vallaa cnm herşey anneye baglı.sen cocuguna oturarak yemek yemiyi ögretirsen misafirliktede öyle yer
ama tabagı alıp cocugun peşinden giderek ona ayakta yemek yedirirsen cocukta ona alışır.
ben kızıma mama sandalyesi bile almadım.cünkü her gittigimiz yerde mama sandalyesi yok ,e normal sandalyeyede boyları yetişmiyor
seriyom sofrabezini yere arkasınada bi yastık ohh mis gibi hem ben yorulmuyom hem kızım rahat rahat yiyor
Bende o kadarligim canım 3gün önce kanamam oldu ertesi gün muayene olunca acilma var dedi dr ama şimdi çok şükür tahlillerim ii nst de agri cikmiyor. Peki canım sen sonra nasıl korudu kendini de durdu bebisin hep yattı mi normal hayatına devam edebiliyor musun? Maglum başka çocukta var bende
ben jilete dadanmis durumdayim. bir kere agda denicem ama basarili olucagimi sanmiyorumYa kızlar ağda olayını nasıl hallediyorsunuz,bir çok kişide ağda açılma yaptığı için yasaklamış doktorlar,zaten göbüştende bir şey gözükmüyo;((
gule gule kullansin canim hersey cok guzel ama o ip tulu ben biraz tehlikeli buluyorum evhamliyim sanirim :)
Bebişin odası gelmedi ama aksesuarları göstermek istedim.
25 Liraya aldığım kelebekli ip tül. (gittigidiyordan aldım). ışık parladı net görünmüyor sanırım.fena olmadı gibi :)
Halısı + lambası+duvar rafı.
Büyüyen beşik , 2 kapılı gardrop ve şifonyeri gelecek haftaya inş. Hepsi beyaz.
Eki Görüntüle 544589 Eki Görüntüle 544590 Eki Görüntüle 544591
ins gec dollenmedir canim benimde onceki bebegim gec dollenme olmustu ve kalp atislarini 2 hafta gec gormustukayşecim bugün dr. gittim bebek var cok küçük dedi kalp atışını alamadık geç döllenme olabılır dedi bır hafta sonra gel bakalım eğer yıne kalp atışı olmazsa alırız dedı dr. ama benım ne kanamam ne sancım hiç birseyım yok ne olur dualarını eksık etme rabbım bebeğime can versin daha önceki bebeğimde geç döllenmişti cok korkuyorum dr. ne kan aldı ne bırsey yapı direk dediği laf haftaya kalbı atmazsa alırım bana bır akıl ver bacım ne yapayım acaba benım gıbı olan varmı ne olur bır tek ben mı böyleyımınan ağlamaktan gözlerim şişti kan çanağı gıbı oldu hiç halım dermanım yok
SAT : bugün 9+1 günlüğüz
ins dahada incelmez. Allah sifa versin canim. su birkac haftayi atlatsak hic korkumuz kalmayacak.dün kontrolümün iyi gecmediginden bahsetmistim, aksama dogru sancilarim artinca hemen apor topar yansehirdeki bir hastaneye getirdiler. ayni filmlerdeki gibi sedyeyle ambulansa falan asidilar. o kadar cok korktum ki anlatamam. canim annem de belli beni öyle görünce sok oldu hele babam acayip telaslandi. geldim bu hastaneye hemen tekar kontrol ettiler 0,8cm olmus benim rahimagzi kalinligi. bir saat sonra da gelebilir birkac haftada sürebilir dedi doktor cocugun gelmesi. zaten kafa daha yukarda oldugu icin sezeryan olur diye tahmin ediyolar, gereken bilgileri verip imzami da aldilar. simdi cok sükür rahim biraz sakinlesti fazla sancim yok ama artik evimden cok daha uzagim. ailem icin cok zor olacak buraya surekli gelmek=( hele annem hergün geldi yanima 6 hafta boynca simdi bir de bu kadr yolda perisan olacak...bende durumlar böyle. bakalim burda ne kadar dayanacagiz...
masallah canim bebisine yukleseydin resmi bizde gorseydik prensesi:)Gecmis olsun CNm, tam olarak uzunluk verdi mi?
