2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
gecmişi cok okuyamadım göz gezdirdim dün bebegi tuzlama işi filan konuşulmuş
bende ilk kez duydum ve yapacam :))
banyo suyuna biraz tuz atmanın hiçççç bi sakıncası olmazz
bende kızımın ilk banyosuna biraz sirke damlatmıştım nazarı ,agrıyı sızıyı alır derler
aslında kendimize bile yapmak lazımmış bunu.ama ben ihmal edip yapmıyorum

yine kızım dogdugunda annem sureler okuyarak kızımın damagına annesütünden önce hurma sürdü tatlı dilli akıllı olsun diye.
peygamberimiz de torunlarına bu şekilde yaparmış ,sünnet yani
kızımda cokkk tatlı dillidirr ,bal akar azından konuşurkenn :))

ben zemzem de verdim kızıma sütten önce , kendimde içtim dogumdan önce ve sonra

yarı kırk ve kırklama olayı bizdede vardır.
onuda herkes farklı yapıyor ben bizim nasıl yaptıgımızı anlatırım sonra detaylıca :)

Göbüş harika gözüküyor canımm.. Ne güzel işte anneleri hareketli olsunlar kuzucuklar.. Rabbim cc sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

MaşAllah barekAllah oğluşuna.. Herdaim güzel haberler vermek nasip olsun canım..

Canım günler geçtikçe stresin artmasın emi.. Dualarımız seninle ve babanla.. Hayırlsıyla herşey güzel olacak canım..

Canım benim moralini bozma ne olur bak bebişinde çok iyi.. Hem oradakileri de dinleme.. Ben senin sıkıntını yaşamış ve durumu şuan çok iyi olan birçok kişi tanıyorum.. Sende onlardan biri olacaksın canım.. Yaşanmış pozitif hikayeleri dinle oradaki olumsuzlukları dinleme lütfen.. Herdaim dualardasın canım..

Canım bebiş büyüdükçe yaptığı baskı da artıyor. O batmalar ondan kaynaklanıyor..

Ohh maşAllah.. Yesinle o tombiş yanaklarıı.. Rabbim cc nazarlardan saklasın.. Sağlıcakla kucağına almak nasip olur inşAllah canım..

Çok güzelmiş perdeler canım.. Ben çok beğendim.. Dediğin gibi beyaz salık olur, maviyi de toplarsan hoş durur gibime geldi.. Perdeciye gittiğinde dediğin şekilde koysunlar bak iyice. Fiyatı da gayet uygunmuş canım..

Rüyan hayrolsun canım.. Eşinin ömrü uzamıştır canım.. Hamileliğin etkisiyle daha neler göreceğiz bakalım. :)

Çok yormuş bu rüyalar seni :) Rüyaların hayrolsun canım..

tuzlama bizdede var..ben o konulara hiç karışmıyorum bebeğe zarar vermedikleri sürece annemde kayınvalidem de ne istiyorsa yapsınlar..zaten beni dinleyecek değiller..hiç müdahale edip kendimi üzemem..banyo suyuna azıcık tuz koymaktan zaten bişey olmaz..

hurmayla zemzemi bende hazır edeceğim inş..doğumdan hemen sonra verilsin istiyorum..Allah hayırlısıyla o günleri göstersin inş..

Canım benim hayırlısıyla vaktini bekleyecek kuzun.. Ve vakti zamanı gelince sağlıkla sıhhatle kucağına alacaksın yavrunu..

Bende hemen sezeryana atlamayacağım canım.. İnşAllah hayırlısıyla döner ve normal doğum olur..

Sağolasın canım.. İyim şükür sende iyisindir inşAllah.. Seni merak ettik çok ama haberini alınca rahatladıkr .. Son ana kadar bekleyeceğiz inşAllah normal olur canım..

Gözünaydın cnm maşallah bebişine bende dün gittim benimkide yan yatıodu dönmemişti daha ,daha zaman çok dedi doktorum.Gerçi hafta farkımız var ama olsun döner daha inşallah

İnşAllah canım. Benim doktorda vakit var daha dönebilir dedi. Hayırlısı inşAllah..

Çok şirinmiş.. Güle güle kullanın canım..

Geçmiş olsun canım..

maşallah size ve bebişlerinize....

