2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

aynen canım sana katılıyorum nasıl alıştırırsan öyle gider..o yüzden aile düzeni çok ama çok önemli..herşey annede bitiyor kim ne derse desin..senin maşallahın var..inş bende annem gibi bir anne olurum..

ben 8 hafta yatarak 36 haftaya kadar durdurdular sonra 36 haftada dogum yaptim ilk ogluma...simdide doktor erken dogum riski dedi hep yat ddi ama simdi 2 oglum var biraz zor oluyor esimde calisiyor almanyada oldugum iicm kimsem yok zor ama allah yardimcimiz olsun yani bol bol hep dinlencen hastanede yatarken hic kalkmiyordum 8 hafta boyunca serumlar elimde deli oluyordum artik damar bulamiyorlardi sisiyodu heryerim öyle canim insallahh senin bebis zamaninda gelir kendine dikkat et canim benim..

Ya kızlar ağda olayını nasıl hallediyorsunuz,bir çok kişide ağda açılma yaptığı için yasaklamış doktorlar,zaten göbüştende bir şey gözükmüyo;((
ben jilete dadanmis durumdayim. bir kere agda denicem ama basarili olucagimi sanmiyorum
gobusten cok zor oluyor jilet bile yarim yamalak birsey oluyor iste
gule gule kullansin canim hersey cok guzel ama o ip tulu ben biraz tehlikeli buluyorum evhamliyim sanirim :)
ins gec dollenmedir canim benimde onceki bebegim gec dollenme olmustu ve kalp atislarini 2 hafta gec gormustuk
belkide adetine cok yakin oldu bebek. haile kaldigin ay en son iliskinin ustunden kac hafta gecti. 6. haftada vajinalle 8. haftadada ustten duyuluyor diye bliyorum
ins dahada incelmez. Allah sifa versin canim. su birkac haftayi atlatsak hic korkumuz kalmayacak.
insallah saglikla atlatiriz hep birlikte
masallah canim bebisine yukleseydin resmi bizde gorseydik prensesi:)

canim hic oyle deme bence. annede inanki bitmiyor ozellikle yemek konusunda. istahsiz bir cocugun varsa heryolu deniyorsun
pesindende yediriyorsun , elinede veriyorsun. evi pisletmesi dokmesi gozune batmiyor. yeterki yesin diyorsun
ben kizimda cok yasadim cocugun karakteriyle alakali. babasi birak yemesin ugrasma acikinca yer diyor biraktim bir ara
kilo vermeye basladi yinede yemedi ustune dusmesem eriyip gidecek e sende annesin seyirci kalamiyorsun
cunku senden baska kimsenin umrunda olmaz cocugun. Allaha sukur biraz biraz duzelttik yemek olayini
hergun sevdigi seyleri yapicam diye ugrasiyorum dusunuyroum surekli ne yapsam yer?
2 ay sonra 4 yasi biticek ve biz daha yeni gorguk 15kg mi.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun senin işin zor..

canım evet anne olmak farklı birşey..ben daha olmadım başıma ne gelir ben ne yaparım bilmiyorum..hani kimseyi yargılamak değil niyetim sakın yanlış anlaşılmasın..
bende çok iştahsız bir çocuktum..yesemde fazla geçmeden istifra ederdim..valla annem o konuda benden özellikle çok çekti..ama yinede peşimde dolanmazdı..saat başıda olsa beni sofraya otutturur öyle yedirirdi..asla elimize bişey vermezdi..yersem yerdim yemezsem 1 saat sonra yine bir deneme..diyorum ya annemde çok çekti ben iştahsızlığımdan..

