- 22 Kasım 2011
- 3.221
- 55
- 358
kizlar karnim kucuk cikti demistim, 2-3 haftadir kilom da 71-71.5 sabit duruyor. kilo almamak normal mi?
Çok daralmış durumdayım..
Ben bebekten sonra işten tamamen ayrılıcam. Bayram tatili bile kabus gibi geldi bitmek bilmedi. Çok sıkıldım kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşim beni yalnız bırakmıyor ama yine de bir eksiklik var sanki. Tarif bile edemiyorum. Dışarı çıkalım diyor ben de çıkmak istiyorum ama istemiyorum bir yandan nedir bu şimdi. Belki bebekle eve oturmak daha eğlenceli olabilir.
benim de kilom sabit 3 haftadır
ama bebiş kilo alıyor
doktora sordugumda her hafta kilo alacaksın diye bişey yok demişti
zaten son ay istesen de istemesen de mutlaka alıyormuşsun
canım benim kilomda nerdeyse 18-20. haftalardan beri sabit ilk zamanlar bulantım gecınce kılo almsıtım
tabii 3 ay yemek yıyemeyınce birden yüklendım :) ama ondan sonra kilo almadım net olrk biliyorum
20. haftadan beri tam olarak aynı kılodayım canım kilo almak risk olusturuyor benım için diye dıkkat ediyorum
göbeğim büyüyor bebegım kılo alıyor cok sukur maşallah ama ben zayıflıyorum sanıyorum ki kilom aynı
74 ile hamile kaldım şu an 78 im ama artık kılo alma zamanalrı geldi bebek yağ depoluyor bakalım kısmet
hım bu arada doktorumun da bilgisi dahılınde ufak çaplı bir diyet yapıyorum ve doktorum kilo almamamı gayet
olumlu karsılıyor bir sorun olmıyacagını söyledi zaten bebeğimde iyi bi aksilik olsa diyetı bıraktırırdı
Günaydın kızlar hasret biter artık foruma birbir geliyoruz.umarım herkes keyifli bir Bayram geçirmiştir .benim ili gündür sol kasığımda batma var.bugün doktor kontrolüm var bakalım öğleyi nasıl 1ay oldu doktora gideli en son 700 grandi tavşan büyümüş mü serpilmiş mi öğrenicez artık.ben en son bebişime sebamedin ürünlerini aldım bakalım ikna edebilirsem koçişi bügünde çanta hazırlıklarına giricem. Kızlar artık ben yıl nefes alıyorum 80 kiloya ulaştı ve toplamda 12 kilo almış oldum.göbeğimde değil ana yan simitlerinde çatlaklar oldu engelleyemedim sizde durumlar nasıl
içimi rahatlattınız.eşim de iyice telaşlandırıyor, bilmeden yorum yapıp
bugün inşallah herşey yoluna gelir ultrasonda
slm annişler ve kuzucuklar
yarın doluşuruz artık
papatyacım maşallah kız taramalı gibi senin ki bizim kide üzdü ama napayım bana neyaptıki torununa yapsın diyip avutuyorum kendimi ama bide babanne olmak kolaymı yapıcam tabi diyor ya ah kocanın da hatası şişiriyo onu iki uyduruk şey almış daha başka da ah fakir olsa neyse dicemde varken böyle ya napalım rabbim herkezin kendine nasip etsin diye boşuna dememişler bende ilk günden sonra evden çıkmadım onuda çağırmadım oda çağıramadı doktor gezmeyi yasakladı dedik bugün anca çıkcaz bebiş için gezelim azıcık
bide biz arife ve bayram günü tepike hareketlere doyduk dedik nasıl yorulduysa tembelim iki tık tamam artık hazırolda tepik bekletti bizi bugün şükür azcık tepiniyo ama az yine
bide papatyacım kız biz bayramda kahvaltıda bile et yerizkaynanaşında aynıysa o söylediğin ona koymaz kız ama 3gündür bıkmışız 2gündür babiş bizi bal kaymakla besliyo normal kahvaltıyı iki günde özlemişiz :)