Benimde rahim ağzım kısalıyor , henüz istirahat edecek düzeyde değil
Jaluzi bende kullanıyorum mutfakta , gercekten zor
Salonun zebra, oğlumun odasi stor
Atıfdan bende memnunum
Pembe Simli bir stor olabilir diye düşünüyorum
Cok güzel olmuş güle güle uyusunda büyüsün :)))
Bizde doktordan geldik
1400 gr olmuş kızım
Rahim ağzım kısalmış biraz , güzelde bir resim aldık kuzumdan :)))
aynen canım sana katılıyorum nasıl alıştırırsan öyle gider..o yüzden aile düzeni çok ama çok önemli..herşey annede bitiyor kim ne derse desin..senin maşallahın var..inş bende annem gibi bir anne olurum..
Allah yardımcın olsun senin işin zor..ben 8 hafta yatarak 36 haftaya kadar durdurdular sonra 36 haftada dogum yaptim ilk ogluma...simdide doktor erken dogum riski dedi hep yat ddi ama simdi 2 oglum var biraz zor oluyor esimde calisiyor almanyada oldugum iicm kimsem yok zor ama allah yardimcimiz olsun yani bol bol hep dinlencen hastanede yatarken hic kalkmiyordum 8 hafta boyunca serumlar elimde deli oluyordum artik damar bulamiyorlardi sisiyodu heryerim öyle canim insallahh senin bebis zamaninda gelir kendine dikkat et canim benim..
canim hic oyle deme bence. annede inanki bitmiyor ozellikle yemek konusunda. istahsiz bir cocugun varsa heryolu deniyorsun
pesindende yediriyorsun , elinede veriyorsun. evi pisletmesi dokmesi gozune batmiyor. yeterki yesin diyorsun
ben kizimda cok yasadim cocugun karakteriyle alakali. babasi birak yemesin ugrasma acikinca yer diyor biraktim bir ara
kilo vermeye basladi yinede yemedi ustune dusmesem eriyip gidecek e sende annesin seyirci kalamiyorsun
cunku senden baska kimsenin umrunda olmaz cocugun. Allaha sukur biraz biraz duzelttik yemek olayini
hergun sevdigi seyleri yapicam diye ugrasiyorum dusunuyroum surekli ne yapsam yer?
2 ay sonra 4 yasi biticek ve biz daha yeni gorguk 15kg mi.
hımmm anladım canım ..ben hep gitmeyi düşünüyrum çünkü çok pratik 5 dk da şip şakağda yasak falan deyince dedim hop noluyo ...ay valla ben eşime hayatta aldıramam ya
25 Liraya aldığım kelebekli ip tül. (gittigidiyordan aldım). ışık parladı net görünmüyor sanırım.fena olmadı gibi :)
evet onu ebnde duydum,hatta eşime demiştim ne var gerekiyosa yaparız diye ama yoooo hayırrrrrrrrrrrrrrr
ben buna dayanammam
zaten ıyıce kardeş kardeş yaşamaya alıştık((
canım çok tatlı, lambanda çok uyumlu olmuş perden de çok tatlı
halı ve rafta çok süper ve uyumlu
benım bır lambam kaldı alınmayan
koçtaşta praktıkerde buldum bı uçak modelli o da 100lira,kararsızım
odayı alaı 3hafta bıttı am hala gelmedi, tartışmak istemıyorum ama bu gidişle kavga etcem mağazayla...10gune gelır dedi 20gunu geçti
gelse de yıkasam kıyafetlerini katlasam utülesem oyuncaklarını dizsem:))
32.haftadan sonra dogum pozisyonunu alan bebegin ters dönme ihtimali cok çok azdır.ama istisnalarda cıkar mutlaka
kızım da 29.haftada dönmüştü doguma kadar öylede gitti.bu bebişde dönmüş umarım yaramazlık yapmaz doguma kadar
kizimda 38+3 tum hala donemisti ama 10 gun daha vardi ben sezaryan oldum. sonradan ogrendimki donende varmis
hatta sanciyla donen oluyormus emen umutsuzluga kapilma ins bir sonraki muayenede donmus olur. donmesede sancini
beklersin o zamanda donmezse mecbur sezaryan artik.
