim hiç aklıma gelmedi
eline bişi mi olduki diye bakıyorum bön bön.oda ne bakıyon öpte barışalım dediisonra baya gülüşüp barıştıydık.
o nedenle bizde adet oldu bu el öpme konusu.hep ilk evlendigimiz zamanı hatırlar gülerizz
Allah ne verirse hayirli versin ya. biz 2 yas sendromunu biraz sikintili atlattik kizimda ama gecti simdi sukur:)
ins 17 yasindada rahat bir gecis yapariz sabirli olmak cok onemli ama hakikaten hormonlar cildirtiyor onlari.
bende kizimda dusunmustum esim tarafindan elendi. buna benzer seyler duydum ama cok bilgim yok
berrin . beril isimleride cok guzel. berrada sorun cikarsa bunlari bir dusun derim
tum isi yarina yikmamayi dusunuyorum mamalarin bazilarini aksamdan yapicam tabi once dinlenmem lazim:) cok ta uykum var
bi de kızıma berra ismini koymak istiyorum fakat peygamber efendimiz (sav) o ismi değiştirin değiş bununla ilgili bilgisi olan varsa yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
bu arada yaşasın bugün son gün ama yarın evde temizlik beni beklio
hayrola nolduu?? bayram öncesi hoş olmamış cnm ya.neyse yarın kocanın elini öpersin barışırsınızz
benim koca bayram namazından geldikten sonra koltuga yayılır agalar gibi oturur ve direkt elini uzatır uyuzz
yeni evliyiz eşimle yine kaynanatör yüzünden küsüz tabi.bayram namazından geldi direkt elini uzattı eşim:)
eline bişi mi olduki diye bakıyorum bön bön.oda ne bakıyon öpte barışalım dediisonra baya gülüşüp barıştıydık.
o nedenle bizde adet oldu bu el öpme konusu.hep ilk evlendigimiz zamanı hatırlar gülerizz
ay canım inşallah ev sahibide olursun kız öyle deme benimde ilk evim kirada çok güzeldi hergelen hele yaşlı teyzeler inşallah senin olur kızım diye girerdi evime seninde inşallah ikinci kendi, evin olur şimdiki acık dağ başı ama kendimizin işte daha 8yıl bankanında olsun :) ay ev bebek rabbim herkeze nasip etsin ikisine de yardım eder deniliyor nasip te etsin
ama senin kide ay anlatınca bile çok güzelmiş bizim hayalimiz eşimle zaten emekli olup herşeyde rahata erince balıkesirde akrabada yok ama ikimizde orda yaşamayı çok istiyoruz kısmet artıkın rabbim ömür verirse
iki yaş sendromunu ilk duydum o nasıl oluyor
Amin haklısın
:))tontirik bizde de aynı durum geçerli her bayram eşim namazdan gelince elini öperim kapıda beklerim gelir gelmez yapışırım eline ama ben bedava öpmem harçlığımı alırım :))
iki yaş sendromunu ilk duydum o nasıl oluyor
Amin haklısın
tontirik bizde de aynı durum geçerli her bayram eşim namazdan gelince elini öperim kapıda beklerim gelir gelmez yapışırım eline ama ben bedava öpmem harçlığımı alırım :))
ilk bayramımızda eskişehırdeydık kayınvalıdemlerle bayramlaştık ben de eşimin elini öpeyim diye uzandım
eşim beklemıyomuş hiç öptüm ay nası duygulandı yaş geldi gözünden kocişimin ya kıyamam sarıldı avuclarımdan öptü o da
annem babamın elini öperdi yani ordan alışkın oldugum ıcın ben şey yapmadım hiç
mandalina duymakla olmuyo görmen lazım acaip bişey :)
ergenlıkle birebir diyo uzmanlar yegenım ıkı yas sendromunu yaşamaya basladı ufak ufak
çileden cıakrıyo annesını fena bişey yaa
:))
seninkki çıkar maksatlı el öpmeyee giriyorr,benimki gayett masumanee temizz duygularlaa
ay cnm onu en yakın arkadasımın oğluşunda bizzat tanık oldum.çocuğun huy ve hareketleri tamamen değişiyo..deli gibi yemek yiyen çocuk yemek yememye başlıyo eskisi gibi falan,böle mız mız bişey oluyo.arkadasım çok üzülüyodu niye böle uyapıyo bu velet diye.doktor 2 yaş sendromu demiş.yaaa küçücük sıpalarında buluğ çağı varmış meğersem
bende öperim valla ama eşim para vermek ister almam.kı siz ne vijdansızsınız heeeehahahaha
alın tabi ben çalışmıyorum kese bir alsam nolucak yaw
Berra; yüksek ahlaka sahip, her yönüyle arı-duru, tertemiz anlamına gelir. Bu anlamıyla sahibini hep iyi bir insan olarak hatırlattığı için, nefis muhasebesi yapmaktan alıkoyma ihtimali vardır. Az da olsa, dinî imtihan açısından bir risk taşıdığı için “sedd-i zerayi” kuralı gereğince değiştirilmiştir.
Hz. Peygamber (asv), "iyi insan, kusursuz kimse, günahsız" anlamına gelen "Berre" ismini Zeyneb'e çevirmiştir. Bu ismi taşıyanın zihninde, kendini beğenme gibi bir mana teşekkül edebilir. Bu da isimlenenin karakterini olumsuz yönde etkilemek demektir. Zira bu isim hakkında Hz. Peygamber (asv), "Allah sizin iyi olanlarınızı en iyi bilendir" buyurarak bu adı değiştirirken, "Kendinizi temize çekmeyin!"1 sözüyle de, güzel bir ismi başka güzel bir isimle değiştirmenin gerekçesini belirtmiştir. Bunun anlamı, "Berre adını takıp da bununla iyi olduk sanmayın! Allah kimin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilir!" demektir2.
ALINTIDIR..
BERRA ismini koyanlar oluyor ama yukardaki acıklamaya göre az da olsa dini imtihan acısından riskli oldugu için tavsiye edilmiyor.karar sizin.
ayyy canım bizim de var el öpme adeti. :))
bizim de ilk dini nikahımız kıyıldığında öptürmüştü aynı sen gibi ben de şaştım kaldım sonra öptümbayramda da aynı muhabbet :)
ya şimdi memlekete gidicez inş da orada çocukluk arkadaşım var memleketten 1 saat uzaklıkta bi yerde. uzun zamandır evlendigimden beridir adam akıllı görüşemedim . evine gidemedim.4 senedir. dedim ona da ziyarete gitsek nasıl olur diye. olmaz diye tutturdu. tartışma burdan alevlendi yani.
sonra sesini yükseltti her dediğimi yapmak zorunda değilmiş beyfendi . sanki her zmn istediğim bişey. memlekete annesini babasını görmeye gidiomuş da falan filan :SSS
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?