2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

canim benim de bu doktorum ilac vermeyi sevmiyor ama onceki doktorum baslamisti ben devam ediyorum yeterli tuketemiyorum cunku benim ilacimin adi osteocare calsiyum d vit magnezyum var icinde gunde 1 kramp oluyorsa 2 al demisti 2 alinca daha rahatim kramp olmuyor

evet canım kaç defa başıma geldi çok kötü yaaa.

uykumda neye ugradıgımı şaşırıyorum ya:26:

Maden suyu iç tatlım hıç bıseyın kalmaz

kramp geçse bile ordaki gerginlik 2-3 saat geçmiyo üzerine basamıyorum
funtunn söyleyince hemen bir şişe içtim gerçekten de gevşedi yarım saatte
ben de her gün içicem inş

Son düzenleme:
papatya hayatımda hiç sigara içmediğim için seni anlayamam
ama bu kadar uzun süre ara vermişken şimdi tekrar başlamana çok üzüldüm

sanırım strest seni tetiklemiş, bir de doğum yaklaştıkça duygularımız daha yoğunlaşıyor sanırm bunun da etkisi var

daha önce nasıl bıraktıysan şimdi de uzaklaşabilirsin sigaradan
bu haftalar bebeklerimizin akciğer gelişimi için çok çok çok önemli haftalar biliyosun
yani bu yüzden sana sigaraanın zararlarından bahsetmek anlamsız

ama bu konuda avutacak bir kaç cümle duymaya çalışmak yerine bir an önce bırakmaya çalış doktoruna da danışmalısın belki

Allah yardımcın olsun tatlım benim zordur eminim

bebeklerimizin gaz sancısı çekmemesi için alabileceğimiz bir önlem var mı bu arada ya?

uyudugunuzda müthiş bir bacak krampıyla çığlık atarak uyanıyo musunuz bayanlar
benim sağ bacağım kaskatı oldu ya:26:

bir iki kez oldu bana 6. ayda bağıra bağıra uyandım. İnşallah bir daha olmaz, çok feci birşey. Seninki de geçer inşallah.

Ahh lütfen lütfen bunu bebeğine ve kendine yapma. Sigara seni teselli etmiyor ki, bak daha çok strese sürüklüyor vicdan azabıyla.
öncelikle azalt istersen günde 1 e düşür, çok ciğerlerine çekme dudağında oyna falan. Yavaş yavaş bitir bi anda bitiremiyorsan. İlk 3 ayda tiksinme normal, artık kendiliğinden tiksinme pek mümkün olmaz. Lütfen bırakmaya çalış.

Eski usül mezura ile rahim boyutunu ölçüyorlar burda(ingiltere) elleriyle yoklayıp, ultrasona gönerdiler ama herşey normalmiş çok şükür.

canım ben neredeyse 1 buçuk aydır hiç kilo almadım bir sorun olmaz sanırım...

kızlar bebişlerinize maşallah hep güzel haberler alırsınız inş...
kilo almamak daha iyi tabii bebek gelişsin de, içim rahat artık
sağol canım. hepimiz güzel haberler ve bebişler alalım inş.

Son düzenleme:
bayram geçti okudum ama cevap yazamadım biz bu bayram evdeydik zira izmir kocaeli arası 7 saat arabayla asla çekemezdim bayramsonu büyük oğlanın sınavları var bütün bayram geometri çalıştık hayırlısı artık oğluma ders çalıştırmak ölümdü okul çocuğu çok zor kelin ilacı olsa öğretmenim ama oğluma öğretmenlik işlemiyor....

oda hazırlıkları devam ediyor bu gün perde siparişi verdik aralık başı hazırlıklar biter işallah...

ben den haberler her hamilelik sanki daha zordu bacaklarım çok ağrıyor nasıl anlatamam her gün 1 kalsiyum 1 mannezyum 1 elevit 2 maden sodası birde mustelanın ağrı kremi başka ne diyeyim kızlar gecede 3 kez wc uyumuyoruz artık sabahta erkenden ayaktayım
yarın doktora gidicez izin yazıcak doğum sezaryan olucak 38 hafta alıcak doktor bu yüzden 30+0 da yazıcak masalımızı görücez
hiç uyuyamam artık

sigara konusundaki yorumum20 yaşından 35 e kadar 15 senelik bağımlıyım içmeyen nasıl bir bağımlılıktır içmeyen bilmez o yüzden sadece ilk oğlumda hiç içmedim doktorum hadi eve git bavulunu al gel diyince eve gelip banyoya kapanıp ard arda 2 sigara içtim doğum sezaryandı genel anastezi narkozu atamadım yani 9 ay iç o gün ameliyat öncesi içme dimi ya stres işte neler yaptırıyor
2.oğlanda hiç bırakamadım ama bana göre sigara içen bir hamile görüntüsü çok feci hep evde yanlızken içtim günde 5 7 9 bulmuştur doğuma girdim sipinal anasteziden bir sorun yok ama gaz problemi yaşadım bu seferde hemşire siz sigara mı içiyordunuz dedi evet dedim sigara içseniz gazınızı rahat çıkarırsınız dedi yani sigara iki doğumdada beni mahvetti ağrı sızı falan değil gaz herşeyden beterdi valla tek tavsiyem mümkünse içme bakalım bu kez ilk 40 gün içtim sonra tiksinti geldi şuan hala devam ediyorum umarım böyle gider
heinizi öperm kızlar

