kızlar vajinada kramp ve arada bir yanma hissi hisseden varmı..nedir bu böyle yawww:44: sol taraftaki batmalardan bahsedilmiş,bendede vardı 1 hafta önce olmuyor şükür şimdi.sürekli beyaz akıntım var bi o rahatsız ediyor beni..ama bu vajinaya giren krampta nedir yahu
canım ben çok süt,yoğurt,peynir tüketirim çok seviyorum :) ama bende de magnezyum eksik oluyor işte
bu sebeple de soda içiyorum öğrendiğimden beri yani gebelikte kalsiyum magnezyum hiç kullanmadım
çok sık kramp yaşadığım bir dönem kullanmıştım sadece....yalnız şimdi düzenli soda içmeyi
bıraktım yüksek miktarda tuz içerdiğinden 20-24 haftadan itibaren ödem yapabiliyor ki daha önce yapmıştı
sadece haftada bir kez fln içiyorum...
evet ben de pıhtılaşma iğnesi kullanıyorum ama öyle bir yan etkisi olduğunu bilmiyordum yaa şaşırdım neyse ki
sadece gebelik döneminde kullanmam gerekiyor senin de öyle değil mi ? uzun süreli kullanmayınca pek bi sorun olmaz
inşallah...
dr muayenelerim 15-20 günde bir oluyor ayda bir kez de doç a gidiyorum ama acil bi durumum olursa gene hemen
özeldeki doktoruma gidiyorum dr randevu verse de vermese de kendisi öyle söyledi çünkü :)
bu arada ben de eleviti bi süredir düzgün içmiyorum dr çok da gerekli değil demişti bebeğimde iyi ben de iyiyim
herhalde çok da sorun değil diye düşünüyorum aklıma gelince içiyorum ara ara zaten bulantı yapıyor sevmiyorum hiç :)
şu an bebe aspirini demir ilacı ve clexane kullanıyorum düzenli olarak
kızlar vajinada kramp ve arada bir yanma hissi hisseden varmı..nedir bu böyle yawww:44: sol taraftaki batmalardan bahsedilmiş,bendede vardı 1 hafta önce olmuyor şükür şimdi.sürekli beyaz akıntım var bi o rahatsız ediyor beni..ama bu vajinaya giren krampta nedir yahu
demir ilacı kullanıyorum ben de,coraspin 100,bir de iğne işte...doğumdan sonra bir ay kadar daha kullanıp bırakacaksın dedi dr um.15 gün de bir gideceğim ben de bu aydan sonra.daha bir sürü eksiği var bebeğin de....nerden başlasam bilemedim...eksik bitmiyor anacım.
o beyaz süt kıvamındaki akıntıdan bende de var.sürekli ıslaklık hissediyorum ,rahatsız ediyor.kramplar bende bir kaç kez oldu anlamadım ben de...son zamanlarda pek olmuyor.hatta eşim dalga geçti : benden uzak duruyorsun ya o yüzden oluyor diye :)
bende yuruyunce cok oluyor dun aksam patlayacak gibiydim. sonra bir banyo yaptim o cok rahatlatiyor.Canim kerin sertlesmelerimi bende bebegimin poposu saniyordum ama ondan degilmis hic bir alaksida yokmus kacinci haftandasin bilmiyorum ama muhakkak dr danis..
Seni korkutmak istemem rahim acilmasindan sertlesirmis siklikla karin...
Cok ayakta kalmanin ve cok yürümenin sonrasinda gelisen sertlesme degil evde dahi sIk sIk oluyorsa muhakkak konus dr la...
cok dogru bencede insan kendini nasil sartlandirirsa oyle olur. dogumu normal bir sey gibi gormeliyiz.Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?
"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.
alıntı
bende bubchenle mustela arasinda kalmistim mustela aldim. konak onleiciymis bir deneyeyim diyorumbugün oğluşuma bübchenin şampuanını pişik önleyici kremini, vücut yağını aldım teyzeleriii,cennet kokulumun cicicleri bitiyor yavaş yavaş,,yarın da küvetini alıcaz babasıyla,anneanneside hırka örüyomuş kuzuma4 gündür tenha buraları çenesi düşük anneler fellik fellik geziyor anlaşılan.. bayram gezmelerini bitirdik dün şükür,bugünde gezdik tozduk kocişle..bizden haberler bukadar güzel anne adayları,kuzumun arkadaşları kociş işe başlasada şeker diyetime devam etsem benim kocayla diet miyet yapılmaz,aburcubura çok düşkün benide yoldan çıkarıyo
bende de dayiyor bir yerlerini kafa asagida olduguna gore ya topugu ya totosu ama sert:) dokununca hissediliyorYa kızlar bişey sorcam burda bahsetmişsiniz karında sertleşme diye bi arkadaşımız demiş poposunu dayıyo sanıyoduk diye aynen benimde öle oluyo bende diyorum hep ya poposu ya topuğunu dayıyo diye ve bu dayanama gibi hissettiğimde o bölgese uyuşma gibi bişey oluyo bu kasılmamı oluyo anlamadım ben doktora gitsemmi acaba bana akıl verin nolur(
canim2. saat cok cikmis. normalde benim 1.saat cok yuksekti 189 idi. 2. saat 142 dikkat et canim tehlikeli gercektenKizlar 50 lik yuklememde aclik 80, tokluk 153 cikmisti.
