2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
günaydın güzel anneler
ya gece 4 te yattım sabah kalktım uyuyamıyorum ya
bugünde kızım evde hiç uyuyamam ben
bayram bitti
artık günlerimiz hızlı geçeçek inşallah:18:
kilodan bahsedilmişde bende halen 5 kilo almışım
paşamıda perşembe günü görmeye gitcez bakalım nasıl

kizlar karnim kucuk cikti demistim, 2-3 haftadir kilom da 71-71.5 sabit duruyor. kilo almamak normal mi?

canım benim kilomda nerdeyse 18-20. haftalardan beri sabit ilk zamanlar bulantım gecınce kılo almsıtım

tabii 3 ay yemek yıyemeyınce birden yüklendım :) ama ondan sonra kilo almadım net olrk biliyorum

20. haftadan beri tam olarak aynı kılodayım canım kilo almak risk olusturuyor benım için diye dıkkat ediyorum

göbeğim büyüyor bebegım kılo alıyor cok sukur maşallah ama ben zayıflıyorum sanıyorum ki kilom aynı

74 ile hamile kaldım şu an 78 im ama artık kılo alma zamanalrı geldi bebek yağ depoluyor bakalım kısmet

hım bu arada doktorumun da bilgisi dahılınde ufak çaplı bir diyet yapıyorum ve doktorum kilo almamamı gayet

olumlu karsılıyor bir sorun olmıyacagını söyledi zaten bebeğimde iyi bi aksilik olsa diyetı bıraktırırdı

Son düzenleme:
Çok daralmış durumdayım..
Ben bebekten sonra işten tamamen ayrılıcam. Bayram tatili bile kabus gibi geldi bitmek bilmedi. Çok sıkıldım kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşim beni yalnız bırakmıyor ama yine de bir eksiklik var sanki. Tarif bile edemiyorum. Dışarı çıkalım diyor ben de çıkmak istiyorum ama istemiyorum bir yandan nedir bu şimdi. Belki bebekle eve oturmak daha eğlenceli olabilir.

canım ben de keşke çalışmam gerekmese bebeğimle evde olsam diyorum

ama gel gör ki benim de çalışmam gerekiyor....kpss açıklanmadan amman bi şekilde geçiniriz diyordum ama

kpss de açıklanınca işe devam edeceğim kesinleşti gibi bir şey sadece bir sınav kaldı onu da geçerim gözüyle bakıyoruz

bakalım kesin olrk bilemeyiz tabii ki ama.....şimdiden bakıcı fln bakmaya düşünmeye başladık

bebeğimi başkasına bırakıp gitmem gerekicek ve onu özlüycem hep ama sen evde yanında olucaksın onunla

ilgileniceksin belki böyle düşününce rahatlarsın....ben de çalışmayı cok dert ediyordum ama son bir haftada baya

yol katettim sanırım eskiye göre daha olumlu düşünüyorum :) hakkımızda hayırlısı olsun

benim de kilom sabit 3 haftadır
ama bebiş kilo alıyor
doktora sordugumda her hafta kilo alacaksın diye bişey yok demişti
zaten son ay istesen de istemesen de mutlaka alıyormuşsun

içimi rahatlattınız. eşim de iyice telaşlandırıyor, bilmeden yorum yapıp
bugün inşallah herşey yoluna gelir ultrasonda

ay son dakika haberlerini gelır gelmez yaz, urda birileri doktora gideceğim deyince heyecan basıyor beni :) Güzel ahberlerle gel
bu arada ben okuldayım
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları vardı, bi etkinlik te yok tüm ilçe okullarından 30ar öğrenci ve öğretmen...
1sat oldu bitti, şimdide okul aıle bırlığı toplantısını beklıyoruz.. Ttatilimiz okulda velı bekleyerek geçiyor

slm annişler ve kuzucuklar
yarın doluşuruz artık
papatyacım maşallah kız taramalı gibi senin ki bizim kide üzdü ama napayım bana neyaptıki torununa yapsın diyip avutuyorum kendimi ama bide babanne olmak kolaymı yapıcam tabi diyor ya ah kocanın da hatası şişiriyo onu iki uyduruk şey almış daha başka da ah fakir olsa neyse dicemde varken böyle ya napalım rabbim herkezin kendine nasip etsin diye boşuna dememişler bende ilk günden sonra evden çıkmadım onuda çağırmadım oda çağıramadı doktor gezmeyi yasakladı dedik bugün anca çıkcaz bebiş için gezelim azıcık

bide biz arife ve bayram günü tepike hareketlere doyduk dedik nasıl yorulduysa tembelim iki tık tamam artık hazırolda tepik bekletti bizi bugün şükür azcık tepiniyo ama az yine

