her zaman her zman kadın dedikodusu da çekilmez be mandiş
ben de mehmet akiften esinlendim ilk başta
sonra da anlamını da okuyunca daha bir sevdim ismini
yok be mandiş eşim o kadar zorlukla sahip olmuşuz istediğini koysun nasılsa kızı ben koyacağım
inci ,ipek ve bilge alternatiflerimde olan isimler
aman sorma karnımda daha şimdiden hareketliler de doğunca ne olacak bilmiyrum
bu arada herkese bi göbüşgöstereyim dedim bakallım nasıl az önce çektim
Eki Görüntüle 542664
Allahım ölecem sevgimden..doktora gittik teyzeleri malum bugün...27.haftayı bitiricez kısmetse..benim oğluşumun kilosu 1.200 olmuş..minnoşumu çok seviyorum ..valla kaynanam haklımı ne yauwww bu minnoşları nası vericez elalemin kızlarına deeemi ama muhahahaha...şaka biyana..onu izlerken ağlayasım geliyor nası bi mucizedir bu,,küçücük nokta kadar bişeydi koca adam olmuş benim yavrum yaa aynı ben kuzucum..1 kilo vermişim yuppiiiii...diyet yapıyorum yaa şeker hamur tatlı yok.kilo bilem vermişim helal bana doktor şekerim için sana diyet vermiyorum ama yediklerine dikkat et böyle devam dedi.beslenme şeklimi beğendi..burda bi arkadas vermişti o diyeti bana sağolsun..protein ağırlıklı besleniyorum zaten.çocuğum sağlıklıymış..doktor şekeride kafana takma,kilolu olursada doğuramam diye korkma ne anneler bilirim 2 kg çocuğu doğuramayan dedi.ama 4 kiloyu geçersede sezeryan yaparız dert edersen şekerin dahada yükselir dedi.doğum şekline son haftalar karar veririz dedi.içimi rahatlattı..3500 tlye mal olucak doğumum buarada konuştuk..resmini koymuyorum minnoşumun çünkü yine yandan poz verdik malesef,çocuğum anasıyla babaısna çekmiş hep soldan poz veriyo son haftalarda birazdaha büyüsün yine koyarım fındık burunlumu..rabbims ağ salim kavuşmayı nasip etsin inş. hepimize..
Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha
Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:
amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla
ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişimiyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
oğlum sakın doğmaya kalkma sonu kötü olur diye telkin edeceğim herhalde
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...
kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef..
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim
OO genelin dogum şekli belli olmuş ,Allahım bana da normal dogumu nasip etsin inşallah..doktorum son ana kadar normal dogum dedi,sezeryan en son careymiş inşallah normal şekilde dogar benim bebişimde ..
Akşamları cigerimin altında batmalar oluyor sizde de oluyor mu kızlar? ne oturabiliyorum ne dogru düzgün hareket edebiliyorum .. şuan bile acı cekiyorum resmen
merhaba kızlar.dün doktora gittim.bebeşim 29+3 1300 gr 37 cm.iyi gayet güzel dedi doktor.kızımı gördüm.tombiş yanaklım benim :))
geçmişi henüz okumadım birazdan dalıcam okumaya.ama zeynebin yazdıklarını gördün.çok çok geçmiş olsun.Allah yardımcın olsun zeynebim.
Ya karışık dursun 2 renk, ya da senin gibi kenardan toplucam mavi olanı. beyaz salık duracak ortada .
güzel olur dimi, basit durmaz yani ?
25 lira 3 metresi. 2 tane alıcam işte mavi ve beyaz.çok ucuz. tül yaptırmaya kalksam 250 den aşağı olmuyor.
böylesi daha mantıklı, battık çünkü artık :)
Kızlarrr günaydın! Gece rüyamda eşimin öldüğünü görerek uyandım, ağlıyodum.
Bebeğim daha gelmemiş, beşiğine bakıp, o da bu beşikten almayı çok istiyodu diyorum.
Baya bi ağladım gece uyanıp. Yazık kocam da bi panik oldu gecenin köründe.
Neyse sakinleştirdi beni yatırdı, sonra sabaha karşı da doğumla ilgili gördüm.
Kalkmışım karnımda bişey yok. 2 gündür uyuyomuşum. Anne noldu diyorum, 2 gün önce doğurdun normal doğum oldu diyo. Eşim geliyo. Ama ben hatırlamıyorum hiçbişey diyorum. Zaten kontrole gitmiştik, çocuk baya ağzına doğru gelmiş, hemen vakumla çektiler çok kolay oldu, hissetmedin diyo.
Bu kısmı baya komik
Doğumu hissetmemek nedir yaf.
Neyse ama çocuğumu göremedim.
Ama yine de kendimi güzel gördüm, saçlarım uzamış, dalgalı falan.
