canım f temelin varsa, bence hemen dönersin, ve daha zaman var sınav tarihleri de açıklanmadı, benim beraber çalıştığım arkadaşım lisede bile görmediği halde, daktilografi kitabından çalışarak f klavyeyi öğrendi ve şuan memur düşün..bence senin alışman daha da kolay olur, f klavye ile tam on parmak yazıyosun ve daha hızlı oluyosun..ben f çalışmanı öneniririm, katiplerin bir sitesi var, orda kendini sınayabiliyorsun, sıralamaya falan giriyorsun yazdığın kelime sayısına göre, orda da çalışmanı tavsiye ederim tatlım..Allahım inşallah hakkında hayırlı olanı nasip etsin..
slm kızlar herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. çok yorucu bi bayram geçti, bütün aile toplandık kalabalıktık yalnız bugün herkes gidince kaldık bi başımızaeşimde işe gitti yine evde yalnızları oynamaya başladım (( havada kapalı tam depresyon modundayım yani...hamileliğin zor dönemleri başladı galiba, ağırlaşmaya başladım ben iyice, fazla kiloda almadım aslında ama. bu cuma kontrolümüz var 1 aydır göremedim merak ediyorum kızımı:) ayşe bu çarpıntıda yakamı bırakmadı senin nasıl durumlar? inşallah doğumla üstümüzden gider bu durum
hic cekimser olma canim ben cok saglamciyim ama benim bile eksigim kalmadi sayilir:) cunku Allain izniyle yasam sinirii gectik.
en guzeli gununde dogmalari ama simdi bile dogsalar yasarlar .
bizim buyuk olarak bir besik kaldi. zaten oda yapmayacagim icin yeterli olucak. buyuyunce ins odasinida yapmak nasip olur yaklasik
10 hafta sonra kucagimizda olucaklar dusuncesi bile insani heyecanlandiyor:))
benim de bir ara baslamisti bulantilar. cok sukur suan iyiyim o konuda.
ins seninde kisa surede gecer canim bulabilrmisin bilmiyorum ama yesil elma bana iyi geliyordu
normal o hickirik:) bende olmadi ama olani cok duydum . bizimki icerde kazi calismasi yapmaktan hickiriga vakit bulamiyoru
merhaba canım hoşgeşdın ay ınsallah seneye bebıslerımızle bayram kutluycaz vee
büyümüş olcaklar güzel cici bayramlıklar giydiricez inşallahh :)
ya keşke ben de öyle düşünsem bu arada canım sen napıcaksın bebiş işini kim bakıcak ya bir de
bu konuda evhamlanıyorum yani bebek gün içinde neler yapıcak nelere ıhtıyacı olucak bizi çok arıycak mı
tecrübeli anneler şööyle bi paylaşsa da öğrensek deil mi ya hu sen merak etmıyor musun ben merak ediyorum :)
başımıza neler gelcek acebaa hem çalışıp hem bebek büyütürken :)
yok canım baharatlı değil arkadaşaların canı çekmesin diye söylemedim bildiğin hafif kış sebzesi
yani güzelce de yiyordum birden geldi gene anlamadım ki...
bebek midemi sıkıştırıo ondan oluyo diyorum ama bu kadar da denk gelmez ki diyorum dr a gidince sorucam ya
artık aa yani :) bulantı fln olsa haa bulantı geri döndü ok dicem oluyo cunku son aylarda ama bulantım yok
biraz yemeğim kaldıekmeğimde var tosta gerek kalmaz ıns ya tost mideme oturuyo
slm kızlar herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. çok yorucu bi bayram geçti, bütün aile toplandık kalabalıktık yalnız bugün herkes gidince kaldık bi başımızaeşimde işe gitti yine evde yalnızları oynamaya başladım (( havada kapalı tam depresyon modundayım yani...hamileliğin zor dönemleri başladı galiba, ağırlaşmaya başladım ben iyice, fazla kiloda almadım aslında ama. bu cuma kontrolümüz var 1 aydır göremedim merak ediyorum kızımı:) ayşe bu çarpıntıda yakamı bırakmadı senin nasıl durumlar? inşallah doğumla üstümüzden gider bu durum
canım ben 15 aralığa kadar çalışıp izine ayrılmayı planlıyorum..izin sonrası çıkışımı isteyip evde çocuğuma bakacağım inş..çalışacak olsam kayınvalidem bakar çocuğa..zaten altlı üstlü oturuyoruz sorun olmaz o açıdan..çokta iyi bakar ondanda eminim..borçlarımızı yılbaşına kadar kapatmayı düşünüyoruz..ufak tefek ödemeler tek maaşlada olur..senin evhamlandığın konularda bende evhamlıyım..ne olursa olsun bebeğimin bana ihtiyacı var diye düşünüyorum..o yüzden ben evde kalıp bebek büyüteceğim..
