2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
aminnn sagol tatlım.
sizde 39-40.haftalarınızı görün inş

Allah ne verirse hayirli versin ya. biz 2 yas sendromunu biraz sikintili atlattik kizimda ama gecti simdi sukur:)
ins 17 yasindada rahat bir gecis yapariz sabirli olmak cok onemli ama hakikaten hormonlar cildirtiyor onlari.

bende kizimda dusunmustum esim tarafindan elendi. buna benzer seyler duydum ama cok bilgim yok
berrin . beril isimleride cok guzel. berrada sorun cikarsa bunlari bir dusun derim

tum isi yarina yikmamayi dusunuyorum mamalarin bazilarini aksamdan yapicam tabi once dinlenmem lazim:) cok ta uykum var

tontirik bizde de aynı durum geçerli her bayram eşim namazdan gelince elini öperim kapıda beklerim gelir gelmez yapışırım eline ama ben bedava öpmem harçlığımı alırım :))

iki yaş sendromunu ilk duydum o nasıl oluyor
Amin haklısın

Berra; yüksek ahlaka sahip, her yönüyle arı-duru, tertemiz anlamına gelir. Bu anlamıyla sahibini hep iyi bir insan olarak hatırlattığı için, nefis muhasebesi yapmaktan alıkoyma ihtimali vardır. Az da olsa, dinî imtihan açısından bir risk taşıdığı için “sedd-i zerayi” kuralı gereğince değiştirilmiştir.

Hz. Peygamber (asv), "iyi insan, kusursuz kimse, günahsız" anlamına gelen "Berre" ismini Zeyneb'e çevirmiştir. Bu ismi taşıyanın zihninde, kendini beğenme gibi bir mana teşekkül edebilir. Bu da isimlenenin karakterini olumsuz yönde etkilemek demektir. Zira bu isim hakkında Hz. Peygamber (asv), "Allah sizin iyi olanlarınızı en iyi bilendir" buyurarak bu adı değiştirirken, "Kendinizi temize çekmeyin!"1 sözüyle de, güzel bir ismi başka güzel bir isimle değiştirmenin gerekçesini belirtmiştir. Bunun anlamı, "Berre adını takıp da bununla iyi olduk sanmayın! Allah kimin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilir!" demektir2.

ALINTIDIR..

BERRA ismini koyanlar oluyor ama yukardaki acıklamaya göre az da olsa dini imtihan acısından riskli oldugu için tavsiye edilmiyor.karar sizin.

ayyy canım bizim de var el öpme adeti. :))
bizim de ilk dini nikahımız kıyıldığında öptürmüştü aynı sen gibi ben de şaştım kaldım sonra öptüm bayramda da aynı muhabbet :)
ya şimdi memlekete gidicez inş da orada çocukluk arkadaşım var memleketten 1 saat uzaklıkta bi yerde. uzun zamandır evlendigimden beridir adam akıllı görüşemedim . evine gidemedim.4 senedir. dedim ona da ziyarete gitsek nasıl olur diye. olmaz diye tutturdu. tartışma burdan alevlendi yani.
sonra sesini yükseltti her dediğimi yapmak zorunda değilmiş beyfendi . sanki her zmn istediğim bişey. memlekete annesini babasını görmeye gidiomuş da falan filan :SSS

ilk bayramımızda eskişehırdeydık kayınvalıdemlerle bayramlaştık ben de eşimin elini öpeyim diye uzandım

eşim beklemıyomuş hiç öptüm ay nası duygulandı yaş geldi gözünden kocişimin ya kıyamam sarıldı avuclarımdan öptü o da

annem babamın elini öperdi yani ordan alışkın oldugum ıcın ben şey yapmadım hiç

aminnn cnm sen nerde oturuyosun ki şimdi..cnm yanlız balıkesirin şehir merkezinde patlarsın çok sıkıcı..deniz yok bişey yok..deniz olsun dersen bandırma,biz pek balıkesirliyiz demeyiz cnm,bandırma kendini ayrı tutar,,çünkü balıkesir il ama çok sıkıcı bi yer.. bandırmada çok büyük bi yer değil ama ilçe olarak büyük ilçeler arasında 150.000 nüfusumuz var..nerde oturuyosun merak ettim istanbul gibi bi yerdeysen sakın gelme derim büyük yerden küçük yere gelince yapamaz insan..