Ayy gecem bi tuhaf geçti yani. Sabah kalktım gözler pörtlemiş. Makyaj sağolsun! Yoksa işin yoksa millete laf anlat!
Hepinizi öpüyorum çok!
Ayşecim, tetanoz aşını da hallettin hadi bakalım! Benim ikisi de çok hafif geçmişti. Hamileliğim iyi geçiyo, o yüzden doğumdan korkuyom valla acısı çıkcak diye. Ama olumlu düşünmeye çalışıyorum artık, napalım!
günayddınnnnnnnnnn caaanllllaarııııııııımmmmmmmmmmmmm :)
bütün geçmişi okuyamadım çok yazmıssınız yahu yeni uyandım sayılır sabredemedim hemen yaziim dedim son sayfada rüyalardan bahsettmişsiniz dün gece bi rüya gördüm
ortalıkta geziniorum hamile halimle at çiftliği gibi biyer hani büüyük düğünler orda yapılır ya neyse uzatmiim bi ailenin yakışıklı oğluyla bakışıorum evliyim hamileyim başkasına bakıorum
sonra eşim çıkıp gelio adam bana mesaj atıo saklamaya çalışıoruım aayy çok kötüydü kaç rüyamdır eşim aldatıodu şimdide ben aldatıorum başımıza gelcek var heralde :)) allah korusun
hamileyken gördüğümüz rüyalar bilinçaltımızda korkturklarımız yada suanda istediğimiz ama yapamadıgımız yaşayamadıgımız seyler heralde hep rahmettli annem ve rahmetli babamla yaşadıgım bi ev görüyorum rüyalarımda çünkü .... of çok yazdım :))
Canım Allah ım yar ve yardımcımız olsun.Benimde ikiz oldukları için erken doğma ihtimalleri var ama inşallah acele etmez erken gelmezler bebişler.İnşallah 35-36.haftaları da buluruz...
en az 34-35. haftaya kadar bekletirler, tabi önceden dogmazsa. zaten 35 . haftan sonra birsey yapmiyoruz doguma engel olmak icin dediler[/QUOT
inşallah arkadaşlar 35 36 . haftaları görürüz .
gecmişi cok okuyamadım göz gezdirdim dün bebegi tuzlama işi filan konuşulmuş
bende ilk kez duydum ve yapacam :))
banyo suyuna biraz tuz atmanın hiçççç bi sakıncası olmazz
bende kızımın ilk banyosuna biraz sirke damlatmıştım nazarı ,agrıyı sızıyı alır derler
aslında kendimize bile yapmak lazımmış bunu.ama ben ihmal edip yapmıyorum
yine kızım dogdugunda annem sureler okuyarak kızımın damagına annesütünden önce hurma sürdü tatlı dilli akıllı olsun diye.
peygamberimiz de torunlarına bu şekilde yaparmış ,sünnet yani
kızımda cokkk tatlı dillidirr ,bal akar azından konuşurkenn :))
ben zemzem de verdim kızıma sütten önce , kendimde içtim dogumdan önce ve sonra
yarı kırk ve kırklama olayı bizdede vardır.
onuda herkes farklı yapıyor ben bizim nasıl yaptıgımızı anlatırım sonra detaylıca :)
cnm güle güle kullanın.becerikli hatuun :)
hayirli günler herkese. umarim bugün herkes iyidir. yattigim yerden size artik yetisemiyorum. oku oku gözlerim bozulacak=) ben iyim cok sukur bugun 29+0 i doldurduk kuzumla. son 3 hafta da daha dayanirsa erken dogum problem olmaz dediler. belki de kizim utandirir doldurur 40 haftasini..hatta 35 bile süper .o zaman ne baska bir hastaneye ne de küveze ihtiyacimiz olur.
bugün burada resmi tatil var daha bir sessiz hastane. arada bebisler bi basliyor aglamaya susturana ask olsun. yandik=S onun disinda hersey yolunda sukur makinaya bagli degilim pazartesiden beri megerse wc ye rahatrahat elim kolum bos gitmek bile ne büyük nimetmis. o kadar cok seylerin degerini anladim ki, sanirim kizimla birlikte ben de dünya' ya yeniden gelmis gibi olacagim...
masallah canim bebisine. dogum aninda donen bile oluyormus benim kizim 38+3 hf olmama ragmen donmemisti
sezaryan oldum ama sonra pisman oldum keske biraz daha bekleseydim diye.
bence sancin gelene kadar bekle sezaryanda olsa erken alinmasin sonra kolikle ugrasirsin canim
Allah gununde saglikli dogumlar nasip etsin.
cnm slm nasılsın? maşallah kızına kocaman olmuş:)
şuan dönmemesi hiçççç sorun degil.dogum anında bile dönen bebekler oluyor
ben kendi doktoruma sordum bebek döndürmek için yöntem filan yokmu diye.evet var yöntemleri dedi.
ama normal dogum için illaa başın aşagıda olması şart degil ,bebegi makat gelişli kadınlarıda normal dogum yaptırdım dedi.
ama maalesef hekimler sezeryanı tercih ediyorlar bu durumlarda dedi.