100 luk yapildi. O da aclik 78, 1. Saat: 151, 2. saat: 202, 3.saat: 132 cikti.
Diyetisyene yonlendirdi doktor. Beyaz ekmek, seker ve meyve yemiyorum ama onun disinda super de uyuyorum denilemez doktorun verdigi nazi diyetine...gerci 3 gun oldu baslayali daha da uymaya calisicam. Forumlarda baya kotu seyler yazilmis korkmaya basladim. Cok ciddiye almamistim aslinda((
bence gayet guzel canim . gule gule kullansin bebis.Hayırlı sabahlar...
Bugün dr a gideceğim şeker yükleme sonuçlarım için ve tabiki dişçiye de.Diş etlerim berbat durumda şuan
Daha sonrada bebişler için oda bakmaya gidebiliriz ben kendimi iyi hissedersem inşallah...
Sizce bu oda takımı nasıl kızlar? Merinos
ben zyagi suruyorum birde prgantre denilen bir krem kullaniyorum. gobek deligimin yaninda kucucuk bir catlagim oldu kreme baslamadan once simdi yeni catlak yok eskilerden kalanlar var. Herhalde dogum sonrasi akmi karami cikar ortaya. :)Günaydın kızlar hasret biter artık foruma birbir geliyoruz.umarım herkes keyifli bir Bayram geçirmiştir .benim ili gündür sol kasığımda batma var.bugün doktor kontrolüm var bakalım öğleyi nasıl 1ay oldu doktora gideli en son 700 grandi tavşan büyümüş mü serpilmiş mi öğrenicez artık.ben en son bebişime sebamedin ürünlerini aldım bakalım ikna edebilirsem koçişi bügünde çanta hazırlıklarına giricem. Kızlar artık ben yıl nefes alıyorum 80 kiloya ulaştı ve toplamda 12 kilo almış oldum.göbeğimde değil ana yan simitlerinde çatlaklar oldu engelleyemedim sizde durumlar nasıl
Allah yardim etsin canim ya valla ben bi taneyle oturdugum yerde oturamiyorum batmalrin yuzundenEvet canım haftalar geçtikçe zorlaşıyor hareketler.Benimde göbeğimde yan taraflarda 1-2 gün önce pembe pembe çatlaklar oluştu ve ağrıyor göbeğim.Belimin ağrısı zaten geçmiyor.Sanırım ikiz olunca daha fazla baskı daha fazla ağrı oluyor.Bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda inşallah bunlarda gelip geçecek.Allah ım hepimizi kolay kurtarsın inşallah...
ben alistim artik kramplara feci can yakiyor magnezyum kullaniyorum kramp olur olmaz sonra unutuyorum icmeyi:)hayırlı günler
bu sabah bacağıma giren berbat bir krampla uyandım resmen çığlık attım ya hayatımda hiç böyle biişey olmamıştı, sanırım doğum sancım gelince de öyle olcam
masallah AYse cim sadece 4 kilomu aldin? rekor sende yani:) ben simdiye kadar 7 kilo aldim 5-6 daha alirim herhaldecanım benim kilomda nerdeyse 18-20. haftalardan beri sabit ilk zamanlar bulantım gecınce kılo almsıtım
tabii 3 ay yemek yıyemeyınce birden yüklendım :) ama ondan sonra kilo almadım net olrk biliyorum
20. haftadan beri tam olarak aynı kılodayım canım kilo almak risk olusturuyor benım için diye dıkkat ediyorum
göbeğim büyüyor bebegım kılo alıyor cok sukur maşallah ama ben zayıflıyorum sanıyorum ki kilom aynı
74 ile hamile kaldım şu an 78 im ama artık kılo alma zamanalrı geldi bebek yağ depoluyor bakalım kısmet
hım bu arada doktorumun da bilgisi dahılınde ufak çaplı bir diyet yapıyorum ve doktorum kilo almamamı gayet
olumlu karsılıyor bir sorun olmıyacagını söyledi zaten bebeğimde iyi bi aksilik olsa diyetı bıraktırırdı
ben magnezyum kullaniyorum umut fakirin ekmegi :) kramplar cok can yakici cunku.kızlar merhaba...yazmasam da hepinizi okuyor,takip ediyorum...ben de ocak annesi olacağım kısmetse...gece bacaklarıma çok kramp girmeye başladı son zamanlarda.sizlerde de oluyormuş okuduğum kadarı ile....dr um normal bunlar olacak diyor sağolsun saece.magnezyum ya da kalsiyum desteği vermeye gerek yok dedi.hiçbir faydası yokmuş.kullanan var mı sizlerde bu tür ilaçaları?