buarada cici alanların hayırlısıyla kullanması nasip olsun kilolar bebişlere yarasın bugün görecekler hayırlı haberlerle gelsin melon kız bize kar yollamayın biz izmirdeyiz zaten ama ben kışıda soğuğuda sevmem gerçi geçen yıl burda da kar yağınca komşularla ve çocuklarla çıkıp oynamıştık özlemişim ama yinede ben kendimi ısıtamam soğuğuda hiç sevmem ailemin ve eşimin ailesinin tek bahar çocuğu benim hepsi kış bebişi ve üşümezler bende ısınamam
yingyang cım bende 9yıl çalışmadan sonra evlendim bi kaynana yabancı akrabasız bi ortam bide evim ve yeri çok güzeldi ama selam vermeyen komşular ay nesıkılmıştım iş ararım olmadık işler evde bıkmıştım şimdi Allaha şükür komşusu bol biyerdeyim 2günde görüştüklerim 2haftada bir görüştüklerim eh alışıyosun zaman geçiyor ama bebişler olunca 2saatte emzir o uyuyunca uyu zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz diyorlar günleri bile takip edemiyorlarmış eh 3ay öyle geçer sonrada agucuklar havalar ısınır onunla gezmeler zaman geçer ama ben kendim bile iyi bi iş bulsam çalışmak isterim hele yaşlarınız küçük ve iyi işleriniz varsa ki memursa bıraksanız bende çok üzülürüm senin içinde hayırlısı neyse o olsun canım ayşecim inşallah senin kide olur canım bende rüya görmem 3gündür eski işyerim busabah yeni bi işlyeri neoluyoruz diyorum rüyamda görüyorum sabah kalkıyorum rabbim bebişim sağlıkla doğpsun benim yaşım geçti şuan bebiş daha önemli benim için diye dua ediyorum :26:
Sende mi anteplisin canım,ne güzel...
Canım ya Bayram normaldir.valla nen hizmet etmekten yemek pişirmelerden doydum herhalde.bu memlekette kurban büyükbaş kızlar ve ben hiç dana eti yiyemem bir Antep'li olarak o bakımdan ağzına bir tike et girmedi Bayram kilomu korudum hi hi hi[/
evet hayatım antepliyim ama eşimden dolayı erzurumda oturuyorum. sen anteplimisin
kızlar merhaba...yazmasam da hepinizi okuyor,takip ediyorum...ben de ocak annesi olacağım kısmetse...gece bacaklarıma çok kramp girmeye başladı son zamanlarda.sizlerde de oluyormuş okuduğum kadarı ile....dr um normal bunlar olacak diyor sağolsun saece.magnezyum ya da kalsiyum desteği vermeye gerek yok dedi.hiçbir faydası yokmuş.kullanan var mı sizlerde bu tür ilaçaları?
kızlar merhaba...yazmasam da hepinizi okuyor,takip ediyorum...ben de ocak annesi olacağım kısmetse...gece bacaklarıma çok kramp girmeye başladı son zamanlarda.sizlerde de oluyormuş okuduğum kadarı ile....dr um normal bunlar olacak diyor sağolsun saece.magnezyum ya da kalsiyum desteği vermeye gerek yok dedi.hiçbir faydası yokmuş.kullanan var mı sizlerde bu tür ilaçaları?
canım ben mağnezyum kullanmıyorum ama kalsiyum kullandım. yinede aynı kramplar oluyordu bunlar krampları öyle aman amanda engellemiyor
merhaba canım
kramp çok fena oluyor geçmiş olsun....benim gebelik harici de özellikle yaz mevsiminde
kramplarım oluyor hoş bu gebeliğimde pek olmadı çok şükür
doktor ter ile birlikte magnezyumu kaybettiğim için yazları daha çok kramp olduğunu söylemişti
temelde ; magnezyum kalsiyum eksikliğinden değil , bunların dengesizliğinden kaynaklanıyor.
kramp sorunu sadece magnezyum veya sadece kalsiyum alarak değil dengeleyerek ortadan kaldırılabilir canım
bunu pek çok dr söylüyor doktorunun böyle söylemesine şaşırdım he ama nedir gebelikte tabii ki normal
bir durum bunu devamlı dengede tutmak zor olabilir ona bir şey diyemem...
