• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
İnşallah canım..
İnsan çocuklar büyüdükçe anneliğin tadını alıyor...
Benimkiler 8 ve 4 yaşında, 4 yıllık periyoda bağladık üreme olayını...
Seninkiler kaç yaşında...

haklısın hayatım anneliğin tadı zaman geçtikçe daha güzel oluyor. allah bağışlasın yavrularınııııııı:nazar:.benimkiler büyük 11 ,küçük 7 yaşında canım.:16::16::16:onlar benim küçük erkeklerim,sevgililerim

sağolasın mandiş
hamsiler çok hareketliler
ben şuanda sizin 8 aylık haliniz gibiyim iki bebek taşıdığım için
o yüzden zorlanıyorum ben de 5 dakika yürüsem hemen yoruluyorum
ben yaklaşık 6 haftadır heyet raporluyum
bir ay sonra raporum bitiyor sonra da doğum iznim başlayacak inş.
evimi taşıyalı çok oldu ama bi süre annemde kaldım
yaklaşık 1 aydır kendi evimdeyim
annem kardeşim yokluyorlar evler yakın
bazen ben anneme gidiyorum
doktora zaten annemle yada kardeşimle gidiyorum
bayramda annemdeydim mesela
derken vakit geçirmeye çalışıyorum işte
rapor iide risk olunca tedirgin oluyor insan
yatmak da zor sıkılıyor insan
maş. ne güzel gözünaydın kızın olacakmış
isim düşündünmü
kaç kilo aldın bakayım merak ettim:1:
hayırlısıyla doğuralım hepimiz inş.

hayırlı olsun evinde ağız tadıyla huzurla sağlıkla otur inşallah
ohh anne yakın olması çok güzel her konuda destekçin olurlar
haklısın raporlu olunca tedirgin olur insan hamsiler yaramazlık yapıyor annesi azcık şımarıyorlar :)
evde yatmaktan sıkılırmı insan küpeli ya bol bol uyu az kaldı uykular bitecek :)
benim kilomu sorma ya en son tartıldığımda neredeyse bir aydır tartıya çıkmıyorum 70 oldum 54 le hamiş olmuştum 16 kilo aldım ki bu aydan sonra daha çok alacakmışım
duru düşündük karar verdik eşimde bende heh dedik :) siz ne düşündünüz yoksa hamsi olarakmı kalacak hamsi 1 hamsi 2 :)
sen şiştinmi okadar içeri doğru gidiyordu senin göbiş :nazar:

cocuklarin ayni cinsiyette olmasi cocuklar acisindan sans gercekten. benim bir kizkardesim birde abim var abimle cok aramiz yok
ama kizkardesim iyi ki var derim hep:) o yuzden bende nasip olursa 3. bebegi dusunuyorum . tabi 5-6 yil sonra:))

bencede canım aynı cinsten olmaları çok iyi arkadaşlar,benimde hem oğlan hemde kızkardeşim var.ama dediğin gibi kızla çok farklıyız o benim dert ortağım iyiki varrrrr.3. bebeğinide allah gönlüne göre versin cnm.:emir_bebek::nazar:

geçmiş olsun küpeli dikkat et kendinede hamsilerede evini taşıdınmı yorma kendini

yer teyzesi o hamsileri gramlarını heryeri oyy

heyet raporlu yani uzun dönem izinlisin ohhh mis gibi yat evinde benim doktorda tık yok rapor konusunda :)

kızım olacak nasipse pazartesi günü tosun olmuştu 1368 gramdı ağırlaştım baya bacaktan dolayı zor gidip geliyorum işe 19 kasımda günüm geliyor raporluyum

ne güzel büyümüş bebişin
inşallah benim oğluşumda büyümüştürrrrrrrrrrrr
accık tombiş doğuracan heralde sen kızzzzzzzzzzzzzzzz

hayırlı olsun evinde ağız tadıyla huzurla sağlıkla otur inşallah
ohh anne yakın olması çok güzel her konuda destekçin olurlar
haklısın raporlu olunca tedirgin olur insan hamsiler yaramazlık yapıyor annesi azcık şımarıyorlar :)
evde yatmaktan sıkılırmı insan küpeli ya bol bol uyu az kaldı uykular bitecek :)
benim kilomu sorma ya en son tartıldığımda neredeyse bir aydır tartıya çıkmıyorum 70 oldum 54 le hamiş olmuştum 16 kilo aldım ki bu aydan sonra daha çok alacakmışım
duru düşündük karar verdik eşimde bende heh dedik :) siz ne düşündünüz yoksa hamsi olarakmı kalacak hamsi 1 hamsi 2 :)
sen şiştinmi okadar içeri doğru gidiyordu senin göbiş :nazar:

sağolasın mandiş RABBİM isteyen herkesi ev sahibi yapsın
evet annem yakın kardeşim de annemin alt katında
temizliğimi yapıyorlar bi yere gitsem onlarla gidiyorum ii oluyor
ama malum babam rahatsız annem öyle uzun kalamıyor yanımda ,4-5 saat en fazla o kadar
öyle olmuyor mandiş çalışırken zaman geçiyor ama evde akıl hep bebeklerde oluyor
evde yata yata tüm kadın programlarının müdavimi oldum can sıkıntısından :1:
ben biliyorsun kilo almıyordum ama 6 haftadır evdeyim ve yatıyorum o bana kilo aldırdı
göbüş birden büyüdü bebekler de büyüyünce
şuan 9 kilo almış durumdayım
albümüme yeni resim ekledim bakabilirsin son halimle ilgili :1:
duru çok güzel bir isim ismi gibi duru olsun inş.
biz erkek için baştan beri mehmet çınar düşünüyorduk
sonra ben mehmet akif ya da mehmet arif isimlerine taktım kafayı
eşim de oyun bozanlık etme baştan karar verdik diyor
onu da kırmak istemiyorum çünkü çok istiyor o yüzden ona çaktırmıyorum ama sanırım oğlumuz mehmet çınar olacak
iki babaların ismi mehmet
kızıma da incinaz koymak istiyorum ama değişebilir tabiki :1:

Ara ara olabiliyor canım. Benim bir arkadaşım hamileyken göbek deliği çok ağırıyordu. Doktora bi gittilerki ne görsünler; bebişi kordonu sıkı sıkı tutmuş onunla oynuyor.. Ağrıda o nedenle oluyormuş. Bebek kordonu bırakınca ağrısı da geçti.. :)

Yaramazlık mı yapıyor acaba benimki de :) Neyse yapsın bakalım cadım benim :):16:

maşallah ne çok yazmışsınız... kızlar bu sabah kontrole gittim herşey yolunda çok şükür bebişim aynı babası çooook tatlı ordan çıkınca doğru bebek mağazasına gittim öyle güzel şeyler aldım ki anlatamam oyyyy gelsede sevsek ...

kızlaar TONTİRİĞİN telefonu bende vardı en sonunda dayanamayıp aradım ,iyiymiş şükür.benimde tahmin edip yazdığım gibi bilgisayarında problem varmış,eşi format attırmaya götürmüş sanırım.ondan girememiş :9: telaşa verdik buraları,bebişide kendide iyiymiş haberiniz olsun

ay Allah razı olsun senden..içimizi rahatlattın canım..

ne güzel büyümüş bebişin
inşallah benim oğluşumda büyümüştürrrrrrrrrrrr
accık tombiş doğuracan heralde sen kızzzzzzzzzzzzzzzz

inşallah eylem
doktorda tosun geliyor diyor :)

sağolasın mandiş RABBİM isteyen herkesi ev sahibi yapsın
evet annem yakın kardeşim de annemin alt katında
temizliğimi yapıyorlar bi yere gitsem onlarla gidiyorum ii oluyor
ama malum babam rahatsız annem öyle uzun kalamıyor yanımda ,4-5 saat en fazla o kadar
öyle olmuyor mandiş çalışırken zaman geçiyor ama evde akıl hep bebeklerde oluyor
evde yata yata tüm kadın programlarının müdavimi oldum can sıkıntısından :1:
ben biliyorsun kilo almıyordum ama 6 haftadır evdeyim ve yatıyorum o bana kilo aldırdı
göbüş birden büyüdü bebekler de büyüyünce
şuan 9 kilo almış durumdayım
albümüme yeni resim ekledim bakabilirsin son halimle ilgili :1:
duru çok güzel bir isim ismi gibi duru olsun inş.
biz erkek için baştan beri mehmet çınar düşünüyorduk
sonra ben mehmet akif ya da mehmet arif isimlerine taktım kafayı
eşim de oyun bozanlık etme baştan karar verdik diyor
onu da kırmak istemiyorum çünkü çok istiyor o yüzden ona çaktırmıyorum ama sanırım oğlumuz mehmet çınar olacak
iki babaların ismi mehmet
kızıma da incinaz koymak istiyorum ama değişebilir tabiki :1:

Amin küpeli Rabbim herkese nasip etsin kendi evinde oturmayı
öyle deme bir saat bile gelebilmesi annenin ne büyük nimet aslında Allah yokluğunu vermesin
kadın programları izlemek günlere gitmek kadın sohbetleri yapmak hep hayalim biliyormusun hele sokağa çıkıp çekirdek çitleyip dedikodu yapanlara hastayım :) her ne kadar özensemde yapamam öyle başka uğraşlar bulurum yinde günlere gidemem ya
oy oy yerim o göbişin içindeki hamsileri ben annesi büyüdüler artık bırak belli etsinler azcık
güzel anlamıda hoşuma gitti çok var bu isimden ama yinede bunda karar kıldık bakalım mehmet akifi bende severim özellikle yazarımızdan etkilenerek çınarda güzel ikiniz ortak karar verdiyseniz adam haklı :) kızına nazlı isim koymayı düşünmüşsün ama bir arkadaşımdan durmuştum iki kızı vardı ikiside nazlı isimlerdi aman diyordu bir daha çocuğum olursa asla naz koymam adlarından çok etkiliniyorlar doğruluğunu bilmem ama isimden etkilenmelerine inanırım ben içini soğutmak istemem yanlış anlama ama öyle işte

inşallah eylem
doktorda tosun geliyor diyor :)

Amin küpeli Rabbim herkese nasip etsin kendi evinde oturmayı
öyle deme bir saat bile gelebilmesi annenin ne büyük nimet aslında Allah yokluğunu vermesin
kadın programları izlemek günlere gitmek kadın sohbetleri yapmak hep hayalim biliyormusun hele sokağa çıkıp çekirdek çitleyip dedikodu yapanlara hastayım :) her ne kadar özensemde yapamam öyle başka uğraşlar bulurum yinde günlere gidemem ya
oy oy yerim o göbişin içindeki hamsileri ben annesi büyüdüler artık bırak belli etsinler azcık
güzel anlamıda hoşuma gitti çok var bu isimden ama yinede bunda karar kıldık bakalım mehmet akifi bende severim özellikle yazarımızdan etkilenerek çınarda güzel ikiniz ortak karar verdiyseniz adam haklı :) kızına nazlı isim koymayı düşünmüşsün ama bir arkadaşımdan durmuştum iki kızı vardı ikiside nazlı isimlerdi aman diyordu bir daha çocuğum olursa asla naz koymam adlarından çok etkiliniyorlar doğruluğunu bilmem ama isimden etkilenmelerine inanırım ben içini soğutmak istemem yanlış anlama ama öyle işte

ALLAH seni emi mandiş:1:
hayallerin de bi alem senin gibi :1:
ben de eşime diyorumki şimdi raporluyum ilerde de izinli olacağım iice ev hanımlığına alışıyormuyum ne :1:
boşver işi bırakırsın olur biter diyor çatlak:1:
ben de hiç sevmem güne gitmeyi falan
ben çalışmayı seven biriyim
ama yarım gün çalışsam hiç fena olmaz :1:
mehmet akif klasik bir isim ama benim için ismin farklı olması önemli değil anlamı çok önemli
illa farklı isim olsun diye anlamsız bir isim koymak istemem
akifin anlamı çok güzel
arif de öyle
diyorumki eşime akif olursa ibadet eden ,arif olursa ilim irfan sahibi biri olur diyorum :1:
o da çınar olursa çınar ağacı gibi dirençli güçlü biri olur sonra da ona koca çınar derler diyor :60:
evet naz hakkında ben de aynı fikirdeyim seninle
naz isminde olanlar çok nazlı olabiliyormuş
ama ben onu nazlı nazlı geldi bekletti diye koymak istiyorum
inciyi de inci gibi nadir bulunan biri olsun diye düşündüm
ama zaten alternatiflerim de var henüz kesin karar vermiş değilim :1:

ALLAH seni emi mandiş:1:
hayallerin de bi alem senin gibi :1:
ben de eşime diyorumki şimdi raporluyum ilerde de izinli olacağım iice ev hanımlığına alışıyormuyum ne :1:
boşver işi bırakırsın olur biter diyor çatlak:1:
ben de hiç sevmem güne gitmeyi falan
ben çalışmayı seven biriyim
ama yarım gün çalışsam hiç fena olmaz :1:
mehmet akif klasik bir isim ama benim için ismin farklı olması önemli değil anlamı çok önemli
illa farklı isim olsun diye anlamsız bir isim koymak istemem
akifin anlamı çok güzel
arif de öyle
diyorumki eşime akif olursa ibadet eden ,arif olursa ilim irfan sahibi biri olur diyorum :1:
o da çınar olursa çınar ağacı gibi dirençli güçlü biri olur sonra da ona koca çınar derler diyor :60:
evet naz hakkında ben de aynı fikirdeyim seninle
naz isminde olanlar çok nazlı olabiliyormuş
ama ben onu nazlı nazlı geldi bekletti diye koymak istiyorum
inciyi de inci gibi nadir bulunan biri olsun diye düşündüm
ama zaten alternatiflerim de var henüz kesin karar vermiş değilim :1:

yaa sorma özensemde bende sıkılıyorum oralarda alışmakla alakalı herhalde ne güzel sohbet muhabbet yemek içmek aslında ama misafirlikte kasılıyorum ben ya :)
evet anlamıda güzel benim aklıma ilk mehmek akif ersoy geliyor işte :) eşinde haklı baştan ortak karar almışsınız ama sen ikna edersin onu yaparsın kozunu:))
inanıyorsaan isim etkileme olayına boşver nazı küpeli inci de güzel sağlıklı güzel ömürleri olsun alternatiflerinede bak sen sonra naz çekmek hemde ikizler daha bi zor olur :)

merabalar geçmişi okumaya güç yetiremiyorum

kızımın eşyalarını yıkadım bugün
yalnız ok eğil kalk yaptım galiba
göbek deliğimin sağ kısmı batıyor, bebek de çok hareket ediyor
uzandım gecer inş

Sevgili Anneanneler-Babaanneler,

Kızınızın/gelininizin sütünün yeterliliğini sorgulamayınız. Hele de emzirmeyi yeni öğrenen bir anneye “Sütün yaramıyor” gibi yıkıcı nitelikte yorumlar zinhar yapmayınız.
Anne sütü ekşimez. Memedeki süt hiç ekşimez. Yoğurt değil ki bu…
Sizin zamanınızda hazır bebek bezlerinin, otomatik çamaşır makinelerinin, mutfak robotlarının olmadığını biliyoruz. Lütfen siz de bebeklere yönelik televizyon kanallarının, GDO’ların, cıngıl cıngıl reklamların olmadığını biliniz.
Evet, sizin zamanınızda bebekler altı aylıkken bezi bırakıyordu. Öte yandan yenidoğan bebekler iki (üç??) ezan geçmeden emzirilmiyor, şekerli su veriliyordu. Sütlü pirinç unu da oldukça popüler bir mamaydı. Anlayacağınız sizin zamanınızda yapılan her şey doğru değildi, devir değişti.
Kısacası, “Bizim zamanımızda …” diye başlayan cümleler kurmadan önce sizin zamanınızda yaşamadığımızı lütfen unutmayınız.
Kızınızın/gelininizin herhangi bir cinsiyetten çocuk doğurması konusunda ısrarcı olmayınız. Unutmayınız, babalar ne verirse anneler onu pişiriyor.
Torununuzu parka götürdüğünüzde lütfen dikkatli olunuz. Onun için değil, kendiniz için. Maazallah bir gün kaydıraktan kayarken bir yerinize bir şey olacak.
“Bir yeri şişer, canı çeker” diyerekten bebeğimize çikolata, kahve, kola ve bilumum alakasız yiyecek-içecekleri lütfen tattırmayınız. Bir yeri şişmez. Şişse de iner.
Torununuzun sağ elini kullanması konusunda ısrarcı olmayınız. Bırakınız, hangisini istiyorsa onu kullansın. Solak olmasında hiçbir sakınca yok.
Evet, biliyoruz çocuğu şımartmak büyükanneliğin doğasında var. Ancak bunu yaparken mümkün olduğu kadar biz anneleri zor durumda bırakmamaya çalışınız. Kötü alışkanlıkların yerleşmesinin kısa sürdüğünü, ancak unutturulmasının vakit aldığını unutmayınız.
Karşı olduğumuzu bildiğiniz şeyleri gözümüzün önünde yaparak bizi kötü polis olmak zorunda bırakmayınız. Biz yokken yapınız ve bize söylemeyiniz.
Anneler çocuklarını aç bırakmazlar. Bir çocuk sürekli yemek yemek, tombul olmak zorunda değildir. Obezite denilen şey günümüzün önemli sorunlarından biridir.
Benzer şekilde anneler çocuklarını hasta da etmezler. Çocuklar kendileri hasta olurlar. Rica ediyoruz en ufak bir burun akıntısında“Annesi hasta mı etmiş benim kuzumu?” demeyiniz.
Aslında çocuğumuzla aynı ortamdayken bizden “annesi” olarak hiçbir zaman bahsetmeyiniz. Bizim de ismimiz var.
Anneler çocuklarını ağlatmazlar. Lütfen, lütfen çocuklarımız ağladığında “Neden ağlıyor?” diye sormayınız. Gerçek şu ki çoğu zaman neden ağladığını biz de bilmiyoruz. Kendisi hiç bilmiyor.
Televizyonun faydalı bir şey olduğu yanılgısından kurtulmaya çalışınız. Torununuzun bir şeyler öğrendiği iddiasını bırakınız; Peppee’yi izlemeyi siz de seviyorsunuz, itiraf ediniz.
Hayır, lazımlıklı mama sandalyelerinden istemeyiz; teşekkür ederiz.
Haklıymışsınız, anne olunca anladık.
Biliyoruz, anneanne-babaanne olunca yine anlayacağız.
İşbu mektupla ilgili anlayışınız için teşekkür eder, ellerinizden öperiz.