çocukların en iştahsız oldugu dönem 1-2 yaş dönemidir.
bu dönemdede cocugun iştahsız olamsı kadar dogal bişi yok.bunu hemen her anne yaşar
1-2 yaş evresi cocugun tam anlamıyla ekgıdayla beslendigi ve diş cıkarmanın en zor oldugu dönemdir

kızım 8 ay kesintisiz anne sütü aldı.ve sonrasında ek gıdaya tamamen gectik..6 aylıktan sonra sadece tattırdım doyurmadım
ilk dişinide 8 aylıkken cıkarmıştı zaten.tam bu dönemde hem dişten dolayı iştahsızlık hem ekgıdaya karşı önyargısından dolayı memeye daha cok düştü
bu zorlu dönemlerinde ben öle illa yesin zayıf düşmesin diye kızımı ek gıdaya zorlamadım.kendim güzel beslendim kızımada sütümden gecti
önce ekgıdayı verirdim zorlamadan ,yemezse ısrar etmez emzirirdim.biz bile dişimiz agrıdıgımızda iştahımız olmuyor.bebekelr ne yapsın.

ekgıda döneminde cocugun eline her dk bişiler vermek cok cokk yalnış.
cocugun belli yemek saatleri olmalı. aralarda atıştırdıgı abur cuburlarla karnı doymamalı
cocugum yeterki yesin diye eline devamlı bişi verilirse cocuk yemek saatinde bişi yiyemez zaten.
yada bu şekilde yemek yiyorsa ozaman cocugun yemek saatinde yemek yememesi sorun edilip yesin diye peşinden gidilmememi.
onun midesi minicik atıştırdıgı aburcuburlarla doymuştur zaten.

bu dönemde kilo almayıp aksine vermeleride cok dogal.diş +yürüme etrafı keşfetme dönemi en cok kilo kaybedilen dönemdir
kızımın diş olayı 2 yaşında bitti.bende 2 yaşına kadar cok sıkıntılı dönemler yaşadım.ama hiçbizamanda kızımın beni yönetmesine müsade etmedim
o ayakta dolaşarak yemek yiyor aman yesin ac kalmasın diye evde dört dönmedim.ayrıca cocugun ayakta yada hareket halindeyken yemek yeemesi tehlikeli.
oturttum yere oyunlar oynayarak dikkatini başka şeylere cekerek zorda olsa yedirdim.

2 yaşında memeyide bıraktırdım ekgıdaya agırlık verdik.
kızım ekim ayında 4 yaşına girdi.16 kilo. yani öle tombik bi cocuk degil.ölede olmasını istemem zaten.
yemek saatlerimiz düzenlidir.o saatte yemek yemezse bidaki ögüne kadar ac kalacagını bildiginden kuzu kuzu oturur yemegini zamanında yer.

herkesin tecrübesi farklıdır mutlaka.her anne bebegi için en mükemmelidir.hiçkimseyi ben şöle yapıyor diye yadırgamam yalnış anlaşılmasın.
ben kendi tecrübelerimi aktardım
begenen alır gider, begenmeyen bırakır kaçar

hımmm anladım canım ..ben hep gitmeyi düşünüyrum çünkü çok pratik 5 dk da şip şak ağda yasak falan deyince dedim hop noluyo ...ay valla ben eşime hayatta aldıramam ya

Aynen bende aldiramam o kadar yüz göz olamam acikcasi...
Ilk gittigimde kadinin eline alisamamistim hafif degildi eli canimi cok acitti demistim ben yapim dedi esim asla dedim

hem uyku düzeninde hem yemek düzeninde annenin kararlıgı cok önemli.cocugunuzun sizi yönetmesine izin vermeyin.
trt de süper dadı progamı var.ben daha bi kac ay önce ilk kez izledim.
onu izledikcede ne kadar dogru şeyelr yaptıgımı birkez daha anlıyorum.bu konuda hiçç mütevazi olamıcam :89:
bakıyorumda kadının verdigi egitime tamamen annenin menfaatine çalışmaları var
yani cocukları annenin yönetmesine ama bunu yaparkende cocukların isteklerine cvp vermeyide ögretiyor

cocugun her dk yanında olmak her istedigini yapmak iyi anne olundugunu göstermiyor.
cocukalrın anneye yada babaya bagımlı olmaması gerekir