ya kızlar şu an sigara içmiyorum o biraz karışık kalmış son söz nasıl bir ikilem yaşıyor içen arkadaşlarım biliyorum ben sadece deneyimlerimi paylaştım

ya kızlar şu an sigara içmiyorum o biraz karışık kalmış son söz nasıl bir ikilem yaşıyor içen arkadaşlarım biliyorum ben sadece deneyimlerimi paylaştım

ecimen bizde senin tam tersin izmir kocaeli yolu çekemedik doktorda yasak koymuyorum ama erken doğum riskin var gitme dediği için kaldık izmirde ailemi göremedim ve boşboş geçti burda bayramım oğluşun lada kolay gelsin biz tek karnımızdakiyle yoruluyoruz çalışan ve çocuğu olanlara daha da kolay gelsin

papatyacım her evde tencere kaynar tencerede etmi mi dertmi kaynar kimse bilmez denir inan yarın duyarsın kaynanadan çekenleri herkezin derdi var alışkanlıkları var bak şekeri yüksek çıkanlar ne tatlılar götürdü kola içince benim şeker çıkıyor dayanamadım içtim ama ayrıntılı yada farklı bi doktora gidince ilk sorulan içki siğara kullanıyormusun bunların bebişe baş zararı var canım ne çektiğini biz kullanmayanlar bilemeyiz ama benim koca çok içiyo bazen üşenip balkona çıkmıyor mutfak ta içiyor hatta dışarda gezerken bile içse inan nasıl rahatsız oluyorum hele bebişler neolur zorla kendini bırak ne kaldı şurda hem ocwMays ın dediği gibi şuan minişlerimizin akciğerleri gelişecek ereken gelmesinler diye dua ederken sen bide hızlandırma bunları takma kayınvalideyi dicem ama şuara alınganız ben annemin araba almanıza şuara ne gerek var yengen ikizken almadı lafına bile kırıldım yengemin altında araba vardı bazen iyilik için söylediklerini düşünüp bize neler söylüyolar kaç gün üzüldüm e annem ne söylediğinin nede benim kırıldığımın bile farkında değil ki kaynanacık yüzünden kocayla bile tartıştık ensonunda kendimize yapıyoruz iki gün geçince unutuluyor herşey üzme minişide kendinide

tatlım sen ne yapıyosun yaa allah aşkına

Ayşecim 23ünde mi dolduruyoruz?
Ben dün hesapladım kendim de. SAT 12 Nisan benim, 29unda 33. haftam başlamış olcak diye hesapladım.
32. hafta dolunca alıyormuşsun galiba izni. Öyle olunca 29 kasım oluyor demiştim yanlış mı olmuş?
Ona göre rapor izin alcam kız:18:Aman deyim hata olmasın

Doğum sonrası ise şu anda biraz muamma. Valla aslında annem bakcam diyor. Ama biraz kararsız bi insan kendisi. Arada çalışcam diyo, arada memleketine geri taşıncağını söylüyo. O yüzden çocuk doğduktan sonra bakıcam ya ben, tekrar işe başlayıp da o bakana kadar, ve bunu gözlerimle görene kadar, annem bakcak diyemiyorum kesin. Bakarsa ne ala! Bakmazsa mecbur bakıcı. Belki bi 6 ay falan alırım ücretsiz izin canım. Bebek gelişiminde ilk yıl çok önemli. Daha demin çalıştım, pazartesi sunumum var. İlk sene anne bakımı diye anlatıp anlatıp, sonra kendim çalışırsam ayıp olur di mi
O yüzden doğum sonrasını planlamıyorum Ayşecim. O anki koşullara göre bakıcaz artık.
Şu izne ayrılma olayını bi netleştirelim yaf. Ona göre doktorumdan rapor isticem, bi de seneye aktarılmıycak, yancak iznim var 5 gün onu alayım diyorum.
Ben 9unda gitcem doktora. Eğer öncesinde gitceksen doktora, sen bi teyit et bakalım.
Hakkımızda hayırlısı valla ne diyelim.

Kimseye ahkam kesip aman icmeyin ne yapiyosunuz diyemicem cunku nefis gelince cok pis geliyo gitmek bilmiyo insanin beynini kemirip duruyo illaki yapana kadar o yuzden Allah yardimciniz olsun..sigaranin olumsuz taraflarini dusunun, bebeginize birakacaginiz kalici hasarlarini dusunun, ne biliyim sakiz falan cigneyin..
Arkadaslar bu arada sutunuz gelmeye basladimi benim gunde 3-4 damla geliyo 2 haftadir normal degilmi?? bi deyiverin hele

Bende Sigara Kullanıyordum..
Hamile Olduğumu Öğrendiğim An İtibariyle Bıraktım..
Yavrularımız Bizim Yediklerimizden Nasıl Vitamin Alıp Besleniyorlar İse;
İçtiğimiz Sigaradan da Zehirleniyor..