Gözünaydın cnm maşallah bebişinebende dün gittim benimkide yan yatıodu dönmemişti daha ,daha zaman çok dedi doktorum.Gerçi hafta farkımız var ama olsun döner daha inşallah
Bebek şekeri sepetimiz hazır anneler
Praktikerden şu sepetlerin en küçüğünü aldım.
Bizim konseptimiz beyaz o yüzden sepetimizde beyaz
Üst kısmındaki kuşağı çıkarıp saten pembe kurdela taktım
Çok güzel oldu
15 TL'ye çok güzel bir sepetimiz oldu kurdelasıyla birlikte...
Düşünen annelere duyurulur...
Eki Görüntüle 543184
Ay Allahım sana çok şükür tam 1 saat geçmiş mi okunur yaw..oku oku bitmiyor maşallah..hee son sayfaya geldim derken tekrar çoğalıyor sayfalar..bebeklerimiz inş bize çekmezler yoksa vay halimize..nasıl sustururuz onları ?
kızlar benim iki gündür burun kanamalarım arttı..günde iki kez bile kanadığı oluyor..sabah doktorumu aradım beni kulak burun boğaza yönlendirdi..eğerki kanamayı tetikliyecek patolojik bulgu yoksa, kan ilaçlarımı düzenleyecekmiş..bakalım ya hayırlısı..
maşallah size ve bebişlerinize....
Kızlar
Aherdo nerelerde ?
Haberi olan var mı merak ettim.
boşver tatlımmm benim kayınvalidem yok ama eşmde koca ineği götürdü cemaate bağışladı. ya komşumuz bize bi tabak et getirdi sinirim bozuldu ayol. şimdi ne denir bu durum..komşularım diyecek hamile karısı var kurban kesmiyor. eşim cemaate bağışladı desem aaa yobazlar diyecekler aman hiç bişi demiyorum sustum pustum kaldım.
Kızlar sanırım forumda daha önce hiç konuşulmadı, merak ettiğim birey var.
Emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler özellikle bilgi verirse sevinirim.
Şimdi yeni doğan bebekler ağladığında emzik veriliyor mu? ya da emzik kaç aylıkken veriliyor? :26:
bu konuda hiç bir bilgim yok. emzik gerekli mi gereksiz mi? :44:
bilgisi olanlar yazarsa sevinirim valla çok
kızımda granül hacı şakir kullanmıştım.bu bebişte dalin sıvı aldım memnun kaldım.hiç artık filan kalmıyor.Kızlar bebişlerin kıyafetlerini neyle yıkadınız. Bende yarın alıp yıkayayım..
boşver tatlımmm benim kayınvalidem yok ama eşmde koca ineği götürdü cemaate bağışladı. ya komşumuz bize bi tabak et getirdi sinirim bozuldu ayol. şimdi ne denir bu durum..komşularım diyecek hamile karısı var kurban kesmiyor. eşim cemaate bağışladı desem aaa yobazlar diyecekler aman hiç bişi demiyorum sustum pustum kaldım.
Murat Boz - Korkma (Yeni 2011) - YouTube
Tüm doğumdan korkan annelerimize gelsin
Dinlerken aklıma geldi
Şüphen mi var olmasın korkma
Sallanır her gemi vuran dalgalarla
Biraz sabır biraz zaman
Kalbimizin akıyla çıkarız bu zordan
---
Biz neleri atlatmadık ki
Bak gör bunu da aşarız
Büyük aşklar büyük acılarla
Sınanırmış unutmamalıyız
dün doktor kontrolümüz vardı.50 lik şeker sonuclarımı doktora göstermemiştim onları gösterdim gayet iyi dedi
cok az kansızlıgım varmış demire devam dedi.
cok azda idrar yolu enfeksiyonu cıktı ama önemli boyutta degil ilaca gerek yok bol suyla halledersin dedi.
bebegimde de bi sıkıntı yok hamd olsun.kemik gelişimi gayet iyi dedi.uzun ince bi delikanlı olcak dedi
eşimde atladı hemen babasına benzicek demekki dedi.bende babası uzun ama kalındır ,inceyse dayısına benziyordur dedimm
doktor da nasıl gülüyor eşimin surat asıldı tabiii :))
öle tombik bi bebek degilmiş ama zaten kilolu bebek taraftarı degiliz dedi.3-3.5 kilo arası dogar dedi.
baş aşagıda ayaklar tam gögsümün altındaymış.dogum pozisyonunda yani.
bayramda 1 kilo daha alarak 6 kiloya ulaştı kilom.
bayramda yedigim tatlılar bugün dötümü tırmaladı
ama doktorum tebrik etti kilo alımın ideal diye:119:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?