mesela ben kızımla 1 saat cok dolu dolu vakit geciiririm herşeyimi bırakır sadece ona odaklanırım
bu 1 saat doldugunda kalkar işimi yaparım o sırada gelir oyun oynamak isterse hiççççç oralı olmamm.senle oynadık şimdi işimi yapmam lazım derim
biraz mızırdar sonrada gider kendi başına vakit gecirir.işim bittignde yine oyuna devam ederiz.ama işimi bırakıpda onun peşinden gitmem
istedigi bişi olmadıgı zaman mızırdarsa aslaaaa yapmamm bulundugu odayı terkeder başka şeyelrle ugraşırım.oda iki mızmızlanıp susar.cünkü yapmıyacagımı bilir
avm ye gittigimizde isterde mıçını yırtsın bana zorla aslaa bişi aldıramazz.
en sinir oldugum şeydir cocukların markete girdiginde sacma sapan şeyleri istemesi. kızım 4 yaşına kadar ne cips ne kola agzına sürmemiştir.
çikolata bile cok yeemz.cünkü alışmadıki cocuk .

cocugun ya anneden ya babadan cekinmesi lazım.bizim evdede benden cekinir kızım .babayı parmagında oynatır.

inşallah oglumdada bu kadar kararlı olurum.

dışarı çıktım ağzımın payını aldım geldim.eşimle dışarda bulusacaktık bı aradım nerdesın dıye saat 1 de.benım işim uzadı 4 ü bulcak dedı.buarada akşama düğüne gıdıyoruz dedı ne düğünü evlilik yıldönümümüz yemeğe cıkıcaktık dedım.yarın cıkarız acelesı yok dedı.malum annesı aramıs bayıltana kadar ısrar etmıs geleceksınız dıdımın dıdısının düğününe dıye.tabi eşim bunu söylemıyor ben ıstıyorum dıyor.hayatta anasına toz kondurmaz.sinir bastı ateş bastı gerildim durdum söylendım durdum bı baktım suratıma teli kapamış.muşmula kafalı!!!!o sinirle gittim deli gib alışveriş yaptım.eve geldim mal gibi ..dünya kadar yol da cabası.benımde oğlum olacak allah izin verirse.evlendıgınde burnumu hıc hayatlarına sokmıcam ister gelırler ıster gelmezler.bıde anası elbıse almamı buyurmustu bu düğün için. ona inat penye ne varsa gıyıp gıdıcem altına da spor ayakkabı.kac yasında insanım hala benim nasıl gıyınecegıme karısıyor ya ne dıyım.neyse çok güzel bi logusa pıjaması aldım moralımı bıraz topladı bu

çok tatlı olmuş maşallah güle güle kullansın oğluşun tatlım ama ip perdenin arkasında güneşlik ya da store gibi bişi göremedim? onları da gelince yükle merak ediyoruz :)

ona hakkatten bende dayanamam adamları tiksindirmeyelim kendimizden...

tatlım benimde büyüyen beşiğim gelmedi daha 9 kasımda almıştım 10 15 güne gelir demişlerdi ama araya bayram tatili girdi de uzadı sanıyorum, dün aradım pzrtesi gelicek dediler... mağazayı arayıp hatırlat kendini canım bence....

Yahu benimki icerde abidik gubidik biseyler yapiyo ben ondan herseyi beklerim :) insallah pozisyonu alirda sabit durur. Tabi kismet meselesi bu, hayirlisi olsun insallah hepimiz icin. Cok sagol canim cevaplar icin.. :)

Saglikli gelsinde nasi gelirse gelsin ama normal gelsede iyi olurdu hani :) yani sezeryandan anesteziden korktugumdan bu israr yoksa farketmez. Hayirlisi olsun bakalm..