dün kontrolümün iyi gecmediginden bahsetmistim, aksama dogru sancilarim artinca hemen apor topar yansehirdeki bir hastaneye getirdiler. ayni filmlerdeki gibi sedyeyle ambulansa falan asidilar. o kadar cok korktum ki anlatamam. canim annem de belli beni öyle görünce sok oldu hele babam acayip telaslandi. geldim bu hastaneye hemen tekar kontrol ettiler 0,8cm olmus benim rahimagzi kalinligi. bir saat sonra da gelebilir birkac haftada sürebilir dedi doktor cocugun gelmesi. zaten kafa daha yukarda oldugu icin sezeryan olur diye tahmin ediyolar, gereken bilgileri verip imzami da aldilar. simdi cok sükür rahim biraz sakinlesti fazla sancim yok ama artik evimden cok daha uzagim. ailem icin cok zor olacak buraya surekli gelmek=( hele annem hergün geldi yanima 6 hafta boynca simdi bir de bu kadr yolda perisan olacak...bende durumlar böyle. bakalim burda ne kadar dayanacagiz...
tkler cnm
ayy sorma bende sinir oluyorum yatagımın ,koltugumun üstünde bez degiştirmek isteyenleree
hiçde müsade etmiyom vallaa.dur altına bişi serim diyom hemen:)
yada cocugunun eline bişi verip evde döke dökee yemesine müsade eden kadınlarada uyuz oluyorum
ben hem evimde hemde misafirlige gittigimde sererim sofra bezini yere kızıma o şekilde yediririm yada kendi yer.
bana gelenler aynı hassasiyeti göstermiyor maalesef.bende ayıp olur filan diye düşünmeyip hemen kadının eline veriyom sofrabezini :))
dışarı çıktım ağzımın payını aldım geldim.eşimle dışarda bulusacaktık bı aradım nerdesın dıye saat 1 de.benım işim uzadı 4 ü bulcak dedı.buarada akşama düğüne gıdıyoruz dedı ne düğünü evlilik yıldönümümüz yemeğe cıkıcaktık dedım.yarın cıkarız acelesı yok dedı.malum annesı aramıs bayıltana kadar ısrar etmıs geleceksınız dıdımın dıdısının düğününe dıye.tabi eşim bunu söylemıyor ben ıstıyorum dıyor.hayatta anasına toz kondurmaz.sinir bastı ateş bastı gerildim durdum söylendım durdum bı baktım suratıma teli kapamış.muşmula kafalı!!!!o sinirle gittim deli gib alışveriş yaptım.eve geldim mal gibi ..dünya kadar yol da cabası.benımde oğlum olacak allah izin verirse.evlendıgınde burnumu hıc hayatlarına sokmıcam ister gelırler ıster gelmezler.bıde anası elbıse almamı buyurmustu bu düğün için. ona inat penye ne varsa gıyıp gıdıcem altına da spor ayakkabı.kac yasında insanım hala benim nasıl gıyınecegıme karısıyor ya ne dıyım.neyse çok güzel bi logusa pıjaması aldım moralımı bıraz topladı bu
32.haftadan sonra dogum pozisyonunu alan bebegin ters dönme ihtimali cok çok azdır.ama istisnalarda cıkar mutlaka
kızım da 29.haftada dönmüştü doguma kadar öylede gitti.bu bebişde dönmüş umarım yaramazlık yapmaz doguma kadar
dün kontrolümün iyi gecmediginden bahsetmistim, aksama dogru sancilarim artinca hemen apor topar yansehirdeki bir hastaneye getirdiler. ayni filmlerdeki gibi sedyeyle ambulansa falan asidilar. o kadar cok korktum ki anlatamam. canim annem de belli beni öyle görünce sok oldu hele babam acayip telaslandi. geldim bu hastaneye hemen tekar kontrol ettiler 0,8cm olmus benim rahimagzi kalinligi. bir saat sonra da gelebilir birkac haftada sürebilir dedi doktor cocugun gelmesi. zaten kafa daha yukarda oldugu icin sezeryan olur diye tahmin ediyolar, gereken bilgileri verip imzami da aldilar. simdi cok sükür rahim biraz sakinlesti fazla sancim yok ama artik evimden cok daha uzagim. ailem icin cok zor olacak buraya surekli gelmek=( hele annem hergün geldi yanima 6 hafta boynca simdi bir de bu kadr yolda perisan olacak...bende durumlar böyle. bakalim burda ne kadar dayanacagiz...