senin durumun çok farklı memur olma şansın var ve böyle fırsat her zaman insanın ayağına gelmez..borcunda var..değerlendirmelisin mutlaka..muhakkak zordur hem çalışıp hem bebek büyütmek ama bazen şartlar istemediğimiz şeyleri gerektirebiliyor..
sen bakıcı mı düşünüyorsun yoksa annen mi bakacak çocuğa?
o zaman sen bu konuyu doktorunla görüşmende fayda var..
as sağolasın..ne güzel ailece bayram geçirmişsin..evet kalabalık sonrası çok kötü oluyor..insan kendini yalnız ve terk edilmiş hissediyor..
canım ben 15 aralığa kadar çalışıp izine ayrılmayı planlıyorum..izin sonrası çıkışımı isteyip evde çocuğuma bakacağım inş..çalışacak olsam kayınvalidem bakar çocuğa..zaten altlı üstlü oturuyoruz sorun olmaz o açıdan..çokta iyi bakar ondanda eminim..borçlarımızı yılbaşına kadar kapatmayı düşünüyoruz..ufak tefek ödemeler tek maaşlada olur..senin evhamlandığın konularda bende evhamlıyım..ne olursa olsun bebeğimin bana ihtiyacı var diye düşünüyorum..o yüzden ben evde kalıp bebek büyüteceğim..
senin durumun çok farklı memur olma şansın var ve böyle fırsat her zaman insanın ayağına gelmez..borcunda var..değerlendirmelisin mutlaka..muhakkak zordur hem çalışıp hem bebek büyütmek ama bazen şartlar istemediğimiz şeyleri gerektirebiliyor..
sen bakıcı mı düşünüyorsun yoksa annen mi bakacak çocuğa?
o zaman sen bu konuyu doktorunla görüşmende fayda var..
as sağolasın..ne güzel ailece bayram geçirmişsin..evet kalabalık sonrası çok kötü oluyor..insan kendini yalnız ve terk edilmiş hissediyor..
anladım canım eşim de memur adliye de daha tarih belli değil ve muhtemeln şubat gibi olurmuş klavye sınavı
ben şimdi q klavyede başladığımda 85 kelime yazıyorum 3 dakikada arefe günü başladım çalışmaya hoş bayramda pek
çalışmadım ama şu an kelime hesabıan göre 120 vuruş hesabına göre 170 kelime fln yazıyorum eşime sordum
o f i de q yu da çok hızlı kullanıyor dere geçerken at değiştirme bence dedi ama sen de aklımı çeldin kız :) f i denicem bi
temelim var eğitimini aldım yaparım gibi geliyo o siteyi biliyorum ara ara hata verdiği için
ben şu an buradan çalışyorum Klavye hız testi / Klavye sürat testi
çalışma sonrası güzel ayrıntılı rapor veriyor ...sağol canım bilgilendirdiğin için amin cümlemiz için hayırlısı olsun
sen naıs yapıcakısn bu bebek ve çalışma işini ay ben bu günlerde hep bunu düşünüyorum :S
Hastaneden geldim, bebeğim iyiymiş. Boyutları normal, kilosu 1600 gr olmuş.
Yüzünün de fotosunu aldım.
Artık ebe karnımı ölçtüğünde sormayacağım bile kaç cm diye
Çok mutlu oldum herşeyin yolunda olduğunu duyuncaAllah'a şükürler olsun
ayşecim ne güzel izne ayrılmana çok az kalmış. Seninle aynı gün izni hak ediyoruz ama ben eğer iyi hissedersem kendimi, 5 haftamı aktarcam bakalım. Etrafımdaki herkesten bu konuda baskı görüyorum. Annem bile geçende dayanabildiğin kadar dayan kızım, sonra çok lazım olcak o günler dedi, tamam dedim. Doktorum da sıkıntılı bi durum görmezse bi 5 hafta daha sabretmeye çalışcam bakalım. Herkes için hayırlısı olsun ne diyelim!