masallah AYse cim sadece 4 kilomu aldin? rekor sende yani:) ben simdiye kadar 7 kilo aldim 5-6 daha alirim herhalde
ama dogum sonrasi cok cabuk gidiyor tesellim o :)
.
demir ilacı kullanıyorum ben de,coraspin 100,bir de iğne işte...doğumdan sonra bir ay kadar daha kullanıp bırakacaksın dedi dr um.15 gün de bir gideceğim ben de bu aydan sonra.daha bir sürü eksiği var bebeğin de....nerden başlasam bilemedim...eksik bitmiyor anacım.
o beyaz süt kıvamındaki akıntıdan bende de var.sürekli ıslaklık hissediyorum ,rahatsız ediyor.kramplar bende bir kaç kez oldu anlamadım ben de...son zamanlarda pek olmuyor.hatta eşim dalga geçti : benden uzak duruyorsun ya o yüzden oluyor diye :)
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...
off öğle yemeğimi yiyordum gene yemeği yer yemez istifra ettim yaa
bulantı fln da yoktu gayet güzelce yiyordum ay çok sinirim bozuldu karnım da aç
bu çok sık olmaya başladı artık
Merhaba topiğimizin güzel anneleri ve bebekleri
nasılsınız bakalım? Bayram Bayram derken oda geçti gitti..bir dahaki bayram bebeklerimizle birlikte olacağız inş..Rabbim hakkımızda hayırlısını versin..
tamam tatil güzeldi gezdik tozduk, evimizi toparladık ettik ama ben bir daha anladım ki sürekli evde duracak birisi değilim..bakalım bebek olduktan sonra yoğunluktan fikrim değişirmi? ev kadınlığı bana göre değil ama kızım için katlanacağım bir süre..
yani bayram falan dememişsiniz yine kaynatmışsınız maşallah..oku oku anca cevap yazabildim sizlere..
kızlar size de oluyor mu ? saniyede bir düzenli olarak pıt pıt pıt atıyor göbiş . hıçkırık diye okudum dün gece 10dk . sürdü nerdeyse , sabahta oldu daha kısa sürdü.normaldir dimi ? kalp atışı gibi uzun sürünce uykumu kaçırdı dün gece telaş yaptım..hıçkırıkın bebeğe bir zararı yoktur inşallah.
desene yine tosta talim edeceksin..baharatlı mı yiyorsunda dokunuyor acaba canım..ben baharatı fazla kaçırdım mı hemen istifra ediyorumda..bu konuyu bir doktoruna danış istersen..
Güzel annişler merhabaHepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun sancılardan falan konu açılmış ben de çok sıklaşmaya başladı kasıklarımdan vajinaya doğru bir ağrı oluyor bazen bi de ayakta durunca sanki bebek aşağı doğru inmeye çalışıyomuş gibi hissediyorum ne bu ben de anlamadım tecrübesizlik işte:26::26:
teşekkür ederim canım :) eşim de q dan girmişti evet ya f i biliyorum lisede daktilografi dersimiz vardı
f klavye idi tabii ki orda öyle yazmayı öğrenmiştik Türkçe kelimelere daha uygun f bilmem ki şu dakikadan sonra
klavye değiştirmek doğru olur mu ki ? ne dersin q yu boş verip çalışmaları f den mi yapsam acaba yaa
cidden daha hızlı yazarım belkı öyle lisedeyken daktiloda da gayet hızlıydım :S
sağol canım teşekkür ederim ne dersin napim f e geçeyim mi ? inşallahh Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin..
hic cekimser olma canim ben cok saglamciyim ama benim bile eksigim kalmadi sayilir:) cunku Allain izniyle yasam sinirii gectik.canım rekor mu bilmiyorum bendend aha az alan vardır muhtemelen :) evet 4 kg deyım henüz
sabah tartıldım bayramda almışımdır diyordum ama almamışım :) ben bundan sonra kilo alırım sanırırm ya
zaten son 2-3 haftadır çok sık acıkıyorum dikkat ediyorum ama zaten de az kaldı inşallah
doğum sonrası ödem yoksa kilo çabuk gidiyo canım ona da dikkat ediyorum tabii ki aman ödem olmasın :)
ben hiç hazırlığa başlamadım malum daha önce hayal kırıklıkalrımız olduğundan
hala biraz çekimseriz alışveriş konusunda gene de ufak tefek bişisileri var kızımın sağlıkla gelsinler de inşallah
normal o hickirik:) bende olmadi ama olani cok duydum . bizimki icerde kazi calismasi yapmaktan hickiriga vakit bulamiyorukızlar size de oluyor mu ? saniyede bir düzenli olarak pıt pıt pıt atıyor göbiş . hıçkırık diye okudum dün gece 10dk . sürdü nerdeyse , sabahta oldu daha kısa sürdü.normaldir dimi ? kalp atışı gibi uzun sürünce uykumu kaçırdı dün gece telaş yaptım..hıçkırıkın bebeğe bir zararı yoktur inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?