Amin haklısın

mandalina duymakla olmuyo görmen lazım acaip bişey :)

ergenlıkle birebir diyo uzmanlar yegenım ıkı yas sendromunu yaşamaya basladı ufak ufak

çileden cıakrıyo annesını fena bişey yaa

tontirik bizde de aynı durum geçerli her bayram eşim namazdan gelince elini öperim kapıda beklerim gelir gelmez yapışırım eline ama ben bedava öpmem harçlığımı alırım :))
:))
seninkki çıkar maksatlı el öpmeyee giriyorr,benimki gayett masumanee temizz duygularlaa

Amin haklısın

ay cnm onu en yakın arkadasımın oğluşunda bizzat tanık oldum.çocuğun huy ve hareketleri tamamen değişiyo..deli gibi yemek yiyen çocuk yemek yememye başlıyo eskisi gibi falan,böle mız mız bişey oluyo.arkadasım çok üzülüyodu niye böle uyapıyo bu velet diye.doktor 2 yaş sendromu demiş.yaaa küçücük sıpalarında buluğ çağı varmış meğersem

bende öperim valla ama eşim para vermek ister almam.kı siz ne vijdansızsınız heeee hahahaha
alın tabi ben çalışmıyorum kese bir alsam nolucak yaw

valla bravoo.kaynanagilin yanında cok büyük jest yapmışsın , gururunu okşamışsın eşinin:128:

mandalina duymakla olmuyo görmen lazım acaip bişey :)

ergenlıkle birebir diyo uzmanlar yegenım ıkı yas sendromunu yaşamaya basladı ufak ufak

çileden cıakrıyo annesını fena bişey yaa

gerçekten mi ilk defa duydum hiç yaşamadım anam neler bekliyor ozaman bizi :)) gerçi 2 yaşındaki çocuğu zapetmesi daha kolay olur sanırım :)

:))
seninkki çıkar maksatlı el öpmeyee giriyorr,benimki gayett masumanee temizz duygularlaa

olurmu canım masumane öpüp ödülümü alıyorum :) ne yapayım ya eskiden herkes bana harçlık verirdi şimdi eşimde olmasa harçlık verenim yok boş boş el öptürüyorlar üstüne birde veletler benden harçlık alıp gidiyor :))

yerim onların buluğlarını 2 yaşında ne anlıyorda neye giriyorlarmış :))

Ozfer bazı arkadaşlar topikte yazışmasa aşagıda isimleri oluyor takip ediyorlar sayfayı cnm
o nedenle aherdo listeye eklemiş olabilir.sanada öle birimi cıktı noldu hayırdır :)

[
canım 32. haftada doktoruna gidiyosun çalışmaya devamn etmek istemıyrosan çalışamaz raporu alıyorsun

ama çalıaşbilicek gibiysen çalıaşbilir raporu verıyıo en fazla

37. haftaya kadar calısabılıosn ama diyelımkı 35. haftada artık ızne cıkmak ıstıosn o zaman tekrar gidip

çalışamaz raporu alıosn o 3 haftayı da doğum sonrasına aktarıyorlar....

bu arada berra ismi anlam oalrka kusursuz gunahsız ınsan anlamıan geldıgı ıcın Peygamber efendımzı bu ısmı zeyneb ismi

ile değiştirmiştir...sorualrla islamiyet siteısnde bunun cevabı var bakabilirsin Peygamber Efendimiz (asv) neden Berre / Berra ismini değiştirmiştir? | Sorularla İslamiyet[/QUOTE]

teşekkür ederim canım o zaman 2.ismi olan ranayı düşünücez

evet canım bende böle okumuştum o yüzden riske girmeye hiç gerek yok teşekkürler

tatlım hata yapmışınn.cok erken sölemişsin eşinee.
memlekete gittiginizde eşin akrabalarını gördügünde mutlu olacak ve bayramında coşkusuyla gayett kıvamında olcaktıı
bayramın 3.günü filan yaglayıp ballayıp bide arkadaşıma gidelim gelmişken cnm v.s filan desen eminim itiraz etmezdi

yerinde olsam hiççççç uzatmam bu mevzuyu hiç bişi olmamış gibi devam ederim.sen surat asıp bayramı burnunuzdan getirirsen hem bayramınız zehir olur hem arkadaşına gidemezsin
ama olgun davranıp suyuna gidersen bayramda güzel gecer arkadaşına gitme ihtimalinde artar.
köprüden gecene kadar ayıya dayı demek gibi bişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…