Ben her gün hem magnezyum hem kalsiyum kullanıyorum... Pelvis ağrısı için verdi ama pek faydası olmadı... Yine de sebeplere uyma adına kullanıyorum...
Geçmiş olsun canım....
oyy kuzum çok kızmış kıyamam..senin kaynanatörde iyice şirretmiş valla,kaç kaç kaç uzak dur ondanolHerkeze Merhaba ;
bugun dr a gidicektim ;aradım ama operatör çıkmadı telefona ,bugun eşimde evde :)Sabah 7 de kalktık ,alışkanlık ohhh
şimdi karşımda yatıyor yavruş ,bende annesini çekiştireyim
kayınvalidem ile 29 hafta öncekriz yaşamıştık,aman neüzülmüştüm ne üzülmüştüm kahrolmuştum ,sonra hamileyim herhalde ondan dedim,(kız kardeşi için beni azarlamıştı,kadın 2.ye boşanmış-tam bi problem,geliniyle,abilerinin gelinleri ile vsvsvs)
neyse ben çok üzülmüş kahrolmuşşşştum ama oda ne:))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kayınvalidem ;bayramın ilk günü (benim geldiğimi görmedi)kayınpederi ile kavga ediyor ama ne lafla....kayınpederi ağlamaklı bi sesle bi bayram huzur ver ya diyor
neyse ben evinde oturuyorum,2 saat sonra kayınpederi ile kayınvalidesinin elini öpmeye gidicez(içimden diyorum ki ,aynı binada oturuyorlar,normaldir ,ben bile kv ile tartıştım ,normaldir diyorum ..
yukarı çıktık !!! aman allahım ,ilk önce çok alaksız bi konudan dolayı eltisine laf soktu ,bunlar 55 yaşlarında insanlar ,bayramda ,benim kayınvalide çoşmuşşşşş,anacığım dedim yusuf yusuf ,bakalım bana ne zaman sıra gelicek diye koyun gibi sıramı bekliyorum ...
eltiside buna bi şey dedi (kadında lokum gibi )
sonra benim kayınvalide eltisi ,görümcesi ,diğer görümcesi ,diğer eltisi ile ve en son kaynanası ile kavga etti ,konular farklı farklı yanlız dikkatinizi çekerim
kabga konusu o kaar komikkki incir çekirdeğini doldurmazzz..
neyse içim rahatladı ,o tartışma esnasın da görümcesi 2 bayram rahat etmiştik yine başladı dedi,(yani sen varsın diye ,biraz rahat durmuştu ama yine döndü eski haline demeye getirdi )
ve bombaaaaa,kayınvalidem bana kurban eti vermedi :)))))))))))))))hehehe
bayramın 2 günü ne üzüldüm ne üzüldüm ,sanki memlekette kasap yok
nedeni ise :) bebek olucakya ,ona ayırmış ama kardeşine,kardeşinin oğluna getirmiş ,bi bize yok ,benim annenler et vericeklermiş yaa...
şiştim yavrular şiştimmmmmmmm...
anam ne kaynanaya düşmüşüm ,tırstığım için yanlız kalmak istemiyorum kadınla ,şaştım kaldım ,kavgalarını görünce ,ben hiç alışkın değilim
mahalle karıları gibi önüne kim geldiyse,vaayyyyyy beee..
tahmin ettiğim potansiyelin çok üstünde
son not :Mevlüt yapmıcam galiba hırr yesin etini ,kahvaltıda bile et yer inşşşşş
bence kesin kalsiyum eksikliği var bende.süt hiiiçççç içemiyorum çünkü.ikincisi kullandığımız bu pıhtılaşma iğnesi(sen de kullanıyorsun öyle hatırlıyorum pıhtılaşma topiğinden) kalsiyum eksikliğine sebep oluyormuş.uzun vadede de kemik erimesine...dr um buna da birşey olmaz dedi...bu adam çok mu rahat ne!konrollere ne sıklıkla gitmeye başladınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?