Cooook sirinler guzel gunlerde kullanin insallah :)

Zor bi durum canm hakkinda hayirlisi neyse o olsun insallah biraz daha bekler minicik icerde :) zaten dis dunyada oyle kosa kosa gelincek bi ortamda yok hani, yedigi onunde yemedigi arkasinda :) bunu anlatirsin ona uygun bi dille dursun icerde :))

Bi kac hafta once iki cocuklu bi misafir geldi banaa.. Ben ogun stresten dogurmadm ya dahada erken dogum riskim olmaz herhalde. Ben ki misafir agirlamayi cok severim; omrumde ilk kez gitsinler artik diye dua ettim bi misafirim icin Gittiklerindede allahm noluur benm evladm bukadar yaramaz olmasn diye dua ettm. Aklima geldikcede yenilerim duami..

Insanlarin hayatina müdahale etmek nasil bir duygu acaba bunun nesi tatmin ediyo bu anneleri karsidakilerini mutsuz etmek onlari nasil mutlu ediyo sanskinlikla okuyorum..

Allah yardimcin olsun..

amin canım inşallah yayamazlık yapmasın oğluşun canım benimki 29. haftada doğum pozisyonu almıştı ama 30. haftada üşüttüğüm için acile gitmiştim orada doktor kontrol etti bebişi de bu kez kızım yukarı doğru dönmüştü 32. haftada tekrar kontrolüm war haftaya cmtesi gidicem bakalım pozisyonu nasıl kızımın.. ama bu kız bu hareketlilikle döndü mü dönmedi mi die bizi yorar gibi görünüo

canım inşallah birkaç hafta daha bekler bebişin sen anneni düşünürek stres yapma, bak annen yavrusunu düşünüo koşa koşa gelio yanına nerde olsan.. sende yavrunu düşün stres yapma canım.. inşallah hayırlısıyla sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip eder rabbim..

kız maşallah ne becerikli hatunsun ben hamile değilken bile kendim yapamıodum ağdamı, kuaföre gidiyorum ona bile binbir korkuyla ama bacaklar için şu sir ağda makinasından aldım 5 liralık kartuşla kuaförde 25 liraya yaptırdığım işi kendim yapıyorum o iyi oldu

Insanlarin hayatina müdahale etmek nasil bir duygu acaba bunun nesi tatmin ediyo bu anneleri karsidakilerini mutsuz etmek onlari nasil mutlu ediyo sanskinlikla okuyorum..

Allah yardimcin olsun..

anlamadıgım benımde annem var.herşeyde siz bilirsiniz der geçer.ne ısrar eder ne trip atar.ama bu erkek anaları hep triplerdeler.eşim gitmesin 1 hafta konuşmaz.adama da kızamıyorum bu yüzden.

amin :) senin bebek erkek mi? erkekler yaramaz olur derler bakalım görcez ne kadar yaramaz oldularını

bide bazı kendini bilmez kadınlar evlerinde gayet düzenli ve temizdirler ama misafirlige gittiklerinde cocuklarının o evi ahır gibi kullanmalarına müsade ederler
benim öyle bi kac arkadaşım var.yüzlerinede söledim böyle yapıyorsunuz diyee gülüp gectilerr ben olsam cok bozulurdum :)

bende dalin almayı düşünüom bi ara konusu geçmişti kızlar güzel demişti.. aynen canım bende kasım sonu gibi yapmayı düşünüom ben yıkicam teyzoşuna ütülettircem inşallah

cnm çok güzeller güle güle kullan cicilerini çanta çok güzel görünüyor bende klasik bebek çantalarından hiç hoşlanmıyorum böle elde taşınan ufak valiz gibi olan deri çantalara bakıcam...

Evet erkek olcak insallah.. Ben cok uslu bi bebekmisim, esimde oyleymis besige yatirirmis kayinvalidem kendi kendini sallayarak uyurmus :) ama benim erkek kardesim ve esinin abisi birer canavar :) insallah dayisina yada amcasina cekmez bize ceker :)

Bize gelen misefirdede anne okadar kostu ki cocuklarin pesinde ne yedigini anladi ne ictigini kadincagiz. Uzuldum tabi bise diyemedm ama cokta gerildim yahu salon camimi kirma noktasina geldiler oyle soyliyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…