bide papatyacım kız biz bayramda kahvaltıda bile et yeriz kaynanaşında aynıysa o söylediğin ona koymaz kız ama 3gündür bıkmışız 2gündür babiş bizi bal kaymakla besliyo normal kahvaltıyı iki günde özlemişiz :)

buarada cici alanların hayırlısıyla kullanması nasip olsun kilolar bebişlere yarasın bugün görecekler hayırlı haberlerle gelsin melon kız bize kar yollamayın biz izmirdeyiz zaten ama ben kışıda soğuğuda sevmem gerçi geçen yıl burda da kar yağınca komşularla ve çocuklarla çıkıp oynamıştık özlemişim ama yinede ben kendimi ısıtamam soğuğuda hiç sevmem ailemin ve eşimin ailesinin tek bahar çocuğu benim hepsi kış bebişi ve üşümezler bende ısınamam

yingyang cım bende 9yıl çalışmadan sonra evlendim bi kaynana yabancı akrabasız bi ortam bide evim ve yeri çok güzeldi ama selam vermeyen komşular ay nesıkılmıştım iş ararım olmadık işler evde bıkmıştım şimdi Allaha şükür komşusu bol biyerdeyim 2günde görüştüklerim 2haftada bir görüştüklerim eh alışıyosun zaman geçiyor ama bebişler olunca 2saatte emzir o uyuyunca uyu zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz diyorlar günleri bile takip edemiyorlarmış eh 3ay öyle geçer sonrada agucuklar havalar ısınır onunla gezmeler zaman geçer ama ben kendim bile iyi bi iş bulsam çalışmak isterim hele yaşlarınız küçük ve iyi işleriniz varsa ki memursa bıraksanız bende çok üzülürüm senin içinde hayırlısı neyse o olsun canım ayşecim inşallah senin kide olur canım bende rüya görmem 3gündür eski işyerim busabah yeni bi işlyeri neoluyoruz diyorum rüyamda görüyorum sabah kalkıyorum rabbim bebişim sağlıkla doğpsun benim yaşım geçti şuan bebiş daha önemli benim için diye dua ediyorum :26:

içimi rahatlattınız. eşim de iyice telaşlandırıyor, bilmeden yorum yapıp
bugün inşallah herşey yoluna gelir ultrasonda

canım inşallah bir sorun çıkmaz içini ferah tut güzel haberlerle gel inşallah :)

slmm :) evet yarın doluşur herkes bugun de tatıl herkeze :) eşim de evde ben işteyim :)

canım ınşallah hayırlısı olur diyorum ya çok çaba sarfetmedim demekki olucakmış diyorum teslim oluyorum

ne yapayım dediğin gibi yasımda kucuk daha 24 üm 2 ay sonra 25 olucam :) inşallah yoluna koyarım alışırım ya demii :)

bence de doğru düşünüyorsun bebeğine yoğunlaş bunca çalışmışsın :) ben öyle diyorum eşime ben ne zaman yeter artık dicem

ne zaman koca parası yicem diyorum eheueheu evlenınce asla çalışmam diyrodum evlendiğimden beri çalışıyorum

bebek olunca çalışmam diyrodum hadı ahanda çalışcam gibi gozukuo kısmet ıste :) bence de bebişle zaman akar geçeer :)

ilk ayalr baya yorucaklar zaten bizi :)

Son düzenleme:

kızlar merhaba...yazmasam da hepinizi okuyor,takip ediyorum...ben de ocak annesi olacağım kısmetse...gece bacaklarıma çok kramp girmeye başladı son zamanlarda.sizlerde de oluyormuş okuduğum kadarı ile....dr um normal bunlar olacak diyor sağolsun saece.magnezyum ya da kalsiyum desteği vermeye gerek yok dedi.hiçbir faydası yokmuş.kullanan var mı sizlerde bu tür ilaçaları?

canım ben mağnezyum kullanmıyorum ama kalsiyum kullandım. yinede aynı kramplar oluyordu bunlar krampları öyle aman amanda engellemiyor

merhaba canım

kramp çok fena oluyor geçmiş olsun....benim gebelik harici de özellikle yaz mevsiminde

kramplarım oluyor hoş bu gebeliğimde pek olmadı çok şükür

doktor ter ile birlikte magnezyumu kaybettiğim için yazları daha çok kramp olduğunu söylemişti

temelde ; magnezyum kalsiyum eksikliğinden değil , bunların dengesizliğinden kaynaklanıyor.