Vee Çok Zor Geldim 6. Aya..
Ayaklarım Bacaklarım Şiş Hastane Hastane Gezdik.. (Normal Şişme Değildi, Tanısı Çook Başka)
Tırnağımdan Toz Bile Alındı..
Üstüne Stresten Kurdeşen (Urtiker) Döktüm..
Aynanın Karşısına Geçer Ağlardım Vücuduma Bakıp..
Eşim Sabahlara Kadar Tuzlu Su İle Peşimde Gezerdi, Uyanır Uykudan Çocuk Gibi Ağlardım..
İşin Kötü Tarafı Bu Kurdeşen Denilen Lanetin Tek Sebebi Stres, Tek İlacı Moralmiş..
Hamileyim İlaçta Kullanamadım..

Kapımı Bir Allah'ın Kulu Çalmadı..
Hep Yek Hep Tek Başıma Anlayacağınız..

Ama İnadım İnattı, Bir de Çok İradeliyimdir Ağzıma Sürmedim..
Çünkü Kendimden Başka Kimsem Yoktu..

Neyse Çok Dertlendim, Ondan Yazdım..

Benimde Arada Göğsümden Süt Geliyor..

gunaydin hanimlar
bugun evdeyim sadece yemek yapicam cok ta temiz sayilmaz ortalik ama yarin esime temizletmeyi dusunuyorum:) dayanamayip ben
temizlemezsem tabi. birde kizima sevip yiyecegi bir yemek yapmam lazim ki o is en zoru
gozun aydin canim. masallah bebgine bosuna elas yaptirmislar sana.
bende elenmeden once kullanmistim kilo alamiyorum diye biraktim.
sonra hic kullanmadim taki 2 bebegide kaybedee kadar . 3-4 ay bir fiil ictim.
sonra bu bebise hamile kaldigimi ogrendim ve elbette biraktim cok zor oldu ama bunu bebegime yapamam diye dusundum
smdi esime bile yanimda icirmiyorum. onun calisma odasi var orda iciyor. kizimda alerjik astim var ondada sigara icmemistim
birde icsem ne olurdu acaba?? canim ck zor bliyorum ama yapmak zorundasin baska seylere vermeye calis kafani
findik fistik gibi seyler ye sakiz cigne agzin bos durmasin az kaldi en aizndan dogana kadar gerci sutte vericez o donemde icmemek lazim. yanlis anlama kimseyi kinamiyorum. herkesin basina gelebilir bu stresli durumlar ama inanki ben ilk kizimin hamileliginde
cok stresli bir durumdaydim ve yinede icmedim. bebegin dogunca akcigeriyle ilgili yada astimla ilgili bir hastalik yasasa
bunun vicdan azabini bir omur boyu yasarsin bunu dusun. benim kizim suan alerjik astim. sigara icsem kendimi affedemezdim
ama ben icmedim Allahtan diyorum. sabretmeye calis dua oku onun duasi vrmis sanirim. Allah tiksintisini getirsin.
canim sanirim bu kolik olayi annenin tamamen psikolojisine bagli.
benimde kizimda gebelik sureceim acayip stresli ve moral bozukluklariyla gecti. kizimda kolik yasadim ama oyle boyle degil
o ara kv ve kp bende kaliyordu esimde ydisindaydi. off ya ne gunlerdi.
cok yiprandim. bu gebeligim iyi geciyor ins bebis kolik olmaz.
kizimda dogum yaptim birak kaynanamin bana bakmasini kendi hizmet bekledi. ne kadar anlayissiz bir insanmis.
hakikaten suan uzagim diye mutluyum. dogum sonrasi tutucam bir yardimci lohusaligin keyfini cikaricam.
sende uzak durmaya calis karistirma birseye . cok zor bu durumlar Allah sabir versin.

bebeklerimizin gaz sancısı çekmemesi için alabileceğimiz bir önlem var mı bu arada ya?

yok canim gaz damlalari suruplari kullandim besik kurdum salladim hareket ettirdim yok yine oluyor
cekiyorsun 3 ay iste . ama annenin stressiz olmasi cok oenmli. cocuk kesinlikle o ortami hissediyor
belki boyle onlenir benim bunu deneme firsatim olmadi. bazi seyler benim elimde degildi cunku.

günaydınlar herkese bayramı da bitirdik şimdi de bayram sonu temizliği var nedir bizim bu çektiğimiz oğlumun kıyafetlerini de yıkadım ütülenecek bugünlerde çantalarımızı da hazırlamayı düşünüyorum nolur nolmaz diye erken mi yoksa ?

ben de bir hafta sonra yapıcam annemle inş
bence erken değil, ocağın başında doğum bekleyenler için

nasılsınız herşey yolundadır inşallah
geçmiş bayramınızzz kutlu olsunnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…