Anneler
Alıntıdır...

Çok hoş yaa:9:

heheh şu kısımları çok güzel :1:

"Lütfen, lütfen çocuklarımız ağladığında “Neden ağlıyor?” diye sormayınız.
Gerçek şu ki çoğu zaman neden ağladığını biz de bilmiyoruz. Kendisi hiç bilmiyor."

"Haklıymışsınız, anne olunca anladık.
Biliyoruz, anneanne-babaanne olunca yine anlayacağız"

kızlaar TONTİRİĞİN telefonu bende vardı en sonunda dayanamayıp aradım ,iyiymiş şükür.benimde tahmin edip yazdığım gibi bilgisayarında problem varmış,eşi format attırmaya götürmüş sanırım.ondan girememiş :9: telaşa verdik buraları,bebişide kendide iyiymiş haberiniz olsun

oh şükür tontirik erken doğurtacaktı bızı meraktan :D sağol canım

Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.:53: Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın :5:

Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.:53: Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın :5:

Ben tuzlamak istemiyorum.
Ağzına soda damlatmak istemiyorum.
Gözüne limon sıkmak istemiyorum.
.
.
.
Uzar gider...

Ayrıca bunlardan birini yapmamı isteyen büyüklerimi de nasıl uyaracağımı düşünüyorum.
Bulan varsa söylesin...

töbe töbee kız kurbanlık mı bu neden tuzlansın
tuzlatma minnoşunu ya yazık

Ben tuzlamak istemiyorum.
Ağzına soda damlatmak istemiyorum.
Gözüne limon sıkmak istemiyorum.
.
.
.
Uzar gider...

Ayrıca bunlardan birini yapmamı isteyen büyüklerimi de nasıl uyaracağımı düşünüyorum.
Bulan varsa söylesin...

fesleğen bunları yapan var mı cidden abooo

şu bildiğimiz arap hurmaları varya ramazanda yediklerimiz
rasulullah onun kabugunu soyup yeni doğan bebelerin ağzına sürermiş hafif taddırırmış, bir hikmet vardır diye ben sadece bunu yapıcam
bir de yine rasulullahın tavsiyesi üzerine ilk sarı ya da beyaz giydiricem, battaniyesini de sarı aldım
zaten sarılık için de en uygunu buymuş tıbben

bunlar dışında kimse bana şunu yap bunu yap diyemez valla aaa

Back
X