kızlar doktordan geldik bebişkomuz 1350 gram olmuş. sağlıklı görünüyor dedi doktor. esneme hareketi yaptı eşimle çok güldük bütün gece boyunca beni uyutma gündüzde yatıyor beyfgendi ultrason cihazınıa girince niye uyandırdınız modunda esniyor. elleri ayakları iyi maşallah. bi sıkıntı yok allahın izniyle kafa ölçüsü şu bu normal dedi doktor. 1 ay sonra tekrardan kontrolümüz var. bebiş normal pozisyonunuda almış kafa aşağıda buna çok sevindim.36. haftadan sonra nasıl doğum yapılacağına karar veririz dedi. şimdilik bu kadar
kızlar doktordan geldik bebişkomuz 1350 gram olmuş. sağlıklı görünüyor dedi doktor. esneme hareketi yaptı eşimle çok güldük bütün gece boyunca beni uyutma gündüzde yatıyor beyfgendi ultrason cihazınıa girince niye uyandırdınız modunda esniyor. elleri ayakları iyi maşallah. bi sıkıntı yok allahın izniyle kafa ölçüsü şu bu normal dedi doktor. 1 ay sonra tekrardan kontrolümüz var. bebiş normal pozisyonunuda almış kafa aşağıda buna çok sevindim.36. haftadan sonra nasıl doğum yapılacağına karar veririz dedi. şimdilik bu kadar
tatlım bende bebek büyütmeken yana oyunu kullananlarddanım. mühendsiliği bıraktım zira sahada çalışmak bir hayli yorucuydu ee yeter 11 sene bir fiil mühendislik yağtım hemde aktif olarak kafi bence. borçta harçta ödenir benim bebeişkomun bütün vaktiyle bir olmaktan daha değerli değil hiç bir şey. benim kayınvalidem yok vefat etti. kendi annemse antepte biz erzurumdayız yanımda olsa seve seve bakardı zaten ama yinede işimi bırakmaktan yana kullanırdım ben oyumu
hadi gözün aydın canım maşallah..bak evhamlanacak birşey yokmuş demekki..
aaa eşinle meslektaşız o zaman ne güzel..yani canım senin aklını karıştırmayı asla istemem tabi ama benim fikrim bu, f klavyeyle daha hızlı yazarsın ki temelin var, bir iki hafta dene bakalım, ilerleme olacak mı, baktın olmuyo, q ya dönersin yapcak bişi yok ama f ile kazanırsan sınavı çalışmaya başladığında da f ile çalışmak senin işlerini daha da kolaylaştıracaktır.. ben iznimi 1 yıla tamamlamayı düşünüyorum, 4 ay ücretli zaten, e 40 günde iznim var, üstüne onu da kullanırım sonrasını da ücretsiz izin alırım, belli olmaz belki ücretli izin 6 aya çıkar o zaman daha da çok işime gelir..
hım anladım canım çalışmıyacaksın yani....ben de aralığın 15 ne kdr çalışıp doğum iznine ayrılmayı düşünüyorum
dediğin gibi hem borcum var hem de memurluk kazanamışken kaçırmamalıyım...muhtemelen zorlanıcam ama memurluk olmayıp da
özel sektörde çalışıp bebekle uğraşmak daha zor olurdu zaten öyle olsa özel sektör için değmez der
başka bi hal çaresine bakmaya çalışırdım.....en azından devlet sosyal haklarımı tam olarak verir
inşallah bunun da üstesinden geliriz...
benim annem de kız kardeşim de evımın yakınalrında oturuyorlar fakat ben ikisine de
yüklemek istemıyorum annem herseyını yoluna koymus artık dınlensın diye düşünüyorum bekarken kardeşlerını büyütmüş
evlenınce kendı cocuklarını e şimdi de az nefes alsın :) kız kardeşimin bir çocugu var e sımdılerde ıkıncıyı dusunuyolar
ona bırakamam apartmanımda bırakabiliceğim biri var henüz konusmadım ama bakıcı olrk ona bırakmayı dusunuyorum hem komsum
bebegın uykusu bölünmemıs olur sabahın körunde yollara dusmemıs olur en ıysıı apartmandakı ıns kadın da olumlu karsılar
eşiyle ayrılmışlar büyük bi oğlu var beraber yasıyolar işte giriş katta olduğu için balkondu düşme riski vs de yok
çok kafama yatıyo yani de işte bakalım kabul edicek mi nasıl olucak işi gücü yok evde zaten kabul eder bence ama :)
hayırlısı olsun canım ya yaşayıp görücez artık :)
hadi gözün aydın canım maşallah..bak evhamlanacak birşey yokmuş demekki..
ay_she .!.:oh maşallahh çok sevindim canım :) Rabbim sağlıkla kavuşmanı nasib etsin :)
ebe korkuttu, 30 hafta olduğuna emin misin, bebek büyümüyor galiba vs.
Allah razı olsun. Cümlemiz sağlıcakla alalım kucaklarımıza inşallah
İkinizin de gözleri aydın maşallah diyelim hep böyle devam etsin inşallah
kızlar size de oluyor mu ? saniyede bir düzenli olarak pıt pıt pıt atıyor göbiş . hıçkırık diye okudum dün gece 10dk . sürdü nerdeyse , sabahta oldu daha kısa sürdü.normaldir dimi ? kalp atışı gibi uzun sürünce uykumu kaçırdı dün gece telaş yaptım..hıçkırıkın bebeğe bir zararı yoktur inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?