yoo agda acılma filan yapmaz o nerden cıkmış.riskli gebeligi olanlarda tehlikeli olabilir belki ama bi risk yoksa yapılabilir
kendimizi sıktıgımız için kasılma yaşayabiliriz sadece.
arkadaşlar bende yaptım gecenlerde agdamı.inanın hiçççç zorlanmadım.
yere oturdum sırtıma sert yastık koyup koltuga yaslandım
önüme sandalye koyup büyük banyo aynasını ona yasladım,
bacakları uzatıp biraz acıyorsunuz,aynayıda yaklaştırın iyice.
üst tarafları az az yapıştırıp cektim hani cok acımasın kasılma yapmasın diye
dudak kısımlarına agdayı yapıştırmayın orası cok hassas oldugu için cok acıma yapıyor.elinize agdadan alıp o bölgeyi gerdirin , tek tek kendinizi sıkmadan alın
en alt kısmıda yine ben biraz aşagı dogru kendimi kaydırarak aldım.tertemiz oldu ,hiçde tüy müy kalmadı.
yıllardır agda yapanlar için jilet cok kötü olur ya.yazık günah onca emeginize.
Insanlarin hayatina müdahale etmek nasil bir duygu acaba bunun nesi tatmin ediyo bu anneleri karsidakilerini mutsuz etmek onlari nasil mutlu ediyo sanskinlikla okuyorum..
Allah yardimcin olsun..
Yahu
Bi kac hafta once iki cocuklu bi misafir geldi banaa.. Ben ogun stresten dogurmadm ya dahada erken dogum riskim olmaz herhalde. Ben ki misafir agirlamayi cok severim; omrumde ilk kez gitsinler artik diye dua ettim bi misafirim icinGittiklerindede allahm noluur benm evladm bukadar yaramaz olmasn diye dua ettm. Aklima geldikcede yenilerim duami..
kızlar ben dün bebeğimin çamaşırlarını yıkamak için dalin bebek sıvı deterjanını aldım..iyi etmişmiyim.. kasımın sonunda yıkıycam artık kuzumun cicilerini,ütüleyip yerleştiririm diyorum..
kızlar gecen hafta çanta aldım.içi cok geniş valiz gibi.bide elde taşınıyor.uzun askısıda var çapraz takmak için.
tek omuzda taşındıgında agrıtıyor cantalar.elde taşıma cok daha kullanışlı.
pusete de rahatlıkla takılabilir. cüzdanda aldım cok kullanışlı içi :)
bebettonun alt degiştirme battaniyesi yastıgı ve minderini almıştım biliyorsunuz.onu dışarıda kullanamam
cantamda taşımak için altı muşambalı alez gibi bişi yani. kesinlikle böle bişi alın.dışarıda alt degiştirmek için gerekli.
katladıgımda cok rahatlıkla cantaya sıgıyor.arka kısmıda 2.resimdeki gibi
amin :) senin bebek erkek mi? erkekler yaramaz olur derler bakalım görcez ne kadar yaramaz oldularını
bide bazı kendini bilmez kadınlar evlerinde gayet düzenli ve temizdirler ama misafirlige gittiklerinde cocuklarının o evi ahır gibi kullanmalarına müsade ederler
benim öyle bi kac arkadaşım var.yüzlerinede söledim böyle yapıyorsunuz diyee gülüp gectilerr ben olsam cok bozulurdum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?