kramp sorunu sadece magnezyum veya sadece kalsiyum alarak değil dengeleyerek ortadan kaldırılabilir canım

bunu pek çok dr söylüyor doktorunun böyle söylemesine şaşırdım he ama nedir gebelikte tabii ki normal

bir durum bunu devamlı dengede tutmak zor olabilir ona bir şey diyemem...

canım ben mağnezyum kullanmıyorum ama kalsiyum kullandım. yinede aynı kramplar oluyordu bunlar krampları öyle aman amanda engellemiyor

benim dr um öyle ilaç vermeyi pek seven bir tip değil....ona göre her şey normal...vitamin bile vermedi bana...meyveden sebzeden gerekeni alırsın zaten dedi...magnezyum kalsiyum dengesizliği de bu kramplara sebep oluyormuş...dediğin gibi ne kadar iyi geliyor ilaçlar bilinmez...dr um her şeye gerek yok deyince sürekli kıllandım da::::::)

Ben her gün hem magnezyum hem kalsiyum kullanıyorum... Pelvis ağrısı için verdi ama pek faydası olmadı... Yine de sebeplere uyma adına kullanıyorum...
Geçmiş olsun canım....

bence kesin kalsiyum eksikliği var bende.süt hiiiçççç içemiyorum çünkü.ikincisi kullandığımız bu pıhtılaşma iğnesi(sen de kullanıyorsun öyle hatırlıyorum pıhtılaşma topiğinden) kalsiyum eksikliğine sebep oluyormuş.uzun vadede de kemik erimesine...dr um buna da birşey olmaz dedi...bu adam çok mu rahat ne!konrollere ne sıklıkla gitmeye başladınız?

Ben her gün hem magnezyum hem kalsiyum kullanıyorum... Pelvis ağrısı için verdi ama pek faydası olmadı... Yine de sebeplere uyma adına kullanıyorum...
Geçmiş olsun canım....

sağol canım..sana da geçmiş olsun.yalancı kasılmalarım da başladı.bazen bildiğin şiddetli adet sancısına benzer sancılarım oluyor karnımda,kasıklarımda.3-5 sn sürüyor ama korkutuyor beni...gelecek herhalde bu sıpa erkenden diye soğuk terler döküyorum.:18:

oyy kuzum çok kızmış kıyamam..senin kaynanatörde iyice şirretmiş valla,kaç kaç kaç uzak dur ondan niye onun yüzünden bebeğine mevlüt yapmıyorsun kii.niye bebeğini bundan mahrum ediyosun..yarın öbürgün pişman olursun yapmadım diye boşver cnm benim ..çenesi çok öterse sende bağrınıver gitsin..anasıylamı uğraşıcaz bu adamların biz demi ama

canım ben çok süt,yoğurt,peynir tüketirim çok seviyorum :) ama bende de magnezyum eksik oluyor işte
bu sebeple de soda içiyorum öğrendiğimden beri yani gebelikte kalsiyum magnezyum hiç kullanmadım
çok sık kramp yaşadığım bir dönem kullanmıştım sadece....yalnız şimdi düzenli soda içmeyi
bıraktım yüksek miktarda tuz içerdiğinden 20-24 haftadan itibaren ödem yapabiliyor ki daha önce yapmıştı
sadece haftada bir kez fln içiyorum...

evet ben de pıhtılaşma iğnesi kullanıyorum ama öyle bir yan etkisi olduğunu bilmiyordum yaa şaşırdım neyse ki
sadece gebelik döneminde kullanmam gerekiyor senin de öyle değil mi ? uzun süreli kullanmayınca pek bi sorun olmaz
inşallah...

dr muayenelerim 15-20 günde bir oluyor ayda bir kez de doç a gidiyorum ama acil bi durumum olursa gene hemen
özeldeki doktoruma gidiyorum dr randevu verse de vermese de kendisi öyle söyledi çünkü :)
bu arada ben de eleviti bi süredir düzgün içmiyorum dr çok da gerekli değil demişti bebeğimde iyi ben de iyiyim
herhalde çok da sorun değil diye düşünüyorum aklıma gelince içiyorum ara ara zaten bulantı yapıyor sevmiyorum hiç :)
şu an bebe aspirini demir ilacı ve clexane kullanıyorum düzenli olarak

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım....

kızlar vajinada kramp ve arada bir yanma hissi hisseden varmı..nedir bu böyle yawww:44: sol taraftaki batmalardan bahsedilmiş,bendede vardı 1 hafta önce olmuyor şükür şimdi.sürekli beyaz akıntım var bi o rahatsız ediyor beni..ama bu vajinaya giren krampta nedir yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…