Sağolasın canım..

hangi cemaatten eşin:) Allah kabul etsin kurbanınızı

ben herhangi bi cemaate mensup degilim ,eşimde sözde cemaatten :)) ama kurban olayını 2 yıldır orda hallediyoruz ben cok memnun kalıyorum.tertemiz ve cok güzel pay edilmiş şekilde geliyor

Son düzenleme:
Murat Boz - Korkma (Yeni 2011) - YouTube

Tüm doğumdan korkan annelerimize gelsin
Dinlerken aklıma geldi

Şüphen mi var olmasın korkma
Sallanır her gemi vuran dalgalarla
Biraz sabır biraz zaman
Kalbimizin akıyla çıkarız bu zordan
---
Biz neleri atlatmadık ki
Bak gör bunu da aşarız
Büyük aşklar büyük acılarla
Sınanırmış unutmamalıyız

Son düzenleme:

cnm ben kıızıma emzik vermedim.bi ara ayak parmagını ve el parmagını emmeye başlamıştyı ozaman emzik aldım ama yine emmedi ,benimde işime geldii
yigenim kullanıor emzigi anneye bazı konularda zor oluyor
her yere düştügünde alıp yıkamak ,agzından düştügünde aglaması falan filan ugraştırıcı.
boş boş onu emene kadar beni emdi kızım doyaa doyaaa

Son düzenleme:
Kızlar bebişlerin kıyafetlerini neyle yıkadınız. Bende yarın alıp yıkayayım..
kızımda granül hacı şakir kullanmıştım.bu bebişte dalin sıvı aldım memnun kaldım.hiç artık filan kalmıyor.
ılık suda yıkandıgında sabunlar bazen erimeyip camaşırda kalıyor.sıvıları tavsiye ederim.

ben geldiiim.güzeeel bi öğle yemeği yedim.sabahta kahvaltıyı iyi yapmıştım.akşama bişey yiyemem heralde...ekimin ilk 3 haftası hiç kilo almamıştım,son 1 haftasında 2 kilo aldım.toplam 10 oldu şuan.ama doktorum çok iyi diyor. 4 yada 5 kilo daha alsam 14-15 olurum ki bu 4 hamileliğim içinde en az aldığım kilo olacak:))aslında ödemimde başladı.ayaklarım şişiyor.oğlumdada 7.aydan sonra tansiyon yükselmesiyle beraber ödem başlamıştı.inşallah bunda öyle bir problem yaşamam...

kaynanalardan bahsedilmiş . lohusalık cok farklı bi dönem.insan olmadık şeylere sinirlenip aglıyor.kimseyi cekmek istemiyorsunuz
benim annem kaldı yanımda ama inanın bazen annem bile batıyordu bana.kaldıki kaynanalar filan hhiçç cekilmez.benim dilimin kemigi kalmamıştı lohusalıgımda
aklıma ne geliyorsa sölüyordum buda kırıcı oluyordu.gerci eşim normaldede öle oldugumu söler ama neyse
eger imkanınız varsa kendi anneniz gelsin yanınıza.kaynanalarla pamuk ipligine baglı olan ilişkiniz iyice kopabilir bu dönemde :)

canım Allah kabul etsin

Allah bilsin gerisi önemli dğeil kimseye açıklama yapmanız gerekmıyor burası kesin :)

bagıslamak da çok güzel ama evinde kokutmak ne bılıym misafirlerine

komşularına ikram etmek de önemli....hatta pek çok cemaat ve yardım derneği bagıslanan kurbanın

bir kısmını dagıtılmaıs ve evde pişirilmeis için paketleyıp verıyo bagıs sahıbıne :)

eheueheueh

murat boz bu sarkıyı doğum yapacak akdınlara ithafen yazsaymış daha çok satarmış

aşk acısı çekenlere kamyonla şarkı var haksız mıyım

Son düzenleme:
dün doktor kontrolümüz vardı.50 lik şeker sonuclarımı doktora göstermemiştim onları gösterdim gayet iyi dedi
cok az kansızlıgım varmış demire devam dedi.
cok azda idrar yolu enfeksiyonu cıktı ama önemli boyutta degil ilaca gerek yok bol suyla halledersin dedi.
bebegimde de bi sıkıntı yok hamd olsun.kemik gelişimi gayet iyi dedi.uzun ince bi delikanlı olcak dedi
eşimde atladı hemen babasına benzicek demekki dedi.bende babası uzun ama kalındır ,inceyse dayısına benziyordur dedimm
doktor da nasıl gülüyor eşimin surat asıldı tabiii :))
öle tombik bi bebek degilmiş ama zaten kilolu bebek taraftarı degiliz dedi.3-3.5 kilo arası dogar dedi.
baş aşagıda ayaklar tam gögsümün altındaymış.dogum pozisyonunda yani.

bayramda 1 kilo daha alarak 6 kiloya ulaştı kilom.
bayramda yedigim tatlılar bugün dötümü tırmaladı
ama doktorum tebrik etti kilo alımın ideal diye:119:

Doğum İzninin Uzatılmasını İstiyoruz İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com

kızlar doğum izni ile ilgili imza kampanyası var mümkün oldukça formda yayalım lütfenn....

Maşşallah.. bebek kaç kilo olmuş canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…